- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
bidol a te witaminy mozna w aptece kupic??? a Ty jak karmisz i swoim i modyf. to dajesz dwie wit?i co teraz z Twoim pokarmem ?mozna jakos sprawdzic co Malutkiej w nim dolega?
M_M - ja już coraz mniej pokarmu mam piję tableti na laktację i ogólnie dużo wody i nic Małą przykładam, ale tylko wrzask jest bo za mało Nie mam pojęcia czy da się jakoś to sprawdzić
Ja witaminkę tylko D daję
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Bidol - a jak ona stwierdziła, że to może być kwestia przeciwciał?
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
M_M - w aptece bez recepty się kupuje
Bidol - a jak ona stwierdziła, że to może być kwestia przeciwciał?
Anszka - albo nietolerancja, albo przeciwciała, bo ja już nic nie jem - (kanapka z wędliną) i małą po moim mleku bardzo boli brzuszek strasznie płacze,kupy nie może zrobić i robi zielona kupki- taka zielona woda
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Pamiętam, że z Sebkiem też miałaś nietolerancję, prawda?
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A próbowałaś Delicol - to ponoć na nietolerancję, moja położna też mówiła, że przy nietolerancji kupki są inne niż zwykle.
Pamiętam, że z Sebkiem też miałaś nietolerancję, prawda?
Tak- z Sebkiem było podobnie ale gożej bo on przez miesiąc nie przybrał na wadze ale nie był też dokarmiany, więc nie wiadomo jak byłoby gdybym Kamilki nie dokarmiała modyfikowanym może to samo
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Byłam w końcu u pediatry po to skierowanie na usg bioderek i dostałam bez żadnego problemu i wzięłam sobie na wyniki,żeby sprawdzić,czy nie mam czasem anemi.Pytałam o ten ból kości i to faktycznie jest skutkiem szybkiego porodu i musi minąc samo
Przy okazji zapytałam o wagę Ignasia,czy mam mu koryto ukrócić,a siedział młody stażysta i pytam,czy 2 kg to nie za dużo.a ona do niego mówi,że to był duży chłopak-3800 i juz na patronażowej bardzo dużo przybrał i był bardzo spokojny przy badaniu itp.a on mnie pyta to ile on ma teraz-2 miesiące,a ja na to że 4 tyg. i facet zwątpił.Stwierdzili,ze on tyle potrzebuje,bo rośnie bardzo szybko,że nie wygląda na rozlanego tłuścioszka,tylko na dużego faceta i na razie mam się niczym nie martwić i karmić na żądanie
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Olga to super, ze maly moze dalej duuuuzo jesc
DZIEWCZYNY jesli maluszek je z piersi i po np. 15 minutach zaczyna krzyczeć,kopać, płakać,rzucać się..dostaje histerii ... i prawie urywa mi cyca to co to moze znaczyc ???
pokarm jest.bo jak lekko nacisne to leci ..a maly jakiejs histerii dostaje i nie wiem co sie dzieje... aa i dodam,ze nie jest jeszcze najedzony bo daje mu zaraz butle i zjada całą...
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
Bidol Olga ma rację, nie męcz się i przejdź całkowicie na modyfikowane. No i ucałowania od ciotki dla miesięcznej Kamilki
Olga mój jak miał 4 tygodnie, to ważył 4700, a wyszliśmy ze szpitala z wagą 3330. No i też tylko na cycku. Teraz nie wiem, bo coś ostatnio go nie ważyłam, a do szczepienia jestem umówiona na 22.08. Może jakoś w międzyczasie mi się uda. Ja też zrobiłam porządki małe w szafce Matiego - spakowana cała reklamówka, tych w które się nie wciśnie.
Aaa no i jako że w lodówce zostało 60ml mojego mleka, bo wczoraj o północy, jak Mati się obudził, mojemu B udało mu się to wcisnąć. Było mało, więc i tak bez piersi sie nie obyło, ale fajnie że wypił z butelki. Jak uda mi się dzisiaj zciągnąć, to wieczorem znowu spróbujemy. No i koniec pisanie, Mateusz się obudził
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kurde... Moj urodzil się największy z Naszych Maluchow a najmniej przybiera
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
majowka a co u Was ??? jak tam Wasz Malutki portugalczyk ???
czekamy na jakies zdjecia
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Olga ale bidolek stara sie robic wszystko,zeby karmic piersia
Olga to super, ze maly moze dalej duuuuzo jesc
DZIEWCZYNY jesli maluszek je z piersi i po np. 15 minutach zaczyna krzyczeć,kopać, płakać,rzucać się..dostaje histerii ... i prawie urywa mi cyca to co to moze znaczyc ???
pokarm jest.bo jak lekko nacisne to leci ..a maly jakiejs histerii dostaje i nie wiem co sie dzieje... aa i dodam,ze nie jest jeszcze najedzony bo daje mu zaraz butle i zjada całą...
m m mój dokładnie tak robi jak ma juz dosyć,strasznie sie wtedy denerwuje,a ja już rozpoznaje tą histerię i wiem,że on jest najedzony
Wiem,że bidolek bardzo by chciała karmić,ale z synkiem miała podobnie,więc widocznie coś i tym razem mała nie toleruje
Anna u nas też cała reklamówka odłożona i co z nimi teraz robić.Omijam sklepy dziecięce szerokim łukiem
- kor.ada
- Wylogowany
- gaworzenie