BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 4 miesiąc temu #407874 przez mloda_mamuska
saiko ... sniadanie 1,2 bulki ciemne z ziarnami,do tego plaster wedliny,pomidor,ogorek,salata
obiad: 3 paluszki rybne ;P 3 ziemniaki;P , kolacja : 1,2 bulki. w miedzyczasie zjem jakies jablko ,kawalek arbuza lub loda.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407879 przez saiko
mloda_mamuska napisał:

saiko ... sniadanie 1,2 bulki ciemne z ziarnami,do tego plaster wedliny,pomidor,ogorek,salata
obiad: 3 paluszki rybne ;P 3 ziemniaki;P , kolacja : 1,2 bulki. w miedzyczasie zjem jakies jablko ,kawalek arbuza lub loda.

1,2 to znaczy pol bulki? Jesli tak to malo. No i moim zdaniem na stale powinnas wprowadzic jeszcze dwa posilki.

Moje menu dzienne:

10:00 śniadanie: bułka, jajecznica z 1 jajka, plaster wędliny drobiowej, 2 plastry żółtego sera, pol pomidora z oliwa i ziolami prowansalskimi, kawa Inka z odrobiną mleka
12:00 2 śniadanie: owsianka (3 lyzki platkow owsianych, lyzka otrebow, lyzka siemienia) z połową małego jogurtu naturalnego i dużym bananem i garstka platkow kukurydzianych
15:00obiad: zupa koperkowa (mała miseczka), kasza gryczana (pol torebki) i pulpet z marchewką
18:00 podwieczorek: Big milk, kromka razowca i serek Danio waniliowy
21:00 kolacja: kromka bialego chleba z wedlina i plastrem pomidora

Wage katroluje codziennie i poki co ciagly spadek :) 58 przed ciaza, 75 w dniu porodu, 68 po tygodniu, 63 wczoraj

12 lata 4 miesiąc temu #407894 przez mloda_mamuska
saiko nie ... jedna bulka albo dwie ;)) cale ;)

kurde jesz tyle i chudniesz? :) no to ściagne po Tobie i tez taki dzien sobie zaserwuje. :) :)

12 lata 4 miesiąc temu #407907 przez mloda_mamuska
WIECIE CO ... nie chcę zapeszać,ale ... Moj Mały dzisiaj je i spi je i śpi.. w ogóle nie krzyczy ... jak sie przebudza to od razu biore go do cyca ..poje chwilke i zasypia i za pol godzinki znowu poje chwilke i zasypia.. :kiss:

przed chwilą za późno wzielam go wozka-bo w wozku śpi :lol: ...i juz zaczął sobie przypominac o tej kupce...ktorej nie moze zrobic... ale szybko wzielam go do cyca i spokoj... :lol:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407913 przez bidol
M_M - to super że Oli już spokojniejszy :) i Mama szczęśliwsza :laugh: a Tyciem jak już wsześniej pisałam się nie martw - karmiąc piersią chyba jest mało prawdopodobne żeby przytyć :lol:

Ania - zapomniałam Ci podziękować za polecenie tych kocyków tetrowych - REWELACYJNE SĄ :kiss: :lol: :lol: :lol: nie rozstajemy się z nimi :laugh:
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #407921 przez Anna77
MM, Daners, Anszka STO LAT, STO LAT DLA WASZYCH MALUSZKÓW :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

MM no to piękny dzień masz :) Może coś w tym jest, w końcu on nie musi robić kilku kupek dziennie.

Saiko he he, więc dokładnie trafiłam pisząc, że większość z Was miała w dniu porodu tyle, ile ja teraz :lol: :lol: :lol: Ale w końcu spadnie. Super menu :)

Kamyczka nie przejmuj się, będzie ok. Z moim Kamilem dłuuugo latałam po lekarzach i szpitalach. Jeszcze w trzecim m-cu leżeliśmy w szpitalu prawie 2 tygodnie. Miał przedłużającą się, patologiczną żółtaczkę i nikt nie wiedział od czego. Setki badań. Do tego urodził się mocno niedotleniony (Apgar w pierwszym pomiarze 2, w drugim 8) i była obawa minimalna o porażenie mózgowe, więc też chodziliśmy na rehabilitację. Mieliśmy fajne ćwiczenia zadane do domku. I uwierz mi, że to akurat może przynieść tylko korzyści i świetnie wpływa na rozwój Maluszków :)

Bidol No to bardzo się cieszę. U mnie też te kocyki się świetnie sprawdzają. Śliczna na Twoja Królewna i ładnie śpi. Choć na nocki też nie narzekam. Wczoraj wieczorem coś płakał, ale poza tym jest ok.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407925 przez mloda_mamuska
bidol wiesz jakiego ja mam bzika na punkcie kilogramow... :laugh:
a co to za kocyki tetrowe ???

Kamilka
jest przepiękna :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: prawdziwa księżniczka !
poprosimy wiecej zdjec :kiss: :lol:

Anna
moj dostal 9 punktow,bo za dlugo w kanale rodnym siedzial...juz przy samym wyjsciu..przez to,że nie mogłam Go wypchnac- parłam ponad póltorej godziny i mąż cale te poltorej godziny widzial główkę..a ja juz zasypialam z bólu i bezsilności...ciągle kazały mi przeć mocniej i mocniej... a ja juz nie mialam siły...w koncu pomyślałam,że jestem taka mocno do d..y ,ze nawet dziecka nie moge wyprzeć....... tak mi przykro było...w koncu zaproponowały,że natną mnie,żeby łatwiej wyszła główka....no i udało się......i zaczęły dziwic sie,ze taki wielki jest i stwierdzily,ze to przez to,ze taki duzy no i główka bardzo duża,to nie moglam go wyprzec...Przeciez od razu jak pare razy parłam mogli zdecydować o tym,zeby naciąć mnie i nie męczyłabym się dodatkowo ponad godzine no i Mały.... i pewnie dostalby 10 ,a nie 9.... i nie bylby taki cały siny..bidulek.... Ale na szczescie po wszystkim..... :) ale jak sobie przypomne... emocje wracają... :)

12 lata 4 miesiąc temu #407929 przez Kamyczka
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy :kiss:
MM to rzeczywiście miałaś ciężki poród :(
Ja mieszczę się we wszystkie rzeczy sprzed ciąży :blink: ale tak sobie myślę,że wolałabym mieć dodatkowe kg a zdrowego synka niż to,co mam teraz :(

12 lata 4 miesiąc temu #407930 przez Kamyczka
Bidol śliczna córcia :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407933 przez mloda_mamuska
Kamyczka wszystko bedzie dobrze !!! :kiss:
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #407941 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

Kamyczka wszystko bedzie dobrze !!! :kiss:

:kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #407944 przez daners
m_m a moze to tradzik niemowlęcy ;]
u mnie najbardziej pomogła przegotowana woda :) a masc niestety niepodam Ci nazwy bo na ulotce jest tylko skład...zaraz pojde raz jeszcze to obczaic.

dziekujemy za życzonka :)

Bidol a ja karmie i cyckiem i modyfikowanym i zawsze sa bole brzucha ;/

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 4 miesiąc temu #407976 przez Olga
Kamyczka napisał:

Olga,lewostronny kręcz szyi taki delikatny ale ma zabiegi-ćwiczenia plus laser codziennie przez 7dni potem 3 tyg przerwy i takie 3 serie.Przechyla głowkę na lewą stronę,mąż właśnie zapisał malego i od przyszłego tyg zaczynamy.Trzymajcie kciuki

Kamyczka to własnie dokładnie to samo ta mała mojej znajomej miała.Pamiętam,jak latali z nią codziennie na szpital,bo wtedy jeszcze nie mieli samochodu.Teraz ma 10 lat i żadnego śladu po tym nie ma,a sprawna fizycznie była od mlutkiego dzieki tym ćwiczeniom,ja się napatrzeć nie mogłam,bo moja Olga w tym samym wieku była,ale według tej małej to zawsze w tyle była ha ha.Nie martw się,zobaczysz,że wszystko będzie dobrze,tylko trzeba regularnie ćwiczyć :) ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 4 miesiąc temu #408005 przez daners
ja ku zdziwieniu mam troszke luzniejszy dzien ..kisze tu a tu taka ciszaaaaaa :blush:

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #408033 przez bidol
Kamyczka napisał:

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy :kiss:
MM to rzeczywiście miałaś ciężki poród :(
Ja mieszczę się we wszystkie rzeczy sprzed ciąży :blink: ale tak sobie myślę,że wolałabym mieć dodatkowe kg a zdrowego synka niż to,co mam teraz :(

Kamyczka - przecież masz zdrowego synka :ohmy: :kiss: :) to tylko kwestia rehabilitacji i czau. przecież ma 2 nóżki 2 rączki - i ogólnie nic mu nie dolega :) :) a kilka miesięcy już o tym zapomnicie- a tak jak Olga mówi - będziesz miała małego sportowca :kiss: :)

M_M - laska jestes i tyle. moim zdaniem nie masz co zrzucac :kiss: :cheer:

daners- a ograniczyłas nabiał?????

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka