- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Daria23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
Bidolku- już wiem ile dokładnie wazy moj Brzdąc:) a więc waży 4.880kg:)

Kamyczka-głowa do góry zobaczysz nim się obejrzysz bedzie po rehabilitacji i mały będzie zdró jak rybka:)
M-M- wcinaj tam te jedzonko bo po tyłku dostaniesz:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Ja również się witam z rana.Widzę,że Ignaś juz któryś dzień z rzędu budzi się przed 8 i tak po godz,albo dwóch już śpi z powrotem.Nocka normalna-co 2,5 godz.pobudka.Zapisuję sobie karmienia i przez dwa dni moj mały tylko raz wytrzymał 3 godz.bez cyca,a tak przewaznie 2,5 godz.przerwy ma,a nie raz i krócej.

Dziewczyny powiedzcie mi,czym się objawiają pleśniawki,bo nigdy nie widziałam(moje panny nie miały) i nie wiem,jak sprawdzić,czy Ignaś czasem nie ma? Czy to sa jakieś krostki,czy taki biały nalot? i czy piersi też bolą przy tym?
- mloda_mamuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Nasza nocka super, Mały zjadl o 22 pozniej o polnocy i o 5 stal dopiero

na te jego krosty na twarzy czytalam,zeby sudokrem kupic i smarowac. mam sudokrem ,le czytalam,ze zawiera sterydy i zeby ostroznie z nim.... Myslicie,ze moge spróbować posmarowac buźkę tym sudokremem???
ja wlasnie wcinam sniadanie - dwie bulki z warzywkami

Daria super,ze mialas udany dzien ! tez poszlabym ze znajomymi gdziekolwiek...a wszyscy w Polsce

Moze sprobujcie Tymka wieczorem wymęczyć trochę ?? Moj Mąż jak wraca z pracy o 17 to zje sobie obiadzik ...pogadamy,idziemy na spacerek i o 22 zaczyna bawic sie z malym... i tak poltorej,dwie godzinki.... i Maly po tym ladnie zasypia

Olga ja często mam pleśniawki

tutaj masz jak u niemowlakow wygladaja :
parenting.pl/portal/jak-wygladaja-plesniawki-u-niemowlat
Moj mial wlasnie takie białe plamy.
ja zaraz zabieram sie za obiad,bo nie wiem czy maly pozwoli mi pozniej na zrobienie czegokolwiek a teraz nie spi,ale lezy grzecznie w wózeczku

Dziewczyny jadlyscie juz nalesniki ???? ja mam taką ochotę...a wczoraj obiecałam mężowi,ze na deser zrobie

- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)

- mloda_mamuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jako ze niedlugo mam urodziny mąż kazal mi coś sobie wybrać . Kiedys sam mi kupowal,ale ja zawsze mam coś 'wymarzonego, wypatrzonego..'

Ale powiem Wam,ze czasem udziela sie cos takiego innym..bo przez moją mamę boję się czarnego kota..jak przebiegnie mi droge..to zatrzymuje sie i czekam az ktos inny pierwszy przejdzie...... glupie to strasznie

- Kamyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jesteś już z nami Dominiczku!

MM nie wiem co do tych naleśników,ale też mam na nie chętkę

Daria-super,że miałaś chwilę wytchnienia

Dziewczyny w jakich pozycjach karmicie?
- saiko
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami

A noc mielismy jak marzenie - od 24 do 7:30 dwie pobudki - nie wiem nawet o ktorej i czy byly zainicjowane przez niego czy to ja sie przebudzilam ale szybko dalam mu cyca przez pol-sen i bez najmniejszego marudzenia. A o 8 zasnal i obudzil sie o 10 wiec moglam spokojnie zjesc sniadanie i wypic kawke:).
Na razie spi z nami - dopuki sa dwa karmienia w nocy. Jak zejdzie do jednego lub w ogole nie to wtedy bede walczyc z lozeczkiem. Na razie z lenistwa - a tak sie zapieralam w ciazy, ze nie ma spania z nami

W ogole to przed porodem sie nie wie (przy pierwsym dziecku) co to znaczy miec malenstwo i sie nim zajmowac, bylam taka naiwna w twierdzeniu co bede a czego nie

W ogole to dziewczynki - wszystkiego naj dla Waszych malenstw z okazji miesiaca

Teraz z perspektywy porodu wiem, ze w nastepnej ciazy nie bede sie wyglupiac z zadna herbatka malinowa, wiesiolkiem, masazem krocza ... Bo to bylo calkiem niepotrzebne.
- Daria23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Myśłałam że probley brzuszkowe mamy z głowy ale się grubo myliłam:(

- Kamyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Daria to są kolki???Kamyczka - wczoraj wytchnienie a dziś powrót do rzeczywistości...mały ciagle placze od rana i marudzi i tak dzień w dzień
Myśłałam że probley brzuszkowe mamy z głowy ale się grubo myliłam:(od trzech dni wszystko wróciło spowrotem mały robi dużo kup w ciągu dnia ale zanim ją zrobi na płacze tyle i na pręży się że szkoda gadać:(zmęczona już tym jestem:(
i czuje się bezradna
- Kamyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Truskawka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Daria23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Daria23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Truskawka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Truskawkowy Kaprys-gratulujemy:)
dzięki

podacie aktualną liste mam i maluszków?

- mloda_mamuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

My z Mężem w sobote kupujemy taki mały torcik i zjemy z okazji miesiaca Oliwierka

Olga a to tez sobie zjem

saiko hehehe...u nas to samo bylo ..w ciąży obiecywalismy sobie,ze nie bedzie spał z Nami... a okazało się,że łózeczko póki co stoi i się kurzy

hmm.. co do wiesiolka,herbatki i masażu.... ja wszystk zastosowalam i rodzilam prawie 17 ciężkich godzin,wiec też w następnej ciąży nie zamierzam się wydurniać........ no i cale prawie 8 miesiecy pracowalam,ciagle chodzilam i ogólnie duży wysilek fizyczny...Wszystko po to ,ze niby jak nie lezysz tylko duzo chodzisz to masz łatwy i szybki poród......i tez się nie sprawdziło....no ale moze dziekki temu nie przytyłm tak duzo..zawsze jakiś plus

DZIEWCZYNY macie osobne pokoiki dla Maluszkow(wiem,ze niektore mają) czy Maluszki tam samo śpią w swoich pokoikach ??? ja bałabym się tak zostawic Malenstwo.

Daria mam dla Ciebie dobrą nowinę Kuzynka wysłała już do mnie te kropelki. Oczywiście wysłała mi je z rachunkiem,zebym sama zapłaciła,bo jeszcze jej nie oddam......

Majowka o ile jeszcze tu zaglądasz to proszę:
tak mi się z Twoimi portugalczykami skojarzyło

wiem,ze na początku nie ma się na nic czasu ..chociaz Ty i tak masz luksus,bo Twoj Misiek Cię wyręcza