BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 4 miesiąc temu #408924 przez kejtin
chlopek - jak znajdziesz sklad bede wdzieczna.. poki co odstawilam masci i robie oklady z rumianku... bo co mi zostalo :( a widze ze boli ją to strasznie :((

Dzis pierwszy raz wypuscilam sie w zakupowy teren i zostawilam maleńką z mężem na ponad 5 godzin! no cały czas się zastanawiałam czy dobrze śpi.. czy głodna ...etc :) Też tak macie jak zostawiacie swoje maluchy ? :) No nie mogłam o niczym innym myśleć:) Jak wróciłam do domu to mimo że spała mocno przytuliłam i akurat było karmienie :D Jak nie karmię kilka godzin to sama za tym tęsknię, nie wspominając o piersiach które też tęsknią za wypróżnieniem :D

Majowka - ja mialam problemy z zalatwianiem sie i nietrzymaniem - co do spraw tylkowych - to przeszlo, niestety nietrzymanie moczu jeszcze mi zostalo i mimo ze cwicze miesnie Kegla to widze ze jeszcze daleka droga do tego nim strumien "zatrzymam" - trzeba byc cierpliwym...

Dziewczyny - ile wasze dzieci dziennie kupek robia? bo moze moja ma te pekniecia od zaparc? bo robi 2 moze 3... i nie wiem czy to normalne, a wczoraj kupcia byla taka rzadka bardzo a dzis jeszcze nic... moze powinnam cos kupic na lepsze wyproznianie? W kazdym razie nie placze, nie prezy sie ze cos ja boli a robic nie robi... (od dwoch dni to zaobserwowalam)..

Plesniawki zaczynaja sie od ust, warg, jezyka i potem glebiej. Widac to od razu takie biale plamki. Tak jak pisalam ja stosuje nystatyne i oprocz smarowania malej buziala od wewnatrz gaza (trzeba scierac), to smaruje tez sutki na wszelki wypadek ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #408995 przez Olga
Kejtin mała może mieć podrażniony odbyt od tych pleśniawek,tak gdzieś czytałam.Boli ją to pewnie,a lekarz to widził?

Ja nie czekałam,tylko pojechaliśmy na szpital.Na oddziale dziecięcym przyjął nas pediatra.Zbadał malego od góry do dołu i tak-pleśniawek nie ma żadnych,gardełko czyste,tylko brzuszek wzdęty.Dostaliśmy Delicol,Debridat,BioGaja i Pedicetamol w razie bólu lub gorączki.Najlepsze jest to,że jeszcze w samochodzie mierzyliśmy malemu temperature i miał 37,6,a tam pielęgniarka mu zmierzyła i mial normalną.Lekarz mi wytłumaczył,że jak się mierzy dziecku,to najlepiej je rozebrać do pampersa i na chwilę odłożyć i dopiero zmierzyć,bo jak jest np.na naszych rękach,to nasza temperatura przenika do dziecka.Już podałam małemu zawiesinę i jedne kropelki,może będzie lepiej.Powiedział też,że właśnie między 4 a 6 tyg.życia dziecko ma najwięcej problemów z jelitkami.Jeżeli się nie poprwi nic do 3 dni to do kontroli i badanie moczu mam małemu zrobić.A i pytał kto mi przepisał Esputicol i nie był zadowolony,że samemu się podaje leki takiemu małemu dziecku :(

Dobrze,że pojechaliśmy,jestem dużo spokojniejsza :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 4 miesiąc temu #409007 przez nataleczka_92
Młoda mamuska i co pijesz ten sok pomarańczowy?pomaga?

12 lata 4 miesiąc temu #409038 przez mloda_mamuska
Witam się z rana :laugh:

u Nas nocka super. Maly zjadl o 22 ,pozniej o polnocy o 3,30 i o 5 ;-) no i o 5 juz zaczęło się.... przypomnial sobie o tej nieszczęsnej kupie i prężenie,krzyk,placz.... całe szczęście ,że w nocy dawałam Mu szybko jeść na pół śpiąco... i zjadal odbeknął i spal .więc w miarę wyspani jesteśmy dzisiaj :)

nataleczka
no niestety nie pomaga a pije duzo :( ......kuzynka miala wczoraj przywieźć mi tą herbatkę z hippa z kopru i ułatwijącą trawienie,ale jeszcze jej nie bylo .

Dziewczyny
jak bede miala herbatkę z hippa tą z kopru włoskiego i ułatwijącą trawienie to mogę robić Malutkiemu na zmianę ??? raz jedną a po 3 godzinkach drugą .czy powinno sie podawac tylko jedną??

Ja zjadłam właśnie bułe wielką z kawałkami piersi z kurczaka i szpinakiemm i objadłam sie :lol: Mialam zrobic kawe rozpuszczalną,ale zapomnialam i na szybko zrobilam znowu cappuccino :dry: także pozniej sprobuje rozpuszczalna :)

a jak Wasze nocki??? :)

12 lata 4 miesiąc temu #409041 przez nataleczka_92
Młoda mamuska ja mojemu nie podaje ani z kopru ani ułatwiającej trawienie. Kupiłam mu rumiankowa od 1tygodnia ale dawałam mu po 50ml jak były upały. Niewiem czy jak będziesz podawać co trzy godziny na zmianę to nie będzie za dużo. Bo koper włoski w dużych ilościach może zaszkodzić-może zrób tak jednego dnia np w południe podaj ta z kopru a drugiego podaj ta ułatwiającą trawienie

12 lata 4 miesiąc temu #409043 przez mloda_mamuska
nataleczka ja chcialam dawac po 20,30ml

12 lata 4 miesiąc temu #409047 przez daners
czesc kobitki ;]

oo temat herbatek :) ja tez podaje koper z mysla ze pomoze troszke w oddaniu kupki.prezenia sie itd;]
podaje po posilku jesli krzyczy a wiem ze pojadł.
dzis dla odmiany dalam pare lyczkow rumianku

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 4 miesiąc temu #409051 przez nataleczka_92
Kochane a może któraś z was miała takie objawy- już trzeci raz mi się to zdarzyło. Raz obudziłam się w nocy, drugi raz wieczorem, i trzeci dziś w nocy,całą noc mnie trzymało. Taki okropnie mocny ucisk pod klatka piersiową aż oddech mi ciężko złapać. Całą noc się męczyłam aż rano poszłam i zwymiotowalam takim okropnym kwasem.. I tak za każdym razem. Póki nie zwymiotuje to nie przejdzie,oczywiście muszę się zmusić. Bo niewiem jakie leki mogłabym wziąć i od czego to jest. Nigdy nie miałam tak dopiero po drugiej ciąży.

12 lata 4 miesiąc temu #409052 przez mloda_mamuska
nataleczka ja poszlabym do lekarza.nie jest to normalne.ja tak nie mialam

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #409110 przez bidol
Hej dziewczyny - troszkę Nas nie było ale niunia marudna od kilku dni jest -i boję się że już tak zostanie :( kapryśna jest - dużo na rączkach jest- co mnie dobija- bo boję się że zawsze będzie chciała być na rączkach :( Do tego ta nieszczęsna angina Seby - już 3 antybiotyk bieże na to wstrętne chorubski - i kilka dni jest lepiej i od nowa gorączka - teraz doszły wymioty :(

Daria - no kto wiem - co prawda Kamila już została wybrana przez jedną ze "staraczek"- dla Swojego Franka - ale to nic pewnego :blink: Więc kto wie :unsure: :woohoo: A taki przystojniak na Mojego zięcia :laugh: czemu nie :cheer: :lol:
A jak Tymuś- bóle brzuszka przeszły??

TK - zaraz poszukam listy i Was dopiszę :laugh: Gratuluję córci - śliczna niunia :kiss: :kiss: A na kiedy miałaś termin i o której urodziłaś???

M_M- Oliwierek piękny - i taki duuuży się wydaje - taki wyrośnięty jak 3 miesięczny bobasek :laugh: :kiss: :kiss: wycałuj od ciotki bidolki :kiss: :kiss: :kiss:

ewii- witamy na lipcówkach :kiss: :kiss:

Majóweczka - ja z bąkami i kupą problemów nie miałam :huh: na FB widziałam Twoich facetów i boscy są (obaj) :silly: :woohoo: :kiss: :kiss: :kiss:

Olga- w szpitalu kazali powiadamiać jak dziecko ma powyżej 37,5 :dry:
a Ignaś śliczny i chyba podobny do Ciebie :kiss: :kiss: :kiss: Ja też podaję debridat i delicol i espumisan od czasu do czasu. A jak się teraz Ignaś czuję???

nataleczka - ja tak nie miałam - a synek śliczny :kiss:

kejtin moja Mała robi jedną a dużą kupkę dziennie :blush: każde dziecko robi inaczej - nie ma jakiejś normy czy reguły - znam przypadki gdzie kilku dniowe dziecko wypróżniało się co kilka dni :huh:

Daners, M_M - można dawać herbatkę rumiankową - jest podobno lepsza od koperkowej- U nas koperkowa wzmagała wzdęcia - a rumiankowa rozluźnia i łatwiej dziecku oddawać gazy :)

UWAŻAM MAMUSIE LIPCOWE ZA ROZPAKOWANE :lol: :lol:

ROZPAKOWANE MAMUSIE LIPCOWE :kiss: :kiss:

AN83 - NATANIEL - 20.06
DŻASTA - MAJA - 21.06.2012 o godz 12.47
ANNA77 - MATEUSZ- 26.06.2012 o godz 8.16
MAKSIU - BŁAŻEJ - 01.07.2012 o godz 2.55
TRUSKAWKOWY-KAPRYS - LENA - 04.07.2012 o godz???
DARIA23 - TYMOTEUSZ - 07.07.2012
BIDOL - KAMILA - 08.07.2012 o godz. 6.55
ANSZKA - WOJTEK - 09.07.2012 o godz. 9:05
DANERS - FILIP - 09.07 o godz 15.57
MŁODA_MAMUŚKA - OLIWIER - 09.07.2012 o godz. 15:38
SŁONECZKO - PAWEŁ - 10.07.2012 o godz. 1:10
MPEARL - IZABELA - 10.07.2012 o godz. 9:07
OLGA - IGNAŚ - 11.07.2012 o godz. 10:37
SAIKO - SZYMON - 13.07 o godz 9.05
KEJTIN - SARA - 21.07 o godz 16.10
KAMYCZKA - DOMINIK - 25.07 o godz 10.00
MARTADAM - JULIAN - 25.07 o godz ???

........................................................
ANNA77 - MATEUSZ- 7.07(OK 23.06)
MŁODA_MAMUŚKA - OLIWIER - 4.07
AN83 - NATANIEL - 4.07
NECIK - SZYMON - 6.07 ???
BIDOL - KAMILA - 7.07
SAIKO - SZYMON - 14.07
MAKSIU - BŁAŻEJ - 15.07
MPEARL - IZABELA - 19.07
DŻASTA - MAJA - 20.07
MARTADAM - JULIAN (OK POŁOWA LIPCA)
SŁONECZKO - PAWEŁ - 22.07
DANERS - FILIP - 23.07
KAFELKA - NATALIA - 23.07 ???
KEJTIN - SARA - 25.07
KAMYCZKA - DOMINIK - 25.07
OLGA - IGNAŚ - 25.07
DARIA23 - TYMOTEUSZ - 26-30.07
ANSZKA - WOJTEK - 27.07

............................................................

CHŁOPEK - SEBASTIAN- 28.06.2012 o godz. 13.20
MAJÓWKA - LUKAS - 05.08.2012 o godz. ???
CHŁOPEK - (SEBASTIAN/MATEUSZ) - 18.06
MAJÓWKA - LUKAS - 17.08
AGNESSSA - MAKSYMILIAN - 16.09

12 lata 4 miesiąc temu #409115 przez mloda_mamuska

bidol
to Moj Oli trzeci w kolejce się plasuje do Twojej Kamilki :laugh: Obydwoje mają te same problemy ...w razie czego (jak Twoj Mąż się smiał) pełeczke od termometru przejma oboje nawzajem :blush:

12 lata 4 miesiąc temu #409117 przez Olga
Hej dziewczynki.

Ja chora,gorączka prawie 39 i zapalenie piersi-nie wiem od czego to? Gardło też mnie boli.Mały był z Mariką na spacerku,a Olga z Rafałem obiad robili.Strasznie się czuję,jutro z rana do lekarza idę :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 4 miesiąc temu #409118 przez bidol
mloda_mamuska napisał:

bidol
to Moj Oli trzeci w kolejce się plasuje do Twojej Kamilki :laugh: Obydwoje mają te same problemy ...w razie czego (jak Twoj Mąż się smiał) pełeczke od termometru przejma oboje nawzajem :blush:

hahahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: dobrze powiedziane :lol: aż się boję że jakiś fetysz z tego zrobią :silly: :lol: :lol: :lol: :lol:

Olga - oj kurcze - co Ci się przyplątało :ohmy: :ohmy: i skąd to zapalenie piersi???

12 lata 4 miesiąc temu #409119 przez Olga
bidol nie mam zielonego pojęcia,od paru dni mnie dziwnie pobolewały,ale dzisiaj w nocy przeszły same siebie.Ból okropny-bym wolała rodzić jeszcze raz i to nie jest z nawału pokarmu,bo nie mam aż tyle i nie są twarde,może przeziębione,bo to gardło do tego :unsure: Sama nie wiem,pierwszy raz mam takie coć :(

12 lata 4 miesiąc temu #409121 przez mloda_mamuska
Olga a jak sie objawia zapalenie piersi ???
Mnie strasznie jedna boli...od 3 dni... jeszcze jak maly sie zassie to juz w ogole piecze.... tak jakby mi mleko naplywalo,ale 10 razy mocniej...ale nie mam tam mleka ...tzn mam ,ale malo..nie jest ta piers napompowana....no i przystawiam malego do niej czesciej ,zeby sciagal,ale nic nie pomaga....
to uwazaj na Malego jak chora jestes..i szybko wracaj do zdrowia !

bidol ....hehehe wole o tym nie myśleć co i jak beda robili... :laugh:

kurde ta kuzynka miala mi te herbatki z hippa i mleko przywieźć i dupa...... przyleciala do anglii,ale nie wybiera sie do nas poki co bo bilet ma za drogi .a ma pol godziny do nas.......

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka