BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 4 miesiąc temu #407235 przez mloda_mamuska
bidol a te witaminy mozna w aptece kupic??? a Ty jak karmisz i swoim i modyf. to dajesz dwie wit?i co teraz z Twoim pokarmem ?mozna jakos sprawdzic co Malutkiej w nim dolega?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #407236 przez Kamyczka
Tak jak Anszka napisała K+D do 3 miesiąca,a potem D karmiąc piersią :blink: ja mam KiD Vitum codziennie jedna kapsułka do wycisnięcia do maluszka ust

12 lata 4 miesiąc temu #407243 przez bidol
mloda_mamuska napisał:

bidol a te witaminy mozna w aptece kupic??? a Ty jak karmisz i swoim i modyf. to dajesz dwie wit?i co teraz z Twoim pokarmem ?mozna jakos sprawdzic co Malutkiej w nim dolega?

M_M - ja już coraz mniej pokarmu mam :( piję tableti na laktację i ogólnie dużo wody i nic :( Małą przykładam, ale tylko wrzask jest bo za mało :( Nie mam pojęcia czy da się jakoś to sprawdzić :(

Ja witaminkę tylko D daję :)

12 lata 4 miesiąc temu #407247 przez anszka
M_M - w aptece bez recepty się kupuje
Bidol - a jak ona stwierdziła, że to może być kwestia przeciwciał?

12 lata 4 miesiąc temu #407254 przez bidol
anszka napisał:

M_M - w aptece bez recepty się kupuje
Bidol - a jak ona stwierdziła, że to może być kwestia przeciwciał?

Anszka - albo nietolerancja, albo przeciwciała, bo ja już nic nie jem - (kanapka z wędliną) i małą po moim mleku bardzo boli brzuszek strasznie płacze,kupy nie może zrobić i robi zielona kupki- taka zielona woda :(

12 lata 4 miesiąc temu #407257 przez anszka
A próbowałaś Delicol - to ponoć na nietolerancję, moja położna też mówiła, że przy nietolerancji kupki są inne niż zwykle.
Pamiętam, że z Sebkiem też miałaś nietolerancję, prawda?

12 lata 4 miesiąc temu #407269 przez bidol
anszka napisał:

A próbowałaś Delicol - to ponoć na nietolerancję, moja położna też mówiła, że przy nietolerancji kupki są inne niż zwykle.
Pamiętam, że z Sebkiem też miałaś nietolerancję, prawda?

Tak- z Sebkiem było podobnie ale gożej bo on przez miesiąc nie przybrał na wadze :( ale nie był też dokarmiany, więc nie wiadomo jak byłoby gdybym Kamilki nie dokarmiała modyfikowanym :( może to samo ;)

12 lata 4 miesiąc temu #407280 przez Olga
bidolek to Ty się nie męcz,tylko przejdż na modyfikowane,bo faktycznie jak mała nie toleruje,to nic na siłę :(

Byłam w końcu u pediatry po to skierowanie na usg bioderek i dostałam bez żadnego problemu i wzięłam sobie na wyniki,żeby sprawdzić,czy nie mam czasem anemi.Pytałam o ten ból kości i to faktycznie jest skutkiem szybkiego porodu i musi minąc samo :(
Przy okazji zapytałam o wagę Ignasia,czy mam mu koryto ukrócić,a siedział młody stażysta i pytam,czy 2 kg to nie za dużo.a ona do niego mówi,że to był duży chłopak-3800 i juz na patronażowej bardzo dużo przybrał i był bardzo spokojny przy badaniu itp.a on mnie pyta to ile on ma teraz-2 miesiące,a ja na to że 4 tyg. i facet zwątpił.Stwierdzili,ze on tyle potrzebuje,bo rośnie bardzo szybko,że nie wygląda na rozlanego tłuścioszka,tylko na dużego faceta i na razie mam się niczym nie martwić i karmić na żądanie :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407283 przez mloda_mamuska
Olga ale bidolek stara sie robic wszystko,zeby karmic piersia :(
Olga to super, ze maly moze dalej duuuuzo jesc :laugh:

DZIEWCZYNY jesli maluszek je z piersi i po np. 15 minutach zaczyna krzyczeć,kopać, płakać,rzucać się..dostaje histerii ... i prawie urywa mi cyca to co to moze znaczyc ???
pokarm jest.bo jak lekko nacisne to leci ..a maly jakiejs histerii dostaje i nie wiem co sie dzieje... aa i dodam,ze nie jest jeszcze najedzony bo daje mu zaraz butle i zjada całą...

12 lata 4 miesiąc temu #407285 przez Anna77
Hej, dzisiaj później, bo staram się jednak coś popracować w domku. U nas dzisiaj chłodniej, zresztą już wczoraj było fajnie.

Bidol Olga ma rację, nie męcz się i przejdź całkowicie na modyfikowane. No i ucałowania od ciotki dla miesięcznej Kamilki :kiss: :kiss: :kiss:

Olga mój jak miał 4 tygodnie, to ważył 4700, a wyszliśmy ze szpitala z wagą 3330. No i też tylko na cycku. Teraz nie wiem, bo coś ostatnio go nie ważyłam, a do szczepienia jestem umówiona na 22.08. Może jakoś w międzyczasie mi się uda. Ja też zrobiłam porządki małe w szafce Matiego - spakowana cała reklamówka, tych w które się nie wciśnie.

Aaa no i jako że w lodówce zostało 60ml mojego mleka, bo wczoraj o północy, jak Mati się obudził, mojemu B udało mu się to wcisnąć. Było mało, więc i tak bez piersi sie nie obyło, ale fajnie że wypił z butelki. Jak uda mi się dzisiaj zciągnąć, to wieczorem znowu spróbujemy. No i koniec pisanie, Mateusz się obudził :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407287 przez mloda_mamuska
Anna to super Mati przybiera :laugh:
kurde... Moj urodzil się największy z Naszych Maluchow a najmniej przybiera :unsure: :(

12 lata 4 miesiąc temu #407293 przez bidol
M_M - a ile Oliwierek przybrał???

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407296 przez mloda_mamuska
bidol teraz-po miesiacu prawie 5kg wazy . urodzil sie 4040kg

majowka a co u Was ??? jak tam Wasz Malutki portugalczyk ??? :kiss:
czekamy na jakies zdjecia :lol:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407308 przez Olga
mloda_mamuska napisał:

Olga ale bidolek stara sie robic wszystko,zeby karmic piersia :(
Olga to super, ze maly moze dalej duuuuzo jesc :laugh:

DZIEWCZYNY jesli maluszek je z piersi i po np. 15 minutach zaczyna krzyczeć,kopać, płakać,rzucać się..dostaje histerii ... i prawie urywa mi cyca to co to moze znaczyc ???
pokarm jest.bo jak lekko nacisne to leci ..a maly jakiejs histerii dostaje i nie wiem co sie dzieje... aa i dodam,ze nie jest jeszcze najedzony bo daje mu zaraz butle i zjada całą...

m m mój dokładnie tak robi jak ma juz dosyć,strasznie sie wtedy denerwuje,a ja już rozpoznaje tą histerię i wiem,że on jest najedzony :laugh:
Wiem,że bidolek bardzo by chciała karmić,ale z synkiem miała podobnie,więc widocznie coś i tym razem mała nie toleruje :(

Anna u nas też cała reklamówka odłożona i co z nimi teraz robić.Omijam sklepy dziecięce szerokim łukiem ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 4 miesiąc temu #407340 przez kor.ada
czesc jestem majowa mama, ktora wlasnie zakonczyla boj z kolkami - poniewaz przy dziecku lubie miec wszystko w znacznym zapasie, a kolki na szczescie skonczyly sie szybciej niz ksiazkowe 3 miesiace, mam do odsprzzewdania 7 opakowan kropli delicol (kupilam je w aptece za okolo 47 zl/ opakowanie, sprzedam za 25 zl/ opakowanie) zainteresowanych prosze o info na prv

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka