BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #310045 przez Majowka
Kamyczka, ja tez wszystko za duze kupuje :laugh: mam nadzieje, ze w to wejde jak sie cieplej zrobi...

Mloda Mamuska, swietna niespodzianka bawcie sie dobrze! :)

Anszka, odnosnie ksiazek, to znacie cos o bobaskach? Ktoras z Was cos moze polecic?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #310048 przez Kamyczka
Majowka napisał:

Anszka, odnosnie ksiazek, to znacie cos o bobaskach? Ktoras z Was cos moze polecic?[/quote]

Majówka, ja nie czytam książek o bobaskach, jedynie kupuję miesięcznik "m jak mama")

12 lata 10 miesiąc temu #310051 przez Majowka
Wlasnie, nie mam tu polskich gazet :(
Moze wysylaja, sprawdze.... I ciekawe jest to m jak mama?

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #310052 przez Kamyczka
Majówka, coś mi się spać nie chce dziś( znów się będę męczyć, a mąż się kładzie bo ma na rano, eh, znów do 10 będę jutro spać- jutro dzień obżarstwa-Wy też go tam obchodzicie?

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #310058 przez Majowka
Nie :( :( :( :(
Tu prawie wogole sie nie obchodzi religijnych swiat....jak jest wielkanoc i wolne w pracy, myslisz, ze ktos wie o co kaman?.... Szkoda mi ich, bo takie zycie bez corocznych obchodow andrzejek, tlustego czwartku, wielkanocy i innych jest pozbawione blasku... Sile tradycji docenilam wlasnie tu na obczyznie :laugh:

Jutro u mnie wielkie smazenie paczkow! Sama robie! ....dla siebie :laugh: :laugh: :laugh:

W sobote mielismy zaplanowana Polska impreze Tlusto-czartkowa, czyli paczki, faworki i kolacja, ale musialam odmowic, ze wzgledu na smierc babci miska tydzien temu :(

Za rok bedzie hucznie!

Ja tez pozno wystaje i pol dnia chodze w szlafroku, zeby kremik sie wchlonal :laugh: :laugh: :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #310061 przez Kamyczka
Uciekam Majówka, mąż się kładzie to i ja spróbuję, najwyżej się dobiję książką, miłej nocki i do jutra-musisz napisać jak pączulki się udały!!! :blink:

12 lata 10 miesiąc temu #310063 przez Kamyczka
Majowka napisał:

Ja tez pozno wystaje i pol dnia chodze w szlafroku, zeby kremik sie wchlonal :laugh: :laugh: :laugh:[/quote]

A jakiego kremiku używasz?

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #310065 przez Majowka
Dziekuje.

Tych ichnich, ktore sa tutaj dostepne w aptekach. Ten akurat ktory uzywam jest portugalskiej marki, ma bardzo tlusta konsystencje, dlatego nie moge sie od razu ubrac, no i ma napisane, ze jest na bazie olejku migdalowego...

Ta marka tez jest dobra Percutalfa. Wszyscy wychwalaja ten Krem, wiec bede je oba uzywac na zmiane...

Wiem, ze rozmawialyscie juz o kremach, ale ja nie mialam sie jak wlaczyc do dyskusji, bo nie mam dostepu do waszych kremikow :(

Dobrej nocki! Napisze na pewno!

12 lata 10 miesiąc temu #310085 przez mloda_mamuska
Dziewczyny ale to jeszcze sie zmieni jak mały jest główką do góry przeciez??

to chyba kilka dni wczesniej (przed porodem) moze sie zmienic;)

ja jak ostatnio bylam to maly byl główką do góry ,ale ginka mówiła,ze to póki co nie problem.

A moja znajoma ostatnio rodzila i jej mały był główką do dołu,ale potylicznie.. i 8 godzin sie meczyla..ale i tak jej cesarke zrobili.

12 lata 10 miesiąc temu #310094 przez daners
Witam :)
Bidol, Kamyczka jak milo ze ktoś mnie jeszcze pamieta ;) haha
bede juz zaglądac i sie udzielac bo czytam bardzo trafne temaciki:)
Ja dzis własnie już z rana zajadam pączusia maż lecial a zaraz ide do gina :)jeje

smacznego dnia :):)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 10 miesiąc temu #310114 przez chłopek
m_m no tak przed porodem dziecko zmienia ułożenie chyba do 36 tygodnia ma czas, a moje jest główka do dołu wiec moze sie odwrócic jeszcze, narazie nie ma problemu ja mam nadzieje ze moje sie nie odwróci nóżkami do dołu

12 lata 10 miesiąc temu #310139 przez mloda_mamuska
chłopek ja póki co nie denerwuje sie.. jak bd 36,27 i bd dalej główką do góry to zaczne się martwić ;)

Ja juz po pączusiu.. Moj teściu ma swoją piekarnie .. mój tez u niego pracował,ale wczoraj nei chcialo mu sie w nocy robic,wolał siedzieć z żonką.. więc rano poleciał po pączusie ojca i już wszamałam jednego duzego z budyniem ..jeszcze z ajerkoniakiem zjem i koniec;))

Nie przepadam za slodkim a tym bardziej za jakimis bulkami słodkimi ... ale w koncu tlusty czwartek.wiec nie wypada nie zjeść ;))

a jeszcze jak są cieplutkie i pachnące! ;)))

Miłego dnia Dziewczyny ! :))

12 lata 10 miesiąc temu #310156 przez chłopek
m_m ja czekam az maż pojedzie do tesciowe o pączki juz od wczoraj mam na nie smaka

12 lata 10 miesiąc temu #310172 przez Anna77
Wiecie co, a mnie się dzisiaj śniło, że poszłam sobie na taki tradycyjny "ryneczek". A tam na każdym prawie straganie były już bratki i to we wszystkich kolorach tęczy. Hmmm chyba mi już brakuje wiosny, którą zresztą uwielbiam. A tu za oknem cały czas sypie jakiś biały puch.

Mój młodszy się cieszy, bo zamiast samochodem do przedszkola i z powrotem B. zawozi go na sankach :blink:

12 lata 10 miesiąc temu #310191 przez anszka
Daners - trzymamy za słowo, że się będziesz odzywać i koniecznie zdaj raport po wizycie :)
M_M - mogłaś sobie odpuścić ten szczegółowy opis pachnącego i świeżutkiego pączka :P I co ja mam teraz zrobić, sama jestem, wszystko zasypane, a do najbliższej cukierni kawał drogi :( Może mi kurierem od teścia wyślesz? :)
Kamyczka - też zaczęłam kupować "M jak mama" :)
Majówka - oj, to rzeczywiście smutne, że tam niczego nie celebrują, na szczęście Ty się nie dasz i pokażesz mężusiowi i dzidkowi co to tradycja. Ja nie mam żadnej książki o dziecku, mam tylko "ciążową" - "W oczekiwaniu na dziecko".
Może tu coś znajdziesz: www.zapytajpolozna.pl/33-interesujace-poradniki/
Anna77- wow, niezły sen, a jak się czujesz?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka