BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 4 miesiąc temu #406967 przez chłopek
majówka ja nie sciagałam tylko masowałam i przykładałam małego jak najczesciej, i mój zjadał obie piersi, masuj masuj, i przykładaj liście z kapusty, ja do pieluchy wyciskałam ale moze sciagac wiadomo ze jak sie sciaga to szybciej napływa mleko niz jak by maluszek zjadl

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #406968 przez Anna77
Majówka za dużo szukania. Jak masz poranione, to wietrz jak najwięcej - czyli chodzisz z cyckami na wierzchu :silly: Jak już smarowałam kremem (mam Maltan), to zakładałam muszle Aventu, a nie wkładki, żeby mimo wszystko był dostęp powietrza. To mi się sprawdziło najlepiej z całej trójki dzieciaczków. A Mati pogryzł mi jedną pierś do krwi, co zdarzyło mi się po raz pierwszy :) Podsumowując - to i tak minie, ale to sama wiesz :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #406971 przez Anna77
Majówka za dużo szukania. Jak masz poranione, to wietrz jak najwięcej - czyli chodzisz z cyckami na wierzchu :silly: Jak już smarowałam kremem (mam Maltan), to zakładałam muszle Aventu, a nie wkładki, żeby mimo wszystko był dostęp powietrza. To mi się sprawdziło najlepiej z całej trójki dzieciaczków. A Mati pogryzł mi jedną pierś do krwi, co zdarzyło mi się po raz pierwszy :) Podsumowując - to i tak minie, ale to sama wiesz :) Aaaa lusia słusznie przypomniała o kapuście - jest niezawodna, byle zimna właśnie.

Chłopek he he, to my dokładnie tak samo robiłyśmy, ja tylko zamieniłam pieluchę na ręcznik :blink:

12 lata 4 miesiąc temu #406972 przez Olga
Ja też z ciepłym ręcznikiem na cycolach siedziałam,nie sciagałam laktatorem :) to jest trudny okres,ale szybko mija,nawet nie wiadomo kiedy. :)

majowka chociaz Ty jedna mialaś poród bezbolesny,tak powinno być wszędzi.Mam nadzieję,że moje córki już nie będą musiały rodzić na żywca,tylko w znieczuleniu jak jest taka mozliwość :)A jakie wrażenia ma mężuś po porodzie? Buziaczki dla Lukaska :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 4 miesiąc temu #406975 przez chłopek
kamyczka a Ksawcio dobrze zasnął biedaczek z płaczu od razu i spi do tej pory, ma troszeczke spuchnieta brew ale nie jest źle

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #406989 przez saiko
A moje malenstwo praktycznie dzis nie spalo ;(

Jest marudny bo zmeczony bo tylko podczas karmienia przysypial na chwile

To moze wina kawy bo od przedwczoraj pilam po dwie Ricore tylko ze i przedwczoraj i wczoraj bylo ok a dzis jyz nie ;(
Wiec sama nie wiem
Zmeczona jedtem dzis strasznie. A nie jestem pewna czy bedzie spal w nocy. Wlasnie probuje go uspic cycem ;(

12 lata 4 miesiąc temu #406991 przez chłopek
saiko mój tez dzisiaj nie spał praktycznie nic teraz dopiero spi

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #406995 przez bidol
UWAŻAM MAMUSIE LIPCOWE ZA ROZPAKOWANE :lol: :lol:

ROZPAKOWANE MAMUSIE LIPCOWE :kiss: :kiss:

AN83 - NATANIEL - 20.06
DŻASTA - MAJA - 21.06.2012 o godz 12.47
ANNA77 - MATEUSZ- 26.06.2012 o godz 8.16
MAKSIU - BŁAŻEJ - 01.07.2012 o godz 2.55
DARIA23 - TYMOTEUSZ - 07.07.2012
BIDOL - KAMILA - 08.07.2012 o godz. 6.55
ANSZKA - WOJTEK - 09.07.2012 o godz. 9:05
DANERS - FILIP - 09.07 o godz 15.57
MŁODA_MAMUŚKA - OLIWIER - 09.07.2012 o godz. 15:38
SŁONECZKO - PAWEŁ - 10.07.2012 o godz. 1:10
MPEARL - IZABELA - 10.07.2012 o godz. 9:07
OLGA - IGNAŚ - 11.07.2012 o godz. 10:37
SAIKO - SZYMON - 13.07 o godz 9.05
KEJTIN - SARA - 21.07 o godz 16.10
KAMYCZKA - DOMINIK - 25.07 o godz 10.00
MARTADAM - JULIAN - 25.07 o godz ???

........................................................
ANNA77 - MATEUSZ- 7.07(OK 23.06)
MŁODA_MAMUŚKA - OLIWIER - 4.07
AN83 - NATANIEL - 4.07
NECIK - SZYMON - 6.07 ???
BIDOL - KAMILA - 7.07
SAIKO - SZYMON - 14.07
MAKSIU - BŁAŻEJ - 15.07
MPEARL - IZABELA - 19.07
DŻASTA - MAJA - 20.07
MARTADAM - JULIAN (OK POŁOWA LIPCA)
SŁONECZKO - PAWEŁ - 22.07
DANERS - FILIP - 23.07
KAFELKA - NATALIA - 23.07 ???
KEJTIN - SARA - 25.07
KAMYCZKA - DOMINIK - 25.07
OLGA - IGNAŚ - 25.07
DARIA23 - TYMOTEUSZ - 26-30.07
ANSZKA - WOJTEK - 27.07

............................................................

CHŁOPEK - SEBASTIAN- 28.06.2012 o godz. 13.20
MAJÓWKA - LUKAS - 05.08.2012 o godz. ???
CHŁOPEK - (SEBASTIAN/MATEUSZ) - 18.06
MAJÓWKA - LUKAS - 17.08
AGNESSSA - MAKSYMILIAN - 16.09

Agnesssa - teraz czekamy tylko na Maksia :kiss:

MAJÓWECZKA - LUKAS PIĘKNY - TAKI ANIOŁEK SŁODKI :kiss: :kiss: PRZEPIĘKNY :kiss:

Ania - z jednego cyca 110 ml :ohmy: :ohmy: ja bym chciała w obu tyle mieć :( Kurcze ale te dzieciaczki są mądre :silly:

Daners - gratulacje dla Ciebie i Tymcia :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
napatrzeć się nie mogę na Tymcia - taki do Ciebie podobny - jak dwie krople wody :ohmy: :cheer: :kiss: ok 5 kg :ohmy: nie wygląda - bo na takiego szczypiorka wygląda- a przypomnij mi ile ważył po porodzie i ile przy wyjściu ze szpitala??
jak ten czas leci :ohmy:

Chłopek - Sebcio słodki :kiss: :kiss:

Olga - hahahahahahahaa :kiss: a jak tam Twoja kość ogonowa???boli nadal???Marika śliczna dziewczyna a Ignaś faktyczne jej pasuje :lol: a jakie rączki ma pulchniutkie ten Wasz słodziak :laugh: Mama mija jaki wielkolud :ohmy: :ohmy:

A ja się zamartwiałam bo Kamila 1,5 kg w miesiąc przytyła. Przy wyjściu ze szpitala 3170 - a teraz 4600 :ohmy:

M_M
- Oliwierek jest przesłodki :kiss: :kiss: :kiss: a jaki wesoły z niego facet :woohoo: szczepienia można przekładać :) ciuszki boooskie :cheer:

Maksiu - jestes dzielna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a Błażejek jest śliczny i na 100% zdrowieje bo rośnie jak na drożdżachy :kiss: :lol:

Kejtin - ale historia :ohmy: ja też miałam coś takiego - na wk,ładce to miałam i też byłam przedrażona :ohmy:

ooo muswzę lecieć - jutro dokończę - skończyłam na łuku brwiowym Ksawcia - buziaki :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407039 przez anszka
Cześć dziewczyny :)
Widzę, że jestem pierwsza, ale jaka wyspana :)
Ta nocka w porównaniu do poprzedniej była rewelacyjna.
Pobudka co 3 godz., jedzonko i spanko. Od 5 Wojtek nie spał, ale leżał w łóżeczku i "opowiadał" jakieś historie, chyba o zwierzętach :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Majówka - dobrze, że jesteście w domku, piersi możesz też smarować maścią lub własnym mlekiem - chodzi o nawilżenie, mi pomógł Maltan. Zwróć też uwagę, czy buźka małego nie jest za nisko podczas picia.
A jeśli chodzi o krztuszenie, to mój też tak miał, jak się odśluzowywał.
M_M- Oli jest śliczny i ten uśmiech... :kiss:
Olga - :cheer: jestem w szoku, ile Ignaś waży, mój to chyba nawet kilograma jeszcze nie przytył. Czy powinnam się martwić? W zeszły poniedziałek miał 550g na plusie, ale w sumie lekarze w szpitalu nie mówili, że za mało.
Bidol - całusy dla Kamilki z okazji ukończenia pierwszego miesiąca :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #407042 przez Daria23
I ja sie witam po Anszce:)moja noc tak jak Anszki pobudka co trzy godzinki z tym że mój Tymoteusz nie śpi od 6 ale właśnie zaczyna zasypiać:):)

Majówka-jeszcze raz gratulacje dla was i ciesze się bardzo że poród miałaś bez bolesny chociaż ty jedna:)a sutki ja wietrzyłam bardzo dużo non stop chodziłąm z gołymi po domu i smarowałam maścią Maltan....

Bidolku- ja jestem Daria nie Daners:)popraw mi się tu :) a Tymuś urodził się z waga 3,760 dokładnie a jak wychodziliśmy to miał 3,460 a teraz tak ok 5 kg ale nie wiem ole dokładnie może jutro go zważe u mamy to ci powiem dokładnie...i dziękuje za słowa że jest do mnie podobny bo szczerze każdy mówi że do taty albo do dziadka ale każdy mówi że usta ma moje:):):)

a jak tam dziewczynki wasza waga po ciąży?mi zostały 4 kg po ciąży więc nie jest źle choć wolałabym mieć swoją wage z przed:)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407046 przez mloda_mamuska
witam sie i ja. Nasza nocka w miare,ale bez szalenstw. maly budzil sie co poltorej godziny.raz po 2.

a mnie od kilku dni strasznie bola piersi. tak jakby brodawki od wewnatrz.a jak maly ciagnie to az piecze.trzyma dobrze.wiec nie wiem od czego to..... ale straszny bol jakby jakis stan zapalny tak boli.... on mial plesniawki,to moze od tego cos tam mam? z zewnatrz nic nie widac zlego.ale od wewnatrz strasznie piecze :( :( :( :(

kejtin
ja jakis tydzien po porodzie jak oddawalam mocz ;ppp poczulam,ze nagle cos duuzego ze mnie wylecialo....strasznie sie przerazilam,ze źle mnie wyczyścili czy cos..i takiego stracha mialam,ze za kazdym nastepnym razem powolutki sikalam...no i jak polozna przyszla to powiedzialam o tym ..i powiedziala,ze jesli to bylo jednorazowe to nie ma czym sie przejmowac,ze to skrzep..no i faktycznie bylo jednorazowe..ale strasznie duzeeee to bylo :huh: :huh: :huh: .... a teraz jak jeszcze krew mi odchodzi to czasem mam male kawalki .czyli skrzepy ...ale juz male,a nie takie olbrzymy..i to jest normalne.

Daria moj Maly do mnie tez nie jest podobny :(

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407052 przez agnesssa
Dzień dobry :woohoo:

Chłopek biedny Ksawcio, ale dzielny chłopak :kiss: :kiss:

M_M Oliwierek jest śliczny :kiss:

Kejtin Masakra z tym szpitalem :ohmy: Może skoro lekarz mówił, że trzeba USG zrobić to lepiej nie czekać na koniec połogu :huh:

Majóweczka Fajnie, że miałaś bezbolesny poród, ale szkoda, że Lucasa kleszczami musieli wyciągać :huh: I masakryczne przeżycia, za nóżki wytrząsać :huh: Ale dzielna mama jesteś :kiss: :kiss: :kiss: No i tatuś się spisuje to super :lol:

Bidolku No czekamy na Maksa, chociaż mam pewne obawy, że w cale tak szybko nie będzie chciał się pojawić, bo wszyscy mi mówią, że brzuch mam bardzo wysoko. Zobaczymy jak to będzie, ale trochę się martwię, że urodzę w terminie albo po i Maks będzie ważył ponad 4,5kg :cheer:
No i buziaki dla Kamilki z okazji miesiączka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Anszka
Fajnie, że się wyspałaś :kiss: I Wojtuś jaki grzeczny :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 4 miesiąc temu #407060 przez Daria23
M_m- a odciagasz pokarm laktatorem?bo ja teraz dw dni odciagałam i tez mnie sutki bola i stwierdzilam ze nie bede tego robic moze ciebie tez bola od laktatora

12 lata 4 miesiąc temu #407064 przez mloda_mamuska
Daria nie uzywalam ponad tydzien laktatora. staram sie czesto przystawiam malego,zeby wszystko zjadal i zebym nie musiala sciagac

12 lata 4 miesiąc temu #407073 przez anszka
Agnesssa - mi brzuch w ogóle nie opadł przed porodem. A ile teraz Maksiu waży?
M_M, Daria - mój synek też jest podobny do tatusia, tylko uszy i palce od stóp ma ponoć po mnie ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka