- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
obiad: 3 paluszki rybne ;P 3 ziemniaki;P , kolacja : 1,2 bulki. w miedzyczasie zjem jakies jablko ,kawalek arbuza lub loda.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
saiko ... sniadanie 1,2 bulki ciemne z ziarnami,do tego plaster wedliny,pomidor,ogorek,salata
obiad: 3 paluszki rybne ;P 3 ziemniaki;P , kolacja : 1,2 bulki. w miedzyczasie zjem jakies jablko ,kawalek arbuza lub loda.
1,2 to znaczy pol bulki? Jesli tak to malo. No i moim zdaniem na stale powinnas wprowadzic jeszcze dwa posilki.
Moje menu dzienne:
10:00 śniadanie: bułka, jajecznica z 1 jajka, plaster wędliny drobiowej, 2 plastry żółtego sera, pol pomidora z oliwa i ziolami prowansalskimi, kawa Inka z odrobiną mleka
12:00 2 śniadanie: owsianka (3 lyzki platkow owsianych, lyzka otrebow, lyzka siemienia) z połową małego jogurtu naturalnego i dużym bananem i garstka platkow kukurydzianych
15:00obiad: zupa koperkowa (mała miseczka), kasza gryczana (pol torebki) i pulpet z marchewką
18:00 podwieczorek: Big milk, kromka razowca i serek Danio waniliowy
21:00 kolacja: kromka bialego chleba z wedlina i plastrem pomidora
Wage katroluje codziennie i poki co ciagly spadek 58 przed ciaza, 75 w dniu porodu, 68 po tygodniu, 63 wczoraj
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kurde jesz tyle i chudniesz? no to ściagne po Tobie i tez taki dzien sobie zaserwuje.
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
przed chwilą za późno wzielam go wozka-bo w wozku śpi ...i juz zaczął sobie przypominac o tej kupce...ktorej nie moze zrobic... ale szybko wzielam go do cyca i spokoj...
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
MM no to piękny dzień masz Może coś w tym jest, w końcu on nie musi robić kilku kupek dziennie.
Saiko he he, więc dokładnie trafiłam pisząc, że większość z Was miała w dniu porodu tyle, ile ja teraz Ale w końcu spadnie. Super menu
Kamyczka nie przejmuj się, będzie ok. Z moim Kamilem dłuuugo latałam po lekarzach i szpitalach. Jeszcze w trzecim m-cu leżeliśmy w szpitalu prawie 2 tygodnie. Miał przedłużającą się, patologiczną żółtaczkę i nikt nie wiedział od czego. Setki badań. Do tego urodził się mocno niedotleniony (Apgar w pierwszym pomiarze 2, w drugim 8) i była obawa minimalna o porażenie mózgowe, więc też chodziliśmy na rehabilitację. Mieliśmy fajne ćwiczenia zadane do domku. I uwierz mi, że to akurat może przynieść tylko korzyści i świetnie wpływa na rozwój Maluszków
Bidol No to bardzo się cieszę. U mnie też te kocyki się świetnie sprawdzają. Śliczna na Twoja Królewna i ładnie śpi. Choć na nocki też nie narzekam. Wczoraj wieczorem coś płakał, ale poza tym jest ok.
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a co to za kocyki tetrowe ???
Kamilka jest przepiękna prawdziwa księżniczka !
poprosimy wiecej zdjec
Anna moj dostal 9 punktow,bo za dlugo w kanale rodnym siedzial...juz przy samym wyjsciu..przez to,że nie mogłam Go wypchnac- parłam ponad póltorej godziny i mąż cale te poltorej godziny widzial główkę..a ja juz zasypialam z bólu i bezsilności...ciągle kazały mi przeć mocniej i mocniej... a ja juz nie mialam siły...w koncu pomyślałam,że jestem taka mocno do d..y ,ze nawet dziecka nie moge wyprzeć....... tak mi przykro było...w koncu zaproponowały,że natną mnie,żeby łatwiej wyszła główka....no i udało się......i zaczęły dziwic sie,ze taki wielki jest i stwierdzily,ze to przez to,ze taki duzy no i główka bardzo duża,to nie moglam go wyprzec...Przeciez od razu jak pare razy parłam mogli zdecydować o tym,zeby naciąć mnie i nie męczyłabym się dodatkowo ponad godzine no i Mały.... i pewnie dostalby 10 ,a nie 9.... i nie bylby taki cały siny..bidulek.... Ale na szczescie po wszystkim..... ale jak sobie przypomne... emocje wracają...
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
MM to rzeczywiście miałaś ciężki poród
Ja mieszczę się we wszystkie rzeczy sprzed ciąży ale tak sobie myślę,że wolałabym mieć dodatkowe kg a zdrowego synka niż to,co mam teraz
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u mnie najbardziej pomogła przegotowana woda a masc niestety niepodam Ci nazwy bo na ulotce jest tylko skład...zaraz pojde raz jeszcze to obczaic.
dziekujemy za życzonka
Bidol a ja karmie i cyckiem i modyfikowanym i zawsze sa bole brzucha ;/
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Olga,lewostronny kręcz szyi taki delikatny ale ma zabiegi-ćwiczenia plus laser codziennie przez 7dni potem 3 tyg przerwy i takie 3 serie.Przechyla głowkę na lewą stronę,mąż właśnie zapisał malego i od przyszłego tyg zaczynamy.Trzymajcie kciuki
Kamyczka to własnie dokładnie to samo ta mała mojej znajomej miała.Pamiętam,jak latali z nią codziennie na szpital,bo wtedy jeszcze nie mieli samochodu.Teraz ma 10 lat i żadnego śladu po tym nie ma,a sprawna fizycznie była od mlutkiego dzieki tym ćwiczeniom,ja się napatrzeć nie mogłam,bo moja Olga w tym samym wieku była,ale według tej małej to zawsze w tyle była ha ha.Nie martw się,zobaczysz,że wszystko będzie dobrze,tylko trzeba regularnie ćwiczyć
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
MM to rzeczywiście miałaś ciężki poród
Ja mieszczę się we wszystkie rzeczy sprzed ciąży ale tak sobie myślę,że wolałabym mieć dodatkowe kg a zdrowego synka niż to,co mam teraz
Kamyczka - przecież masz zdrowego synka to tylko kwestia rehabilitacji i czau. przecież ma 2 nóżki 2 rączki - i ogólnie nic mu nie dolega a kilka miesięcy już o tym zapomnicie- a tak jak Olga mówi - będziesz miała małego sportowca
M_M - laska jestes i tyle. moim zdaniem nie masz co zrzucac
daners- a ograniczyłas nabiał?????