BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #383954 przez mloda_mamuska
martela hmmm..to prawda....myślę,że to dlatego,że dużo czasu w niej spędzamy i musimy mieć śliczne kuchnie,zeby nam sie chcialo tam robic pycha obiadki ;p

Mój Mąż zwraca uwage na balkon albo ogródek...bez tego nie wyobraza sobie mieszkania/domu... jak oglądalismy te wszystkie domki to on lecial od razu do ogródka a ja do kuchni :laugh: :laugh: ale ogólnie byliśmy zgodni,ze kuchnia powinna być porządna,bo duzo czasu w niej spędzamy,poza tym wszystko musi byc porządne,bo ja nie weszłabym do obskurnej wanny,bo bym się brzydziła ;p a faceci tez inaczej na to patrzą.... :) :)

Martela
Piękna kuchnia !!! :kiss: :kiss: :kiss:
w 100& w moich stylu :lol: o takiej tutaj mogłabym pomarzyć....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #383955 przez martela89
mloda_mamuska napisał:

martela hmmm..to prawda....myślę,że to dlatego,że dużo czasu w niej spędzamy i musimy mieć śliczne kuchnie,zeby nam sie chcialo tam robic pycha obiadki ;p

Mój Mąż zwraca uwage na balkon albo ogródek...bez tego nie wyobraza sobie mieszkania/domu... jak oglądalismy te wszystkie domki to on lecial od razu do ogródka a ja do kuchni :laugh: :laugh: ale ogólnie byliśmy zgodni,ze kuchnia powinna być porządna,bo duzo czasu w niej spędzamy,poza tym wszystko musi byc porządne,bo ja nie weszłabym do obskurnej wanny,bo bym się brzydziła ;p a faceci tez inaczej na to patrzą.... :) :)

O jak szukaliśmy mieszkania to też musiał być balkon :laugh:
My mieliśmy wszystko do remontu więc zrobiłam wszystko tak jak chciałam :)

[url=http://vanessa-.aguagu.pl][img]http://vanessa-.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png[/url]

12 lata 6 miesiąc temu #383957 przez mloda_mamuska
martela my to mieszkanie ,ktore mamy w polsce.to mamy z jednej strony taki mniejszy balkon a z drugiej dorabiamy garaż spory i na górze taras.bo na pietrze mamy mieszkanie,ale działki jest jeszcze kawałek naszej,wiec tak planujemy zrobic,ale wszystko kosztuje,wiec póki wykonczymy tak jak chcemy to potrwa. Na razie mamy sypialnie wykonczoną -podłogi i ściany, i w salonie mamy ściany a nad podłogami myślimy,bo chcemy położyć biały,beżowy gres. i podłogowe ogrzewanie. misiek namawiał mnie na ciemny brąz panele,ale ja chcialam ciagle bialy gres ..i w koncu jak on uległ na mój gre to ja zaczęłam myśleć czy nie lepiej te ciemne panele;p ....

Fajnie jest samem decydować o szczegółach mieszkania,domku w którym sie mieszka;)

12 lata 6 miesiąc temu #383959 przez martela89
Broń Boże ciemne panele,mówię z doświadczenia :lol:
Ja mam i to katastrofa :ohmy: wszystko widać,każdy włosek,każdą ryskę można się zaje... przy dbaniu o nie :dry:
Za niedługo będę zmieniała na jasne :laugh:

[url=http://vanessa-.aguagu.pl][img]http://vanessa-.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png[/url]

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #383960 przez mloda_mamuska
martela a na białym gresie takim: pewnie też widać wszystko :dry:

img-pl1.b-dn.net/upl/xl/zdjecie637-Aranz...czesny-aranzacje.jpg

moi rodzice mają takie średni brąz panele i może przez to,że nie są całkiem gładkie to nie widac tak brudu.a jak raz na kilka dni sie myło,to w szoku byliśmy,ze tyle sie brudu zbierało..ale nie bylo widac;p

12 lata 6 miesiąc temu #383961 przez martela89
mloda_mamuska napisał:

martela a na białym gresie takim: pewnie też widać wszystko :dry:

img-pl1.b-dn.net/upl/xl/zdjecie637-Aranz...czesny-aranzacje.jpg

moi rodzice mają takie średni brąz panele i może przez to,że nie są całkiem gładkie to nie widac tak brudu.a jak raz na kilka dni sie myło,to w szoku byliśmy,ze tyle sie brudu zbierało..ale nie bylo widac;p

no pewnie tak,ale nie widać rys :silly:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #383963 przez mloda_mamuska
martela najwyzej sie wymieni na cos innego jak sie nie sprawdzi :laugh:
Olga no na to mieszkanko złożyliśmy papiery.Teraz tylko musimy czekać czy rozpatrzą pozytywnie papiery i sie wprowadzmy tam ;))

ja się kłade,jeszcze trzeba sie wysmarowac kremikiem na rozstepy ;)

do jutra Mamuśki :woohoo:

12 lata 6 miesiąc temu #383982 przez Anna77
Dzień Dobry Mamusie, przywitam się tylko szybciutko, bo czekam aż Kuba się ubierze i jadę zawieźć go do przedszkola.

U mnie znowu leje, cały czas nieprzerwanie.

mm tylko nie ciemne panele. Mam w kuchni baaardzo duuuuże ciemne kafle na podłodze. Wygląda pięknie, ale nie sposób tego utrzymać.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #383999 przez saiko
Dzień dobry mamuśki,

mysle, ze ani jasne ani ciemne nie sa dobre, a zwłaszcza błyszczące
niestety w wyborze podłóg w mieszakniu, frontów szafek w kuchni i blatu trzeba się kierować nie tyle estetyką co użytecznością ;)

no i przed każdym wyborem warto czytac różne fora i czytać opinie osób, które dany materiał na podłogach już mają

u mnie pochmurno, w każdej chwili moze padać, zła jestem bo chciałampo sklepach polatać i wstawić do prania pościelkę, a tak to du*a :(

12 lata 6 miesiąc temu #384006 przez Daria23
Witam was z rana tak jak u Anny u mnie ponuro i leje a szkoda bo mam dzis pare spraw na miescie do załatwienia:(

Kamyczka- kochana nie martw się leci ci już 36 tydzien wiec dzidzia już jest gotowa na świat pomyśl jakby to był 26...nie mozesz sie zamartwiać bo tylko to pogorszy sprawe PAMIĘTAJ: smutna mama to smutna dzidzia także uśmiech i odpoczywamy..

Ja dziś mam wizyte i też jestem ciekawa co i jak...

12 lata 6 miesiąc temu #384012 przez agnesssa
Dzień dobry :lol:

Kamyczka
dziewczyny mają rację, nie ma się co martwić na pewno nie urodzisz na dniach, a 36 tydzień to już zdrowa dzidzia się może urodzić :woohoo: A zobaczysz, że jeszcze jak Chłopek będziesz już chciała urodzić :lol: Głowa do góry, wszystko będzie dobrze :kiss: :kiss:

Daria powodzenia na wizycie :lol:

Saiko z tymi podłogami i meblami to racja, ja mam w całym mieszkaniu parkiet drewniany ciemny, ale tygrysi, więc jest w zasadzie nie jednolity i powiem Wam, że nie widać tak brudu jak na całkiem jasnym, a w kuchni mam mazane kafle i też brud jest do przeżycia :) I tak jak mówisz do kuchni podobały mi się zupełnie inny gres, ale trudno :woohoo:

M_M ciesze się, że już niedługo na swoim będziecie :woohoo:

Chłopek Mi się wydaje, że urodzisz szybciej od Anny, ale zobaczymy :lol:

Anna
o jjaaaaaaa Za chwile będziesz już miała swoje maleństwo :woohoo: I nastąpi przełom na lipcówkach :laugh: A jak do Was dołączyłam to byłyście mniej więcej w tym tygodniu co ja teraz, ale ten czas zapycha :lol:

Odebrałam wczoraj wyniki glukozy i jest w normie :lol: Strasznie się cieszę, przed obciążeniem 78, a po 2 godzinach 82 :lol: Tylko to ciśnienie mnie martwo bo wczoraj też miała 142/78, generalnie to górne jakoś wysoko idzie, mam nadzieję, że to przez pogodę i ze się ładnie unormuje :)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 6 miesiąc temu #384017 przez Anna77
Daria no też jestem ciekawa jak tam u Ciebie na wizycie. Daj znać:)

Odebrałam wczoraj wyniki i mimo brania regularnie żelaza, poziom hemoglobiny mam 12,2 przy normie od 12. Dobrze że biorę, bo inaczej potężna anemia byłaby u mnie murowana.

Pogoda masakra :ohmy:

Bidol moje odczucia są podobne - równia pochyła :side:

12 lata 6 miesiąc temu #384018 przez Majowka
Czesc dziewczyny,

U nas pieknie slonecznie. Dzis jade wymienic body z wczorajszych zakupow promocyjnych....cos mi sie juz nie bardzo podoba :laugh: Pozniej mam kawe z kolezanka i robie dzis kolacje dla kilku osob, bo dzis jest mecz! Portugalia-czechy :laugh: Ogladamy u nas i zapraszamy kilka osob.
Zrobie tez lozeczko, ubiore w posciel, zeby kolezanka mogla zobaczyc, strzele od razu pare fotek i wrzuce!

Agnessa, no widzisz...swietnie, ze cukier w normie!!!! :laugh: cisnienie za pewne tez sie ureguluje, na pewno przez ta kiepska pogode tak szaleje, nic sie nie martw.

Kamyczka, jak sie czujesz? Lepiej juz? Ogladamy dzis mecz? :laugh:

Daria, powodzenia na wizycie! Czekam na wiesci!!!

Chlopek, jak samopoczucie? Zabierasz sie za te okna? :laugh:

12 lata 6 miesiąc temu #384020 przez mloda_mamuska
Czesc Dziewczyny,

u mnie też pogoda taka sobie.
Misiek ma wolne dzisiaj i jutro,wiec na spokojnie jedziemy na zakupy itp.

Mam pytanie ile sztuk pampersów 1 kupujecie? bo ja dzisiaj jade po 3 paczki tych po 54sztuki. bo są w promocji 3 w cenie 2. I nie wiem czy wziąć 3 paczki czy 6. bo 1 to nie są chyba na długo ?

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #384026 przez Majowka
M-M, nie wiem co Ci doradzic, tez kupilam w ciemno. Ja mam 2 paczki malych i jedna tych ciutke wiekszych (od 3kg), nie wiadomo jacy Ci nasi chlopcy beda duzi, wiec lepiej kupic 3, a pozniej twoj misiek pojedzie Ci kupic...tak mi sie wydaje...

Jedz do Zary! U mnie juz wszystko wykupione....dobrze ze tych pare rzeczy udalo mi sie kupic....

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka