BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 6 miesiąc temu #380996 przez chłopek
no moj lekarz liczy ze 40 tydz

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #381007 przez Anna77
No to liczenie to jest niezłe. Termin porodu który mamy to przecież przewidywany "koniec" ciąży, która trwa 40 tygodni. No to jak ma się termin na 17.06 to wtedy właśnie mija 40 tygodni, a 18.06 zaczyna się kolejny tydzień, czyli 41. Kurcze, dla mnie to jakieś takie logiczne, a każdy jakoś inaczej to zapisuje.

Bidol żeby Cię za bardzo nie zaskakiwać, zaraz naleję wody do miski u pomyję w końcu wszystkie drzwi - wczoraj nie zdążyłam. No i Tobie też należą się gratulacje z suwaczka dzisiejszego :kiss:

Z drugiej strony jak sobie pomyślę, że został mi ostatni tydzień takiego lenistwa, to najchętniej nic bym nie robiła.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #381011 przez anszka
Witajcie mamusie :)
ja rzeczywiście spałam, ale tel. mnie obudził :(
A sny miałam niezłe, w jednym to nawet mój maluteńki Wojtuś mówił całymi zadaniami :)
Zapowiada się piękna pogoda :) szkoda, że nie mogę iść na spacerek, ale może chociaż na balkonie książkę poczytam.
Chłopek - biedulo, znowu się przewróciłaś? mam nadzieję, że to nic groźnego, ale oszczędzaj się i korzystaj z obecności męża w domu.
Maksiu - :kiss:
Bidol - klatka bardzo mi się podoba, kolorki i efekt końcowy super. Twój suwaczek też śliczny :)
Daners - Filipek rośnie i dobre wieści od lekarza przynosisz. Lubimy :)
Saiko - miło, że teściowa dopuszcza Cię do kuchni, bo to różnie bywa, sama jestem ciekawa, jakby mi się w takiej sytuacji poukładało z moją.
Ja też raczej na zaparcia narzekam i dieta nie pomaga, owsianka, otręby, błonnik, jogurty, kefirki też nie. Lekarz zalecił czopki glicerolowe i jakieś tabletki.
M_M - trzymam kciuki, żeby udało Wam się przeprowadzić przed narodzinami małego. Samej pracy przy przeprowadzce nie zazdroszczę, ale uczucia, jak już się usiądzie na kanapie "u siebie" to już tak :)
Anna - ryż z jabłkami mówisz... chyba zjem na kolację. Może uda nam się spotkać w przyszłym tygodniu, ale Ty już będziesz w stresie przedszpitalnym i dopinaniem wszystkiego na ostatni guzik, więc nie wiem, czy się dopiero z dziećmi nie spotkamy :) a na Piątkowie też mieszkałam, na os. Śmiałego i stamtąd najbardziej brakuje mi basenu.
Kamyczka - wszystko poprane? To teraz prasowanko?
mpearl- masz sporo wyzwań na zakończenie ciąży, najważniejsze, że masz zielone światło od lekarza, powodzenia!
Majówka - wózeczek ładniusi, rzeczywiście brakowało Ci tych zakupów, że wpadłaś w taki wir :laugh:
Daria - położne w szkole rodzenia mówiły, że jak najbardziej można pupcię dziecka przemywać tylko wodą z mydełkiem, ale nie krytykowały chusteczek.

12 lata 6 miesiąc temu #381020 przez Daria23
Hej Lalunie:)widze że nie tylko ja dziś sobie pospałam:)
Anszka - ja też miałam dzisiaj sny nie z tej ziemi:)ale jeden był piękny bo szłam z moim Tymkiem na spacer wózeczkiem ale on bombelek ładny był:)
Saiko- mi jak zwiekszyła żelazo to też zaczełam mieć zaparcia i nie brałam chyba dwa dni i zaraz wróciło wszystko do normy...

a wiecie mój tata pił tą Activie i był zadowolony to nie wiem on twierdził że mu pomaga...

My dzisiaj znowu zaczynamy weekend nauk dzisiaj jeszcze droga krzyżowa nie wiem jak ją przetrwam bo nogi bolą a tam co kawałek trzeba kucać itp:(

12 lata 6 miesiąc temu #381024 przez Anna77
Anszka no fakt, jeśli chodzi o bliskość basenów, to jest super. Zimą wolę jeździć do Suchego Lasu, bo jest cieplej w szatni :)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #381026 przez Kamyczka
Hej mamusie :blink: Dziś rano pospałam,bo w nocy nie mogłam znów :(
Anszka-poprane,poprasowane i poukładane leżą w komodzie :) zostało popranie rzeczy do łóżeczka i wózka i ubranie łóżka :blink:
Anna,Bidol-piękne suwaczki :kiss:
Bidol-klateczka super i jaka wysprzątana-normalnie Perfekcyjna Pani Domu może wpadać z "białą rękawiczką" :)
Majówka-super wózeczek.Lucas się bedzie nieźle woził od małego :kiss:
Chłopek jak się czujesz?
Martadam-jak tam lekki stresik przedślubny jest?
Daria to nie kucaj!!!

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #381030 przez bidol
Anszka- ale Ty się masz z tymi snami - hahahahhhaaha :lol: ale mi też kiedyś się śniło że na drugi dzień po porodzie Kamilka zaczeła raczkować :lol: A na zaparcia próbowałaś pić kawę na czczo???

Ania - hahahaha - odpoczywaj kobieto :lol: choć całkowicie Cię rozumiem - czujesz presję i że jeszcze tyle musowo zrobić - a tu tylko tydzień został :ohmy:
Co do liczenia całkowicie się z Tobą zgadzam - :lol:

Kamyczka -hahahahahahahahahahahahahahahahahaha :lol: :side:

Bidol-klateczka super i jaka wysprzątana-normalnie Perfekcyjna Pani Domu może wpadać z "białą rękawiczką" :)

rozbawiłaś mnie do łez :lol: to tylko tak na zdjęciu czysto wygląda :lol:

12 lata 6 miesiąc temu #381035 przez agnesssa
Hej dziewczynki :lol:

Dzisiaj miałam robioną glukozę i dopiero do pracy dojechałam :) Generalnie nie było tak źle jak sobie cytrynę wcisnęłam, ale później przez te dwie godziny się modliłam, żeby nie zwymiotować bo mnie mdliło jak smok :ohmy: Ale dałam radę :) Tylko już się martwię o wynik, bo piguła zrobiła mi jeszcze z rańca badanie z palucha i wyszło 102, a powiedziała mi że norma to 100 :( :( A wyniki dopiero w poniedziałek więc cały weekend będę się denerwować :dry:

Bidolku Ty również masz śliczny suwaczek :lol: No i bardzo fajnie klatka wygląda :lol:
O jaaaa normalnie jak patrzę na Wasze tygodnie ciąży to jestem w szoku, że to tak minęło, zaraz się będziecie rozpakowywać :lol:

Maksiu mam nadzieję, że wyjedziesz jeszcze do domku i że wszystko jest już dobrze :kiss:

Majóweczka Śliczny wózek :lol:

Chłopek
Ależ Ty mnie stresujesz :silly: :silly: Mam nadzieję, że wszystko jest dobrze po tym upadku i w ogóle to może już być urodziła co :silly: :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 6 miesiąc temu #381037 przez anszka
Daria - a jak mnie w tym śnie koleżanka pytała, jak minął poród, to jej odpowiedziałam, że chyba nie bolało i było szybko, bo nic nie pamiętam :)
Tak, jak Kamyczka radzi, nie kucaj, to nie złego.
Bidol - jak się obudziłam, to pomyślałam o Twoim śnie z raczkującą Kamilką :)
I nie bądź taka skromna - przypadkowy pyłek by się tam nie pojawił :)
Piłam kawę, ale teraz mi przez te leki nie służy, wodę na czczo też piję codziennie i nic, ale jak zawsze miałam tego typu problemy.
Anna - w Suchym Lesie nie byłam, nawet nie wiem, czy wtedy już był ten basen otwarty, a na termach byłaś?
Kamyczka - też muszę jeszcze rzeczy z łóżeczka i wózeczka wyprać i cały czas myślę, czego jeszcze nie kupiłam.

W ogóle to mam ostatnio kłopoty z koncentracją, zaczynam czytać książkę lub oglądać film, a i tak myślę o Wojtku, czy to jest normalne :unsure:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #381040 przez Kamyczka
Agnessa-tak normalnie to norma na czczo jest do 90 :blink: a po glukozie na pewno do 140.
Gratuluję suwaczka :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu #381045 przez Kamyczka
anszka napisał:

W ogóle to mam ostatnio kłopoty z koncentracją, zaczynam czytać książkę lub oglądać film, a i tak myślę o Wojtku, czy to jest normalne :unsure:

Anszka-moim zdaniem to normalne-ja ciągle myślę o Dominiku :blink: i się skupić nie mogę na niczym

12 lata 6 miesiąc temu #381046 przez Kamyczka
A wie któraś co u Maksia?

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #381047 przez bidol
Agnesssa - nie stresuj się na zapas :kiss:będzie dobrze :kiss: a kolor klatki - lekko fioletowy - t Twoim guście :laugh:

anszka- hahahahhaha - pyłków Ci u Nas pod dostatkiem :lol: :lol: :lol: :lol:

a z koncentracją to też tak mam :laugh: i non stop myślę - żeby była zdrowa :)

z Maksiem - nie wiem co - bo karta jej się chyba skończyła ;) wczoraj jej doładowałam, ale dziś już chyba nie ma. Może dziś wyjdzie :)

12 lata 6 miesiąc temu #381048 przez martadam23
ANNA 77 JESTEŚ Z POZNANIA ???

Kamyczka :) kochana... no wiesz lekki jest :) ale tylko lekki :) został tydzień a mi zostało do przerobienia dół kiecki na cywilny :) mam tam taką gumę i trzeba ją wypruć ;)
no i buty rozchodzić bo nowe i jeszcze na obcasie ;P haha... no ;) i zakupy na imprezkę grillową ;)

a jak Twój cukier???
powiem ci ze ja się zaskoczyłam :> jem od kilku dni Grześki i cukier po nic NORMALNY :)
moze dlatego że one mało słodkie i gorzka czekolada jest??:) ja już sama nie wiem :P haha :D

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630

12 lata 6 miesiąc temu #381051 przez chłopek
maksiu miala miec ktg,
agnessa no myslalam ze juz pojde rodzic a tu nic

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka