BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #409890 przez mloda_mamuska
chlopek komplet przesliczny, cos podobnego bede chciala kupic Oliwierowi ;)

z tym mlekiem to wlasnie nie wiem. Ale pierwszy tydzien zycia robil duzo kup... dopiero pozniej zaczelo sie..i od tego czasy juz tak sie ciagnie..ze nie robi...
ale on na twarzy nie ma takich plam jak skaza bialkowa tylko no nie wiem cos jakby trądzik... a teraz kupilam te melko bebilon pepti i swoj pokarm dzisiaj i jutro bede ściągała .a jemu bede dawala tylko ten bebilon i zobacze.jesli ma na zwykle mleko uczulenie to po tym bebilonie powinien normalnie robic. czy sie myle??? jakas kurczę przyczyna musi być,że On nie robi tych kupek.. Moj mąż mowi,ze to normalne,ze dzieci i tydzien nei robią kupy,ale jesli sie przy tym nie mecza..a on ciagle probuje i placze.krzyczy... nawet przy bączkach strasznie placze.. mimo,ze przepajam go.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #409917 przez Daria23
m-m- a te bebilon pepti jakie to mleko?czym si'e różni od zwykłego bebilona?

12 lata 4 miesiąc temu #409918 przez Daria23
chłopek -super ten komplecik też takie coś muszę poszukać bardzo ładne to:)

12 lata 4 miesiąc temu #409924 przez mloda_mamuska
Daria :

www.bebilon.pl/produkty/preparaty_mlekozastepcze/pepti-1

chlopek co do tych krost na calej twarzy... to chyba mam rozwiązanie znalazlam kilka zdjec w internecie i to najprawdopodobniej jest trądzik niemowlęcy. ze tez takie cos musial zlapac mały... ale podobno znika w ciagu miesiąca... zobaczymy. on juz ma te krosty 2 tygodnie... i wlasnie jest napisane,ze jak dziecko śpi to bledną i jak jest na spacerze.a widać je bardziej jak jest ciepło,lato,dziecko sie denerwuje zlości... tak jest wlasnie u nas,więc przypuszczam,ze to to. ale jak bedziemy u lekarza to spytamy. chociaz w szpitalu nic nam o tym nie powiedzieli. 4 lekarzy go ogladalo i nic na ten temat nie mowili...jak spytalismy to powiedzieli:to normalne ,zejdzie . :dry: w polsce jakies maści przepisują na to i szybciej schodzi.a tutaj debile...nic nie dają..

12 lata 4 miesiąc temu #409951 przez nataleczka_92
Młoda mamuska pisałam Ci że to pewnie będzie trądzik niemowlęcy. I na to niema żadnego lekarstwa. Musisz po prostu przeczekać. Do 3miesiąca życia powinno zniknąć.

12 lata 4 miesiąc temu #409978 przez mloda_mamuska
naataleczka na to wygląda,ze musze jeszcze 2 miesiace poczekac :( a tak paskudnie czasem ta twarzyczka wyglada z krostami :( :(

DZIEWCZYNY orientujecie się może czy jest możliwe wyrobienie jakiejś 'bialej karty' dziecku i na niej wrócić do kraju ? wyczytalam,ze w belgi mozna wyrobic jakąś właśnie 'białą kartę' ona jestt dokumentem ze zdjeciem dziecka i ze na niej moge przyjechac do polski.ale to w belgii..a w anglii nie mam pojecia czy cos takiego istnieje i gdzie to wyrobic :(

12 lata 4 miesiąc temu #410003 przez saiko
hejka,

mam do nadrobienia 4 strony, poczytam pozniej

ja dzis bylam na ważeniu bo miałąm wątpliwości czy mały na pewno przybiera i okazało się, że w 3 tygodnie przytył 1300g :D waży teraz 4300 a przy wypisie w 6 dniu miał 3000 :D

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #410004 przez chłopek
mm ja mialam sprzedac ten komplecik ale maz powiedzial zebysmy na pamiatke zostawili wiec go schowam sebusiowi.

jak by ktoras chciala to poszukam u nas i moge kupić i wyslac

a my dzisiaj sie wazylismy w osrodku Sebus 5240 wazy,

12 lata 4 miesiąc temu #410023 przez Kamyczka
Chłopeke ładna waga :blink:
Dziewczyny jak odciągacie pokarm laktatorem to te mleko gdzie przechowujecie od razu do lodówki wkładacie czy może postac chwilę w temp.pokojowej????

12 lata 4 miesiąc temu #410026 przez saiko
Kamyczka napisał:

Chłopeke ładna waga :blink:
Dziewczyny jak odciągacie pokarm laktatorem to te mleko gdzie przechowujecie od razu do lodówki wkładacie czy może postac chwilę w temp.pokojowej????

W temp pokojowej moze stac 6-8 h, ale jak wiem, ze podam mleko za kilka godzin to raczej chowam do lodowki

12 lata 4 miesiąc temu #410031 przez Anna77
Kamyczka w pokojowej temperaturze do 12 godzin (ale ja tak jak Saiko, jak nie mam w planie podac od razu, to chowam do lodówki), w lodówce od 2-5 dni. Tu masz link do tego jak przechowywać mleko portal.abczdrowie.pl/przechowywanie-pokarmu-matki

Ubranka do chrztu po raz kolejny :) www.zaczarowane-sny.pl/pl/c/Garniturkikomplety/38

MM nie wiem o co chodzi z białą kartą, ale słyszałam o dowodzie tymczasowym dla dzieci. Od czerwca chyba zmieniły się przepisy i teraz dziecko musi mieć swój własny paszport, a nie może być na przykład dopisane do paszportu rodziców. A ten dowód tymczasowy, bo czeka się na niego krócej niż na paszport. Sprawdź to dokładnie, bo to tak tylko na szybko, bo sama jakoś wnikliwie tego nie analizowałam.

Daria pamiętam że z Kubusiem byliśmy na weselu jak miał dwa miesiące i bawiliśmy się do 24. Potem po prostu byliśmy zmęczeni. Mały cały czas spał w wózku, tylko budził się na karmienie i przewijanie :) Tylko to był maj i ładnie było, więc większość czasu spędził na powietrzu. A do mleczka pewnie się szybciutko przyzwyczai, wypróbuj po prostu parę dni czy tydzień wcześniej. Poza tym wcześnie zostaw go na parę godzin u siostry, żeby się oswoił z tym że znikniesz na dłużej :) Jak będziesz widzieć, że Maluda się nie denerwuje i jest mu dobrze, to Ty też będziesz się lepiej bawić ;)

Ale te nasze dzieci szybko przybierają na wadze.

A my z Kubą i Matim poszliśmy dzisiaj na super spacer zrobić bukiet na jutrzejsze święto. Kuba był bardzo zadowolony jaki biegał z sekatorem i ciął co ładniejsze kwiatki i inne "chwasty". Wyszło cudnie. Dzisiaj mojego B nie ma, więc przyszła moja kolej na kąpanie. Potem troszkę zjadł, zasną na rękach i właśnie odłożyłam go do łóżeczka. Mam nadzieję że troszkę pośpi :)

12 lata 4 miesiąc temu #410035 przez Kamyczka
Dzięki dziewuszki :) a jak podgrzewać taki z lodówki????

12 lata 4 miesiąc temu #410042 przez Anna77
Kamyczka napisał:

Dzięki dziewuszki :) a jak podgrzewać taki z lodówki????

wystarczy jak włożysz na chwilkę do garnka z ciepłą wodą. Ono musi być tylko takie leciutko ciepłe, za mocno nie można podgrzewać.

12 lata 4 miesiąc temu #410045 przez daners
ANN tez własnie tak podgrzewam chyba to najlepsze metoda bo w mikrofaluwce zabraniajazreszta ja tam niczego nie podgrzewam.

Widze,że sporo maluszków ma problemy z kupkami ;/ jejciu my raczej tez. Baczi puszcza ale kupki juz nie.... jejciu mamy 21 XXI wiek a nieumieja niczego wymyslic by pomoc naszym pociecha :laugh:

fotki maluszków przesliczne tak ogolnie powiem :)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 4 miesiąc temu #410048 przez Anna77
My - odpukać - nie mamy problemów z kupkami. Mateusz robi ich całkiem sporo.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka