- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- maksiu
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczesliwa mama 2 skarbow Maksa i Blazeja
wymaz zrobiony fryzurka tez jest super podoba mi sie super jestem zadowolona zaraz sprubuje wam wstawic fotki:P
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
Maksiu czekamy na fotkę
Martadam witamy, termin masz chyba podobnie jak ja?
Bidol ja łykam żelazo bo niby mam słabą hemoglobinę
Daria-masz nas
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Ja sie melduje juz z wizyty Wszystko jest dobrze, Lukas miesci sie aktualnie na 70/90 centylu, glowke am duza, odpowiada wymiarom 32 tyg, a kosc udowa i brzusio 31 tyg, wiec duzy chlopina bedzie
Mam skierowanie na analize krwi, jakichs wymazow, test na glukoze, etc. Ide zrobic w czwartek, bo jutro mamy majstrow....
To twardnienie brzucha, to bylo zwykle przemeczenie, na szczescie.
I juz w 32 tyg wybierzemy z ginem date porodu!!!!!
Juz w poniedzialek jedziemy na wakacje na poludnie na tydzien, oby tylko pogoda dopisala!
M-M, suuuper, juz prawie wszystko gotowe! Ale masz dobrze z ta polozna!
Martadam, witaj!! Pisz tu czesciej! Czyli juz masz termin na polowe lipca?!?!?! Jak przygotowania do slubu?
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
martadam - my mamy już tu jedną sierpniuweczkę - Majóweczkę
ANNA77 - MATEUSZ- 7.07(OK 23.06)
MŁODA_MAMUŚKA - OLIWIER - 4.07
AN83 - NATANIEL - 4.07
NECIK - SZYMON - 6.07
BIDOL - KAMILA - 7.07
SAIKO - SZYMON - 14.07
MAKSIU - BŁAŻEJ - 15.07
MPEARL - IZABELA - 19.07
DŻASTA - MAJA - 20.07
MARTADAM - JULEK .....
DANERS - FILIP - 23.07
KAFELKA - NATALIA - 23.07
KEJTIN - SARA - 25.07
KAMYCZKA - DOMINIK - 25.07
OLGA - IGNAŚ - 25.07
DARIA23 - TYMOTEUSZ - 26-30.07
ANSZKA - WOJTEK - 27.07
..........
CHŁOPEK - (SEBASTIAN/MATEUSZ) - 18.06
MAJÓWKA - LUKAS - 17.08
AGNESSSA - MAXYMILIAN - 16.09
Majóweczka- super że wszystko ok - Lukas zdrowy i duży chopak i te wakacje też chcem
Kamyczka - ja też żelazo piję i hemoglobina jest ok- ale reszta nie za różowa
Maksiu - dawaj fotki bo ciekawa jestem
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Kamyczka, no duzy!!! Oby dalej rosl zdrowo, a ja oczywiscie bez szalenstw juz
Dzieki Bidolku!
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale obiecał mi ,ze tylko raz z nią pojdzie i poprosi o tlumacza...bo zaszantażowałam,że wrócę do Polski ... poza tym wiem,ze Ona też Mu działa na nerwy i nei uśmiecha Mu sie chodzenie do lekarza z jakimis innymi laskami... tyle,ze On jest zadobry dla wszystkich...tak Go rodzice wychowali,że trzeba każdemu pomagać...i nie można odmawiac,bo kiedys Ty tez mozesz potrzebować pomocy...ale bez przesady,zeby dawać się tak wykorzystywać..........
Plusem jest to,że tutaj położne nie badają ginekologicznie na wizycie tylko jest rozmowa i kladziesz sie i macają brzuch..tylko tyle..
Majowka ciekawe jak bedzie mnie uczyla karmić )) Może faktycznie da jakies wskazowki i lżej później będzie mi się karmiło w koncu to moje pierwsze dziecko i nie wiem co i jak
a pojutrze mamy szkole rodzenia
Majowka no to super,ze Lukas zdrowy i duuuuuuzy . i fajnie,ze wybierzecie sobie datę porodu ! tego Wam zazdroszczę ! Jak wybierzecie 17.08 to Lukas będzie miał ze mną urodzinki tez mam 17.08 LEW )) Lwy mają bardzo fajne charaktery! Mój Oli pewnie bedzie rakiem..mam siostre raka i ma strasznie trudny charakter;) Bardzo dobre serduszko...ale charakter ciężki mam nadzieje,ze Oli więcej po mnie odziedziczy niz po cioci
bidol tej kasy z niemiec dalej nie ma Ale juzzaczynamy oglądać mieszkania,zeby jak najszybciej sie wyprowadzić.
a pierwsza wizyta bedzie jeszcze tutaj. Ona wie,ze mieszkamy ze znajomymi jeszcze chwilowo. Mamy duże mieszkanie tutaj,wiec nie powinna się do niczego przyczepic.
a mowilismy,ze na dniach sie wyprowadzamy;) Wiec wyprawke bedzie sprawdzala jak sie wyprowadzimy.Tylko teraz tutaj Nas odwiedzi jak bedzie mnie uczyła karmić piersią
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
Postaram się jeszcze dzisiaj odezwać, a jak nie to od jutra jestem na bank.
Martadam - dzień doberek
Majówka - rewelacja, że wszystko ok
Reszta później.
- maksiu
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
M_M - to dobrze - bo już się martwiłam tą wizytą położnej- że będzie się coś Was czepiać
Co do znaków zodiakato ja się nie zgadzam - rak jestem - i charakter mam do pozazdroszczenia a moja siostra Lew - i tu się zaczynają schody
Anusia- ojjjj- to kiepsko - ale dobrze że na KTG wszystko ok wyszło odpoczywaj
Maksiu - super i długość super - bo może być luźno i spięte i kolor fajny - też kiedyś byłom blądynką a ibrzusio śliczny
- maksiu
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja ogolnie jestem naturalna blondynka tylko ciemna a ten raz kupilam mi sie spodobal i narazie bede na tako malowacv
to jest niby lekki golabek
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
M-M, na pewno sie dowiesz dokladnie wszystkiego o karmieniu, podziel sie pozniej z nami wskazowkami, ktore Ci udzieli!
Mysle, ze nie urodzi sie 17 sierpnia To odgorna data, a gin mowil, zeby nie czekac do konca 40 tyg, tylko rodzic mniejsze dzieciaczki...wiec pewnie pierwszy tydz sierpnia wchodzi w gre... Nie wiem, pozniej sie zobaczy.
Anna, nie dobrze z ta rwa Ale sie nacierpisz... Odpoczywaj ile sie da!
- martadam23
- Wylogowany
- rozmowna
- ...All That I Love...
Majówka :* kochana ...
tak termin mi się zmienił z 3 sierpnia na okolo połowe lipca dokładnie będę wiedzieć 4 czerwca mam wizytę
jestem po badaniu 4d i lekarz stwierdził po wymiarkach że Julian jest obecnie 31 tc a mój gin wyliczył 33 więc trzymam się jego
do porodu zostało 51 dni
a ślub kochane... no cóż spontan bo u mnie nic nie planowane (oprócz Julka o którego się stawaliśmy pół roku) odbędzie sie 23 czerwca:)
kto prosił o dane jakieś ?
już podaje
MARTADAM- Marta - syn JUliAN- termin bliżej nie znany okolice poły lipca - Szczecin
gg.24177315
na fb mnie łatwo znaleźć )
a Majka... nasze sierpnióweczki nadal są zebrałyśmy sie znów ale .. jakoś inaczej się zrobiło bo nudno haha
D:
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
maksiu dryzurka super ! a brzusio ..wiem ,ze sie powtaarzam,ale TAAAAAAAAAAAKI Duzy ale jakiż piękny
bidol :
LEW
Zodiakalne Lwy to osoby dumne i szlachetne. Uwielbiają być w centrum zainteresowania, są urodzonymi aktorami.
Patronem Lwów jest Słońce, ich żywioł to ogień.
Lwy są osobami szczerymi i prostolinijnymi. To królewski Znak Zodiaku. Nigdy nie chowają urazy, wspaniałomyślnie wybaczają innym krzywdy i przewinienia. Mają gest i są szczodre nawet dla nieznajomych. Uwielbiają być podziwiane, zawsze znajdują się w centrum zainteresowania. Są duszą towarzystwa, potrafią rozbawić każdego. Na imprezach, bankietach i wystawnych przyjęciach czują się wspaniale. Tam mogą zabłysnąć kreacją i dowcipem. Są świetnymi organizatorami, wokół nich skupia się życie towarzyskie. Trzeba je pilnować, bo nieraz bywają lekkomyślne i zbytnio ryzykują, szczególnie jeśli chodzi o poszukiwanie przygód.
Bywają męczące, ponieważ to na nich ma skupiać się cała uwaga. Trzeba je podziwiać, inaczej tracą humor i są zazdrosne. Nieraz okazują swoją gorszą stronę - wychodzi z nich próżność, egoizm, chęć imponowania innym za wszelką cenę, pycha i zarozumialstwo. W skrajnych przypadkach, kiedy nikt nie zwraca na Lwy uwagi, potrafią błaznować i szukają taniego poklasku, byle tylko zdobyć widownię.
Lwy w pracy są bardzo energiczne i przedsiębiorcze. Dobrze umieją zorganizować pracę sobie i innym, głównie przekazując ją innym członkom zespołu. Najlepiej czują się na stanowiskach reprezentacyjnych i kierowniczych, uwielbiają delegacje i firmowe bankiety. Zmysł dramatyczny pozwala im rozegrać każdą sytuację na swoją korzyść. Ceni nie tylko podwyżki, ale również odznaczenia, dyplomy i inne formy wyróżnień.
Wedle tradycji najodpowiedniejsze dla Lwów zawody to: aktor, przedsiębiorca, fabrykant, marszand, jubiler, dyrektor, przewodniczący, handlarz dziełami sztuki i starociami.
Odpoczywają Lwy najchętniej na plaży w pełnym słońcu, na jednej z egzotycznych wysp Pacyfiku. Jako że są trochę leniwe, nie lubią pieszych wędrówek i forsownej wspinaczki. Ze sportów uwielbiają gry zespołowe (pod warunkiem, że są kapitanem drużyny), lekkoatletykę, areobik i taniec, niekoniecznie wyczynowo.
W miłości Lwy są namiętne i zaborcze. Potrafią zalecać się w wielkim stylu i nie znoszą konkurencji. Mają duże potrzeby seksualne, które są u nich ściśle powiązane z uczuciami. Potrafią być chorobliwie zazdrosne, chociaż same są mistrzami flirtu. W związkach zawsze dominują partnera. Być z Lwem to nigdy się nie nudzić.
RAK
Osoby urodzone w Raku są wrażliwe i łatwo ulegają wzruszeniom. Tak jak mimoza składa liście, gdy się jej dotknie, tak Rak się zamyka w sobie, jeżeli go coś urazi z zewnątrz. A jak się potrafi martwić! Często nawet na zapas lub w każdym razie bez powodu. Wśród osób z tego znaku spotykamy też często hipochondryków oraz ludzi widzących przyszłość w czarnych kolorach. Kasandra na pewno miała słońce w Raku. Rak nie może uwierzyć, że mu się wszystko powiedzie, że nie będzie miał kłopotów. Jest przekonany, że gdzieś tkwi niebezpieczeństwo, tym większe, bo niewidzialne i nieznane.
Naprawdę dobrze czuje się Rak dopiero u siebie w domu, w swych czterech ścianach. Tu może spokojnie odetchnąć, tu się czuje bezpieczny, niczym nie zagrożony.
Ta cecha Raka łączy się z jego charakterystycznymi skłonnościami do bogatego życia wewnętrznego. Do tego przyczynia się w pewnym stopniu także jego łagodność i uczuciowość. Rak zna swój charakter i zdaje sobie sprawę z lego, dlatego też odczuwa pewien lęk przed światem, po prostu obawia się, by go twarde życie nie zdusiło, nie przygniotło, nie uczyniło mu krzywdy lub szkody.
Zabawne, ale nasz Rak w swej wrażliwości przypomina chwilami swego imiennika raka skorupiaka na wiosnę, w okresie zmiany skorupy. Będąc przez jakiś czas niechronionym przez pancerz i bezbronnym, czuje się on bezpieczny tylko w swej norce.
Tymczasem receptywność, subtelność i delikatność uczuć Raka są tak silne, że w ogóle trudno go oszukać. Natychmiast wyczuje on obecność osoby nieprzychylnej, nie mającej w stosunku do niego uczciwych intencji. Tak więc obawy jego są płonne, jego przesadna ostrożność zbędna, niepotrzebna.
Współżycie z Rakiem nie jest szczególnie trudne, lecz należy szanować jego poglądy, jego sposób bycia. Nie wolno wobec Raka być szorstkim, porywczym. Nie wolno zadrasnąć jego miłości własnej, jego ambicji, Nie wolno go oszukać, choćby chodziło o domowe drobnostki. Rak jest przywiązany do swego mieszkania, ogródka, do rodziny i do życia domowego. Lubi stawy, rzeki, morze, ploteczki, wygody. Zawsze zwraca uwagę na dobre wychowanie, na grzeczność, uprzejmość, takt. Nie znosi natomiast chamstwa, brutalności, oschłości serca, bezczelności, arogancji, cwaniactwa, łobuzerstwa, kpin (z jego osoby) oraz ośmieszania go. Także nie lubi, gdy o nim plotkują, co na przykład Skorpionowi będzie obojętne. Rak zwraca dużą uwagę na pozory. Często przejmuje się tym, co powiedzą ludzie i rzadko kiedy uczyni coś wbrew ogólnym poglądom. Skłonić mogą go do tego tylko sprawy związane z uczuciem. W tym wypadku z pewnością postąpi właściwie, bo intuicja i domyślność Raka są niezrównane i niezawodne.
U mnie sprawdza się ;P
maksiu a jesli mozna spytac to ile masz cm w obwodzie brzusia ? )