BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 4 miesiąc temu #409498 przez chłopek
olga ja bylam po 4 tyg u gina

maksiu jutro z Błażejkiem wychodzi odezwie sie jak bedzie w domu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #409499 przez Olga
Czytałam właśnie na fb :) super,bo biedni się tam tyle wysiedzeli,ale najważniejsze,że wszystko z małym w porządku :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 4 miesiąc temu #409500 przez chłopek
no biedny maluszek tyle wycierpiec

12 lata 4 miesiąc temu #409523 przez kejtin
Hej wam...

Bylam u lekarza i mala dostala robioną maść, przez weekend robilam oklady z rumianku i na szczescie bardzo pomoglo i mala ma juz zdrowa choc jeszcze czerwoną pupcie :) Plesniawek juz nie ma na szczescie takze zdrowa mala jak rybka, tylko wloski mi teraz gubi :) Podobno normalne;)

My nocki raczej przesypiamy, wstajemy po polnocy, po 3 lub 4 nad ranem i po 8 - 9 :) Tylko ze dzis za dnia mi malenka marudzi. W Dzien sam spala dobrze ale teraz od 2h marudzi, zje i spac nie moze. Zjadla juz 125ml i dalej chce jesc <szok> :cheer:

Podobno jak ma taki wielki apetyt dzidzia to znaczy ze intensywnie rosnie i ze takie dni sie zdarzaja;) Oby to byli rzadko bo mi piersi tyle pokarmu nie nadazaja robic :D

Byla dzis u mnie polozna srodowiskowa niezapowiedziana wizyta ! No co to za dochodzeniowka... ;) W kazdym razie posiedziala, obejrzala lekko małą i poszla:) I wiecie co ? dala mi do podpisania ze nie zycze sobie wiecej takich wizyt haha;) Niezle pracują te kobity;)

A dzis jak chcialam mala zapisac do lekarza to powiedzieli ze nie ma miejsc i ze mam lekarza pytac czy przyjmie (bylam rano o 10:00) i mowia ze do konca m-ca nie ma zapisow bo lekarze urlopy pobrali... Jakby mnie nie przyjeli to co, na izbe przyjec jechac?:)

Pepuszek sie ladny zrobil, dobrze ze tego kikuta juz nie ma:)

Dajecie dzieciaczkom smoka? Bo mnie maz namawia i nie wiem czy ulec... co sadzicie?

Ktos tu pisal o hemoroidach, ja co prawda sie nabawilam szczeliny.. ale stosuje czopki procto-glyvenol - hemoroida jednego tez mialam, ale juz nie ma po nim sladu... Na kazdego dziala cos innego, moze warto sprobowac;)

Do mamusi ktorych dzieci maja plesniawki - pamietacje by oprocz buzi dzieciatka (gazik na palec, zamoczyk w lekarstwie i smarowac jezyk, podniebienie i policzki) to smarujcie tez swoje sutki najlepiej przed karmieniem! (wiem z doswiadczenia) ;)

12 lata 4 miesiąc temu #409524 przez chłopek
kejtlin widzisz nie zdazylam ci wyslac tego skladu a lekarka ci zapisala masc:)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #409576 przez Olga
kejtin po czopkach Ci minął stan zapalny,ale nie powiedziane,że to nie wróci.Ja nabawiłam się hemoroidów po pierwszym porodzie i tez tylko od casu do czasu daja o sobie znać(na szczęście),ale calkiem nie zniknęły.Oczywiście jak nie mam stanu zapalnego,to po nich śladu nie ma :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 4 miesiąc temu #409613 przez Anna77
Kejtin to ja pisałam o hemoroidach. Też nabawiłam się po pierwszej ciąży, ale tylko takie delikatne wewnętrzne i góra dwa razy w roku się odzywały. Wtedy tylko kilka dni maść i luz. Pierwszy raz mam na zewnątrz i to dwa. Miałam jeszcze Posterisan H i Aesculan (taki delikatniejszy z "ciążowych" dni jeszcze). Do tego zużyłam czopki Posterisan. I miało być pięknie, ale od soboty wylazł drugi. Teraz kupiłam czopki Procto Glyvenol wczoraj, a dzisiaj dokupiłam też taki krem, bo jak wyszłam na krótki spacer, to myślałam że z bólu nie wrócę do domu. Krem super - dobrze znieczula. Mam nadzieję że będzie dobrze, stan zapalny minie i się szybko wchłoną. No i tak będę się z tego cieszyć do następnego razu.

12 lata 4 miesiąc temu #409695 przez Daria23
witam dziewczynki sie z ranka....nocka taka w miare..pobudka o 1 potem o 3 i 5 mały oczy jak 5 zł zasnać nie mógł...wczoraj dzwoniłam do położnej i powiedziała jak pisała Kejtin zeby na pleśniawke kupic ten aphtin i na palec włożyć gazik i ścierać te białe chrostki wczoraj tak zrobiłam ale musze jeszcze powtórzyć bo mu troszke zostało-biedny Tymuś co on się wycierpi:(:(

Olga - ja dopiero ide do ginki 13 września bo takie terminy były pozajmowane ale też biore tabletki odrazu...

M-M- gdzie się podziewasz?????

dzisiaj od rana znowu mamy problemy kupkowe mały chce bardzo ale nie może zrobić:(-czy to kiedyś im minie???

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #409697 przez mloda_mamuska
HEJ :laugh:

Witam się pierwsza ;) My Mielismy wczoraj gości, przyjechala siostra Miśka z koleżanką. Robily sobie ciągle fotki z Olim... Mały po prostu jak nie Nasz się zachowywał ani razu nie zapłakał,nie zakrzyczał.. aniołek... ale jak tylko wyszly z mieszkania zaczął nadrabiać.... :dry: coś czułam,że zbliza sie histeria i nie jechalam ich odwieźć z Oliwierkiem... i mialam racje... zaczął się drzeć,płkaać..a ja prawie z nim,bo juz nie mialam sil.cala spocona po 10 minutach bylam.bo i lulałam i nosiłam i bujałam.i wkladalam do wozka,do buujaczka jednego,do drugiego do fotelika..i nic kompletnie..ciagle darł się strasznie... nawet cyc nie pomagal ani smoczek nic nic nic ..........
po godzinie troche uspokoil sie...

a nocka..o 23 zasnął i obudzil sie dopiero o 3.30 ! taak dlugo spał.. ale pozniej półtorej godzinny po zjedzeniu nie mogl zasnąć ...
aa dziewczyny od czego maluchy maja czkawke? moj po kazdym zjedzeniu prawie ma .... odbije mmu się i zaraz czkawka i nie moze zasnąć przez nią,bo się męcczy.. nie jest mu za zimno..bo jest ukrop w mieszkaniu.wiec od czego ? i jak ją zlikwidowac ???

Daria
jestem,jestem gości mieliśmy wczoraj. A u nas tak samo z tą kupką. juz tak mi krzyczy...bidulek... podobno po 3 miesiacu mija..ale czy to prawda... :( :( :( Moj sam nie robi kupki w ogole a ciagle probuje.... i tak przy tym placzze az sie zanosi.. bardzo serducho boli jak sie widzi cierpienie swojego dziecka :(

12 lata 4 miesiąc temu #409701 przez nataleczka_92
Witajcie kobietki. Daria spróbuj Tymusiowi podać herbatkę rumiankowa. Mój niedawno jak nie mógł zrobić to mu podałam tylko takiej cieplejszej bo zimnej nie chciał . Wypił 80ml i niedługo była kupka

12 lata 4 miesiąc temu #409705 przez nataleczka_92
Młoda mamuska małe dzieci bardzo często mają czkawkę. Moja teściowa zawsze mówiła jak małego łapała-daj mu cycka bo jak ma czkawkę to serce słabnie. A to nie prawda. A mogą mieć od zimna, np jak małemu się odbije a mimo to go położysz i uleje mu się troszkę a połyka to i wtedy od razu występuje czkawka. Mój tak ma.

12 lata 4 miesiąc temu #409709 przez mloda_mamuska
nataleczka a jakie sa opinie o herbatce z hippa ulatwijacej trawienie i z kopru . pomaga w kupce czy nie bardzo ?? bo przywiozla mi kuzynka z polski ta z hippa i ulatwiajaca trawienie i z kopru wloskiego,.chcialabym,zeby pomogly z tą kupką.bo juz sil nie mam.nie chce mu ciagle termometrem pomagac.poza tym nie mozna za baardzo.. ale jak dwa dni ciagle mi placze i krzyczy to co ja moge innego..

12 lata 4 miesiąc temu #409715 przez nataleczka_92
Młoda mamuska zrób tak- podawaj małemu na razie tylko ta herbatkę ułatwiającą trawienie np raz dziennie w południe. W składzie ma i koper włoski i rumianek. Bardziej pomocna jest na kolki i gazy. Ale może może pomoże też na kupki.

12 lata 4 miesiąc temu #409717 przez Daria23
Nataleczka-ja podaje mojemu małemu codziennie herbatke ułatwiającą trawienia a kupki i tak raz ładnie idą a raz się meczy myśle że to już taki urok mojego małego i trzeba to przeczekać poprostu....

M_m- może Oli wczoraj kolke dostał skoro nic nie pomagało...

12 lata 4 miesiąc temu #409719 przez Daria23
mój Tymek zawsze robi kupke jak mu daje właśnie herbatke z butelki wtedy w trakcie picia sie uspokaja i robi

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka