BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 6 miesiąc temu #385784 przez Olga
bidol napisał:

Saiko - Ja Ci nie powiem jak to jest z tym twardnieniem brzuszka - bo aż wstyd się przyznać, ale sama nie wiem jak to jest :blink:

To ja mam bidol podobnie-trzecia ciąza,a ja nigdy nie wiem,czy to wypinanie,czy skurcz.Nie wiem jak wy to niby rozróżniacie,dla mnie to czarna magia ha ha-a niby doświdczona ze mnie mama :laugh:

Byłam na festynie,ale nie długo wytrzymałam,ok.2 godz,a później sobie z sąsiadką posiedziałyśmy na ławeczce.Pogoda juz się zmienai,pewnie jutro będzie zimno :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #385786 przez saiko
Olga napisał:

bidol napisał:

Saiko - Ja Ci nie powiem jak to jest z tym twardnieniem brzuszka - bo aż wstyd się przyznać, ale sama nie wiem jak to jest :blink:

To ja mam bidol podobnie-trzecia ciąza,a ja nigdy nie wiem,czy to wypinanie,czy skurcz.Nie wiem jak wy to niby rozróżniacie,dla mnie to czarna magia ha ha-a niby doświdczona ze mnie mama :laugh:

Byłam na festynie,ale nie długo wytrzymałam,ok.2 godz,a później sobie z sąsiadką posiedziałyśmy na ławeczce.Pogoda juz się zmienai,pewnie jutro będzie zimno :(

No jestem rozczarowana ;) myslalam, ze pomozecie

U mnie juz pada :( lece spac-jeszcze tylko syrop na zgage

12 lata 6 miesiąc temu #385793 przez Majowka
Czesc dziewczyny,

Ja nie wyspana po wczorajszej imprezie :)
Dzisiejszy upal rowniez dal sie we znaki, spedzilam dzien z kolezanka nad rzeka, ale za goraco mi bylo, wiecej nie wypuszczam sie z domku w takie upaly. Teraz juz po kolacji prawie gotowa do spania :)

Dzasta, jeszcze raz gratuluje! Nie zapomnij o fotce!!!!

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #385807 przez Anna77
Cześć Mamusie, dzisiaj ktg dopiero teraz. Za to obudziłam się o 5:20 i już nie mogłam spać. Zaliczyłam już przyjemny prysznic, a teraz leżę i słucham serduszka Maluszka. Ciekawi mnie co tam u Kamyczki, bo po weekendzie miało być wiadomo czy wychodzi. Poza tym widzę, że 38 tydzień jest zwarty i gotowy! Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie. Odezwę się po obchodzie, jak już będę znała płan na dziśiaj

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #385814 przez Daria23
Hej Laseczki witam się po weekendzie...miałam pracowity weekend kładliśmy płytki w kuchni i panele u Tymka w pokoiku:)

Pisałam w weekend z Kamyczka leży i nie bierze żadnych leków ale mówią jej że może urodzić w każdej chwili bo jej skurcze wychodziły na ktg...zaraz do niej napisze jak dziś się czuje..

Anna- a ty kiedy dowiesz się kiedy dokładnie cc?
Dżasta - moje gratulacje:):):)
Martadam- jak wrażenia po sobocie???
mnie wciąż męczy zgaga...wczoraj byłam na spacerze to brzuch odrazu mi twardniał itp więc nie ma co się wynurzać z domu

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #385815 przez agnesssa
No ładne rzeczy dziewczyny zaczynacie się rozpakowywać :woohoo:

Annaczekam na wieści, a wolałabyś dzisiaj urodzić :unsure:

Kamyczka również czekam na wieści :kiss:

Ale jest brzydko, zimno i pada :huh: Najchętniej bym z łóżka nie wychodziła :P Ale nie ma tak fajnie :dry: Chyba się wakacje w trójmieście zaczęły bo ruch na drodze dwa razy mniejszy :silly:

Daria
to odpoczywaj jak najwięcej, nie ma co ryzykować z brzuszkiem :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 6 miesiąc temu #385840 przez Anna77
A ja wciąż nic nie wiem :( Wyszły mi spore skurcze na ktg i chyba będę miała usg. W dodatku jestem głodna. Koło mnie stoi śniadanie, którego nie mogę tknąć do czasu decyzji :angry:

12 lata 6 miesiąc temu #385843 przez saiko
Kamyczka, Anna - czekamy na wiesci

Ja nawet sie wyspalam mimo warunkow atmosferycznych bo wialo i lalo cala noc
Ale strasznie mnie kregoslup boli i stawy w palcach u rak i chyba glowa tez dzis bedzie bolec :(
Ide na sniadanko

12 lata 6 miesiąc temu #385856 przez chłopek
czesc ja was niczym nowym nie zaskocze, nadal siedze w domu moje dziecko jest uparte,

12 lata 6 miesiąc temu #385857 przez Olga
Przywitam się szybciutko i lecę szykować sie do gina.Jestem ciekawa,czy coś się ruszy po zdjęciu krążka,czy wszystko będzie po tym wysoko :unsure: .Z godz.temu jak się przeciągałam,to pierwszy raz w tej ciązy złapał mnie skurcz w udzie,miałam spokój całą ciążę,może to coś się zaczyna,bo pamiętam,że w trakcie prcia też mnie skurcze w nogach łapały :)

Anna trzymaj się dzielnie,może juz dzisiaj będziesz miała synusia przy sobie :laugh:

Kamyczka Ty też uważaj na siebie,będzie dobrze :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 6 miesiąc temu #385861 przez kejtin
Hej wam :-)

Dzasta - gratulacje:)
Chlopek - jeszcze nie ?:) co tam sie dzieje?

Ja sie w ogole nie odzywam nawet ostatnio nie czytam bo w ogole nie mam czasu. Tak zabiegana to nawet przed ciążą nie bylam;) Trwaja u mnie remoty i przez to ciagle gdzies jestem potrzebna. Powinnam juz lezec i nabierac sil a tu ciagle w ruchu:)

Mala mi czesto wypina tylek i glowke:) a jesli tylek podejdzie pod zebra, to az mnie szczypie skora :)
Mama zdrowa, kazde usg pokazuje ze wszystko w normie, tylko czekac:)
Dalej mam oxzywiscie problem z wozkiem;) mam nadzieje ze zdaze przed narodzinami...
Torby do szpitala nie mam spakowanej, bo nie mam chociazby koszuli dla siebie... Nie wiem jaką kupic do samego porodu - polozne tylko mowily ze taka ktorej nie bedzie mi zal bo sie po porodzie nadaje do wyrzucenia.. Kupowalyscie jakas specjalna koszule na sam porod?

Wszystkim nam zycze szczesliwego rozwiazania :-)

Ps. Jesli cos mnie ominelo to dajcie tak w skrocie znac :-) Bo nie nadgonie 100 stron;)

12 lata 6 miesiąc temu #385867 przez daners
hej mamuski :)

Olga powodzenia na wizycie i oby wszystko bylo ok chyba jeszcze niech Ignaś sie nie pecha na świat czy juz "nelegasz" :) zreszta po zdjęciu krążka niewiadomo co tam sie bedzie dzialo ;D

kejtin na pełnych obrotach dzialasz.Zamiast wypoczywac to ostatki hardcorowe :) ale juz pewno wkrotce remont zakonczony i w wolnej chwili bierz sie za zakupy potrzebne do porodu ;p

Anna czekamy równiez z Toba na wiesci :):)

saiko to moze po sniadanku sie polepszy :) obys marudna niebyla haha zartuje...

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 6 miesiąc temu #385869 przez chłopek
kejtlin podobno jak sie duzo rusza w ciazy lepiej urodzic, moja sisotra pracowała do 6 miesiaca i szybciutko urodziła.
a moje dziecko chyba myśli ze jest lipcowe :)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #385872 przez Olga
kejtin u mnie w szpitalu do samego porodu daja taka szpitalna koszulę,więc swoich wtedy nie używam,dopiero na sali się przebieram juz po wszystkim,jak trochę dojdę do siebie.Mam dwie kupione i w domu w pogodowiu jeszcze mam jedną,ale na długi rekaw,więc na razie jej nie biorę :)

daners co do mojego synusia,o nie mam pojęcia,czy będzie chciał od razu wyjść,czy jeszcze zaczeka.Wszystko się niedługo okaże,jestem przygotowana na każda opcję. :) Jeszcze odczulanie zaliczę przed zdjęciem krążka. :) Ciekawe,czy będzie bolało :(

Pa pa dziewczynki,lecę już do gina-trzymajcie kciuki ;) Trochę mam stracha :(

12 lata 6 miesiąc temu #385901 przez daners
Olga Ty twarda babka jestes wiec dasz rade :)

tez w sumie niekupilam jeszcze koszuli do porodu he ale dzis ide bo powoli szykuje torbe :)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka