BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #379637 przez Anna77
Olga ja na mojego drugiego nie narzekam. Jest super chłopakiem - kochany, rozsądny. Zresztą ani z jednym, ani z drugim nie miałam problemu. Żadnych wielkich płaczów, buntów dwulatka, bolesnego ząbkowania. Udało mi się naprawdę. I dlatego właśnie myślę, że ten Mały w brzuszku da nam popalić :)

Bidol ale fajnie Sebuś wyglądał :kiss: No i ciekawe jaki będzie Twój termin.

Odnośnie ubranka, to ja też wolę takie "miękkie" i trochę takie z przed wieku bardziej niż takie "dorosłe" ubranka. No i ja zdecydowanie białe, no może z jakimś innym delikatnym bardzo akcentem. Jeśli już to raczej w tym kierunku - tylko bez żadnych kokardek czy muszek pod szyjką:
www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/Lniany-kompl...do-Chrztu-Ignas-/965

Albo taki cały jakby lniany cieniutki komplecik:
allegro.pl/super-ubranko-do-chrztu62lato...sia-i2416621602.html

A chrzest chciałabym w sierpniu lub wrześniu. Uzależnimy to od planów urlopowych chrzestnej (bo urlop ma właśnie w sierpniu) i od powrotu z dwumiesięcznego szkolenia Chrzestnego, a wróci pewnie pod koniec sierpnia właśnie. Wiecie co, ja robiłam chrzciny Kubusia w domu zresztą razem z komunią Kamila. Po prostu - mieliśmy wcześniej zarezerwowany lokal - w Poznaniu w okresie komunii, to trzeba to robić niemal rok wcześniej :( - ale ksiądz niespodziewanie powiedział że jednak musi iść do komunii tam gdzie mieszka, a nie do parafii do której należy szkoła, więc zmienił się termin. Ale było super. Tylko mieliśmy zapewniony pełny catering - cały obiad do nas przyjechał. Dziewczyny pomogły rozstawiać i sprzątać, a po gary przyjechali z restauracji, która dowoziła jedzonko. W sumie byliśmy bardzo zadowoleni z takiego rozwiązania. Mały miał wtedy niespełna 2 m-ce i się sprawdziło.

Martela89 śliczna ta Twoja córeczka :)

MM mam nadzieję że szybciutko jednak znajdziecie swoje własne "m"

Idę sobie kawkę zrobić

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #379641 przez chłopek
bidol mam nadzije ze nie stwierdzi tak,
chociaz tesciowa mówi ze za 3 tyg bedzie miała wnuka oby sie nie sprawdziło.
wczoraj to dość bolesne skurcze były, ale przeszły to chyba od kibicowania
Anna też piję kawkę :)jeszcze ciacho by sie przydało

12 lata 6 miesiąc temu #379642 przez daners
Bidol no ja tam wole mu dac szanse aby mial tez jakis udział w tej całej otoczce zwiazanej z maluszkiem :D zakomunikowałam mu że jego głownym zadaniem będzie kapanie :) troszke sie przeraził że jak on z takim malutkim bobaskiem sobie poradzi hee a ja bede musiala to i on da rade :):)

a remont fajnie,że zbliżacie sie ku końcowi My również ;] mysle że do konca week sie wyrobi :) tylko pogoda nam nie dopisuje jakos i czekamy az wyschnie cos tam ;p i wtedy bedzie juz finał...dla niego bo dla mnie to dopiero sie skonczy znając życie na drugi week jak będzie juz wysprzatana cała chałpka :)

u nas pada a do sklepu musze isc..och moj ma dzis wolne i od rana kisi w piwnicy szlifuje i maluje ;] zaraz ide bidulka skontrolowac ;p

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 6 miesiąc temu #379643 przez chłopek
musze isc do dentysty ale czekam aż urodze, ropa mi sie zbiera pod zębem i boli jak cholera

12 lata 6 miesiąc temu #379645 przez agnesssa
Bidol to miło, że Kamilcia dała pospać mamusi :lol: 23 czerwiec :ohmy: To już za chwilkę :lol: No właśnie Wy już prawie wszystko macie :woohoo: No i dobrze, bo to już czas najwyższy na Was lipcóweczki :kiss: :kiss:
A kocyk zielony kupiłam :lol:

Majówka faktycznie lepiej się nie pchać w tłumy :kiss: Ja ten zestaw kupiłam na 62 bo i ja i mój mąż urodziliśmy się 63 i 62cm, ale w razie co mam z SH kilka body i śpioszków w małym rozmiarze, więc coś z tego wybiorę co już mam, ale takie nówencje kupuje od 62 :woohoo:

Anna fajne te ubranka :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 6 miesiąc temu #379652 przez chłopek
w lipcu mamy okazje jechac do zakopca i sie zastanawiam czy synek nie bedzie za mały zeby go gdzies brac. co o tym myślicie?

12 lata 6 miesiąc temu #379654 przez martadam23
chłopek a ja w sierpniu wyjazd nad morze mam :D mam nadzieję że taki maluch dobrze to zniesie :)
co do malin
parenting.pl/portal/maliny-w-ciazy

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #379660 przez chłopek
martadam od nas do Zakopca nie jest tak daleko wiec napewno bedzie ok:)
bo strasznie bym chciała jechac, mielismy jechac jak z Ksawciem w ciazy byłam i tak zeszło,mielismy jechac do krakowa do zoo na długi weekend majowy ale ja w szpitalu wylądowałam

bidol pytałam sie kolezanki kiedy jej sie synek obrócił bo miała cc zaplanowaną i tydzien przed porodem sie obrócił wiec jest szansza ze Kamilka tez sie obróci

12 lata 6 miesiąc temu #379664 przez martadam23
CHLOPEK jak wiesz Szczecin leży nad morzem
( ...
kiedyś wychodząc z pracy widzę gościa w slipkach z recznikiem na ramionach dziecko z kołem i idą...
+przepraszam panią którędy na plaże??
-yy,,, a na co ??
+ na plażę...
- wybuch śmiechu !!!!

możecie sobie wyobrazic Szczecin kupa ludzi tłum na deptaku a gość paraduje i pyta którędy na plażę hahah :))

szczerze powiem mam blisko :) wiec nie powinno być źle:D

a mnie dzisiaj mega mocno głowa boli ;/ chyba znowu od pogody ;( i co na to poradzić ???

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630

12 lata 6 miesiąc temu #379675 przez chłopek
martadam ja lepsze hasło słyszałam ja mieszkam w Krynicy Górskiej (zdrój)
zatrzymuje sie samochód i babka do mnie
- daleko do morza ?
- słucham ?
- no czy do morza daleko?
- no daleko i to sporo, bo całą Polskę trzeba przejechac
baba oczy wywaliła a to gdzie jestesmy ?
- Krynica Zgrój
babka do męża
-a mówiłam ze źle skręciłeś
hahah, nie wiem nie zauważyli że do okoła góry ?

martadam ja apap biorę, bo ostatnio taka migrena że na oczy nie widziałam

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #379681 przez bidol

12 lata 6 miesiąc temu #379680 przez bidol
Ania - te ubranka całkiem w moim guście :laugh: śliczne :cheer:

My chrzciny planujemy na śerpień - ale jeszcze o tym nie myślę. Jak już to raczej w restauracji :laugh: mam dość latania przy wszystkich i dogadzać każdemy z osobna :dry:

Daners -mi też ze sprzątaniem się zajdzie - w całym domu nakurzone i wszędzie porozstawiane farby drabinki i rusztowanie :dry:

Agnesssa
- no to prawie już - ale zleciało :ohmy: boję się tylko że reszta życia też tak szybko zleci że nawet nie zdążę się zorientować :dry:

Mój mąż też sobie coś ubzdurał że w sierpniu nad morze pojedziemy - ;) dla mnie to mało realne - bo to przez całą Polskę trzeba się tłuc ;) ale nie powiem fajnie by było :)

Martadam
- z tego artykułu wynika dziwna sprawa .
Liście maliny stosuje się także w profilaktyce poronienia oraz w celu ułatwienia porodu. W związku z tym nie ma powodu, by w czasie ciąży rezygnować z malin

Chłopek - nie strasz -bo Kamilka właśnie kilka dni temu przektęciła się główkowo - jestem tego prawie pewna - bo brzuch mam inny - taki bardziej jajowaty i boki mnie nie bolą - tylko żebra :blush: ale znając moje dziecko to może jeszcze kilka razy się przekręcić :dry:

12 lata 6 miesiąc temu #379683 przez chłopek
bidol ja tez chrzest w restauracji planuje nie bede biegac do kazdego i jeszcze myc naczynia przy dwójce małych dzieci sie nie rozerwe

12 lata 6 miesiąc temu #379685 przez Kamyczka
Hej mamusie,ja dziś bez humoru jakaś :( pogoda smętna i ja też :(
Nawet nie wiem,co wam napisać....

12 lata 6 miesiąc temu #379686 przez anszka
Witajcie :)
Wyspałam się, choć w nocy miałam trudne zadania, bo najpierw znowu byłam w pracy, a potem... byłam trenerem naszej kadry :laugh: :laugh:
Też planujemy chrzciny w sierpniu lub wrześniu i do ubrania wybiorę raczej coś takiego, jak w ostatnim linku Anny, garniturek odpada.
Anna - możesz odliczać dni, a 25.06. mam rocznicę ślubu :) tego dnia urodził się też mój chrześniak.
Bidol - może rzeczywiście malutka się już przekręciła ;)
Chłopek - hehe, bidol ma rację, Ty może tak się z nami związałaś, że synkowi się miesiące poprzestawiały :)
Ale się uśmiałam, jak przeczytałam o tych turystach :woohoo:
M_M - trzymam kciuki za mieszkanko :)
Martella - ale masz uroczą córcię :kiss:
Olga - rzeczywiście Twój Ignaś spory, ale mój nie ma po kim być duży, bo my z mężem ok. 3kg ważyliśmy. Teraz wagowo wpisuje się w 34 tyg. A miałaś regularne miesiączki?
Martadam - pijesz dużo wody? głowa niekiedy boli od odwodnienia organizmu.
Majówka - ale ciekawe święto, a to Twój blog?
Agnesssa - dokupujesz już tylko drobiazgi czy z tych większych wyprawkowych rzeczy też Ci coś jeszcze zostało do kupienia? Ja byłam 10cm mniejsza od Ciebie :) ale ja w ogóle kurdupelek jestem.
Kamyczka - meczyki też dzisiaj oglądasz? bo ja jestem ciekawa, jak Holandii pójdzie po ostatniej klęsce.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka