BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 4 miesiąc temu #408633 przez saiko
U nas tez marudnie - i wieczorem i w nocy. Az dalismy mlodemu butle po sprawial wrazenie bardzo glodnego a przy piersi wierzgal jak konik. Bylo mi przykro bo z piersi sie lalo a on nie chcial jesc :( po butli zasnal ale o 5 znow afere zrobil i przez jakies 20 minut nie moglam go przystawic, ale w koncu sie udalo..
Wczoraj polozna powiedziala, ze ma watpliwosci czy przybral tyle ile powinien - pojade w poniedzialek do przychodni i zwaze malego.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #408636 przez mloda_mamuska
saiko ale że za mało przybrał ??? a karmisz go głownie swoim ,tylko na noc jena butle dostaje ? czy jak u was z karmieniem?
moj tez kopie,wierzga...z piersi mi sie leje a on krzyczy i nie chce. a jest glodny..

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #408640 przez saiko
mloda_mamuska napisał:

saiko ale że za mało przybrał ??? a karmisz go głownie swoim ,tylko na noc jena butle dostaje ? czy jak u was z karmieniem?
moj tez kopie,wierzga...z piersi mi sie leje a on krzyczy i nie chce. a jest glodny..

Butle dostaje wtedy kiedy trzeba, bo np ja wychodze albo on ;) (byl ostatnio z babcia na 4h spacerze) a tak to glownie na piersi i zazwyczaj ladnie ssie, tylko co kilka dni trafia sie ze jest takim neerwuskiem, ze tylko butla jest w stanie go uspokoic.
Tak - mysli, ze za malo wazy jak na swoj wiek. Ja nie wimnbo niestety w domu mam wage z dokladnoscia do 0.5 kg

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #408642 przez mloda_mamuska
saiko to daj znac po wizycie co i jak z ta waga ;-)

ja dzisiaj w koncu dostane ta herbatke ulatwiajaca trawienie z hippa.mam nadzieje,ze pomoze na te kupki..

a jakie dajesz Mu modyfikowane?

Dziewczyny zrezynowalam z nabiału, bo myslalam,ze te krosty na twarzy Malego znikna,ale to nie od nabialu...myslicie,ze w takim razie moge 1 jogurt owocowy dziennie zjadac czy lepiej nie??

aa i Wasza maluchy tez maja codziennie takie noski zapchane? Moj ma ciagle :dry:

12 lata 4 miesiąc temu #408654 przez ewii
Witam wszystkie mamusie;) jestem z sierpniowek bo termin porodu mialam na 2.08 ale synus postanowil wyjsc wczesniej czyli 26.07.2012:) urodzil sie z waga 3540gr i 56 cm:)

12 lata 4 miesiąc temu #408681 przez mloda_mamuska
ewii super,gratuluje :laugh:

poprosimy zdjecie Maluszka :kiss:
i zaglądaj do nas ! jak tam Wasze nocki ?? ;)

12 lata 4 miesiąc temu #408690 przez Daria23
hej kobity u nas nocka jak u Mm coś strasznego pobudka co godzinę problemy z kupa masakra jakaś:(a wczoraj wieczorem mały miał kolke na sto procent tak sie darł wierzgal nic nie pomagało wkońcu dałam mu espumisan i potem suszarka grzalam i masowałam brzuszek i mały zasnął ale masakra myślałam że sie wykończe razem z nim.a dziś od rana strasznie marudzi zresztą nie dziwię mu sie mnie też głowa boli od tej pogody i braku snu

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #408694 przez mloda_mamuska
Daria a Ty podajesz Małemu te herbatki z hippa ??

ja rano na szybko sciagnelam sobie mleko,bo z cyca to pil i nie pil.. krzyczal i w ogóle... i udalo mi się 120 ściągnać i dałam Mu z butli i zasnął właśnie....pewnie nie pośpi długo,ale niech chociaz z pol godzinki odpocznie,bo widać po nim ,ze taki zmęczony jest...oczy mu się kleją..a nie zasnie tylko krzyczy,piszczy,placze... pręży się... no i na szczescie zasnal a ja zrobilam sobie cappuccino i robie naleśniki szybko na śniadanko :)

Dziewczyny a Wy pijecie np. kawe rozpuszczalna ? ja juz mam taką ochotę.. :blush:

12 lata 4 miesiąc temu #408695 przez nataleczka_92
Kochane współczuję waszym maluszkom tych wszystkich boleści. Nas na szczęście ominęło(odpukać:) ale z córka miałam to samo od godziny 16 do 19 codzień był płacz od kolek. Synek jutro kończy 2miesiące a tak naprawdę ledwo kiedy mogę usłyszeć jego płacz,bo on w sumie nigdy nie płacze:) jest takim kochanym szkrabkiem. A boleści żadnych niema mimo że jem wszystko i nawet ostatnio coca-cole pilam:) Młoda mamuska-myślę że możesz zjeść jogurt. Jeśli krostki nie są od nabiału. Ja od samego początku jem kanapki z serem,do tego kubek mleka. Później w między czasie serek danio waniliowy ale jogurty też jem. Czytałam że powinno się wypijać około litr mleka dziennie,żeby dobrze wpływało na kości maluszka bo ma dużo wapnia. I dziewczyny nie sugerujcie się co można jeść a co nie. BO NIEMA TAKICH PRODUKTÓW KTÓRE MOGĄ SZKODZIĆ A KTÓRE NIE. Trzeba wprowadzać powoli nowości i obserwować malca. Jednemu zaszkodzi coś a drugiemu coś innego. Pozdrawiam

12 lata 4 miesiąc temu #408716 przez mloda_mamuska
nataleczka zazdroszcze Ci.moj to nie spi.kupek nie robi i jeszcze jakas wysypke m.cala twarz w krostach...praktycznie tydzien po porodzie zaczelo sie i tak juz 3 tygodnie :dry:

12 lata 4 miesiąc temu #408722 przez nataleczka_92
Młoda mamuska a te krostki wyglądają jak takie białe grudki?? Moja córka jak była mała takie miała od urodzenia. Położna mówiła żeby nic z tym nie robić tylko przegótowana woda przemywac. Ogólnie córcia miała takie ciałko że jak się urodziła w sierpniu tak całą buzię w potowkach miała.

12 lata 4 miesiąc temu #408731 przez mloda_mamuska
nataleczka to wyglada ja trądzik :(

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #408761 przez Olga
Hej dziewczynki.

Moj mały od rana jest coś marudny,nie mógł usnąć,dopiero teraz,nosiłam go cały czas.Ma 37.5 temperatury,czy powinnam z nim już iść na szpital,nic więcej nie widzę,żeby się coś działo? :(

m m ja piję rano na śniadanie rozpuszczalną i później w ciągu dnia jedną lub dwie normalne,tylko słabsze niż zwykle.Już w szpitalu piłam i w ciąży też :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 4 miesiąc temu #408762 przez Majowka
Czesc dziewczyny!

U mnie wszystko jak w bajce, jak na razie. Lucas tylko je i spi, przesypia zawsze pelne 3h z zegarkiem w reku, po kazdej pobudce karmienie 30min, odbijanie, przewijanie, ponowne karmienie i zasypia w wozeczku....nie mowcie mi prosze, Ze to tylko tak na poczatku :laugh: :laugh: :laugh:
Oby ta sielanka trwala jak najdluzej!

Piersi potraktowalam tak jak mi pisaly Anna I Chlopek, masuje przed karmieniem goraca pielucha i wyciskam pare kropel.
Zawsze jest tak, Ze jak karmie z jednej to do tych silkonowych muszli mi leci z drugiej,ogromna ilosc,pozniej jak sie pochylam to sie wszystko wylewa.
Mam Cale mieszkanie uciapane w mleku :laugh:

Wczoraj odpadl Lucaskowi pempuszek, jak teraz dbac o to miejsce?

Niestety jeszcze nie siedze dobrze, boli mnie mocno kosc ogonowa, nie trzymam gazow, wiec jak sa goscie, to puszczam baki, straszne to......no od wczoraj nie trzymam kupy....cos mi zwieracze nie pracuja...ciekawe dlaczego...zadna z was tak nie miala?
Wczoraj bylam na zdjeciu szwow to mi lekarka powiedziala, Ze to minie, ciekawe kiedy :dry: :dry: :( :( :(

M-M, widzialam fotke taty surfera, haha, moj misiek juz sie doczekac nie moze!
Twoj Oli cudny! :kiss: :kiss: :kiss:
Bidolku, twoja ksiezniczka przeslodka!!!!!

12 lata 4 miesiąc temu #408770 przez nataleczka_92
Olga obserwuj małego. Jak zobaczysz jakieś inne objawy to wtedy do lekarza pójdź albo jeśli temp będzie wyższa lub będzie utrzymywać się ponad dzień. Przecież i tak antybiotyku mu nie podadzą. A jeśli temp się podwyższy to czopek mu włoż 40mg Młoda mamuska to może Twój synek ma trądzik niemowlęcy. Może się utrzymywać do 3miesiąca.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka