BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 4 miesiąc temu #407082 przez Kamyczka
Witajcie mamusie :)
Nasz synek dziś marudził w nocy,a teraz śpi z tatusiem :blink:
Majóweczka jeszcze raz gratuluję i współczuję trudnego porodu,jesteś dzielna!!!Całujemy Was :kiss:
Chłopek czyli ksawciowi nic nie jest?
Bidolek ja 25lipca urodziłam o godz.10 :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #407087 przez agnesssa
Anszka w poniedziałek ważył 2904gramy więc dzisiaj pewnie ma już z 3kg :ohmy: A do terminu zostało jeszcze 5 tygodni :huh: Więc kluska konkretna mi się szykuje :woohoo: Czyli nie ma reguły z opadającym brzuszkiem :)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 4 miesiąc temu #407091 przez Olga
Hej dziewczynki.

Nocka w miarę,bez żadnych krzyków,tylko Ignaś się przed 4 przebudził,bo tak nalał w pampusia,że mu przelecial i musiałam go calego przebierać,no i póxniej zasnąc nie mógl,dopiero o 5,ale nie płakał,trochę poleżał w lóżeczku,później go ponosiłam i zasnął.I do 8 spaliśmy,a jak się rano budzi tak 3 dzień,to się tak ślicznie do mnie śmieje i to już tak świadomie widać,taki kochany jest wtedy :kiss: :kiss: :kiss:

Dzisiaj z Marika robimy porządki w szafce Ignasia,bo połowy ciuszków i tak nie założył i już nie wciśnie w żaden sposób :(

bidolek buziaczki dla Kamilki z okazji miesiąca-ale ten czas szybko płynie :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407092 przez mloda_mamuska
anszka a moj palce u stop ma po mojej mamie takie brzydkie krzywe hehehe moj tato tez szybkoo to zauwazyl i smial sie,ze taki ladny chlopak a takie brzykie koslawe pace po babci ma :laugh: :laugh: :laugh:
a jak sie zlosci i denerwuje to robi miny po mojej siostrze jak jes obrazona :)

moze usmieech bedzie chociaz po mamusi :blush:

dziewczyny czy takie maluszki musza nosic zawsze czapeczke jak sa na spacerze?nawet jak est upal ??? siostra mnie ochrzanila,ze malego bez czapki wzielam na spacer.ale byl taki ukrop...

bidolku
ucaluje i wyściskaj Kamilke od cioci z okazji miesiaca :kiss: :kiss: :kiss: ale leci ten czas.....dopiero pisalysmy o wywolaniu porodu..o wiesiolku,herbatce i oleju .... a to juz miesiac Szkraby maja :ohmy:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407095 przez anszka
m_m- dobre z tymi stopami po babci :)
pytałam położną o czapeczkę w upały i powiedziała, że nie zakładać, chyba, że go wyciągam z wózka i zawiewa, więc mój praktycznie od początku jeździ w upały bez czapki.

Agnessa- chyba nie ma reguły :) ja czekałam, aż opadnie, a tu wody odeszły :)

Po spokojnej nocy przyszedł czas na marudny dzień, brzuszek znowu dokucza :(

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407101 przez Olga
Mój Ignaś też często jeździ bez czapki,jak nie ma wiatru dużego.A jak ma czapkę wiązaną,to i tak nie zawiązuję :)
U nas są zdania podzielone,jedni mówią,że to tatusia podobny,a druga część,że do mojej Olgi.Na mnie tylko jedna osoba postawiła ha ha :laugh: Miny robi na bank za tatą,jak brwi zmarszczy,to czysty tatulek,ale nawet teściowa powiedziała,ze do Olgi jest podobny,to chyba pamięta jak jej syn wyglądał,jak był malutki :lol:

bidolek,a Ty się martwiłaś,że Kamilka za dużo przytyła,czy że za mało?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 4 miesiąc temu #407109 przez chłopek
mm mnie bola piersi jak młody je ale to mleko napływa wtedy to mam odczucie ze mi szpilki wbijaja,
kamyczka nic mu nie jest, ma tylko siną powiekę i troche opuchnięte
sebuś przewaznie ma czapeczke ale wiazana i nie zawiazuje jej

12 lata 4 miesiąc temu #407174 przez Kamyczka
Mamusie jakie owoce jeść podczas karmienia piersią?Maliny można????

12 lata 4 miesiąc temu #407175 przez mloda_mamuska
Kamyczka maliny mozna ;)) ja czasem jablk jem ale czasem i brzoskwinie;)

12 lata 4 miesiąc temu #407181 przez chłopek
kamyczka ja maliny garsciami jadam:)

12 lata 4 miesiąc temu #407210 przez Kamyczka
chłopek napisał:

kamyczka ja maliny garsciami jadam:)

i jest ok z małym????bo się boję jem jabłka tylko nawet z bananów zrezygnowałam,bo każdy mówi co innego :unsure:

12 lata 4 miesiąc temu #407213 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

Kamyczka maliny mozna ;)) ja czasem jablk jem ale czasem i brzoskwinie;)

MM Oli ma już miesiąc???Gratulacje :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #407219 przez mloda_mamuska
Kamyczka jutro bedzie mial . :laugh: :laugh:

ja tez zrezygnowalam z wiekszosci ukochanych owocow,bo kazdy cos innego dorzuca i juz sama nie wiem co mozna a co nie.

DZIEWCZYNY pisalycie kiedys o witaminie K i D, ze podajecie maluchom ??? jak to jest codziennie ja odajecie czy jak ? bo tutaj tylko przy porodzie maly dostal i nic wiecej nikt nie mowil ,ze mam kupic ,podawac.... ?!?! powinnam kupic i podawac czy to jednorazowo jest?? Wytlumacz mi ktoras? :unsure:

12 lata 4 miesiąc temu #407223 przez anszka
m_m - ja podaję codziennie D+K do 3. miesiąca, a potem tylko D

12 lata 4 miesiąc temu #407231 przez bidol
DZIEWCZYNKI KOCHANE DZIĘKUJĘ ZA ŻYCZONKA Z OKAZJI MIESIĄCA KAMILKI :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Daria - przepraszam :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: łał to tez duzo przybrał :laugh:

Anszka- nie martw sie- bobasek powinien przybierac- minimum 100 gram tygdniowo- spokojnie sie miescicie :laugh: :laugh:

Olga- bałam sie ze za duzo ;) ale widzę że Ignaś bije Nas na łeb i to na cycu :ohmy: :lol:

M_M- kochanie - powinno się podawać K+D - karmiac piersia :) a modyfikowanym tylko D

Majóweczko - super że poród poszedł gładko - ale faktycznie szkoda Lucaska :( życzę duuuużo zdrówka Wam obojgu :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Dziewczyny a Was bolą piersi po odciąganiu laktatorem???? bo mnie nie - bardziej jak Kamilka ssie ;)

Była dzis u mnie znowu połozna i stwierdziła ze problem stanowi mój pokarm. ze jakies przeciwciała sa nieprzyswajalne przez Kamke.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka