BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #377072 przez anszka
Szkoda tylko, że mieszkanie z narzeczonym jest przez księży uznawane za większy grzech niż zdrady współmałżonków :(

Truskawki z bitą śmietaną też się liczą? Może zrobię, będzie akcent patriotyczny ;)

Daria - a chcecie robić tradycyjne weselicho czy przyjęcie dla najbliższych?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #377074 przez Olga
My też mieszkamy bez slubu,ale to z innej przyczyny,a cywilnym i tak by się nie ucieszyli,więc nie zamierzam brać drugiego.Z chrztem nie będzie zadnego problemu,ponieważ juz w tym miesiącu gwardianem zostaje taki 36 letni braciszek,z który moje dziewczyny właśnie sa nad morzem-zresztą on ciągle dzieciom i młodzieży coś organizuje.Najlepsze jest to,że w piwnicach klasztoru mieliśmy taką fajną kawiarenkę(wspominałam wam,że w tamty roku trochę tam pracowałam) i zależało mi żeby tam zrobić chrzciny,ale ten ojczulek miał odejśc razem z tutejszym gwardianem i kawiarenkę musieli zamknąć.I parę dni temu on do mnie pisze sms,czy nadal bym chciała tam chrzciny zrobić,bo on zostaje i będzie taka możliwość.Bardzo się ucieszyłam z tego powodu,bo jest tam naprawdę prześlicznie :laugh: :laugh: :laugh:

Co do euro to w zakładzie mojego mężulka wszyscy się zwalniają na mecz,więc złożyłam zamówienie,co ma kupić i poświęcę się i obejrzę dziś ten meczyk :) :) :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #377076 przez Kamyczka
Anszka,truskawki ze śmietaną są jak najbardziej patriotyczne :lol: smacznego!
Olga-co za poświęcenie :blink:
U mojego też puszczają wcześniej,ale ma dyżur,więc lipa./a tez na zakupy jeszcze musi pojechać :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #377079 przez Olga
Mamy wolna chatę,to w innym przypadku byśmy wiedzieli co robić,a tak,to tylko meczyk i jedynie mogę sobie łózko wybrać-mam dzisiaj spory wybór ha ha :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #377081 przez anszka
Kamyczka - ja za śmietaną nie przepadam, ale jak to ma pomóc, to się poświęcę :)
A mąż przez całe Euro musi być dyspozycyjny w razie "w"?

Olga- i potwierdza się, że wszystko zależy od księdza :) dobrze, że piszesz o tej kawiarence, bo będę musiała jakiś rekonesans zrobić, gdzie tu na kawkę po chrzcinach rodzinkę zaprosić.

12 lata 7 miesiąc temu #377082 przez maksiu
Hej mamusie jestem i ja wczoraj pozno wrocilismy i nie mialam sily na nic ale jestem mega zadowolona odpoczelam sobie i zapomnialam o codziennosci na chwile chociaz bo potem i tak musialam wrocic do tej szarej rzeczywistosci
Dzis rano pojechalam na zakupy z maksem i kupilam mu kapeluysik i m koszulke na targu no i sobie truskawki i czeresnie mniam mniam mniam no i na jutro na obiadek mam kapusniak z mlodej kapusty
chcialam kupic cos dla blazeja ale ma;ly mi marudzil i lipa z kupna wyszla moze uda mi sie we wtorek cos kupic
U nas dzis pogoda do kitu jest chwile pada chwile slonce ajjj szkoda slow
No ja od jutra zaczynam 36tydzien jupi jeszcze dobre 2 tyg i moge smialo leciec na porodowke

12 lata 7 miesiąc temu #377083 przez Olga
Właśnie ja nie chciałam w takiej typowej restauracji(chociaż jak bym musiała,to bym zrobiła,bo w domu to juz całkiem odpada) i ta kawiarenka mi bardzo podpasowała.Żałuję,że wcześniej nie pomyślałam i Oldze tam komuni nie zrobiłam :(

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #377086 przez Kamyczka
Anszka,ma dyzur do 18 dzis tylko.Na szczęście z Euro nie ma dużo do czynienia :blink: i nie musiał nigdzie jechać :)
Wlazłam właśnie na wagę i ważę juz 70kg :blink:
Olga,Anszka-ja mam juz lokal na chrzest,sporo imprez tam robiono w rodzince,więc sprawdzony i zniżki będą :)
Maksiu-super,że odpoczęłaś,łasuchuj sobie ile wlezie.Ale fajnie,że tak blisko już masz do przywitania się z synusiem :)

12 lata 7 miesiąc temu #377087 przez Kamyczka
Chłopek napisala,że nadal w dwupaku i jest ok-jest u niej mama,to nie wchodzi na forum :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #377088 przez maksiu
Kamyczka wiesz co nawet nie chcialo mi sie wracac do omu7 kurde jaki tam spokoj i cisza maks sie ladnie bawil i wg byl gril piwko a nawet drinki ale niestety ja pic nie moglam wiec zjadlam tylko sobie kielbaske z grila ale i ntak wracac mi sie nie chcialo moze za tydzien pojade jak m bedzie mila wolne i podloge bedzie chcial malowac to pojade w sobote i wroce w niedizlee

12 lata 7 miesiąc temu #377093 przez Anna77
Dziewczyny, póki co tylko na chwilkę, bo obiadek muszę zrobić.

Bidol prosiła żeby przekazać, że u niej wszystko ok, ale nie ma czasu żeby zajrzeć do komputera.

Aaaa, akcent patriotyczny podczas kibicowania - te truskawki ze śmietaną (choć u mnie jogurt naturalny) baaardzo mi się spodobał :lol: :lol: :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #377094 przez Kamyczka
maksiu napisał:

Kamyczka wiesz co nawet nie chcialo mi sie wracac do omu7 kurde jaki tam spokoj i cisza maks sie ladnie bawil i wg byl gril piwko a nawet drinki ale niestety ja pic nie moglam wiec zjadlam tylko sobie kielbaske z grila ale i ntak wracac mi sie nie chcialo moze za tydzien pojade jak m bedzie mila wolne i podloge bedzie chcial malowac to pojade w sobote i wroce w niedizlee

Maksiu-pewnie,jedź-korzystaj z odrobinki wolnego :blink:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #377095 przez anszka
Anna - no właśnie też pomyślałam o jogurcie naturalnym i już wydałam odpowiednie dyspozycje :) śmietanę przeznaczę do ciasta (oczywiście z truskawkami :))

Kamyczka - to dobrze, bo jak tak mówią w tv o tej pełnej mobilizacji, to pomyślałam, że mają jakieś dyżury specjalne.

Maksiu - korzystaj, korzystaj :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #377110 przez mloda_mamuska
HEJ DZIEWCZYNY .

JA JUZ PO WIZYCIE W SZPITALU . MIAŁYŚCIE RACJĘ !!!! Wszystko idealnie z Oliwierkiem :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

TAK SIE CIESZE !!!! :kiss:

Tyle godzin czekalismy na wizyte.niby mielismy ustalona godzine wizyty a i tak czekalismy kilka godzin na przyjęcie.... bez sensu.

Najpierw weszliśmy do gabinetu i dwie młode dziewczyny przeprowadziły z Nami wywiad ,potem 15 minut czekalism na lekarza. W końcu przyszedł...był bardzo bardzo miły i sympatyczny.
Trochę Mu naściemniałam,że ostatnio czuję mniej ruchów małego :lol: ..bo chciałam,żeby to USG mi zrobił :lol: :lol: :lol: ....Mój Mężulek to śmiał się ze mnie,bo ogólnie to On jest moim tłumaczem na wizytach,bo tutaj z takim akcentem mówią,że nie wszytko rozumiem.Ale to,ze czuje mniej ruchów to sama ładnie powiedziałam ,bo wiedzialam,ze On by nie skłamał....bo On jest taki strasznie prawdomówny,ze miałby kogoś skłamać,to by zapadł się pod ziemię... ;)) No i lekarz najpierw wymacał małego przez brzuch jak ta położna,ale później zrobił USG. ! Mały jest ułożony główką do dołu,ale boczkiem ,więc może się przekręca właśnie na prawidłową stronę ;))) Jak robił USG to powtarzał ciągle perfect,perfect.... więc Wszystko super !!! z USG ma 36 tygodni,wiec prawidłowo. Powiedział,że Maleńki nie jest ani za mały ani za duży. Powiedział,że ja jestem szczupła i dlatego nie mam takiego bardzo dużego dziecka. Ma idealną wagę jak na ten tydzien,ale w koncu nie podał mi tej wagi. Stwierdził,że mam mały brzuszek jak na ten tydzien ,ale to dlatego,że mały jest tak ułożony i nie potrzeba Mu więcej miejsca i że powinnam się cieszyć,że nie wypchało mi tak brzucha. Ale to dlatego,ze mam mały brzuch to pewnie tą położną zaniepokoiło. Powiedział,że wszystko jest super i mam być spokojna ;)
TAK SIĘ CIESZĘ!!!!! :kiss: :kiss: :kiss: a ja Mu naściemniałam,że mały ostatnio mało się rusza,a jak On zaczął USG robić to Oliwierek tak mocno szalał,że wszyscy(te dwie babki i lekarz) pękali ze śmiechu. ;)

od razu mam lepszy humor ! :)

Co do ślubu o którym pisałyście, ja mam na razie tylko cywilny,bo kościelny chcemy huczny a taki kosztuje....więc zbieramy kasiorke ,zeby nie brac kredytu. ;)
A jak ksiądz był po kolędzie to właśnie przyczepił się i powiedział,że ma nadzieje,ze szybko weźmiemy kościelny... Ale z chrzcinami nie będzie problemu,bo proboszcza dobrze znamy i juz była rozmowa z Nim o chrzcinach ;)

a Meczyk będę oglądała sama,bo Misiek w pracy. :(

Anna
gratuluje suwaczka :kiss:
Majowka Ty Ślicznotko,piękny masz brzuszek !!! już podrósł troszkę,ale jest taki piękny ;))))
anszka ta wizyta bardzo uspokoiła i ucieszyła ! :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #377113 przez Olga
m m bardzo sie cieszę,że jest wszystko w porządku.Nie potrzebnie się stresowałaś,no ale po takiej informacji od położnej sama bym była w strachu.Teraz już nie masz się czym martwić,tylko czekać finału :laugh: :laugh: :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka