BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 6 miesiąc temu #385938 przez maksiu
anszka napisał:

Witam się po weekendzie :)
Dżasta - ależ nas zaskoczyłaś, gratulacje ogromniaste, cieszę się, że z malutką wszystko dobrze :)
Saiko - twardnienie brzucha od wypinania malucha można najłatwiej odróżnić w ten sposób, że podczas twardnienia brzuch jest cały napięty i trochę pobolewa lub tak boleśnie ciągnie w dole, a jak maluch się wypina, to np. dół brzucha jest miękki. Raczej odczujesz, gdyby to nastąpiło.
Kejtin, Daners - ja nie kupuję koszuli do porodu, bo szpital daje swoje, myślę jednak, że nie powinna być zbyt długa i wąska.
Bidol - musimy zacząć aktualizować listę o rozpakowane mamusie :) jak się miewasz? przeziębienie minęło?
Anna - jejciu, jeszcze tylko jeden dzień :) nie sądziłam, że będę się tak emocjonować Twoim porodem ;) życzę Ci, aby te szpitalne godzinki szybko mijały.
Słoneczko - ktg - podłączają Ci takie elektrody do brzucha i pojawiają sie dwa wykresy (jak na ekg), jeden (ten na dole) wskazuje, czy są skurcze, a drugi monitoruje czynność serca dziecka. Trwa ok. 20 min. i zazwyczaj nie robi się tego badania przed porodem, chyba że pojawiają się wcześniej skurcze. A dlaczego Twój lekarz mówi, że wcześniej urodzisz?
Daria - pracowity weekend, a odstawiła Ci już fenoterol? ja mam jutro wizytę i jestem ciekawa, co powie.
Chłopek - jak samopoczucie? zostały jeszcze nierozpakowane czerwcówki?
Olga - mnie zaczęły łapać skurcze w łydki, mimo tego,że biorę magnez i potas. Odezwij się po wizycie.
Maksiu - a Ty już widzę gotowa do porodu :)
Agnesssa - kiedy masz wizytę? mam nadzieję, że te kłopoty z ciśnieniem są przejściowe.

No tak jak by codziennie chodze i dopakowywuje cos do torby zostal tylko szampon szczoteczka i pasta do zebow i kubek, co do koszuli to tez chyba wezme taka byle jaka z domu, chociaz z maksem nawet nie zdazylam sie w nia przebrac ale naszczescie na sali tak sie dobrze czulam ze poszlam i ja w ziumnej wodzie przeplukalam za ze mocno brudna nie byla to puscila

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #385939 przez agnesssa
Maksiu hehe no gdzie obgadywać Twojego synusia hehe Ale faktycznie też bym się na tym łapała :)

Anszka wizytę mam 6 lipca więc dopiero za dwa tygodnie, mierzę sobie to ciśnienie i mam bardzo różnie prawie cały weekend miałam w normie 120/80 wczoraj wieczorem znowu urosło i teraz też się dziwnie czuję. Mam mierzyć to ciśnienie i zapisywać, na wizycie pewnie zdecyduje co z tym robimy :huh: Też mam nadzieję, że to przejściowe :dry:

Daner o której mogę wpaść na te gołąbki :silly: Pychota :)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 6 miesiąc temu #385940 przez Majowka
słoneczko napisał:

czesc Majówka:) nie mialam jeszcze okazji z Tobą popisac:) milo mi cie poznac:) jak tam samopoczucie? na kiedy masz termin ? ja mam na 22 lipca termin chodz lekarz mówił mi ze napewno urodze wczesniej:) czekam z niecierpliwoscia na ten cudowny dzien :) chodz i tak sie stresuje:)

Czesc sloneczko!
U mnie wszystko przebiega bardzo spokojnie. Nie mialam do tej pory zadnych przykrych objawow cazy, typu zgaga, opuchlizna, bole kregoslupa, problemow z szyjka, etc... Mam nadzieje, ze bedzie tak do konca :) czyli do 4 sierpnia! Ja zostalam tylko przygarnieta przez lipcoweczki, bo termin mam na sierpien.
Ostatnio strasznie mi goraco, bo u nas upaly, bardzo wysokie temperatury, ale mam nadzieje, ze jakos przetrwam...
22lipca to piekny termin! Chcialabym tak urodzic! :)
A jak Ty sie czujesz? Ciaza przebiega wzorowo?

12 lata 6 miesiąc temu #385943 przez słoneczko
anszka - dziękuje za odp. mówił datego ze niezgadza mi sie termin porodu z usg a z moim okresem , bo ja miałam miesiączki nieregularne a na usg malutki jest bardziej rozwinięty niż na ten tydz co wg ostatniej miesiączki. mówił że tak tydz lub 2 urodze wczesniej :laugh:

daners - moj mężuś ma teraz na rano:) po 14 będzie :) wczoraj mialam na obiad gołąbki:) a dzis robie pulpety w sosie pomidorowym:) nie wiem jak wy to robicie ze mozecie wyjsc na miasto na dluzej:) jak ja wyjde ledwie z domu to juz mi siusiu chce:(

maksiu - dziekuje za info, teraz bede mądrzejsza troche.

12 lata 6 miesiąc temu #385947 przez słoneczko
czesc majówka:) narazie jest wszystko dobrze:) nieliczac tych skurczy w pachwinach, bólach menstruacyjnych i nieprzespanych nocy no i wiecznego siusiania :) od połowy ciązy musialam zmienic lekarza bo mnie strasznie potraktował:( cały tydz dochodziłam do siebie po tym jak mnie potraktował, wracajac od niego do domu to cała droge szłam zryczana:( to jeszcze troche ci zostało :)

12 lata 6 miesiąc temu #385954 przez maksiu
słoneczko napisał:

anszka - dziękuje za odp. mówił datego ze niezgadza mi sie termin porodu z usg a z moim okresem , bo ja miałam miesiączki nieregularne a na usg malutki jest bardziej rozwinięty niż na ten tydz co wg ostatniej miesiączki. mówił że tak tydz lub 2 urodze wczesniej :laugh:

daners - moj mężuś ma teraz na rano:) po 14 będzie :) wczoraj mialam na obiad gołąbki:) a dzis robie pulpety w sosie pomidorowym:) nie wiem jak wy to robicie ze mozecie wyjsc na miasto na dluzej:) jak ja wyjde ledwie z domu to juz mi siusiu chce:(

maksiu - dziekuje za info, teraz bede mądrzejsza troche.

Kochana nie ma za co dziekowac :)
co do spacerow to ja w sobote po tych moich porzadkach dalam sie namowic m na spacer i poszlam a ledwo wrocilam do domu a tak to chodze ile sie da i tak jak chlopek pisala im wiecej chodzisz tym jest porod latwiejszy, ja z maksem chodzilam do konca ciazy na swoim weselu (5miesiac ciazy)bawilam sie i szalalam i co porod sam porod na sali porodowej trwal 20 minut a pierwsza faza godzine, teraz zamierzam do tych regularnbych skurczy siedziec w domu a nie panikowac ale tylko tak mowie zobacze co bedzie w praktyce, dzis jak m wroci to tez spacerek urzadzimy sobie o ile padac nie bedzie

Ja mam obiadek od wczoraj m obbiera mi ziemniaki zawsze rano bo ja przez te rece nie moge i tylko wstawie i miesko odgrzeje i gotowe

12 lata 6 miesiąc temu #385955 przez maksiu
słoneczko napisał:

czesc majówka:) narazie jest wszystko dobrze:) nieliczac tych skurczy w pachwinach, bólach menstruacyjnych i nieprzespanych nocy no i wiecznego siusiania :) od połowy ciązy musialam zmienic lekarza bo mnie strasznie potraktował:( cały tydz dochodziłam do siebie po tym jak mnie potraktował, wracajac od niego do domu to cała droge szłam zryczana:( to jeszcze troche ci zostało :)

co sie stalo ze musialas lekarza zmienic:?? jesli mzna wiedziec

12 lata 6 miesiąc temu #385958 przez anszka
Słoneczko - mój maluch wg usg też zazwyczaj ok. tygodnia jest starszy, ale u mnie lekarz przewiduje wcześniejszy poród ze względu na przedwczesne skurcze, rozwarcie i krótką szyjkę.

Ja jeszcze mam zakaz na spacerki, ale siusianie też mi bezustannie utrudnia życie ;)

A jeśli chodzi o plany na dzisiaj, to na razie ogarniam z grubsza mieszkanko, a potem czekam na męża aż wróci z pracy, bo mamy dzisiaj rocznicę ślubu i zamierzamy ją świętować gdzieś na mieście :)

12 lata 6 miesiąc temu #385959 przez chłopek
anszka wszystkiego najlepszego :)

12 lata 6 miesiąc temu #385962 przez daners
słoneczko gołabki bede robic troszke pozniej wiec ewentualnie wpadnij na obiadokolacje ;) hehe no a teraz powoli juz zmykam wiec Miłego dnia zycze ale jeszcze tu wroceeee :):):):):)

Maksiu ja tez duzo chodze i wole sie ruszac by miesnie nie zastygły haha a słoneczko no pewnie dzidzie masz tak nisko że ucisk masz na pechcerz i wogole jak piszesz o tych objawach skurcze bole to ty sie pilnuj bo tu cos pachnie poroddem ;p

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #385964 przez martadam23
:) pogoda była wymarzona ;)!!!
dzięki :D kilka fotek wstawię później:D ma teraz szybciutko jedno chociaż :D

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #385967 przez słoneczko
poszlam do niego na wizyte, a on na dzien dobry zgubil moja karte ciazy, zaczał sie drzeć na asystentkę ze nic nie może znaleźć, później mnie badal na tym fotelu :( na hama i siłę włożył mi palce a ja aż sie poruszyłam bo mnie to zabolało a on na to zebym niebyła taka delikatna :( następnie kazał mi sie położyc i chciał spr usg tzn. rozmiar główki, waga itd. niestety nie mógł mnie zbadac bo mu cos komputer nawalał, zaczał sie drzeć, walić jak nie nienormalny w ten komputer i na końcu mi powiedzial tak : nie zbadam Pani dziś bo dziecko sie odwróciło plecami" a ja na to że jak chce Pan mnie zbadac jak nie dziala Panu wogóle komputer, przez całe te badanie usg naciskał mi na brzuch tym urządzeniem bo próbował cos mnie zbadac. Aha a na poczatku wizyty jak zobaczył moje wyniki krwi i moczu to zaczał sie drzeć ze jak to mozliwe ze mam takie wyniki, ze dziwi sie ze jeczsze mam siłe chodzic po ulicy.... wydaje mi sie ze to on jest od tego aby powiedziec co mam jesc i jakie brac leki abt wyniki byly lepsze...

12 lata 6 miesiąc temu #385968 przez maksiu
Anszka aj widze ze tu sporo czerwcowych zoneczek:) wszystkiego naj najlepszego duzo zdrowka
my mamy po jutrze ciekawe co dzidzia nam sprawi za prezent wyjdziie czy nie wyjdzie???

12 lata 6 miesiąc temu #385970 przez słoneczko
anszka - wszystkiego dobrego :) napisz później jak było :)

daners - kazdy mi to mówi ostatnio, a pozatym koleżanka dzwoniła domnie i sie pytała ze urodziłam bo jej sie śniło ze urodziłam :)

martadam23 - wszystkiego dobrego na Nowej drodze Życia:) wygladasz przepięknie :)

12 lata 6 miesiąc temu #385972 przez chłopek
a mnie cos szyjka kłuje jak chodze. mąż dzisiaj powiedział ze trzeba to nasze dziecko rozruszać bo leniuch z niego, a kazdy na niego czeka,

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka