- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
http://cdn.shopify.com/s/files/1/0039/4912/products/MG_5876_large.jpg?101312
www.babytula.pl/products/copy-of-chusta-elastyczna-tula-manu
na raiz etylko dwa razy mialam nalozona w domu bo mlody byl w kiepskim nastroju,a le mam nadzieje, ze niedługo zaczne nosic - ona jest od 0 do 12 kg i latwo sie wiaze
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nataleczko tak mam również Filipka ;] tyllo Ty masz juz starszego i pewnie mądrzejszego na świat ktory potrafi sie skupic na czyms a u mnie narazie chyab jeszcze tego etapu niema ;]
saiko o wlasnie taka patrzylam chuste , jejciu chyba musze sobie sprawic bo nic nie moge zrobic.. moj to taki mału tulacz wiecznie przy mamusi
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Dzisiejsza noc boska. Choc.Niunia nie chciała usnac. Poszła spac dopiero ok 24.00 ale spala do 4.00 mleczko i spanie do 7.00 mleczko i spanie do 9.00
Juz dawno tak sie nie pospalam .
No nic dzis znowu walka na fracie. Zobaczym ;
Olga - moim zdaniem powinnas odstawic Delicil bo on bardziej na przyswajanie laktozy dziala. A jak sue czujesz??
Daners - to mamy chyba podobnie z marudami
M_M - to moze ten bebilon z poprzednim mlekiem mieszaj na poczatku. Zeby Oli sie do smaku przyzwyczaił. Moja Kamila wszystko wypije co jej sie da. Zarlok jeden. Z nutramigenem tez nie ma problemu a jest 1000 razy gorszy od pepti.
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a Twoja niunia ma alergie że macie takie mleczko/ czy poprostu to jest na te nieszczesne kupy,wzdecia,kolki itd?
u Mnie moj tez niejest za noszeniem- stwierdzajac że sie przyzwyczai ale jak tu nie tulic jak wrzeszczy przeokropnie..
a co do nocy naszczescie niewpada jeszcze na takie pomysly ;p heh i spi
Bidol a karmisz tylko modyfikowanym ?
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mnie wczoraj wieczorkiem nie bylo juz,bo mąż po pracy zabral mnie do takiego ogromnego centrum handlowego,w ktorym spedzilismy 6 godzin i wybieralam sobie ciuchy na urodziny...przez 6 godzin spacerowalam po sklepach,a misiek musial to dzielnie znosić... On lubi ddobrze sie ubrac,ale jemu zakupy zajmuja gora pol godziny..a mi zawsze schodzi kilka godzin
ale wrocilam zadowolona,jeszcze Malemu kupilam super sweterk na jesien . a na koniec poszlismy na wielkie lody ))))
zaraz Was nadrobię. a u Nas nocka taka w miare. maly pospal po 2 godzinki,ale raz mial ponad godzinną przerwę i ciągle krzyczał i plakal...
no i kupki dalej nie robi..Ale jak pomagam Mu termometrem to taka zbita jest,wiec moze ma lekkie zatwardzenie.ale daje mu tą herbatkę z hippa ulatwiajaca trawienie .w ciagu dnia wypija 120ml jej. a wiecej chyba nie mozna???
daners ja tez mam marude... i moj tez nie jest za noszeniem i jego to nie rusza jak maly tak krzyczy i placze..a mnie serce bardzo boli i mowi,ze jest bezduszny i zimny..kiedy maluszek tak cierpi ;P ...i szybko biore go na ręce..bo jak on tak krzyczy i placze,a na rekach jest spokojny..to mi sie wydaje ze ten krzyk i plcz to z bólu ;P ...i nie moe sluchac jak tak placze .... i chce go uspokoic..a wiem,ze nie powinnam tak robic...
ja tez szukam chusty,bo moj tez wiecznie przy mamusi chce byc.
bidol Kochana..powiedz mi jak Ty spokojnie sluchasz jak Mala tak krzyczy i placze? Mi serce pęka..bo u niego to po 10 minutach jeszcze glosniej i glosniej aż się zanosi..nie potrafie powiedziec sobie STOP nie bierzesz go na ręce ... serce mi pęka jak Go slyszę..
a mleczko juz pije )) polubil ten okropny smak... ale poki co nie ma poprawy. tzn kupy są zielonkawe z kawalkami żółtymi... no i dalej nie robi sam ale mleczko daje 2 dni dopiero...moze jednak pomoze?
Koni my stosowalismy infacol ale nic nie pomogl.a calą buteleczke zużyliśmy.
a ten krem jak tak zachwalasz na trądzik to na pewno kupie. musze mamie powiedziec,zeby mi przysłała.albo jeszcze zerkne czy tutaj nie ma .tą twarz chwilami ma tragiczną .
dawalam tylko cyca z odstawionym calkowicie nabialem,ale to chyba jednak nie w tym problem.
i wpadaj do Nas częściej
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
Bidol to księżniczka nasza taka marudna?
MM my też mamy jakieś krostki,takie czerwonawe,ale znikają i się pojawiają,to chyba potówki OOO niedługo masz urodzinki
Dziewczynki wczoraj pierwszy raz ściągnęłam trochę pokarmu do butli i mąż nakarmił małego i zjadł ale smokiem pluje póki co.
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dziewczyny jak sie przepaja dziecko? przed karmieniem czy po ?
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
M_M - no ja jak wiem ze to tylko kaprysy a nie bol brzuszka np. to nie panikuje i staram sie ignorowac płacz. Oczywiscie podchodze uspokajam głaszcze mowie,ale na rece staram sie nie brac. Te dzieciaki takie kumate juz są że szok. Potrafią wykożystywac nasze słabosci.
Kamyczka - udanej imprezy :* No widzisz księżniczka więc kapryśna. Az strach co bedzie poźniej
Agnesssa - no niby Kamila zaklepana dla Franka ale Ajłonka coś się nie upomina wiec moze warto rozglądnąć się za innym kawalerem. Jeszcze poczekamy na Twojego Maksia i zobaczymy co z tego wyniknie
Maksiu - super ze juz w domku bedziecie. Odezwij sie jak juz bedziecie na miejscu.
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Kacperek wczoraj zaliczył kolejną kolkę i nic go nie uspokajało poza noszeniem właśnie brzuszkiem do ręki i masowaniem
Oliatum kupisz w każdej aptece w UK nawet w bootsie jest www.boots.com/en/Oilatum-Junior-Cream-150g_1225234/
Nam bardzo pomogło a próbowałam różnych kremów, nawet mustelli i tylko ten zdziałał cuda
Co do zielonych kupek to u nas były jak zjadłam sałatę lub ogórka ale na mleku modyfikowany też ponoć są i jak to się nie zmieni to warto do lekarza się wybrać.
Mi jeszcze położna mówiła żeby na patyczek taki do uszu nałożyć wazeliny i w koło odbytu pojeździć i to powinno pomóc dzidzi zrobić kupkę, u nas wystarczy że posmaruje Kacperkowi pupcie i zaraz jest kupka więc może spróbuj to zawsze mniej drastyczne niż wsadzanie termometru (swoją drogą podziwiam bo ja raz spróbowałam i więcej nie włożę).
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
postaram sie tez nie poddawac i nie brac na ręce.. ale nei wiem czy dam radę
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Wszędzie teraz piszą,że takie maluszki nie wymuszają,że one jeszcze tego nie rozumieją i skoro płaczą,to coś im jest i trzeba poszukać rozwiązania