BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 4 miesiąc temu #410987 przez Kamyczka
Bidol-współczuję-aż mnie dreszcz przeszedł jak to przeczytałam!!!!Ale grunt,że nic się nie stało-a jak się teraz czujecie????
Daria Tymek przesłodki :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #410994 przez bidol
Chłopek - teraz to już nikomu nie ufam. Czy to jezdnia czy pasy. Gdyby Seba przed nami nie jechał to pewnie Kamilka by na tym ucierpiała bo przednimi kółkami wózka wjechała bym pod tylne koło samochodu.
Dzięki Bogu - nic Sebusiowi nie jest - wystraszył się tylko :huh:

Kamyczka - już jest ok. Ale teraz będę miała traumę - mąż z pracy przyjechał żeby zabrać Nas do domu bo ja nie byłam w stanie iść :(

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #411002 przez Majowka
Bidolku, bardzo Wam wspolczuje, to straszne co przeszlas! :ohmy:
cale szczescie wszystko sie dobrze skonczylo! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: tule Was mocno!

U mnie wszystko po staremu, maly spi i je :) czesto z nim wychodzimy, misiek juz go dwa razy zabral do pracy sie pochwalic, zaliczyismy juz pierwszy wypad do restauracji, spacerki, etc...poki mozna trzeba korzystac :)
Caly czas karmie piersia, zauwazylam ze Lucas coraz wiecej pije...ciekawe na jak dlugo mu starczy tylko piers.
Urosl juz 5 cm!!!!

od wtorku jest juz z nami moja mama! :)

Zobaczcie tego naszego pieknego szkraba:

caly czas was czytam, ale ciezko regularnie pisac, zawsze jest cos do zrobienia...jeszcze jestem malo zorganizowana niestety...
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #411009 przez daners
Majówka Lucasek przecudowny,taki malusi slodziutki..jejciu moj to już kawał chłopa sie robi ;]

Dziewczyny jak po nocy?
Oldze pewnie noc mineła wyśmienicie ;p hmm wyspana i wogole ;];]

ja tak seee w sumie ale da sie przeżyc ;] własnie mam pore na malusia kawusie ;]

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 4 miesiąc temu #411030 przez anszka
Cześć dziewczyny :)
U nas nocka bezproblemowa, choć zapowiadała się kiepsko, bo mały po kąpieli objadł się jak bąk i nie mógł zasnąć ;)
Bidol - nawet nie umiem sobie wyobrazić, co przeszłaś, zamarłam jak przeczytałam, że uderzyła w rowerek, jejciu, cud, że jesteście cali :kiss: :kiss: :kiss:
Majówka - Lucasek jest przesłodki :woohoo:
Daria - widzę, że Tymek też rośnie w oczach, jest boski :)
Daners- a Filipek w ogóle nie chce sypiać w dzień?

12 lata 4 miesiąc temu #411056 przez daners
Anszka wogole nie spał do południa,potem spacer i spał a teraz od dwoch dni robi sobie drzemki :] :) ale zasypia na mamusi ;/ ja go do odbicia a ob zasypia, odkładam i spi troszke :]
Anszka jak dzien zamierzasz spedzic

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #411066 przez anszka
Daners - mój zazwyczaj też nie śpi do południa, ale nocki przesypia i budzi się tylko na jedzonko.
Teraz jestem w szoku, bo obudził się o 8.30, zjadł i znowu śpi (też go wzięłam do odbicia i zasnął na mnie :laugh: ). Pewnie zaraz się obudzi, bo to nie w jego stylu :) ale śniadanie zjadłam w spokoju :)
Wojtek tez uwielbia spać na mnie, a jeszcze bardziej na mężu (duża klata :laugh: )
Pytasz o plany. Sprzątanie i prasowanie.
A później chciałabym pójść na spacerek, a potem podjechać do pracy, zobaczymy, czy wystarczy mi czasu, bo Wojtek ostatnio dużo na cycu w ciągu dnia wisi, ale wyczytałam, że to teraz normalne, oby było przejściowe, bo zachowuje się jak mała dojarka :)
A Ty jakie masz plany?

12 lata 4 miesiąc temu #411080 przez daners
Anszka to dzien pełen para ;] no to zabieraj sie do pracy :):)

Ja narazie w domciu tez mam prasowanie ale mały sie obudzil wiec musze poczekac na odpowqiedni moment a potem z mezulem jedziemy na sklepy cos trzebabybylo sobie fundnac :)

dziewczyny mi po ciazy stopa sie rozbiła i mam wieksza ciekawe czy wroci do normalnosci czy mam o rozmiar juz wieksza na zawsze ;/

12 lata 4 miesiąc temu #411085 przez anszka
mój też już się obudził :)
nie wiem, jak to z tymi stopami jest, ja się zastanawiam nad biodrami, bo mi się powiększyły, ale tłuszczu tam nie ma. Wszystkie spodnie i spódnice są za małe :(

12 lata 4 miesiąc temu #411105 przez mloda_mamuska
kurde tak sie rozpisalam i sie wykasowalo do ddduuuupyyy...........................

teraz w skrocie:

nasza nocka calkiem fajna, maly zasnal o 22 -jak zwykle u taty na raczkac podczas ogladania filmu :laugh: i do 1 spal. pozniej zjadl zasnal pieknie i o 4 wstal.zjadl i o 6 wstaj i juz nie spi.On tak ma ze do 6 ,7 spi i pozniej juz tylko troszke drzemie w dzien.
Raz w nocy karmil Go maz no i klepal klepal malego po jedzeniu,ale nie odbeknal sobie.w koncu go odlozyl..maly spal pieknie... ale rano wstaje, patrze a May ma skorupe zamiast wlosow na glowie....... nawet rzeczy mu sie posklejaly.. :blush: :lol: ..... To chyba bylo tak,ze w koncu mu sie ulało..przez to,ze sobie nie odbeknal i cala glowe w tym upapral..... szybko rano go kąpalam...bo wygladal smiesznie i troche smierdzialo mu z glowy :blush:

u NAS BYLA WCZORAAj W kOnCU KUPKAAAA :laugh:

pierwsza od 2 tygodni...meeeeega smierdzaca...a tak sie ucieszylam. :laugh:

dzisiaj znowu probuje i nie moze i krzyczy...ale licze na to,ze pod wieczor uda Mu sie cos wycisnac;)) i obejdzie sie bez termometru :laugh:

bidolku
bardzo Ci wspolczuje.wyobrazam sobie co musialas czuć. Straszni sa teraz kierowcy.. zero rozumu.

Olga
ja 2 tygodnie krwawilam i koniec. a mozna juz tampony nosic? bo ja jakos z podpaskami źle sie czuje.a teraz jak gdzies wychodzimy to sie boje ,ze zacznie mi sie okres i bedzie sie lało jak z zarzynanej świni :laugh: ... wszyscy mi mowili,ze po porodzi,to bedzie sie tak wlasnie lało 6 tygodni ..a u mnie tak nie bylo..ale nic nie boli jakos niepokojaco..wiec chyba wszystko gra. ?! w szpitalu pierwse dni to faktycznie.. cale lozku im zalalam..mimo,ze mialam ogromne podpaski wkladane... no i od razu po porodzie to jak wstalam z lozka po 16godzinach... to mi sie lało jak z kranu doslownie... jak do wc szlam sie zalatwic to caly pokoj zalałam..... wszedzie tylko pływala moja krew...... bylam w szoku,ze tyle tego leci. :)

Majowka
zazdroszcze mamy..tez chcialabym ,zeby moja w koncu zobaczyla mojego. :( a babcia pewie dumna,ze ma tak slicznego i grzecznego wnuka ??? to jej pierwszy wnusio ? :))
no widzisz...nic sie nie zmienilo.dalej mozecie smigac z Narzeczonym ;) do restauracji :) u nas to raczej niewykonalne...bo same zakupy robimy na szybko i spadamy do domu,bo pisk i placz okropny...zazdrszcze spokojnego maluszka :)

daners,anszka mi wszystko uroslo i nie chce zejsc. biodra. talia. nogi-mam rozmiar 41 :lol: ale mialam 40..wiec tylko rozmiar mi urosly.hahaa ale to chyba dalej spuchniete sa mi sie wydaje..... mam nadzieje :blush: ..... no i palce mam spuchniete-albo przytyly :huh: ........bo obrączka mi nie wchodzi....Misiek sie wscieka,ze po miescie taka nie zaobrączkowana chodzę :blush: :lol:

Daria Tymus cudenko.taki malutki sie wydaje. a On taki opalony czy to tak na zdj wyszedl? Moj Oliwier bladyyy.. :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #411106 przez chłopek
mm nie mozna nosic tamponów nie pamietam jak długo ale wiem ze sie nie powinno.
ja nie nosiłąm wgóle tamponów od porodu z Ksawciem, a teraz to bym pewnie nie wiedziła gdzie je włożyć :)

dobrze ze Oli zrobił kupkę , biedaczek tylko się męczy

12 lata 4 miesiąc temu #411115 przez daners
m-m to sup[er że Oli wycisnol :) oby pierwsze koty za ploty i teraz juz mu dobrze szlo z tymi sprawami ;]

mi tez w sumie biodra sie powiekszyły i te nieszczesne nogi ;/
Wczoraj szukałam jakis wygodnych belerin by miec na spacerek i oooj ciezko bylo znalezc takei które nie uwierały by i sa az w rozmiarze 41 :) a zazwyczaj nosze 39 :)

chlopek a to po pologu odrazu okres sie dostaje ? czyli po 6 tygodniach czy jak sie karmi piersia tez ma jakies znaczenie ? a ja se smigam bez niczego z mysla że okres jeszcze nie pryjdzie :)

12 lata 4 miesiąc temu #411118 przez chłopek
daners ja dostałam okres po 6 miesiacach po porodzie z Ksawciem

12 lata 4 miesiąc temu #411119 przez daners
chlopek oooo po szesciu dopiero :) tez licze na pare miesiecy spokoju od tego ;p

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #411127 przez Daria23
hej kochane u nas nocka tragiczna maly jak obudzil sie o 1 to potem co 1 - 1,5 pobudka:(kreci sie wierci tupie nóżkami ale nie napina brzuszka ani nic...nie wiem co to...

M-m- moje słoneczko ma taka karnacje ładna po mamusi:)
Majówka-super ze zajrzałaś do nas:)Lukas jest piękny:)
Bidolku-wsp,ółczuje przeżyć dobrze ze Bozinka czuwa...
Kejtin-ile twoja mała miała tą plęśniawke?od tej nysantyny szybko jej zeszła?'
Jeny mój mały od rana ma taki zły humor:(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka