- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- kejtin
- Wylogowany
- pierwsze słowa
bidol - nie bola mnie piersi przy odciaganiu I sciaganie nie jest przyjemne na samym poczatku tych kilka pierwszych ruchow, reszta jest okej:). A jesli chodzi o brak mleka - probowalas pic karmi ? Bynajmniej na mnie dziala
Jesli chodzi o owoce, moze komus sie przyda:
karmiepiersia.blogspot.com/2011/07/owoce...rmieniu-piersia.html
ja jadlam nektarynki - nic malej nie jest A dzis skubnelam cala jedna sztuke truskawki Ciekawa jestem efektow;)
Dzis dowiedzialam sie ze nie powinnam jesc zup gotowanych na miesie bo sa tam hormony a mala ode mnie zlapala ich sporo i ma duze piersi haha tz napuchniete;) i mam robic oklady z sody:)
Niestety pupcie przy samym odbycie ma popękaną... i dostala masc bepanten i mam smarowac... ciekawa jestem czy pomoze :|
Dzis tez mi wylecial skrzep.. na usg bylo ze mam cos o wielkosci 19mm i wydaje mi sie ze to bylo to... Nie chce jechac do tego swojego szpitala wiec poczekam na koniec pologu i ponowie usg, jesli nie bedzie czysto to wtedy sie poddam temu zabiegowi... Nie mam poki co odwagi...
MM - ja dzis rozmawialam z pediatra o witaminach D i K - powiedziala ze jesli wiecej niz 1 raz karmisz modyfikowanym (na dobe) to wtedy wit. K dajesz co 2, 3 dni, ale wit. D dajesz codziennie Witaminki mozna wlac do mleka (butelka) i dac jej do wypicia
A jesli chodzi o te wiercenie sie malej po karmieniu to moze ja po prostu brzuszek bolec, sprobuj ja polozyc sobie na piersi - na kangurka, pochodzic z nia troche i przystawic ponownie - moze pomoze?
Dziewczyny jak sie objawiaja zaparcia? bo dzis mnie lekarka o to zapytala i w sumie powiedzialam ze nie wiem czy ma... I co ewentualnie sie na to podaje ?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Już nie mogę się doczekać,kiedy z Ignasiem na basen pójdę już bym chciała
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
m m a może malemu sie częściej chce odbić,mój jak go męczy odbicie to też czadu daje,nie popusci wtedy,trzeba go tak dlugo na prosto nosić,aż beknie jak stary chlop.Najwięcej mnie dziwi i cieszy jednocześnie to,że on w ogóle nie ulewa nie musze wcale nic na ramię kłaść,bo nawet kapka z niego nie wyleci
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja zapisuję teraz jak często go karmię,muszę zobaczyć ile on wytrzymuje,bo tak to się gubię Kropelki podajemy już tylko wieczorem i to 1 kroplę
- lusia88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kejtin
- Wylogowany
- pierwsze słowa
lusia88 uzbroj sie w cierpliwosc na izbie przyjec, reszta bedzie ok
A nam wczoraj (w koncu) odpadl kikut Ale takie biale cos zostalo... bede czekac;)
- lusia88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
Sebuś obudził sie o 4 i gaworzyłć, śmiał się i wkońcu zasnął
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u nas w miare okey nocka. o 22 nakarmilam malego z piersi zjadl troche i pospal godzinke.pozniej znowu z cyca i godzinke pospal i pozniej butla i 3 godzinki i znowu 3 godzinki.
raz udalo mu sie kupke zrobic i znowu nie robi. Wazne,ze chociaz jedna zrobil )
chlopek to ciekawy dzien masz ;))
WIECIE CO
chyba faktycznie za malo jem i mam kijowy pokarm..... to fakt nie jem za duzo....... bo chce schudnac.......i to niestety odbija sie na pokarmie ;//
dzisiaj -przed chwilą musialam sciagnac pokarm,bo maly fisiuje..wariuje... i nie chce cyca ale krzyczy..wsadzilam go do bujaka i sciagam...i patrze a z jednej piersi ciagle leci taki pokarm jak woda przezroczysty.... i tak dlugo dlugo dlugo.. na koniec troche białawy,ale bez szalenstw.a z drugiej troche bialy od poczatku byl,ale tez nie jakos bardzo....
myslalam,ze tylko na poczatku jest jak wodaaa a u mnie ciagle taki..
a znajoma,ktora wpiernicza duuuuzo to sciaga taki ładny... ażłózty tłuściutki... a moj ...
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
hej mamusie,
u nas w miare okey nocka. o 22 nakarmilam malego z piersi zjadl troche i pospal godzinke.pozniej znowu z cyca i godzinke pospal i pozniej butla i 3 godzinki i znowu 3 godzinki.
raz udalo mu sie kupke zrobic i znowu nie robi. Wazne,ze chociaz jedna zrobil )
chlopek to ciekawy dzien masz ;))
WIECIE CO
chyba faktycznie za malo jem i mam kijowy pokarm..... to fakt nie jem za duzo....... bo chce schudnac.......i to niestety odbija sie na pokarmie ;//
dzisiaj -przed chwilą musialam sciagnac pokarm,bo maly fisiuje..wariuje... i nie chce cyca ale krzyczy..wsadzilam go do bujaka i sciagam...i patrze a z jednej piersi ciagle leci taki pokarm jak woda przezroczysty.... i tak dlugo dlugo dlugo.. na koniec troche białawy,ale bez szalenstw.a z drugiej troche bialy od poczatku byl,ale tez nie jakos bardzo....
myslalam,ze tylko na poczatku jest jak wodaaa a u mnie ciagle taki..
a znajoma,ktora wpiernicza duuuuzo to sciaga taki ładny... ażłózty tłuściutki... a moj ...
Mm - to nie czas na odchudzanie. Jesli chcesz karmic Olego piersia to musisz zdrowo insporo jesc. A jesli chcesz koniecznie schudnac szybko to zrezygnuj z karmienia piersia i nie mecz jego i siebie. Te dwie rzeczy nie ida w parze.
Ja jem zupelnie normalnie - nie jem tlustych rzeczy, smazonych, wzdymajacych i niektorych warzyw i owocow i kg leca powoli w dol. Od porodu 5 kg .
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nocka spokojna,z zegarkiem w reku pobudka co 2,5 godz.ale tylko na 10-15 min.Już się przyzwyczaiłam do takie trybu zycia i jakoś sama sie budzę do karmienia ha ha
m m no niestety,żeby pokarm był wartościowy,to trzeba jeść,nie kolosalne ilości,ale wartościowe,inaczej sie nie da przekazać dobrego pokarmu.Oduchudzanie w okresie karmienia nie wchodzi w grę,tzn ćwiczenia tak,ale nie głodówka Szkoda Twojego zdrowia,bo mały wszystko z Ciebie wyciągnie i będziesz miała słabe wyniki.Jak karmisz,to sama dojdziesz do swojej wagi zobaczysz
Ja jutro idę sobie wyniki zrobić,czy czasem jakiejś anemii nie mam
Pulpecik ma 4 tyg.