BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #409125 przez Olga
m m ja to tyle wiem,co wyczytalam w necie,albo to zapalenie,albo ropień.Boli mnie więcej prawa pierś,ale jak karmię nie boli strasznie,tylko tak ogólnie,a też od paru dni mnie tak kłuło dziwnie co jakiś czas.Ignas cuduje zanim się przyssie,nie wiem,czy to mu przeszkadza,ale nigdy tak nie robił,tylko własnie od paru dni,a ja nie wiedziałam,o co mu chodzi.Jutro pewnie antybiotyk dostane i lepiej,żeby to nie był ropień,bo to nawet chirurgicznie trzeba czyścić :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #409127 przez mloda_mamuska
Olga miejmy nadzieje,ze nie ropien! bądź dobrej myśli. a jak sie przyjmuje antybiotyki to moznaa normalnie karmic piersia?

12 lata 8 miesiąc temu #409135 przez Majowka
Czesc dziewczyny,

Kejtin, dziekuje za odpowiedz. Przynajmniej mnie pocieszylas, Ze to minie... Balam sie, Ze moze mam zlamana kosc ogonowa, Bo to tam mnie tylko boli, ale dzis juz czesciej siadam, wiec moze faktycznie powoli minie.

Olga, wspolczuje tego zapalenia piersi...caly czas sie boje, ze I mi sie przytrafi...tez dzis mnie kluje w jednym miejscu i wyczuwam zgrubienie :(

Lucaskowi schodzi skora, tzn tak sie luszczy na przegubach rak, dloniach, stopkach, szyji...co robimy nie tak? Moze krem trzeba zmienic... W pon idziemy do pediatry, zobaczymy co on na to.

Dzieki Bidolku! Twoi dwaj tez niczego sobie :laugh: :laugh: :P

Kamyczka, Sami odkryliscie, Ze Dominik przekreca glowke bardziej w jedna strone? Czy pediatra to zauwazyl? Nasz tez na swoja ulubiona strone...ciekawe czy to nie to samo....

12 lata 8 miesiąc temu #409145 przez mloda_mamuska
Majowka mi znajoma tłumaczyla,ze dziecko bedzie kladlo główkę na jedną strone bardziej,bo w brzuszku tak mial ciągle i nic dziwnego,ze przywykl do tej strony.ale trzeba Go uczyc klasc również na drugą.

co do tej skóry to normalne,wszystkim dzieciom schodzi ;))
ja smarowalam oliwka,ale teraz juz nie smaruje,bo do kąpieli daje balneum,a to nawilża dobrze skórę malucha;)

MY Mamy sukces Maly w dzien spi w lozeczku. a tak ciagle plakal... ;))

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #409162 przez Olga
A ja umieram dosłownie,pierś z jednej strony od pachy taka czerwona,az się boję,co to będzie do jutra :(

majowka ja wlaśnie mam chyba pękniętą kość ogonową,ból zaczął się dopiero po 1-2 tyg. od porodu,ale nie mam problemow z nietrzymaniem,tylko ból przy siadaniu i wstawaniu :(

Stwierdzilam,że się sypię po tym porodzie :( :( :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu #409187 przez Majowka
ty tez Olga :( , kurcze, okropny to bol...nie moge sobie znaezc pozycji do karmienia...czasami nawet 20 min trzymam go na rekach, bo moge siedziec tylko na jednym poldupku :( mam nadzieje, ze to szybko minie...

wlasnie wyslalam miska po olejek jhonson&jhonson, to mam go do wanny z woda wlac, czy smarowac cialko po kapieli?

12 lata 8 miesiąc temu #409188 przez mloda_mamuska
Olga to jedź jutro szybko do tego lekarza,bo lepiej,zeby szybko zadziałali. nie męcz się tak. !

u nas bosko ! Mały w dzien spał w łóżeczku pięknie jak aniołek.budzil się tylko na amciu i dalej spał. tylko co jakis czas krzyczał i prężył się,bo tej kupki nie moze zrobic i nawet jak bączki puszcza to płacze. Ale poza tym spał pięknie. tylko ciekawe jak ta nocka bedzie wyglądała jak On mi w dzien tak ladnie spał.. :huh: na szczescie Misiek wziął jutro wolne,wiec w razie gorszej nocki nie zaśpi do pracy ;)

Dziewczyny jak to jest z tymi czopkami ? teściowa dała dla Małego jakby dlugo nie robil kupy.ale powiedziala,ze nie wolno wkladac do srodka do 3 miesiąca nawet pol czopka... :unsure: a ja czytalam,ze takim maluszkom wlasnie mozna pół czopka dać. oczywiscie nie czesto... kazala tylko posmyrać małego tym czopkiem przy odbycie... ?! Co Wy o tym myślicie? Takie smyranie cos pomoze ??? :unsure: :unsure: :unsure:

12 lata 8 miesiąc temu #409190 przez nataleczka_92
Olga współczuję. Pamiętaj tylko żeby jak najczęściej przystawiać maluszka do tej chorej piersi. Młoda mamuska jak my byliśmy po pierwszym szczepieniu i mały gorączkowal to podałam mu czopka Eferalgan 40mg. Doradziła mi tak pediatra. Ale żeby wkładać go do dupki żeby poszła kupka to pierwsze słyszę. Może termometrem. Ale nie rób tego często bo mały się przyzwyczai i nie będzie chciał sam robić. Lepiej daj mu herbatkę rumiankowa-powinna pomoc

12 lata 8 miesiąc temu #409192 przez nataleczka_92
A my dziś kończymy dwa miesiące:)
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #409197 przez bidol
Olga - współczuję bólu - faktycznie kiepsko z Tobą ;) biedna jesteś - co raz to nowe męczarnie :( Ale przynajmniej Ignaś zdrowy i grzeczny chłopak :kiss: :kiss: :kiss:

Majóweczko - może ten ból i dolegliwości są tylko przejściowe - mam taką nadzieję :kiss: dzielna jesteś i masz kochanych chłopaków :kiss: :kiss: :kiss:

M_M - oby tak zostało i życzę miłej i równie spokojnej nocki :kiss: :kiss: :kiss:
pytałaś kiedyś o te kocyki tetrowe - :laugh: Ania mi je poleciłs - są super - :)
poofi.pl/shop/#shop/products/kocyk-tetrowy-poofi/
poofi.pl/shop/#shop/products/kocyk-tetrowy-poofi/

12 lata 8 miesiąc temu #409199 przez mloda_mamuska
bidol kochana... te kocyki wygladają jak pieluchy,a czym sie od pieluch różnią ??
a u nas juz sie zaczyna.. tata wrocil z pracy i maly juz nie chce spac i tylko na rączkach i to nosic,,bo jak siedzisz to krzyk....... :dry: oby w nocy pospal... :)

nataleczka mi ta tesciowka dala glicerynowe. i sama nie wiem czy podac czy nie.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #409200 przez Anna77
Olga kurcze współczuje. Miałam jakieś 2 tygodnie temu tak z jedną piersią. Bolała mnie i w jednym miejscu miałam spore zgrubienie, tak na ćwiartkę piersi. W dodatki miałam tam wieeeelki czerwony rumień, skóra była w tym miejscu gorąca, no i to zgrubienie pod spodem... Bałam się że tam właśnie jakiś zastój się zrobił, czy coś. Weszłam do wanny z bardzo ciepłą wodą, siedziałam zgarbiona z zanurzoną piersią, tak by była skierowana w dół i baaardzo długo masowałam dłońmi na zmianę z masażem prysznicem. I tak dwa dni. Przeszło na szczęście. Lekarz Ci coś doradzi, a i położnej myślę warto się poradzić. One potrafią przecież fachowo ocenićpierś i pomóc. Trzymam kciuki :kiss:

Oj coś mam mało czasu w weekendy Kochane. Może jutro uda mi się coś popisać, bo potem odczuwam jakieś braki i tęsknotki małe ;)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #409201 przez bidol
M_M - w sumie - niczym - tylko są duże i bardziej miłe w dotyku- jak dla mnie i jakościowo lepsze- Ja Kamilkę i w domu i w wózku nimi przykrywam - są super - ja nie mam żadnego innego kocyka bo nie potrzebuję - wiadomo na zimę kupię jakiś grubszy, ale jak na razie te są super, a jak małej się uleje a ja pod ręką nie mam pieluszki to i tym kocyczkiem wycieram. Już prałam je chyba ze 20 razy i sa jak nowe :laugh:

Co do czopków - to Ja wyburkol mam i można je stosować - mi pediatra kazała kupić :)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #409206 przez chłopek
hej my po weselu, bylo tak sobie ogóle o mnie nie pomyśleli z jedzenia to tylko chleb i szynka mi przypadły bo wszystko albo ostre albo smazone. wogóle to kuzynka 13lat miala chłopaków pilnowac jak zasna po godz pilnowania powiedziala ze sie ciagle budza i płaczą, a ona chce siedziec na dole na sali weselniej, wkurzylam sie na nia mialam jej dac kase ale za to nie dostala nic. ona tez byla proszona na wesele tyle ze jej rodzice zrezygnowali czyli ona teoretycznie nie byla gosciem. malo sobie po tanczylam.na poprawinach beznadzieja bo grill a pogoda do dupy i zimno. kamerzysty na slubie nie bylo tylko fotograf zdjecia dopiero w październiku bo maja tak duzo wesel ze nie zrobia tych zdjec wczesniej

kejtlin znalazlam ten skład jutro zrobie zdjecie i wstawie, mysle ze bedzie cos widac
olga współczuje mnie w piatek piers strasznie bolala poszłam pod przysznic ciepła woda i masowanko na szczescie przeszło

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #409259 przez daners
czesc mamusie ;] ooo z rana mam chwile to podczytałam co tam u Was ;]

Olga ciąze przeszłas wzzorowo to teraz Cie cos męcza jakies niefajne dolegliwości łoch oby szybko przeszlo---zdrowiej nam :)

Bidol mam podobnie mały maruda,wiecznir na raczkacg- tez boje sie ze zawsze taj bedzie...
Najgorsze ze nawet po butli nie zasypia na dłuzej, tylko spi nie spokojnie placzac krzakajac..

po rumianku robi lepsze kupki;]

anszka widze ze wstalas jak noc minela

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka