- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- słoneczko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Szczęśliwa mamusia :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
Słoneczko - ja tez nei miałam robionego z tego co się oriętowąłam nie robi sie az do porodu, chyba ze sa jakies wątpliwości, niektórzy lekarze robią częściej - ale to tylko wynika z ich nadgorliwości. To tak jak z USG, tak naprawdę wystarczyłyby ze 3 badania a nie na kazdej wyzycie
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
fajnie jejciu pozazdroscic
Saiko ja tez ide poszukac jakies byle jakiej bo skoro i tak pojdzie do kosza to niebede sie wysilac z szukaniem ;] tylko ciekawe czy takak na ramiaczkach moglabybyc czy lepiej z rekawami odpinana
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
Anna no to smacznego sniadanka juz jutro oooooo to poodpoczywaj sobie jeszcze dzis
fajnie jejciu pozazdroscic
Saiko ja tez ide poszukac jakies byle jakiej bo skoro i tak pojdzie do kosza to niebede sie wysilac z szukaniem ;] tylko ciekawe czy takak na ramiaczkach moglabybyc czy lepiej z rekawami odpinana
no ja chciałam na ramiaczkach bo domyslam sie, ze w trakcie jest bardzo roraco ale nie znalazłam zadnej odpowiedniej,a tak to mam na krótki rekaw : łososiowa z kotkiem
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
U nas dzis od rano strasznie parno, na dzis przewiduja 38 stopni, uiii troche sie pomeczymy
Anna, fantastycznie! 26 czerwca! Piekna data!!!!! Czekam na jutro i trzymam kciuki!!!!
Olga, powodzenia na wizycie!
Kamyczka, trzymam kciuuuuuuuuuuuuuki!!!!!!
Chlopek, faktycznie maly na lipiec czeka
Sloneczko, ja jeszcze nie mialam ktg, dopiero 11 lipca bede miala pierwsze
- słoneczko
- Wylogowany
- gadatliwa
- słoneczko
- Wylogowany
- gadatliwa
- agnesssa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Majówka o matko jaki upał To nie wychodź z domku lepiej dzisiaj
Źle się czuję, tzn znowu czuję, że mam wysokie ciśnienie, ale w pracy nie mam ciśnieniomierza i nie mam jak tego sprawdzić Ale dziwnie się czuję
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
słoneczko to kawunie proponuje. Pewnie ta pogoda.cisnienie tak wpływa a moze za duzo krwi oddalas ;p
- słoneczko
- Wylogowany
- gadatliwa
daners - chyba tak zrobie:) wyjątkowy dzisiaj mnie strasznie bolało pobranie krwi, jak nigdy. jakie plany na dzis?
- słoneczko
- Wylogowany
- gadatliwa
- maksiu
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczesliwa mama 2 skarbow Maksa i Blazeja
Nocka u mnie masakra juz dawno takiej nie mialam szlak mnie trafal co chwile wstawalam siusiu na dodatek byla u nas burza i m pozamykal okna, mnie krzyz bola wy.ezec nie moglam chodzilam jak glupia a jak [przysnelam to na godzine i na nowo chodzilam.ale za to z malym pospalam do 8.30 a on do 9.30 spal u nas tez dzis pochmurno niby slonce przebija ale zimno jak niewiem:) Mnie od rana jakos dziwnie pobolewa brzuch i krzyz no i dzis znowu zleciala mi taka dziwna wydzielina ale to pewnie ten czop leci od wczoraj jak oszalaly wiec pewnie na dniach sie rozpakuje:)
Sloneczko ty pytalas o ktg?? to jest cos takiego na podobe tetna jak ci badaja w [przychodni lezysz na lozku od 30 do nawe 60 minut i masz na brzuchu zalozone dwa pasy i jeden bada tetno a drugi skurcze i z tej maszyny wychodzi papier i zapisuje sie bicie serdfuszka i jak wystepuja sklurcze tu masz link i mozesz zobaczyc jak to wyglada
www.medica91.com/kardiotokograf-KTG.html...SG6bACFUFG3wodX0ur0w
Anna jak ci zazdroszcze tez bym chciala mniec to za soba juz:)
Agnessa jak tak czasem piszesz o maksiu to sie zastanawiam o ty chcesz od mojego maksa hehe i jak piszecie nie raz a potem was czytam to mysle sobie no tak mopje dzieckol obgaduja:)
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a Twoje co planujesz? mówisz wierci sie ooo cos mu nie wygodnie szuka pozycji
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Dżasta - ależ nas zaskoczyłaś, gratulacje ogromniaste, cieszę się, że z malutką wszystko dobrze
Saiko - twardnienie brzucha od wypinania malucha można najłatwiej odróżnić w ten sposób, że podczas twardnienia brzuch jest cały napięty i trochę pobolewa lub tak boleśnie ciągnie w dole, a jak maluch się wypina, to np. dół brzucha jest miękki. Raczej odczujesz, gdyby to nastąpiło.
Kejtin, Daners - ja nie kupuję koszuli do porodu, bo szpital daje swoje, myślę jednak, że nie powinna być zbyt długa i wąska.
Bidol - musimy zacząć aktualizować listę o rozpakowane mamusie jak się miewasz? przeziębienie minęło?
Anna - jejciu, jeszcze tylko jeden dzień nie sądziłam, że będę się tak emocjonować Twoim porodem życzę Ci, aby te szpitalne godzinki szybko mijały.
Słoneczko - ktg - podłączają Ci takie elektrody do brzucha i pojawiają sie dwa wykresy (jak na ekg), jeden (ten na dole) wskazuje, czy są skurcze, a drugi monitoruje czynność serca dziecka. Trwa ok. 20 min. i zazwyczaj nie robi się tego badania przed porodem, chyba że pojawiają się wcześniej skurcze. A dlaczego Twój lekarz mówi, że wcześniej urodzisz?
Daria - pracowity weekend, a odstawiła Ci już fenoterol? ja mam jutro wizytę i jestem ciekawa, co powie.
Chłopek - jak samopoczucie? zostały jeszcze nierozpakowane czerwcówki?
Olga - mnie zaczęły łapać skurcze w łydki, mimo tego,że biorę magnez i potas. Odezwij się po wizycie.
Maksiu - a Ty już widzę gotowa do porodu
Agnesssa - kiedy masz wizytę? mam nadzieję, że te kłopoty z ciśnieniem są przejściowe.