- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Widze ze Maksio w szpitalu Kurcze, ciekawe jak sie sytuacja rozwine....
Saiko, gratuluje suwaczka! u mnie tez pieknie i u Anszki
Ja na dzisiaj zaplanowalam odebranie wynikow ze szpitala, ciekawe jak tam moja glukoza Pozniej pojade po firanki i przewijak, bo przez ten urlop wszystko juz czeka na odbior z tydzien czasu.
- martadam23
- Wylogowany
- rozmowna
- ...All That I Love...
biedna Maksiu ... zobaczymy co z nią będzie ...
chlpek- wczoraj czytałam że wysiłek fizyczny jakaś gimnastyka może tylko przyśpieszyć poród i skurcze ;D no to może warto wyjść na pole na dłuższy spacerek wrócić i posprzątac cały domek ?? haha... z 2ej strony ja bym umarła ze zmęczenia chyba
a my dzisiaj zaczynamy 36 tydz jej... jak to leci
no i boli mnie okropnie na dole wszystko kluje czasem uciska napiera... sama nie wiem jak opisać szczególnie kiedy mam coś na pęcherzu albo kiedy siedzę
no i wczoraj miałam robione pierwsze KTG- i w normie a tylko dlatego że tętno było bardzo wysoko - bom się zdenerwowała haha
a włąśnie powiedzcie mi czy u was robi się normalnie KTG ?? na wizycie ?? bo mi lekarz ani razu nie robi:!...
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
- martadam23
- Wylogowany
- rozmowna
- ...All That I Love...
co bierzecie za ciuszki do szpitala na wyjście dla maluszka ????
( jejku ja nie mam zielonego pojęcia !!! czy cienkie czy grubsze czy welurkowe czy bawełniane czy...)
jak uważacie co wziąć ??)
Majówka kochana ... to może u mnie teraz dopiero lekarz zacznie ;/ chociaż wątpie on w ogóle jest dziwny ale nie będę zmieniać bo już nie ma sensu ;P
a mnie kluje jakby chyba szyjka... gdziekolwiek ona tam jest;)
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Ja biore bawelniane, welurek jest zimowy, no i skoro trzeba ubierac body z dlugim rekawkiem pod spod bawelnianego pajacyka to chyba wystarczajaco cieplo bedzie maluszkowi. Ja biore 3-4body roznych rozmiarow, jedne na 50, drugie na 54, pajacyki to samo, 3-4 na 2 rozmiary (wszystko dlugie rekawki), 2 czapeczki, skarpetki, kocyk welurowy do robienia rozka, kocyk bawelniany, kilka pieluch tetrowych i tyle tylko
Chyba starczy...ostatecznie misiek mi dowiezie jakby cos bylo jeszcze potrzebne
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a mi chyba dzisiaj do konca czop wypadł tak przynajmiej myśle
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Na wyjście biorę Ignasiowi jakieś cienkie jeansy,skarpetki lub coś na długie pod spód,zależy od pogody,bluzeczkę na długi,a jak będzie chłodniej to bluzę do tego i czapeczkę Tak jak już wcześniej kiedyś pisałam,rodziłam w lipcu,było bardzo gorąco,ale nie nastawiajcie się,że na wyjscie na krótki rękawek założycie,bo parę dni (2-3) trzeba na długi rękawek zalożyć,ale nie musi to być nic grubego
Ale rundkę zrobiłam-chyba ze 3 km i to w pół godz.Marika jest na jakichś zawodach dzieci niepełnosprawnych na stadionie jako wolontariuszka i zadzwonila,czy bym się nie przeszła i jej kurtki nie przyniosła,bo zimno i jak się okazało to Olga z klasą też tam jest,a ona w samej bluzie.Więc poszlam,ledwo wyszłam z domu,a tu jakieś oberwanie chmury.Doszłam do nich,ale jak szłam z powrotem to spodnie od dresów musialam trzymać,bo mi spadaly takie były ciężkie od deszczu.Ledwo doszłam do domu-takie poświęcenie dla dzieci nie wiem,czy się porodówka nie zakończy ha ha
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Ja też będę za tydzień miała pierwsze ktg,już jestm zapisana na 7.30,a później to już raczej regularnie i coraz częściej.W ostatnim miesiącu to i nawet co 2 dni z Olgą chodziłam na samo ktg.
Na wyjście biorę Ignasiowi jakieś cienkie jeansy,skarpetki lub coś na długie pod spód,zależy od pogody,bluzeczkę na długi,a jak będzie chłodniej to bluzę do tego i czapeczkę Tak jak już wcześniej kiedyś pisałam,rodziłam w lipcu,było bardzo gorąco,ale nie nastawiajcie się,że na wyjscie na krótki rękawek założycie,bo parę dni (2-3) trzeba na długi rękawek zalożyć,ale nie musi to być nic grubego
Dokladnie, ta kolezanka pod koniec tylko na ktg chodzila.
Ja na wyjscie nic nie biore specjalnego, bo u mnie bedzie to wygladalo tak, ze maluszek w foteliku wyjdzie z pokoju do garazu szpitalnego winda, a pozniej z naszego garazu winda do mieszkania, wiec nie bedzie na dworze
- martadam23
- Wylogowany
- rozmowna
- ...All That I Love...
a do szpitala na razie nic nie pakuje bo moim zdaniem nie ma sensu - szpital ma swoje ciuszki chociaż mozna mieć własne jak cos to mąż ( jeszcze nie mąż) dowiezie
a pytanko jeszcze może któraś bardziej zorientowana jest niż ja
dokumety jakie trzeba wziać ze sobą??
d.osobisty+ karta ciaży+ grupa krwi +wyniki + ( w moim wypadku odpis aktu małż.)+... co jeszcze???
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja mam taki spiworek polarowy co sie do fotelika wpina wiec go pewnie wezmę,
siostra mi powiedziala ze urodze na dzien taty :)a jej tesciowa ze dzisiaj, bo mnie ksiądz pobłogosławi i mnie weźmie( bo do kościoła ide moje dzieciaczki pobłogosłąwić )
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
No ja ciuszki do szpitala muszę,u nas nie ma szpitalnych
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Chlopek, kiedy jest dzien taty? 17-ego?
Olga, szybko pod goracy prysznic, Bo jeszcze sie przeziebisz!
- martadam23
- Wylogowany
- rozmowna
- ...All That I Love...
dzień taty jest 23 ( mam ślub w ten dzień ;O) )
akt małżeński bo nie zdążę wymienić dowodu ... i gdzieś to wyczytałam że potrzebuję
a ubezpiecznie... w mim wypadku chyba tylko odcinek z pracy REMUA:) bo ubezpiecz mnie firma