BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #408248 przez Kamyczka
Truskawkowy Kaprys gratulacje :kiss: śliczna i ważyła w chwili urodzin tyle co mój Dominik :)
Daria to dobrze,że to nie kolki,może jesz coś takiego,co mu przeszkadza??Bo ja już sama nie wiem,co jeść :(
MM torcik mmmmmm zjadłabym

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #408257 przez anszka
Daria - mam to samo codziennie :( też myślę, że to nie są kolki, ale serce się kraje z tej bezradności. Uważam na wszystko, co jem, byłam nawet na tej diecie bezmlecznej, ale i tak problem powraca, choć jest coraz lepiej, bo trwa to najczęściej do południa.
A jaką herbatkę dajesz? Hippa?
Zapomniałam dodać, że mojemu synkowi ulgę przynosi też spanie i leżenie na brzuszku.
Saiko- ja nie stosowałam tych "ułatwiaczy" porodowych, a poszło szybko i ból był do zniesienia.
Też już się nie zarzekam z moimi teoriami i planami ;) choć udało mi się i mały śpi w łóżeczku :)
M_M - mój mały ma swój pokój, ale łóżeczko stoi w sypialni, w dzień mały śpi w wózku, bo lubię go mieć na oku ;)
TK- gratuluję, jak się miewacie? Bidol się pojawi, to pewnie zaktualizuje listę, bo tylko ona nad tym panuje :)

12 lata 8 miesiąc temu #408295 przez Kamyczka
Anszka Ty podajesz Wojtusiowi tą herbatkę?Ja piję z Hippa herbatkę wspomagająca laktację,pyszna jest :blink:

12 lata 8 miesiąc temu #408315 przez Daria23
M_m-mam nadzieję że pomogą te kropelki bo albo ja sie wykończe albo wpadne w jakąś depreche dzisiaj już mam takiego dola że masakra:(.:-(mały jak nie śpi to płacze i nic poza tym:( Anszka- ja podaje herbatkę z hippa ułatwiającą trawienie ale jak widać kupy są ale z boleściami:(

12 lata 8 miesiąc temu #408325 przez mloda_mamuska
Daria moj nawet plakal przy bączkach.... a teraz jak podaje mu espumisan,to bąki puszcza bez płaczu,ale kupek sam nie robi i tez mi ciagle placze przez to.......
Kochana nie martw sie,nie jesteś sama.... Moj dzisiaj też cyrki odstawia...... ciągle mi płacze,krzyczy... nawet nie mam jak obiadu zrobic,bo ciagle przy cycu i to tez nie ciagnie tylko piszczy i wydziwia....... juz nie wiem co Mu jest....... widocznie ma taki dzien....... znowu zauwazylam u Niego pleśniawki w buźce... nie dosyc ,ze kup nie robi to jeszcze krosty na calej twarzy i jeszcze pleśniawki......TEZ POWINNAM SIE ZALAMAC..ale jakos sie trzymam... nie mam wyjscia. Musimy to przetrwać ! bądź dzielna !!!! wieddz,ze ja tez mam ciezko i musimy dac rade !!!

wsadzilabym go chociaz na pol godziny do bujaczka,ale baterie sie wyczerpaly...polecialam z malym po nowe,to okazalo sie,ze nie moge nigdzie srubokreta znaleźć..obszukalam wszystko...a zeby wymienic tam baterie to musze odkrecic pokrywke i dupa musze czekac na męża..do 18 prawie.... I nici ze spahetti i naleśników.... chyba,ze zrobie dopiero jak Misiek wróci.bo teraz jedna reka pisze a jedna trzymam malego... straszny ma dzisiaj humor..

12 lata 8 miesiąc temu #408330 przez Daria23
M-m-wiem że nie można sie załamywac ale ja mam dziś tak kiepski dzień tylko rycze razem z nim i wogóle pewnie od niewyspania to i pogody bo też taka kiepska...jutro może bedzie lepszy dzień Misiek ma wolne to mi pomoże troszkę...a ja codziennie wieczorem daje małemu espumisan ale może zacznę rano też mu podawać

12 lata 8 miesiąc temu #408337 przez anszka
Dziewczyny, a kładziecie maluchy na brzuszku? Mojemu przynosi to ulgę, a jakie bąki wtedy puszcza :)
Nasz dzień dziś całkiem całkiem, ale te brzuszki i kupki dają w kość.
Ja jeszcze nie podawałam małemu herbatki, bo chciałam sprawdzić, czy ta moja dieta coś pomoże, ale jutro kupuję i zobaczę.
Mojemu po Espumisanie jest lepiej, ale nie chcę go przyzwyczajać (dałam mu na razie 3 razy) i sama już nie wiem, czy dobrze robię.
Ten sab simplex też mam, ale zostawiam na czarną godzinę ;)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #408338 przez Olga
My juz po pierwszym spacerku,teraz czekamy,bo koleżanka z trzy miesięcznym synkiem ma nas odwiedzić :)

Ja już podaję tylko jedną kropelkę wieczorem ,rono już nam nie potrzebne,moze niedługo całkiem zrezygnujemy :) Nie mogę sie dopatrzeć,czy mały ma te pleśniawki,nie umiem mu tej buźki otworzyć ;)

Mój uwielbia spac na brzuszku :laugh: to jego ulubiona pozycja :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu #408342 przez mloda_mamuska
Olga moj znowu ma ... zobacz mu jak ziewa ;))
Ja mojemu wtedy szybko zaglądam..albo jak krzyczy i mocno otwiera buzie :laugh: .moj ma całe dziąsła białe ... wiec mamy powrot plesniawek... my dopiero 9 mamy wizyte,wiec bede musiala na IP jechac.bo moze to Go boli i przez to dodatkowo sie meczy.

anszka
...ja mojego tak często kładę i pomaga,ale na chwile... właśnie tak go polozylam i juz5 minutek spi ,a ja szybko robie obiad :laugh: z tego wszystkiego zapomnialam usmazyc mieso mielone..... pospieszyłam sie ...za bardzo :lol: ... wkladam na talerz pokolei ..patrze..cos za malo tego... a tu makaron jest, warzywka sa, sos jest..a miesa nie ma :blush: :blush: :blush:
i wlasnie wrzucilam na patelnie :side:

jeszcze tylko ser zolty zetrę i gotowe :lol:

12 lata 8 miesiąc temu #408348 przez mloda_mamuska
Daria Ty masz facebooka?

12 lata 8 miesiąc temu #408351 przez Daria23
M-m - nie mam facebooka nie zakładałam...Sandra a jak wygląda taka pleśniawka?bo może mój mały też ma i przez to taki jest...widziałam biały nalot na języczku ale to było po karmieniu wiec nie wiem czy to nie od mleczka...

12 lata 8 miesiąc temu #408352 przez Daria23
Anszka-mój mały wręcz nie nawidzi leżec na brzuszku ale kłade go czasem na pare minut -przeważnie jest wielki płacz ale zdaża mu się leżeć spokojnie w tej pozycji choć BARDZO rzadko

12 lata 8 miesiąc temu #408357 przez mloda_mamuska
Daria po karmieniu moze zostawac mleczko jak go nie karmisz to zajrzyj mu do buźki czy ma takie białe plamy na dziąslach,podniebieniu. moj ma baardzo na dziąsłach całe biaałe ma.

a moj na brzuszku jak pierwszy raz go polozylismy to oczywiscie był wrzask,a teraz czesto go tak kladziemy i uspokaja sie..nie zawsze i nie na dlugo,ale chociaz na chwile ;-) A teraz juz 20 minut tak spi ..tylko zaglądam do Niego,bo z nim to nie wiadomo ...i co zajrze to w innej pozycji.ciągle jest na brzuszku,ale nogi juz podkula.raz na bok sie przekręcił... a to niuniek moj :

:kiss:
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #408362 przez Truskawka
a ja za to mam problem nie z kąpielą bo mała jest spokojna tylko zaraz po. jest krzyk i płacz. wydaje mi się,że po prostu jest jej zimno ale myjemy jak najszybciej i ubieramy jak najszybciej a ona się trzęsie :( przestałam nawet smarowac ją oliwką

12 lata 8 miesiąc temu #408365 przez mloda_mamuska
Moj Aniolek :lol: :lol: :lol: :lol:

Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka