BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #408369 przez mloda_mamuska

Koniec aniołkowania :laugh:
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #408372 przez mloda_mamuska
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #408375 przez Daria23
hi hi:) a mówią że kobieta zmienną jest:):) ale słodki ten twój Oli nawet jak nie Aniołkuje:)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #408379 przez mloda_mamuska
Truskawka a macie cieplo w pokoju ????

a wycierasz ja po kąpieli i wkladasz ubranka czy lezy w ręczniku??
Ja robie tak: wkladam Malego do wanny,myje głowkę , calego dokladnie przemywam,bo jest po calym dniu obklejony moim mlekiem,bo jak je to te melko wszedzie tryska z piersi i zawsze na niego duzo leci ;P
później wyciagam Małego i kłade na duzy ręcznik i owijam Go tym ręcznikiem tak dosyc mocno,ciasno tak zeby caly byl schowany tylko leciutko głowka wystaje .i tak sobie lezy grzecznie z 10,15 minut. czasem zdarza sie,ze jak go wyciagmy i kladziemy na ręcznik to -chyba z zimna.albo z nerwów -broda mu skacze :laugh: wtedy szybko owijam go recznikiem i broda uspokaja sie :laugh: :laugh:

moze masz za chlodno w pokoju i jak ją wyiagasz to jest jej zimno..my jak wychodzimy spod prysznica to tez jest przeciez zimno ;) trzeba wtedy szybciutko sie wycierac ;) albo owijac recznikiem ;)

Moze spróbuj owinąć Malutką tym ręcznikiem i mocno do siebie przytul,niech poczuje Twoje ciepło i serducho,moze sie uspokoi ;)

12 lata 8 miesiąc temu #408384 przez Truskawka
mloda_mamuska napisał:

Truskawka a macie cieplo w pokoju ????

a wycierasz ja po kąpieli i wkladasz ubranka czy lezy w ręczniku??
Ja robie tak: wkladam Malego do wanny,myje głowkę , calego dokladnie przemywam,bo jest po calym dniu obklejony moim mlekiem,bo jak je to te melko wszedzie tryska z piersi i zawsze na niego duzo leci ;P
później wyciagam Małego i kłade na duzy ręcznik i owijam Go tym ręcznikiem tak dosyc mocno,ciasno tak zeby caly byl schowany tylko leciutko głowka wystaje .i tak sobie lezy grzecznie z 10,15 minut. czasem zdarza sie,ze jak go wyciagmy i kladziemy na ręcznik to -chyba z zimna.albo z nerwów -broda mu skacze :laugh: wtedy szybko owijam go recznikiem i broda uspokaja sie :laugh: :laugh:

moze masz za chlodno w pokoju i jak ją wyiagasz to jest jej zimno..my jak wychodzimy spod prysznica to tez jest przeciez zimno ;) trzeba wtedy szybciutko sie wycierac ;) albo owijac recznikiem ;)

Moze spróbuj owinąć Malutką tym ręcznikiem i mocno do siebie przytul,niech poczuje Twoje ciepło i serducho,moze sie uspokoi ;)

mamy tak 24 stopnie. ja ją przenosze wycieram i ubieram ale spróbuje z tym owijaniem i przytulaniem :)

12 lata 8 miesiąc temu #408387 przez mloda_mamuska

Daria
poprosze jakies zdjecie Tymka :kiss:

Moj Oli istny diabelek . Ale bardzo kochany :kiss:
spi sobie śpi..otwiera na chwile oczy..widzi,ze nie ma mnie obbok i nagle przeraźliw pisk,wrzask...lece jak potłuczona... myślę.boże co sie stało....... patrze a on uśmiech na twarzy i dalej smacznie śpi.. :lol: i robi tak co 10 minut!

Truskawka
sprobuj ;) Ja tak od początku robię i ani razu nie zapłakał po kąpieli ;)

12 lata 8 miesiąc temu #408412 przez saiko
mój kąpiele już dobrze znosi, ale trwają max 5 minut
a od wyjecia z wanny mam max kolejne 5 minut zeby go wytrzec, nasmarowac, zalozyc pampera i ubrac - bo zaczyna sie placz
nie lubi lezec w reczniku :(

12 lata 8 miesiąc temu #408427 przez mloda_mamuska
saiko moze jest zbyt szorstki ??? my mamy dwa takie normalne i z 10 takich cieplutkich jak kocyk. i na szzescie lubi w nich lezec ;))
nawet pampersa mu przez te 10 minut nie zakladam..co wiąże się czasem z niespodziankami po otworzeniu recznika :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu #408436 przez gorla
Dziewczyny mam pytanie :silly: macie już bąbelki przy sobie, a ja mam pytanie odnośnie komór mózgowych u płodu .. u nas są w górnej granicy 0,89 norma do 10.. gin chce obserwować :dry: ja już spanikowana :dry: a i jeszcze okazało sie że pępowina dwunaczyniowa co wcześniej nie wykryli :unsure: miała któraś coś takiego?

12 lata 8 miesiąc temu #408443 przez anszka
Gorla - nie kojarzę, aby któraś z nas wspominała o badaniu komór mózgowych. O pępowinie dwunaczyniowej też żadna nie pisała, ale może któraś zna temat i się odezwie. Ja niestety nie pomogę.

12 lata 8 miesiąc temu #408445 przez gorla
anszka dzięki za szybką odpowiedz :)

12 lata 8 miesiąc temu #408446 przez saiko
Gorla - przykro mi, nie moge pomoc.

12 lata 8 miesiąc temu #408450 przez agnesssa
Gorluś Co ci lekarze Cię straszą :huh: Mam nadzieję, że wszytsko będzie dobrze :kiss: :kiss: Ja niestety też nic nie wiem na ten temat :dry:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 8 miesiąc temu #408456 przez Olga
My juz po kąpaniu,zawsze o 20 to robiliśmy,ale chyba będziemy musieli z pół godz.przyspieszyć ta przyjemnośc,bo mój synuś nie mo że się doczekać ha ha.My na szczęście nie oliwkujemy po kąpieli,bo po Balneum skórka jest jak wyoliwkowana,więc w miarę szybko nam idzie ubieranie :laugh: ale w wannie leży jak król-uwielbia się kąpać :)

gorla przykro mi,ale też Ci nie pomogę :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu #408462 przez gorla
agness mam nadzieję, ze na kolejnym usg bedzie dobrze .. a mam je dopiero 5 września!!! do tej pory wyłysieje, osiwieje i znów wyłysieje... ze mnie panikara niesamowita.. ziarnko niepokoju zostało zasiane i teraz doła mam i wyje co chwile.. Mała waży 1166 g :) jeszcze jest pośladkowo ułozona

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka