BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 4 miesiąc temu #410165 przez saiko
ja mam taka huste:

http://cdn.shopify.com/s/files/1/0039/4912/products/MG_5876_large.jpg?101312
www.babytula.pl/products/copy-of-chusta-elastyczna-tula-manu

na raiz etylko dwa razy mialam nalozona w domu bo mlody byl w kiepskim nastroju,a le mam nadzieje, ze niedługo zaczne nosic - ona jest od 0 do 12 kg i latwo sie wiaze

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #410166 przez Koni
Olga witaj :) Ja podaje infacol i w Polsce pisze że od 1 miesiąca w Irlandii można podawać od razu u noworodków. My stosujemy u Kacpra od 7 dnia życia. Pytałam farmaceuty i powiedział że to nie szkodzi dzieciątku i można podawać kilka miesięcy pod rząd gdyż zatrzymuje się to w przełyku a nie w żołądku :)

12 lata 4 miesiąc temu #410167 przez chłopek
anna masz rację jak bylam w ciayz z Ksawciem to szwagierce sie miesiaczka spóźniła ale nie była w ciazy a juz sie cieszyła. później w ciazy z Sebusiem to samo, teraz wkoncu sie udało, super bardzo sie ciesze bo juz od dawna chciala a maz nie chciał

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #410182 przez daners
witam mamusie z rana ;] pierwszy raz od niepamietnych czasów moj maluszek usnol po melczku i spi juz cale 30 minut :D:D jejeje

nataleczko tak mam również Filipka ;] tyllo Ty masz juz starszego i pewnie mądrzejszego na świat ktory potrafi sie skupic na czyms a u mnie narazie chyab jeszcze tego etapu niema ;]

saiko o wlasnie taka patrzylam chuste , jejciu chyba musze sobie sprawic bo nic nie moge zrobic.. moj to taki mału tulacz wiecznie przy mamusi :):)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 4 miesiąc temu #410195 przez bidol
Hej dziewczyny. Ja nie mam kiedy wejsc na forum. Mała daje nam popalić. Pròba sił. :/ poprzedniej nocy nic nie spalismy bo umysliła sobie ze chce byc bujana a po odłozeniu do łożeczka pisk na cały dom. Wczoraj powiedziałam dość. Nie ma noszenia na rękach. Placze piszczy a ja staram sie ignorowac i zabawiac w inny sposob niz rece. Przeciez to nic nie da sie zrobic. Bujaczek bardzo ulatwia sprawe, ale tez nie xhce jej za bardzo przyzwyczajac. Myslałam tez o tej chuscie ale to chyba tez nie tedy droga. Alergolog mi wczoraj powiedziała ze to raczej nie rozniańczenie jeszcze bo jest za mala i ze musi byc tego przyczyna. Wiec przepisała nam nutramigen i sprawdzimy czy jest lepiej.
Dzisiejsza noc boska. Choc.Niunia nie chciała usnac. Poszła spac dopiero ok 24.00 ale spala do 4.00 mleczko i spanie do 7.00 mleczko i spanie do 9.00 :)
Juz dawno tak sie nie pospalam :).
No nic dzis znowu walka na fracie. Zobaczym ;

Olga - moim zdaniem powinnas odstawic Delicil bo on bardziej na przyswajanie laktozy dziala. A jak sue czujesz??

Daners - to mamy chyba podobnie z marudami :)

M_M - to moze ten bebilon z poprzednim mlekiem mieszaj na poczatku. Zeby Oli sie do smaku przyzwyczaił. Moja Kamila wszystko wypije co jej sie da. Zarlok jeden. Z nutramigenem tez nie ma problemu a jest 1000 razy gorszy od pepti.

12 lata 4 miesiąc temu #410203 przez daners
Bidol no racja mamy podobne marudy :D

a Twoja niunia ma alergie że macie takie mleczko/ czy poprostu to jest na te nieszczesne kupy,wzdecia,kolki itd?

u Mnie moj tez niejest za noszeniem- stwierdzajac że sie przyzwyczai ale jak tu nie tulic jak wrzeszczy przeokropnie..

a co do nocy naszczescie niewpada jeszcze na takie pomysly ;p heh i spi

Bidol a karmisz tylko modyfikowanym ?

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #410216 przez mloda_mamuska
HEJ DZIEWCZYNY:)

Mnie wczoraj wieczorkiem nie bylo juz,bo mąż po pracy zabral mnie do takiego ogromnego centrum handlowego,w ktorym spedzilismy 6 godzin :laugh: i wybieralam sobie ciuchy na urodziny...przez 6 godzin spacerowalam po sklepach,a misiek musial to dzielnie znosić... On lubi ddobrze sie ubrac,ale jemu zakupy zajmuja gora pol godziny..a mi zawsze schodzi kilka godzin :laugh:

ale wrocilam zadowolona,jeszcze Malemu kupilam super sweterk na jesien . a na koniec poszlismy na wielkie lody ;)))))

zaraz Was nadrobię. a u Nas nocka taka w miare. maly pospal po 2 godzinki,ale raz mial ponad godzinną przerwę i ciągle krzyczał i plakal...

no i kupki dalej nie robi..Ale jak pomagam Mu termometrem to taka zbita jest,wiec moze ma lekkie zatwardzenie.ale daje mu tą herbatkę z hippa ulatwiajaca trawienie .w ciagu dnia wypija 120ml jej. a wiecej chyba nie mozna???

daners ja tez mam marude... i moj tez nie jest za noszeniem i jego to nie rusza jak maly tak krzyczy i placze..a mnie serce bardzo boli i mowi,ze jest bezduszny i zimny..kiedy maluszek tak cierpi ;P ...i szybko biore go na ręce..bo jak on tak krzyczy i placze,a na rekach jest spokojny..to mi sie wydaje ze ten krzyk i plcz to z bólu ;P ...i nie moe sluchac jak tak placze .... i chce go uspokoic..a wiem,ze nie powinnam tak robic...
ja tez szukam chusty,bo moj tez wiecznie przy mamusi chce byc.

bidol Kochana..powiedz mi jak Ty spokojnie sluchasz jak Mala tak krzyczy i placze? Mi serce pęka..bo u niego to po 10 minutach jeszcze glosniej i glosniej aż się zanosi..nie potrafie powiedziec sobie STOP nie bierzesz go na ręce ... :blush: serce mi pęka jak Go slyszę.. :(

a mleczko juz pije :))) polubil ten okropny smak... ale poki co nie ma poprawy. tzn kupy są zielonkawe z kawalkami żółtymi... no i dalej nie robi sam :( ale mleczko daje 2 dni dopiero...moze jednak pomoze? :( :(

Koni my stosowalismy infacol ale nic nie pomogl.a calą buteleczke zużyliśmy.
a ten krem jak tak zachwalasz na trądzik to na pewno kupie. musze mamie powiedziec,zeby mi przysłała.albo jeszcze zerkne czy tutaj nie ma .tą twarz chwilami ma tragiczną .
dawalam tylko cyca z odstawionym calkowicie nabialem,ale to chyba jednak nie w tym problem.

i wpadaj do Nas częściej :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #410227 przez Kamyczka
Witajcie mamusie :) My dziś na imieniny do teściowej idziemy :)
Bidol to księżniczka nasza taka marudna?
MM my też mamy jakieś krostki,takie czerwonawe,ale znikają i się pojawiają,to chyba potówki :unsure: OOO niedługo masz urodzinki :)
Dziewczynki wczoraj pierwszy raz ściągnęłam trochę pokarmu do butli i mąż nakarmił małego i zjadł :) ale smokiem pluje póki co.

12 lata 4 miesiąc temu #410233 przez mloda_mamuska
Kamyczka moj Mąż tez czasem karmi a ja odpoczywam ;D w nocy zwlaszcza. :laugh:

dziewczyny jak sie przepaja dziecko? przed karmieniem czy po ?

12 lata 4 miesiąc temu #410240 przez bidol
Daners - tak. Tylko modyfikowanym. Mam nadzieje ze po tym juz bedzie ok bo z kupkami nadal bylo troszke problemow:/ kolek raczej nie mamy s to mleko to tak zapobiegawczo bo, Niunia ma duze ryzyko alergii a skoro i tak pije modyfikowane to lepiej nie ryzykowac i dawac takie łatwiejsze w przyswajaniu. Seba tez takie pił :/

M_M - no ja jak wiem ze to tylko kaprysy a nie bol brzuszka np. to nie panikuje i staram sie ignorowac płacz. Oczywiscie podchodze uspokajam głaszcze mowie,ale na rece staram sie nie brac. Te dzieciaki takie kumate juz są że szok. Potrafią wykożystywac nasze słabosci.

Kamyczka - udanej imprezy :* No widzisz księżniczka więc kapryśna. Az strach co bedzie poźniej :p

Agnesssa - no niby Kamila zaklepana dla Franka ale Ajłonka coś się nie upomina wiec moze warto rozglądnąć się za innym kawalerem. Jeszcze poczekamy na Twojego Maksia i zobaczymy co z tego wyniknie :)

Maksiu - super ze juz w domku bedziecie. Odezwij sie jak juz bedziecie na miejscu. :) :)

12 lata 4 miesiąc temu #410247 przez Koni
mloda_mamuska a próbowałaś jakiś innych kropelek? Wiem że jak dajesz butle to można podawać Delicol czy jakoś tak a warto spróbować :) Mój jak się zanosi to albo jest głodny albo go brzusiu boli :dry: Spróbuj Oliemu robić ten samolocik z ręką na brzuszku i masuj mu ten brzuszek i jak się będzie choć troszkę uspokajał to znaczy że ma kolki :(
Kacperek wczoraj zaliczył kolejną kolkę i nic go nie uspokajało poza noszeniem właśnie brzuszkiem do ręki i masowaniem :blink:

Oliatum kupisz w każdej aptece w UK nawet w bootsie jest www.boots.com/en/Oilatum-Junior-Cream-150g_1225234/ :side:

Nam bardzo pomogło a próbowałam różnych kremów, nawet mustelli i tylko ten zdziałał cuda :P

Co do zielonych kupek to u nas były jak zjadłam sałatę lub ogórka ale na mleku modyfikowany też ponoć są i jak to się nie zmieni to warto do lekarza się wybrać.

Mi jeszcze położna mówiła żeby na patyczek taki do uszu nałożyć wazeliny i w koło odbytu pojeździć i to powinno pomóc dzidzi zrobić kupkę, u nas wystarczy że posmaruje Kacperkowi pupcie i zaraz jest kupka więc może spróbuj to zawsze mniej drastyczne niż wsadzanie termometru (swoją drogą podziwiam bo ja raz spróbowałam i więcej nie włożę).

12 lata 4 miesiąc temu #410248 przez Olga
bidol ja już małemu dzisiaj nic nie podałm tylko tą florę 5 kropelek,a myślisz,że ten Debradil podawać,na co on jest? Widzę,że Ty się trochę znasz na tym,bo ja to zielona w tych lekach jestem,a Ignaś odkąd bierze,to kupy zrobić nie może sam,takstęka w nocy,a nie miał takich problmów wcześniej.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 4 miesiąc temu #410250 przez mloda_mamuska
bidol kurde Inspirujesz mnie do bycia twarda mamuską ;D
postaram sie tez nie poddawac i nie brac na ręce.. ale nei wiem czy dam radę :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #410253 przez chłopek
mm ja cie podziwiam ze wkłądasz małemu tak czesto termometr nie powinno sie bo to nie roziwazanei a mozna dziecko przyzwyczaic ze tylko w ten sposób kupa idzie

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #410254 przez Olga
Ja też podziwiam,zrobiłam to ze dwa razy i strasznie się boję,nawet nie patrsze na termometr.To nie jest zadne rozwiązanie :angry: Jak by nasz pediatra usłyszal o tym,to by mnie zjechał konkretnie :)

Wszędzie teraz piszą,że takie maluszki nie wymuszają,że one jeszcze tego nie rozumieją i skoro płaczą,to coś im jest i trzeba poszukać rozwiązania :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka