BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 6 miesiąc temu #380565 przez mloda_mamuska
bidol bardzo mila ta polozna ,ale nie bedzie do mnie przychodzila jak urodzę,bo leci niedlugo na wakacje.

co mozna zrobic n poparzone podniebienie? :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #380567 przez Majowka
Dzieki M-M :kiss:
Fajnie masz z ta polozna, duzo ciekawych wskazowek.

Daria, ja tez slyszalam, ze na poczatku pupcie przemywa sie takimi wiekszymi gazikami ciepla woda, chusteczki pampers moga podraznic skore. Kupilam kilka paczek tych wiekszych gazikow do przemywania.

Juz odebralam wyniki, wszystko super :) Hemoglobina 13, bez zadnych suplementow witaminowych jak do tej pory, oprocz zelaza
Glukoza na czczo 75, po uplywie godziny od wypicia tego roztworu 120, a po 2 godz 98, wiec wszystko w normie chyba
Toksoplazmozy nie zlapalam. Jedna rzecz mnie martwi...ten cytomegalovirus :dry: Mialam wczesniej przeciwciala positive 12,3 w styczniu....a teraz wyszlo 113 .....matko :ohmy: Mam nadzieje, ze go nie zlapalam, bo jest chyba grozniejszy od toxo..... :(
A, no i odnosnie przeciwcial do krwi maluszka mam negative, wiec jak na razie wszystko ok. Ja jestem ARH-, a misiek plus, wiec musimy tez to sprawdzac, czy czasami nie tworze przeciwcial...
Do lekarza ide juz we wtorek, wiec sie dowiem co z tym cytomegalovirusem :(

Zaraz jedziemy po przewijak, no i przymierzamy sie do kupna wozka dzis lub jutro :laugh:

12 lata 6 miesiąc temu #380569 przez Kamyczka
Majowka napisał:

Juz odebralam wyniki, wszystko super :) Hemoglobina 13, bez zadnych suplementow witaminowych jak do tej pory, oprocz zelaza
Glukoza na czczo 75, po uplywie godziny od wypicia tego roztworu 120, a po 2 godz 98, wiec wszystko w normie chyba
Toksoplazmozy nie zlapalam. Jedna rzecz mnie martwi...ten cytomegalovirus :dry: Mialam wczesniej przeciwciala positive 12,3 w styczniu....a teraz wyszlo 113 .....matko :ohmy: Mam nadzieje, ze go nie zlapalam, bo jest chyba grozniejszy od toxo..... :(
A, no i odnosnie przeciwcial do krwi maluszka mam negative, wiec jak na razie wszystko ok. Ja jestem ARH-, a misiek plus, wiec musimy tez to sprawdzac, czy czasami nie tworze przeciwcial...
Do lekarza ide juz we wtorek, wiec sie dowiem co z tym cytomegalovirusem :(

Zaraz jedziemy po przewijak, no i przymierzamy sie do kupna wozka dzis lub jutro :laugh:

To super,że masz dobre wyniki.A jaki wózek planujecie kupić?

12 lata 6 miesiąc temu #380571 przez mloda_mamuska
Majowka a jak masz minusową grupę a partner ma plusową to dostaniesz przeciwciała czy jak to jest?bo macie konflikt krwi.tak?
;)
i jaki wózeczek chcecie kupic?

12 lata 6 miesiąc temu #380572 przez saiko
dziewczyny, a na przewijaki kupujecie specjalne prześcieradełka, czy bedziecie kładły dzieci na tej ceracie, czy może pieluszke tetrową???

mowie o takim przewijaku:

12 lata 6 miesiąc temu #380573 przez mloda_mamuska
saiko ja jeszcze nie wiem. ale na pewno cos tam bede kladła,bo to zimne jest.ale moze tylko pieluszkę.jeszcze nie wiem.
:)

12 lata 6 miesiąc temu #380574 przez Kamyczka
Saiko ja na swój przewijak będę kładła pieluszkę :blink:

12 lata 6 miesiąc temu #380575 przez Anna77
Majówka też mam ARh- a mój BRh+ i też muszę kontrolować przeciwciała.

MM z tym podniebieniem, to chyba musisz przetrwać. Nie mam pojęcia czy w ogóle można coś zrobić.

Kamyczka to nieciekawych masz sąsiadów. Mam nadzieję że to takie incydentalne przypadki tylko.

Saiko na przewijak ja kładę pieluszkę flanelową. A na takie przewijaki jak pokazałaś można kupić specjalne "prześcieradełka".

Dzisiaj mam ochotę "gdzieś" wyjść. Muszę pomyśleć. Potem jadę do rodziców i muszę dojechać w trakcie trwania meczu, żeby potem nie wpaść w jakiś korek, jak wszyscy będą wyjeżdżać ze stadionu, bo dzisiaj o 18 mecz u nas.

12 lata 6 miesiąc temu #380579 przez Majowka
Wozeczek, ten, co juz kiedys wam pokazywalam. W kwietniu wybralismy. Jest marki bebeconfort Elea.

M-M, skoro nie tworze przeciwcial to jest wszystko ok, nie musze niczego brac. Dostaje sie jakies leki jesli sie tworzy przeciwciala.

Saiko, ja mam pokrowiec z froty.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #380580 przez mloda_mamuska
Anna ale macie ciekawie z tą krwią... ja nie wiem jaką mój ma... on tez nie wie. a ja mam ARh+ . a ani w polsce ani tutaj nikt nie interesowal sie tym jaką Misiek ma.

co na obiadosa robicie?
My udka z kurczaka i ziemniaczki. plus sosik.

nawet ciepło u nas. ;)

Majowka aa pamietam wózeczek ! :)) ja juz sie ciesze,ze w koncu mam swój ukochany :lol: ale jeszcze do mnie nie dojechal :dry:
a te przeciwciała to myślalam,ze zawsze trzeba.... nie jestem doinformowana,bo nie interesowało mnie to nigdy głębiej...bo u nas nie ma konfliktu.

Ale mały sie wypycha .całe nóżki wywalił łobuziak :blush:

12 lata 6 miesiąc temu #380585 przez Anna77
A u nas jest ciemno, mokro, zimno i brzydko :(

12 lata 6 miesiąc temu #380590 przez mpearl
hej, ja na chwilke tylko bo od rana jeszcze sie nie polozylam...
u nas ok, dzidzia waży ok. 2800, szyjka dluga, zamknieta wiec mam zielone swiatlo na podroz do domu:)
odezwe sie pozniej

12 lata 6 miesiąc temu #380592 przez Kamyczka
mpearl napisał:

hej, ja na chwilke tylko bo od rana jeszcze sie nie polozylam...
u nas ok, dzidzia waży ok. 2800, szyjka dluga, zamknieta wiec mam zielone swiatlo na podroz do domu:)
odezwe sie pozniej

to super :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu #380595 przez Daria23
Anna mi sie aż udziela ta nasza pogoda chęć do zycia odbiera....ja zrobiłam obiadek i teraz sie polożyłam bo mnie brzuszek zaczął boleć:(

12 lata 6 miesiąc temu #380597 przez Daria23
mpearl- a w ktorym tygodniu jestes?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka