- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
Fajnie ze poruszyłyscie temat chrzcin ja planuje po miesiacu tak od narodzin a powiedzcie mamy ktore już chrzciły jak to wszystko sie załatwia od A do Z?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agnesssa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Ja się wybieram pod koniec lipca jak mój synuś pozwoli, ale ja mam jakieś 100km
Anszka z tych większych to mam wózek Muszę kupić łożeczko, pościele i wszytsko inne o czym nawet nie wiem Mam tylko ciuszki i to w różnych rozmiarach bo do 9 m-ca i termometr Muszę się wziąć za sprawdzenie ile w jakim rozmiarze czego mam. Wiem że mam dużo bodziaków, ale część jest u mojej mamy w Bydgoszczy a nie wiem kiedy się z nią zobaczę Generalnie mam jeszcze sporo czasu więc nie panikuje
Rozumiem, że tak wytrenowałaś naszą drużynę, że z Czechami wygramy 2-0 Mi się wydaje, że dzisiaj Holandia pociśnie
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
My zaraz po sniadanku jedziemy na plaze, u nas super pogoda, a pozniej mecz bedziemy ogladac gdzies na miescie. Do zobaczenia pozniej
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
Najbardziej cieszę się, że już w sumie wszystko prawie przygotowane. Poprane firanki, zasłonki, wszystkie możliwe narzuty, koce, poduszki. W przyszłym tygodniu wyszoruje na maksa łazienkę (teraz tylko tak "na codzień"). Zaraz chyba szybko umyję okno u Kuby, a w przyszłym tygodniu muszę tam zrobić generalne porządki. A może jeszcze w tym się uwinę.
Anszka pytałam wczoraj pielęgniarkę z Polnej o lewatywę przed porodem i też powiedziała, że tylko na życzenie. A po robię raczej taką małą "wlewkę", a nie typową lewatywę. Tylko po to, żeby jelita zaczęły normalnie pracować. Aaaa i jeszcze powiedziała mi, że przychodząc do szpitala, możesz ze sobą wziąć rzeczy dla siebie i dla Maluszka na wyjście i zostawić je w depozycie. Zastanawiam się nad tai rozwiązaniem, bo będę spokojniejsza. I wiecie co, ona mi powiedziała, że niektóre mamy do porodu zjawiają się z wózkiem i chcą żeby im go przechować.
A nad morzem jest fajnie, to fakt, ale myślę że upały nie służą Maluszkom - one się strasznie męczą. My na bank pojedziemy nad morze - mamy mieszkanko tam swoje i często jeździmy - ale myślę że z Mateuszkiem, to raczej pod koniec sierpnia lub we wrześniu. Zresztą na ten sezon nie przewiduję paradowania w stroju z wiadomych powodów Może B pojedzie na trochę tylko z Kubą, bo on już marudzi że chce jechać.
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Dopiero was nadrobilam,bylam rano na wynikach,jutro idę z Olgą do kontroli po wycięciu migdałka,to sobie akurat odbiorę.Ze szpitala mam kawałeczek do rodziców,więc na śniadanko zawitałam do nich.Później z mamuią na zakupy-babcia kupiła Ignasiowi żel do mycia ciała i wlosków z Nivea,bo ona taką paczkę zbiera jak się mały urodzi,już sporo rzeczy tam ma
Ponuro się zrobiło,chyba będzie padać.Wypiłam kawkę i się chyba prześpię,bo mnie coś muli
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Z drugiej strony, małe powiatowe szpitale są kameralne i często położne są rewelacyjne i bardzo pomocne, bo mają na to czas, więc jeśli nie ma zagrożenia, to chyba nie ma powodu jechać do Poznania.
Też zrobię spaghetti, mąż będzie zachwycony
Anna - wlewka - tego słowa mi brakowało :)położna mówiła, że można to nawet zrobić samemu w domu, ale ja się raczej nie podejmę
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anszka szkoda że między nami jest 3 tygodnie różnice, bo może byśmy się spotkały w szpitalu
- martadam23
- Wylogowany
- rozmowna
- ...All That I Love...
chłopek ... spróbuję może przejdzie ale z trego co widze to na pogode jest jak nic!
a my dzisiaj mamy badanko usg 3majcie kciuki żeby Julek okazał się w 100% Julkiem
i żeby przebiegło pomyślnie
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
a i jeszcze Tata dzwonił. Naszego znajomego zabiła synowa- - kurcze szkoda chłopa a co najśmieszniejsze to nie była jakaś patologia tylko bardzo bogaci ludzie na poziomie
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tylko pamiętaj, że nie powinno się dopuszczać do uczucia pragnienia, bo to ponoć już jest sygnał odwadniania organizmu.
Trzymam kciuki za wizytę
Anna - szkoda, ja w czerwcu urodzić nie mogę, a Ty do połowy lipca też czekać nie będziesz może w innych okolicznościach się spotkamy
Bidol - jak to zabiła