- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
Mnie coś dziś naszło na popranie ubranek,zamówiłam też parę mniejszych ubranek na allegro,czekam jeszcze na paczkę z pieluszkami tetrowymi,flanelowymi itp.Dziewczynki a pierzecie też wszystko do łózeczka,pościele,baldachimy,kocyki itp?Mi moja torba zostala,ale jakoś nie mogę się za nią zabrać
Dziś prałam i płukałam w Dzidziusiu i muszę stwierdzić,że pięknie pachnie.Resztę wypiorę w Loveli,bo nawet nie wiem jak pachnie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja mama miala duze komplikacje przy mojej siostrze-pierwsze dziecko... byla juz 2 tyg po terminie. akcja nie postępowała.wody ju zielone byly.mama juz ledwo żywa była,cała pokłuta... i p 24 godzinach cos tam zaczęło się dziać i kazali tacie wybierać kogo mają ratować:dziecko czy żonę.... tata podobno płakał jak dziecko .... On bardzo kocha moją mamę,ale wybrał dziecko...zawsze marzył o córeczce ..no i wiedział,że mama by mu nie wybaczyła,ze ją wybrał a nie dziecko... ale na całe szczęście udało się dwie uratować. a później mama miala szok poporodowy i inne przygody...
ale to bylo ponad 20 lat temu
po kilku miesiącach moja mama zaszła znow w ciążę i kazali Jej usunąć,bo żaden lekarz nie chciał prowadzić ciąży,bo miedzy moja mama a tata jest konflikt krwi i lekarza kazali odczekac 5 lat miedzy jedna a drugą ciążą,ale moi rodzice powiedzieli,ze w zyciu nie usuną... lekarze mówili,ze pewnie i tak mama straci dziecko albo,ze bede chora albo inne tam.... ale urodziłam sie jak najbardziej zdrowa z 10punktami i to w expresowym tempie,wiec poród ze mną mama wspomina bardzo dobrze
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Anna - kawka => chętnie ja już z Poznania wyemigrowałam, ale niezbyt daleko, bo do Lubonia, a Ty jak znam życie to albo na Winogradach, albo na Ratajach mieszkasz
Olga - a Ignaś na razie ma skromne 3 kg
Kamyczka - też piorę wszystko, tylko nie wiem, czy rożek będę prała. Powinnam?
M_M - straszne jest to, co piszesz, dobrze, że wszystko dobrze się skończyło, ale lekarze potrafią być pozbawieni uczuć, mojej mamie lekarz w czasie pierwszego porodu powiedział, że dziecko nie przeżyje, bo jest za małe. Na szczęście brata udało się uratować, ale tego co mama przeżyła, to sobie nawet nie wyobrażam.
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ide zjesc truskawy i pozniej obiadosa robię
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anszka-ja będę prałaa rozekKamyczka - też piorę wszystko, tylko nie wiem, czy rożek będę prała. Powinnam?
MM-ale dramatyczne chwile twoi rodzice przeżyli
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
mm ja mam te 2 !!! i chyba zacznę je brać za max 2 tygodnie i może spróbuję tych liści z malin ) może pomoże a może nie się zobaczy w końcu t naturalne więcnie zaszkodzi :Phahah:D:D:D...
dziewczynki, nigdy przenigdy nie wychodźcie z takiego założenia, że naturalne to na pewno nie zaszkodzi, w roślinach jest mnóstwo składników, które mogą zaszkodzić albo są wręcz trujące,
część tych składników na jedno pomoże a na drugie zaszkodzi, nie mówię tu akurat o oleju z wiesiołka ale trzeba uważać
ja ubranek nie kupowałam w ogóle i mam przekrój od kilku 50 do nawet 80 ;P
a czym zamierzacie myć twarz dzieci? takimi płatkami kosmetycznymi jak do zmywania makijażu umoczonymi w wodzie?
Kamyczka - ja prałam ubranka w Loveli i pościel, wózek też zamierzam w niej wyprać. Ale nei pachną mocno bo użyłam dosyć mało tak jak i płynu do płukania bo nie chce żeby uczuliły maluszka
Anszka - moim zdaniem trzeba wyprać absolutnie wszystko bo nie wiadomo czym było spryskiwane, kto tego dotykał, ile leżało w sklepie. Ja jak sobie coś kupuj eto nigdy nie nosze bez prania
Olga - tez ide po jeszcze jedną kawkę
ja nie mam rożka - powinnam mieć?
w Rossmannie jest nowy SKARB - Rossnę i w srodku jest karta programu
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a jeden jedn ciuszek,który dostałam od teściowej jest na 80..to chyba na rok aż?
Dała mi spodnie dla małego i powiedziała,że ja już mam dużo ciuszków na początek to ona kupila na roczek juz ,zeby miał........ myślałam,że jej walne tymi spodniami..........
a na roczek kupi Mu spodnie na 2 latka,bo po co na bieżąco coś kupić... głupia.
a rozek ja mam jeden. chcialam kupic wiecej,ale duzo osob mi odradzało i póki co nie kupilam drugiego.
a ile macie ręczników dla maluszka? ja kupilam 2 ,ale moja mama i siostra kupiły jeszcze 4 ,bo podobno byly tak śliczne ,ze nie mogly sie oprzeć. i tak samo z kocykami.
mi jeszcze wanienka zostala do kupienia,bo ciągle zastanawiam się jaką kupić. ale chyba kupię takie zwykłą tradycyjną tyle,ze na stojaku.bo kombinowałam z takim malutkim prysznicem i w ogóle.ale to bez sensu..bo mały i tak bedzie się bał pewnie takich wynalazków.
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pamiętam jak Marikę chrzciliśmy w czerwcu (miała 2 mies.) i dostała od kuzynki mojego męża sukienkę (tandeta) i na pierwsze lato Marika była za malutka,a na następne już z niej wyrosła.Skąd ktoś może wiedzieć jaki rozmiar dziecko będzie za rok nosiło.Tym bardziej,że sukienka była typowo letnia (szczęście,że na nią nie pasowała ).
- maksiu
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczesliwa mama 2 skarbow Maksa i Blazeja
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
To dobrze i niedobrze-biedulka się jeszcze troszkę pomęczyPisalam do chlopka, odpiala ze nic sie nie dzieje 1cm rozwarcia skurcze slabe za slabve jak na porod i za tydzien ma kolejna wizyte chyba ze urodzi to juz nie:)