BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 4 miesiąc temu #410564 przez mloda_mamuska
hej Nasza noc tez okropna... Maly pospal od 22 po polnocy i pozniej az do 4 marudzil i krzyk co godzine z mezem zmienialismy sie..ale oboje padnieci jestesmy dzisiaj... pozniej od 4 do 6 pospal i do teraz juz znowu nie spi :dry:

kupki dalej brak. :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #410566 przez nataleczka_92
Młoda mamuska a czy ten płacz Oliwierka nie zaczął się przypadkiem odkąd zmieniłas mleko???

12 lata 4 miesiąc temu #410584 przez mloda_mamuska
nie nataleczka

On tak placze chyba przez to,ze nie moze sie wyproznic.

12 lata 4 miesiąc temu #410589 przez chłopek
dziewczyny współczuje wam u nas noc przespana codziennie tak jest.

biedny Oli

12 lata 4 miesiąc temu #410594 przez maksiu
hej ja juz w domku ide praie powiesic i potem do was zajrze przynajmniej sie postaram bo blazej w dzien malo co spi ale za to w nopcy jak go kapie o 19 to zasypia tak kolo 21 i budzi sie dopiero o 3 na cyca

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #410598 przez chłopek
maksiu u nas jets tak samo. tyle ze sebus włąsnie spi

maksiu a siostra urodziła ?

12 lata 4 miesiąc temu #410606 przez chłopek

12 lata 4 miesiąc temu #410682 przez Daria23
Hej Laseczki witam się i ja....u nas nocka do d....:(mały jak obudził sie o 1;30 to potem do 4;30 nie mogł zasnac a jak zasnal to o 5;30 znowu sie obudził i tak co godz:(od rana to samo śpi po 20 min i budzi sie i marudzi a ja już wymiękam jakoś dzisiaj...bylismy jeszcze rano u lekrza bo ta pleśniawka wciaż jest i zapisał nam inny lek niż stosowaliśmy oby mu przeszło...

Bidol- ja tez uważam że małe dzieci są troche cwane także popieram twoją opinie:) a powiedz jak przeszłaś na mleko modyfikowane to jak twoje piersi zareagowały na to?bo ja jak długo długo nie podaje małemu to zaraz twarde i bolą

12 lata 4 miesiąc temu #410688 przez Kamyczka
Hej mamusie.Nam nocka minęła tak sobie,zazwyczaj mały budzi się w nocy 2 razy ok 1 i 5 ale dzisiejszej nocki jak się obudził to cyc go nie uśpił jak to zwykle bywa,więc poleżał z mamusią az zasnął,ale my na 8 jeździmy do szpitala,więc pobudka po 6-stąd jestem niewyspana
:( dziś idę do kosmetyczki,ciekawe jak maluszek się będzie zachowywał z tatusiem :unsure: Nasz Dominik już się nauczył noszenia na rączkach(od tatusia),więc aż się boję co będzie jak mąż wróci do pracy,nasz klocek coraz więcej waży

12 lata 4 miesiąc temu #410715 przez maksiu
kochane u nas mozna powiedziec ze ok p, dr pozwolila nam wyjsc do domu ale pod warunkiem kontrolnej obserwacji jak tylko maly lekko zagoroczkuje mam jechac do lekarza z nim , po za tym natrazie o spacertkach mozemy zapomniec takich dlugih narazie mam go werandowac, do tego w sierpniu jedziemy na usg glowki i kontrole do poradni neotologicznej potem we wrzesniu do neurologicznej i na oddzial bedziemy musieli sie polozyc na kontrolna punkcje plus do tego w pazdziertniku poradnia audiologiczna i chorob zakaznych plus co miesiac u swojego pediatry na kontrolne mierzeniue glowki ah noralnie mam dosc a jestem tak przewrazliwiona ze co wejde do pokoju to patrze czy maly oddycha czy nie ejst siny i wg

Chlopek nie nie urodzila miala na poniedzialek termin a dzis u lekarza jej powiedzial ze jak do poniedzialku nie urodzi to na oddzial i wywolanie-

12 lata 4 miesiąc temu #410746 przez agnesssa
Hej dziewczynki :woohoo:

Mam pytanie :unsure: :unsure: Od wczoraj boli mnie brzuch jak na miesiączkę, zaczęło się wieczorem złapał mnie dośc mocny ból aż wstać nie mogłam, potem trochę odpuściło, w nocy jak się przebudziłam też pobolewało, od rana bolało raz na godzinę ale nie aż tak mocno, a tera boli już dość konkretnie :huh: Wzięłam nospę i zobaczymy czy coś pomoże, ale się zastanawiam czy tak powinno być :huh:

Buziakuje wszystkie :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #410747 przez anszka
Agnesssa - skurcze porodowe (bo pewnie o nie się obawiasz) poznaje się po tym, że boli jak na okres, ale to trwa chwilę (kilkadziesiąt sekund) i potem przestaje, po czym znowu wraca ten ból.
Mnie kilka dni przed porodem pobolewało podbrzusze, ale nie był to tak intensywny ból, bym musiała brać leki.
Obserwuj i w razie wątpliwości zadzwoń do gina.
Postaraj się troszkę odpocząć.
Maksiu - wspaniale, że już jesteście w domku, powiedz, proszę, jaką lekarze postawili diagnozę? Rozumiem Twój lęk, bo ja po bezdechu u synka, też jestem trochę przewrażliwiona.
Daria - a jak byłaś u pediatry, to mówiłaś o problemach Tymka ze snem i kupkami?
M_M - biedny Oli i Ty też, ja również nie umiem obojętnie przejść obok płaczącego synka i nawet nie mogę przez te tendencje do bezdechu przy płaczu.
Oby te kłopoty szybko minęły. A jak długo stosowałaś dietę bezmleczną, bo mi lekarz powiedział, że tydzień to minimum.
Bidol - a już myślałam, że tylko chłopcy tak dokazują :)
Olga - ja nie wiem, co to jest przełamanie, jak to się objawia?
Daners - mój też lubi oglądać świat z wysokości ramienia, ja myślę, że to minie jak już będą umieli skupić wzrok na zabawkach, to wtedy mata edukacyjna i leżaczek trochę nas odciążą.
Kamczyka - robisz się na bóstwo? Jak Wojtek miał dwa tygodnie, to pojechaliśmy do fryzjera, ja oddałam się w ręce fachowca, a tatuś z synkiem spacerowali po Starym Rynku :)
Anna - współczuję bólu, mam nadzieję, że mija.

Mój klopsik waży już 4500g :) Odczuwam już ten słodki ciężar :)

Dziewczyny, myślicie, że taki komplecik nadaje się na chrzest?
allegro.pl/basbet-spodnie-koszula-kamize...-62-i2560247713.html

12 lata 4 miesiąc temu #410751 przez kejtin
Wspolczuje wam tych marudnych maluszkow. Moja dalej aniolek, wstala o 3 potem o 8.30 W ciagu dnia czesciej je, czasem i co 2h ale jak okolo polnocy dobrze nakarmie to spokoj:) A noca o 3 butelka by karmienie trwalo krocej i tak dluzrj spi a pije juz tylko moje mleczko:)

Widdze roznice w ssaniu... Mialam buteleczki aventu i to mleko tak latwo lecialo... mala mniej chetnie ssala i szybko zasypiala... pojechalam do sklepu i kupilam buteleczke lovi z takim smoczkiem ktory nasladuje naturalny odruch ssania. 1 dzien na tej nowej buteleczce i mala znow ciagnie jak odkurzacz:) Takze troche przestrzegam przed buteleczkami aventu... One beda pewnie dobre jak maluszek bedzie wiekszy... ;)

Daria to Ty pisalas jakis czas temu o "zapachu" krwi? bo ja mam wrazenie ze to cuchnie... dalej wylatuja ze mnie skrzepy i zastanawiam czy isc z tym do ginekologa czy to moze jest normalne.. krew dalej mam taka jasnoczerwoną... i szwy tez jeszcze mi sie nie rozpuscily... :dry:

12 lata 4 miesiąc temu #410755 przez agnesssa
Dzięki Anszka :kiss: Nie chciałabym jeszcze rodzić :silly: Poleżę i zobaczymy co będzie dalej :) A powiedz mi jeszcze, kiedy do tego okulisty się najlepiej wybrać, bo w sumie chyba już bym mogła iść :)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #410761 przez anszka
Agnesssa - ja poszłam w czwartek (początek 38 tyg.), a w poniedziałek urodziłam - okulary miałam do odbioru we wtorek ;)
Rodziłam w soczewkach.
Myślę, że powinnaś iść już teraz, bo nie znasz dnia ani godziny :) a będziesz spokojniejsza, że z oczkami ok :)

Kejtin - tez polecam butelki lovi, miałam w szpitalu, jak jednego dnia musiałam odciągać pokarm i nie było problemu z powrotem do cycusia. A jak potem w szpitalu podałam mu modyfikowane w tej buteleczce jednorazowej, to nie nadążał pić, tak się z tego smoczka lało.
Kiedy rodziłaś i kiedy masz wizytę u lekarza? Obserwuj i uważaj, żeby Ci się żaden stan zapalny nie zrobił.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka