BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 4 miesiąc temu #406868 przez maksiu
olga to maks wazyl 3630 jak sie urodzil hii a wychodzilismy z waga 3460 Blazej sie urodzil 3570 a wychodzilismy 3540 a tearz wazymy 5190

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #406870 przez Olga
Jejkuś,a mój jeszcze miesiąca nie ma. :ohmy: Tak patrzę w ksiązeczki moich córek i też przybywały po 1 kg w tych pierwszych miesiacach,ale one się mniejsze urodziły od Ignasia.Nosić takiego klocka trzeba,a to dopiero poczatek ha ha.

Ja już sporo ciuszków poodkładałam,bo nie ma szans żeby je dopiąć ha ha :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 4 miesiąc temu #406877 przez maksiu
Olga ty sie smiejesz ja tak samo mam ale to tylko sie cieszyc ze tak ladnie jedza:) oki ja ide tez cos zjesc a powiedzcie mi jakie witaminy bierzecie bo ja sie przez ten szpital cos slabo czuje i dzis musze isc do ambolatorium na dol do szpitala niech mi cisnienie zmierza iwg bo nawet w skroni mnie cos kuje tylko maly niech zasnie

12 lata 4 miesiąc temu #406883 przez saiko
Ja biore w tej chwili Prenatal Classic

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #406886 przez Olga
maksiu ja biorę takie allegro.pl/vita-miner-prenatal-dla-kobie...azy-i2493701744.html własnie sobie zamówiłam,bo sa nie drogie,a mi wystarcza ich skład :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #406890 przez mloda_mamuska
dzieki dziewczyny ;))

Daria znika,ale jak sie zdenerwuje to znowu sie pojawiama z niego straszny złośnik ;)))

Olga... Ignas to juz kawal chlopa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Olga wlasnie najgorsze jest to,ze te śliczne ciuszki wystarczaja na tak krotko ... :( :( :( :( :( My pokupowalismy tyle tego,ze masakra... niektore po razie mu wlozylam i juz nie wchodzi a mam takie ,ktore dostalam w razie jakby bylo zimniej....i ani razu ich nie wlozylam a naprawde sliczne....no trudno. odda sie komus . ;))

i czas najwyzszy kupowac następne :laugh:
juz mam w zarze mega piekne upatrzone łaszki dla Oliego, nawet tatusiowi pokazalismy ostatnio,zeby kasiorke szykował :lol: :lol: :lol: bo to niestety drogi sklep :( ale za to jakosc dobra...
no i mam slabosc do tego sklepu.. :lol:

kurteczki :
www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/c...B%283-36%2Bmonths%29

sweterki naprawde niektore przesliczne
www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/c...ans%2Band%2Bsweaters

bluzeczki
www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/c...2012/271048/T-shirts
te z napisami na pewno kupie. maz juz powiedzial ,ze sprezentuje mi na pierwszym miejscu tą z napisem: don't panic love me ;)) bo ja wciąż panikuję :lol: :lol:

jeansy : na zywo duzo ladniejsze niz na zdjeciach

www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/c...2012/269289/Trousers

i najlepsze na koniec buciorki :kiss: :lol: :lol:

www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/c...a-W2012/269290/Shoes

heheheheh ....Ceny w funtach duuuuuuuuuuzo lepiej wygladaja niz w zlotowkach :lol: :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #406898 przez kejtin
Hej wam...
A ja dzis caly dzien po szpitalach...Wczoraj mialam wrazenie ze oddalam "pod prysznic" kawalek lozyska... dzis bylam u lekarza to mowil ze to byl skrzep... Ale... moja gin powiedziala by zrobic usg... zrobili i wyszlo ze mam tam rzeczy do oczyszczenia... :(
Nie chcialam jechac do szpitala gdzie rodzilam, wiec babka polecila mi zelazna... Pojechalismy tam - na rejestracji powiedzieli ze mnie przyjma... Czekalismy ponad 4h by sie dowiedziec ze mnie odsylaja tam gdzie rodzilam bo u nich nie ma miejsc ! Mialam miec lyzeczkowanie... Przerazona i wkurzona zarazem (bo tyle czekania na marne) pojechalam do domu i teraz siedze i zastanawiam sie czy jechac do szpitala czy poczekac az mi sie polog skonczy... W sumie zadnych dodatkowych objawow nie mam, to moze warto poczekac, bo te usg to tez w pologu nie jest w stanie "rozroznic" co jest czym...

Ja wspolczuje kobietom ktore tam przyjechaly na porod... Czekaly tez ponad 4h i okazalo sie ze lekarzy w ogole na izbie nie ma bo sa na oddzialach... Jeden facet tak sie wsciekl ze darl sie na wszystkich iz to skandal ze nikt nie obsluguje... W koncu wzial papiery zabral zone i powiedzial ze ich opisze w gazecie :) Ja sie wcale nie dziwie.. ale jakbym pojechala tam z bolami porodowymi to bym ich rozniosla za takie czekanie na korytarzu...

Jedna dziewczyna miala odklejanie lozyska i trzymali ja w poczekalni ponad 3h a potem biegiem na stol operacyjny...

Malutka pieknie spala, dzielnie wytrzymala tą poczekalnie w szpitalu... Szkoda tylko ze siedzialysmy tam na marne... :(

12 lata 4 miesiąc temu #406904 przez chłopek
kajtlin no szpital do d... gdzie tyle czekac, a ile ty po porodzie jestes? moze faktycznie to skrzep no ale trzeb sprawdzic
ksawcio łuk brwiowy rozwalil mielismy jechac do szpitala ale by sie nie dal dotknac i plastrami takimi sciagajacymi zakleilam

12 lata 4 miesiąc temu #406926 przez Kamyczka
Kejtlin ale masakra z tym szpitalem,skandal :( ale musisz to ogarnąć,bo może dojśc do zakażenia,nie ma z tym żartów.
Chłopek jak się Ksawcio czuje???
Mój synuś zjadł,leży z tatą a zaraz kąpiel

12 lata 4 miesiąc temu #406939 przez lusia88
kejtin do Warszawy na żelazną jechałaś ??

12 lata 4 miesiąc temu #406941 przez daners
Ja mojego własnie uspałam :) teraz chwila dla siebie hehe zanim mz,ezus wroci ;p

chlopek powaznie marchew zatwardza? ja pije i jem tez gotowana hm...

dzis moj maluszek zas mial bolesci ale zakupilam kropelki i niewiem czy to przez to zrobil dzis kupe ;];] i zasnol sobie

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #406955 przez Olga
Ignaś dzisiaj był bardzo grzeczny cały dzień,po kapieli już po 20 usnął bez płaczu i bardzo krótko zasypiał,może dlatego,że trochę chlodniej u nas :) Ciekawe jak nocka minie,jak tak szybko poszedł spać :)

Tak porównywałam sobie ksiązeczki moich dzieci i sobie dopiero uświadomiłam,że Ignaś przybrał 2kg przez niecały miesiąc,a one przybierały 1kg,więc teraz wiem,czemu tak sie pielęgniarki dziwiły,a zawsze jak z córkami szłam na bilanse,to wszyscy mówili mi,że dużo przybierają jak na karmienie piersią.Więc Ignas to w ogóle strasznie dużo.Olga moja ważyła w 10 tyg 5100,a on w 4 tyg 5500 ha ha :laugh: I najlepsze jest to,że w porownaniu z nimi o wiele mniej jest przy piersi,bo one to ciągle by ciągły,a on zje z jednej 10-15 min i 2-3 godz.przerwy :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #406962 przez Majowka
Czesc dziewczyny!!!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Jestem!! Dzis wrocilismy do domku! :woohoo: jestesmy tacy szczesliwi!!!!!

Widzialam, ze m-m wam wszystko relacjonowala, bardzo bardzo dziekuje za wsparcie. Juz pisze dokladne relacje :laugh:
Tabletka zadzialala, w nocy poczulam delikatne bole jak na okres, ale nad ranem zniknely, mialam tylko regularne twarnienia brzucha. Pojechalismy sie zarejstrowac, podpieli mnie w pokoju do kroplowki I ktg i po godzinie pojawil sie moj lekarz, badanie szyjki i juz wtedy bylo 2cm rozwarcia... Totalnie bezbolesne skurcze, twardnial mi tylko brzuch, po godz czulam juz jakis bol na miesiaczke w trakcie twardnienia (3 na4 cm rozwarcia), przyszedl anestezjolog robic epidural, nawet probowalam tlumaczyc, ze na razie nie ma po co, bo mnie nie boli, a nie chce przerwac akcji rozwierania (czasami epidural zpowalnia ten proces), powiedzieli, ze nic nie spowolni, ze zaraz beda przerywac pecherz plodowy i wtedy skurcze beda juz duzo silniejsze, wiec zeby nie cierpiec to jest najlepszy moment. Tak tez bylo, po epiduralu rozwarcie pieknie postepowalo, a ja sobie lezalam z miskiem pijac herbatke i ogladajac shreka w tv :laugh: Nie moglam w to uwierzyc, ze bede miec porod bez bolu.
Jak mialam juz skurcze parte, gin zaczal troche zwlekac, godzinke z nimi przelezalam, czulam jak glowka juz bardzo nisko, ale gin niby twierdzi, ze jeszcze nie tam gdzie trzeba :dry: ...
Zabrali mnie na porodowke, misiek w ostatnim momencie zdecydowal sie wejsc ze mna :laugh: :laugh: :laugh: A sie zapieral, ze nie chce tego widziec i faktycznie....nie bylo tak jak w bajce...ja tam nic nie widzialam bo polozna mi zaslaniala lekarza :) Lekarz nawet w pewnym momencie powiedzial, ze bedzie go musial pociagnac za uszy....myslalam ze zartuje....ja nie czulam nic a nic, polozna mi mowila kiedy przec. Wyciagnal Lucaska kleszczami....boze biedaczek, byl caly posiniaczony na buzce :( :( :( :( myslalam ze mi serce peknie :( :( :(
Moment polozenia melego na brzuszku przepiekny!!!!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: emocje niewyobrazalne!

Lucasek jest slodki, zdrowy. Wazyl 3685g, taki malutki tylko 50 cm! A ja tak przezywalam, ze ciuszkow nie ubierze :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Mamy tylko problem z ulewaniem, polyka tresci ktore sie cofaja i czasami mocno sie krztusi...przezylismy juz kilka strasznych chwil trwogi trzymajac go za nozki i potrzasajac nim, cos strasznego.... :( :( :( Oby mu tylko jak najszybciej przeszlo.
Ogolnie jest bardzo grzeczny, spi, je, czuwa... Rzadko placze, jak go przebieramy, zmieniamy pieluszke, kapiemy. Tatus sie spisuje na medal, wykonuje Sam wszystkie te czynnosci, bardzo mi przy tym pomaga, Bo na razie ledwo co chodze wiec ze wszystkim mi ciezko jak diabli.

Rana po cieciu jest ogrona, 5 szwow, czyli prawie do odbytu. Nie moge normalnie chodzic, siedziec to juz wogole...eeehhh szkoda, ze konieczne sa te ciecia :(

Maly jest stworzony do cycka, pieknie sie przysyssa, tylko w pierwszy dzien juz mi je Cale poranil, teraz karmie w kapturkach. Juz mam mleko, piersi jak 2 bomby atomowe, teraz blagam Was o pomoc, co robic z tymi piersiami? Musze sciagac, zeby nie miec zapalenia????? Nie czuje zeby robily sie mniej nabrzmiale po karmieniu :( ...maly pije co 3 gdz z jednej piersi, po 3 nastepnych godzinach z drugiej...a one caly czas takie gorace, pelne, boje sie ze cos zle robie....jak to u was bylo? Pomozcie mi prosze!

12 lata 4 miesiąc temu #406965 przez Anna77
Majówka Kochana, bardzo się cieszę że już jesteś. Świetnie że jesteście już w domku i że Maluszek kochany i zdrowy. Jeśli chodzi o piersi, to ściągaj jeśli musisz, ale tylko DO ODCZUCIA ULGI i nie więcej, bo rozkulasz sobie tę produkcję :) JA sobie jeszcze chwytałam pierś w ręcznik i delikatnie masowałam, co miało wyciec poszło w ręcznik no i szybko czułam ulgę. Dzięki temu nie trzeba tak dużo używać laktatora. A na poranienie, to gdzieś ostatnio pisałam - postaram się znaleźć, to Ci przekleję :) Trzymaj się Kochana i ucałuj Lucaska :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #406966 przez lusia88
Majówka gratuluje !!!! super że jesteście w domu :) i jej zazdroszczę że masz już maluszka przy sobie :) z tego jak słyszałam od mam w szpitalu jak leżałam to dobre są okłady z kapusty ... bierzesz liście kapusty i tłuczkiem do mięsa je tłuczesz i do zamrażalki kładziesz na trochę by były zimne i kładziesz później na piersi i to bardzo pomaga od kilku osób tak słyszałam żeby robić :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka