BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 4 miesiąc temu #411154 przez kejtin
Daria po 3 dniach nie bylo sladu ale przecieralam dalej do 7 dni. Plesniawki lubia dzieciom powracac wiec trzeba uwazac. Ale srodek jest dobry:) Trzeba pamietac o scieraniu tych plesniawek gazikiem - wazne by dotrzec do polikow nie tylko jezyk;)

Ja ze soba bylam u gina i macice mam zamknieta choc przestala sie obkurczac i stad dolegliwosci. Dostalam ziolka ktore jak gin powiedziala, stosowaly jeszcze jej prababcie na obkurczanie macicy;) i zurawit by nie szczypalo przy siusianiu;) Mam nadzieje ze pomoze. Tylko czemu te szwy sie jeszcze nie rozpuscily...

Ja dzis 1 raz mialam kiepska noc...mala po prostu potrzebowala przytulenia i w koncu zasnelam z nia... lezala mi na brzuchu :D Budze sie rano patrze malej nie ma... Tatus wychodzac do pracy odlozyl ja do lozka a ja podobno od razu jak ja wzial przekrecilam sie na bok i spalam jak susel:) Ciekawe kiedy maluszki zaczna spac dluzej :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #411158 przez chłopek
daria moze mały marudny bo go buzka boli, moj czasme tez tak ma ze sie budzi brzuszka nie napreza a sie denerwuje i zasnac nie moze.
kejtin, a jakie mialas dolegliwośći?

12 lata 4 miesiąc temu #411190 przez kejtin
Chlopek no przede wszystkim nie mialam takiego stalego krwawienia tylko takimi "partiami" ze nic... potem jak z kranu ze skrzepami i potem znow nic... Potem krwawilam jak przy miesiaczce ale te skrzepy wylatywaly dalej i mialam wtedy wycik nasilony (co jest niby normalne) ale od dwoch dni zaczelo pobolewac mnie podbrzusze (jak do miesiaczki a raczej jak wstepne skurcze porodowe;)) i wzielam przeciwbolowy ktory nie pomogl... Obudzilam sie na drugi dzien patrze znow skrzep to mowie ide... Powiedzialam o objawach, wziela mnie babka na fotel zbadala i mowi ze macica zamknieta ale czuje ze jest powiekszona i sie nie obkurczyla, dlatego krew jest dalej i do tego te bole bo ona sie probuje obkurczyc ale nie daje rady...
Zadnych innych objawow typu goraczka nie mialam, ale czuje bol podbrzusza tak jakby to w jajnikach siedzialo, dol boli i idzie w kosc ogonowa w tyl kregoslupa. Jesli w przeciagu 10 dni nie przejdzie to mam isc ponownie do gina. Powiedziala natomiast ze lyzeczkowania nie musze miec bo macica jest zamknieta (na szczescie) wiec pozostaje mi teraz tylko czekac i brac ziolka... zobacze czy to cos pomoze...

Siedzimy wlasnie z mala na dworze - bardzo ladnie spi:) Oj dzieci lubia wozki :))

12 lata 4 miesiąc temu #411195 przez chłopek
kejtin mnie ostatnio pobolewa podbrzusze jak na okres i kregosłup
a ostatnio bola mnie sutki jak karmie tak samo jak na poczatku karmiena musze do lekarza isc

12 lata 4 miesiąc temu #411203 przez kejtin
Chlopek idz i nie czekaj, nie warto niczego bagatelizowac, w koncu karmimy nasze malenstwa :-) Niech zdrowe rosna:))

Dziewcyzny pytalam juz ale nikt nie odpowiedzial to sprobuje jeszcze raz! :)

Dajecie swoim maluszkom smoczek? Bo sie zastanawiam czy warto...

12 lata 4 miesiąc temu #411212 przez chłopek
kejtin mój juz od poczatku ma smoczek bo bym nic nie zrobiła tylko na cycu wisi ale jak sobhie zasnie to wypluwa

12 lata 4 miesiąc temu #411216 przez anszka
Kejtin- ja też daję, nie codziennie, ale jak jest taka potrzeba. U nas się sprawdza.

12 lata 4 miesiąc temu #411222 przez mloda_mamuska
ja probowalam dawac,ale moj ma odruch wymiotny na kazdy smoczek :(

myslalam,ze zrobi mi prezent urodzinowy i bedzie dzisiaj wyjatkowo grzeczny dla mamusi,ale mylilam sie.. :pinch:

12 lata 4 miesiąc temu #411224 przez maksiu
Ja tylko zeby wam fotek kilka wstawic
MM NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN WIDZE ZE TEZ SIERPNIOWA:) JA MAM ZA TYDZIEN HEHE

12 lata 4 miesiąc temu #411233 przez mloda_mamuska
maksiu dzieki, wakacyjne dziewczyny z Nas. hehe

fotki sliczne, uwielbiam Twojego pulpecika :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #411237 przez agnesssa
Bidolku MASAKRA :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: Normalnie ciary przechodzą, nie wyobrażam sobie jak bardzo musiałaś być roztrzęsiona :ohmy: :ohmy: Jak to dobrze, że Sebusiowi nic się nie stało :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Majóweczka Lucas jest boski :lol: :lol: Normalnie aż się chce wycałować :kiss: :kiss: :kiss:

Maksiu Błażejek jest do zjedzenia :woohoo: Super :kiss: :kiss: :kiss:

M_M Wszytskiego co najlepsze, spełnienia marzeń i dużo radości z macierzyństwa :kiss: :kiss:

Chłopek ciekawe dlaczego Cię to podbrzusze cię boli :huh:

A mi na razie przeszły skurcze więc jest dobrze :woohoo: Chociaż nie mogę w nocy spać bo mnie boli całą miednica i biodra :blush: W ogóle ostatnio maruda jestem :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 4 miesiąc temu #411243 przez Daria23
m_m- i ja z Tymkiem życzymy ci wszystkiego najlepszego:) Kejtin-mój Tymek uwielbia smoka-uspokaja go:)a powiedz ta pleśniawke jak często smarowalas?

12 lata 4 miesiąc temu #411246 przez chłopek
mm wszystkiego najlepszego
daria ja smaruje rano w południe i wieczorem

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #411253 przez Olga
Hej.

Będę rzadko na forum,bo popsuł mi się laptop,a na stacjonarnym nie lubię siedzieć,zresztą jest w pokoju dziewczyn,to mi nie wygodnie.My już po dwóch spacerkach,ale chyba jeszcze raz wyjdziemy,bo w wózku to Ignaś i 4 godz.potrafi wytrzymać.

kejtin ja już w szpitalu Ignasiowi dałam smoka,mamy z Aventu i u nas się sprawdza,nie jestem taka uwiązana z piersiami jak przy córkach-każdy go uśpi :)

majowka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :laugh: :laugh: :laugh:

chlopek ja też po dziewczynach pół roku nie miałam okresu :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #411293 przez kejtin
Dzieki za odpowiedzi :) Ja mam jakis uraz do smoczkow bo jak sama bylam mala to mama wychowywala mnie na smoczku i mialam potem krzywy zgryz :angry:
A druga moja obawa to odstawienie od smoka... ze bedzie trudno, albo ze za dlugo na tym smoku bedzie... nie mam doswiadczenia :cheer:

Daria - 3 razy dziennie po jedzeniu zeby ten lek byl dluzej w buziaku :)

Poczytalam jeszcze ze warto przemywac piersi przed i po karmieniu (gdy sa plesniawki) srodkiem: naparu z nagietka lekarskiego zamiast wody z mydłem.
Choc jeszcze nie probowalam ;) Dzis kupie i zobacze jak to dalej bedzie;) bo malej te plesniawki wracają niestety (w niewielkiej ilosc ale zawsze)...:(

Dzis jak o 12 poszlam z małą na spacer tak spala mi w wozku 5h :) odpoczely mi piersi troche hehe :) bo tak to jest jak pisalyscie.. ze mala by chetnie i caly dzien na cycku wisiala.. pewnie traktuje go jak smoka;)

Tu cos o nagietku: kobieta.info.pl/zioolecznictwo/805-nagietek-lekarski

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka