BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 6 miesiąc temu #386095 przez Kamyczka
Majowka napisał:

Czyli wszystko dobrze!!! Dotrzymasz do 38tyg! Zobaczysz!!!
Jak sie objawialy te skurcze? Twardnienie brzucha, czy jakis bol?

Twardnienia brzucha takie napinanie nieprzyjemne całego brzucha,był jak skała.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #386097 przez Majowka
Kamyczka napisał:

Majowka napisał:

Czyli wszystko dobrze!!! Dotrzymasz do 38tyg! Zobaczysz!!!
Jak sie objawialy te skurcze? Twardnienie brzucha, czy jakis bol?

Twardnienia brzucha takie napinanie nieprzyjemne całego brzucha,był jak skała.

O kurcze :( Dobrze wiedziec.... U mnie jeszcze takich skurczy nie bylo, tfu tfu....oby tak dalej!

12 lata 6 miesiąc temu #386098 przez Kamyczka
Daria23 napisał:

Kamyczka - no już lepiej z żołądkiem torbe spakowałam i teraz brzuch mi się napina ciągle...jescze mamy kontrole ( bo mamy plantacje ekologicznych orzechów włoskich) i gościu już siedzi z dwie godziny masakra...a ty jak tam uspokoiłaś sie juz troszke?

Stwierdziłam,że nie będę już panikować,co ma być to będzie :) też mam skurcze....widocznie taka moja "uroda",położna mi dziś powiedziała,że tych prawdziwych skurczy nie przegapię.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #386099 przez bidol
Kamyczka napisał:

bidol napisał:

Kamyczka - super że już w domku. I co dalej??

Bidolku,nic-jak się zacznie poród mam się zjawić,mam wizytę 2 lipca ktg i usg obym dotrwała w dwupaku.
A jak u Ciebie?Jak Kamilka?

Kamyczka- już mi nic nie mów o tej mojej pindzie ;) nic a nic nie myśli o wyjściu - ja skurczy nie mam a robię wszystko żeby mieć - :( a miało byc tak pięknie :dry:

Olga - odezwij się po :kiss: bolało???

Widziałyście??? cycki opadają :angry:
www.pudelek.pl/artykul/41207/wasniewska_...ra_sie_za_pieniadze/

12 lata 6 miesiąc temu #386100 przez Daria23
Kamyczka ja też mam często te twardnienie brzucha napewno jak odstawie fenoterol to odrazu mi wszystko puści wiem bo jak wtedy mi zabrakło tabletek to co się działo...damy rade moja kolezanka ostatnio urodziła między 36-37 tyg i też wszystko ok u nich

12 lata 6 miesiąc temu #386102 przez Kamyczka
Daria23 napisał:

Kamyczka ja też mam często te twardnienie brzucha napewno jak odstawie fenoterol to odrazu mi wszystko puści wiem bo jak wtedy mi zabrakło tabletek to co się działo...damy rade moja kolezanka ostatnio urodziła między 36-37 tyg i też wszystko ok u nich

Wiem kochana,że damy radę-Ciebie leki trzymają-mnie już tylko dobra wola synka :)

12 lata 6 miesiąc temu #386104 przez Daria23
no ja za dwa dni zmniejszam dawke bo do 36 tyg miałąm brać tylko ta wieksza zobaczymy co od środy bedzie się dziac

a ile razy dziennie ta nospe bierzesz?

12 lata 6 miesiąc temu #386107 przez maksiu
Kamyczka witaj wsrod 2pakow jeszcze napewno wytrzymasz zobaczysz:) ja czuje sie jako tako chodze bo musze i nie hce sie meczyc przy porodzie jesli m skonczy do 15.30 to jade do kuzynki dzis nie bede sob ie zalowala a jak pozniej toi niestety odloze na jutro narazie tylko raz do niego dzwonilam ciekawe co pomysli jak zobaczy ze dzwonilam hehe krzyz mnie troszke pobolewa i denerwuje sie ze bede miec pewnie bole z krzyza czego zadnej mamusce nie rzycze katorga najgorsza jaka moze byc
dziwne ze ci nic nie dadza do mnie polozna mowila zebym lepiej uwazala chociaz przez tydzien bo w 36 tyg rodzic i lezec miesiac z maluszkiem w szpitalu to nie nalezy do najlepszych wydarzen
znalazlam mala czapeczke tyle ze nie wiazana na strychu i niewiem czy bedzie dobra a wstawialm pranko bo i male skarpeteczki wynalazlam tyciu tyciu:)

12 lata 6 miesiąc temu #386111 przez Olga
Hej dziewczynki.

Ja jeszcze na nogach ha ha,a już myślałam,że zostanę na oddziale.Najpierw miałam usg,mały wychodzi ok.3500,ale gin.mówi,że ta aparatura zawyża,że taki 3300 gdzieś jest.Ruszał się na usg,a ja go nawet nie czułam i gin.mówiła,że tak często jest.Później z tym krążkiem walczył,bałam się strasznie i faktycznie nie było to bolesne,ale dość nieprzyjemne,ciągnął na siłę,aż się zaparł ze trzy podejścia robił.Normalnie jakby mi dziecko wyciągał przy porodzie.Powiedział,że jestem pierwszą jego pacjentką,której tak mocno i wysoko trzymał się krążek,że jeszcze z miesiąc bym ponosiła,jak by go nie wyjął,bo zazwyczaj na krążek jest taki opór,że jak zaczynają go wyciągać,to on się sam wyślizguje,a u mnie siedział i na siłę wyciągał.Pobrał jeszcze wymaz na badanie i ktg zrobił i jeden skurcz już wyszedł ha ha.Teraz mi kazał masować i szczypać brodawki,seksować się dowoli i robić wszystko na co mam ochotę,bo mogę już rodzić.Jak nie wyrobię się w tyg.to 2 na ktg i na wizytę.Cieszę się,że mam juz to z głowy :) :) :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 6 miesiąc temu #386112 przez chłopek
kamyczka dobrze ze juz w domu jestes

12 lata 6 miesiąc temu #386114 przez Majowka
Olga! Swietne wiesci!!! To do dziela!!!! :laugh:

12 lata 6 miesiąc temu #386117 przez maksiu
Olga super a widzisz mowilysmy ze ty twarda babka to dasz rade:) heh to juz 3 sie szykuje do rozpakowania:) i widze ze 3 ma podobny termin wizyty wszystkie na nastepny tydziene ja jak nie urodze to jade 3 ciekawe czy cos mnie ruszy, u nas dzis tez sexik bedzie:)

A ja sie jednak wybieram do kuzynki bo m dzwonil i njaprawdopodobniej konczy o 15 wiec ostatnim busem pojade:)

12 lata 6 miesiąc temu #386118 przez Kamyczka
Maksiu,przecież Dzasta urodziła w 36tyg i nie leży miesiąc,więc nie zawsze tak musi być.
Olga-Tobie już pozwolił rodzić,a jesteśmy w tym samym termienie :unsure: dobrze,że już po jesteś.

12 lata 6 miesiąc temu #386119 przez Kamyczka
chłopek napisał:

kamyczka dobrze ze juz w domu jestes

Wiesz-z jednej strony się cieszę,a z drugiej nie :unsure:

12 lata 6 miesiąc temu #386120 przez anszka
Bidol - a ile Niunia waży?
Olga- kawał chłopa z Ignasia, już masz zielone światło na poród?
Kamyczka - w domku szybciej czas płynie :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka