- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
Daners ja tej diety nie stosowałam,więc nie wiem-tylko tyle o niej gadają,że mega niezdrowa jest
Misiowa Hania to prawdziwy bobasek,wałeczki sa słodkie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kejtin
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Zaczęłam pisać pracę licencjacką i ot, brakuje czasu:)
Ale co u nas...
Mała mierzy 64cm i waży 5600 (dla przypomnienia urodziła się mając 56cm i ważyła 2700)
Je dalej moje mleczko, a nowości zacznę jej wprowadzać jak skończy 6 m-cy, nie spieszy mi się do modyfikacji jej zawartości brzuszka
Szczepionki znosi bardzo dobrze, żadnych efektów ubocznych:)
Martwi mnie tylko to, że qpciaka robi raz na 3 lub 5 dni...
Dziś na macie edukacyjnej spędziła dwa razy po 3h i sama się bawiła Także już powoli zaczynam mieć czas dla siebie:)
Noce przesypiamy tz mała je o 20 ostatni posiłek i śpi do 5 rano, karmienie i śpi do 9 także pięknie:) Za dnia nadrabia i potrafi co 2h jeść ale normą u nas jest posiłek co 4 godziny:) Zjadamy jednorazowo 130ml czasami 140 choć rzadko, jeszcze za wcześnie na większe porcje:) Jeśli moje mleko jest mało wartościowe to potrafi i po 1,5h domagać się kolejnej porcji - teraz widzę jak ważna jest "dieta" mamy:)
Jeśli chodzi o rozwój - maleńka trzyma główkę choć czasami się jeszcze chwieje, na macie potrafi się z brzuszka przekręcić na plecki, w drugą stronę jeszcze nie:)
Gaworzy, też krzyczy ale w taki jakby miły sposób (może zostanie piosenkarką)
I tak jak wasze pociechy, też wkłada rączki do buzi ale bardziej dlatego że ją dziąsełka swędzą Oj mamy 4 spuchnięte miejsca na dole tak jakby miały się ząbki wybijać ale nie zauważyłam nic białego póki co:) Co ciekawe - spuchnięte są dziąsełka też tam gdzie miała ząbki płodowe, więc są szanse że będzie miała swoje mleczaki
Miałyśmy już chrzciny.. wszystkie dzieci płakały (było ich 13) a moja się śmiała - szczególnie jak śpiewali A gdy ksiądz lał małą wodą to się spojrzała na niego, za chwilę na mnie z minką "Mama ten Pan coś chce, weź mnie stąd" i znów się śmiała:) Także niezapomniane chwile:)
Jeśli chodzi natomiast o mnie, to okresu nie mam - i wcale mi się nie spieszy
Co do kilogramów - pozostały 2 do zrzutu noi brzuszka trochę bym chciała zgubić ale nie wiem jak;) Sprawy zabiegowo lecznicowe - już po wszystkim a wyniki histopatologiczne dobre:)
A co do siedliska dla malucha to ja mam takie: (gorąco polecam)
- kejtin
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
saiko no wiec od kiedy przechodzisz na diete
od jutra i chcę też zacząć ćwiczyć już intensywnie bo zaprzestałam z miesiąc temu
chlopek - ja na szczescie mam internet w komorce i jest nawet znosne w uzywaniu bo nie moglabym bez internetu, łatwo jest zajrzec jak sie szuka jakies informacji
moje maleństwo dziś też dużo spało, to pewnie przez pogode
Kejtin - ale aniołek Ci się trafił 6h sama na macie? przekręca się i tyle śpi? wow!!! i widzę, że masz skarpetulki z dzwoneczkami mój tez ma z biedronkami
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
My bylismy na zakupach w lidlu i kupiłam 3 paczki proszku lowela i te worki prozniowe a pozniej do tesciow pojechalismy na chwilke. Kamila na ich widok zaczeła piszczec - moje kochane dziecko
Daria - oj boziu - Tymcio jest przesłodki - te jego oczka rozpływam sie
Saiko - Szymuś to słodki misio - piękne ubranko
Ja tez prawka nie mam. Mam zrobiony kurs i juz kilka razy oblałam ale ja sie wezme na wiosne. Nie boje sie tych nowych przepisow a wiem dobrze ze co nagle to po diable wiec w tym roku sobie odpuszczam
Mnie od 2 dni boli watroba - tzn wątroba nie boli ale napuchła i uciska na reszre naządow boli mnie cały brzuszek
Misiowa - a co sie Tobie dziene kochana??
Kejtin - ależ słodka Twoja Sara prześliczna dziewczynka i faktycznie aniołek. Zazdroszcze
)
- kejtin
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jak lezy na macie to jej specjalnie zakladam i jak lapie rączką nóżki to robi halas i sie smieje Szkoda ze nie ma takich rekawusi
A dzidzia moja - to faktycznie aniolek i oby juz tak zostalo
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Moze uda mi sie odzwyczaić ją od mleka w nocy
Pisałam wczoraj do Ani. U nich wszystko ok. Ale strasznie zapracowana jest. Postara sie dzis wpasc
A Wy jeszcze pewnie spicie ale Wam dobrze
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u mnie tez pobudka dzis o 4 zreszta cala noc niezbyt... ale teraz zrobil mały sobie drzemke wiec REEELAKS pewnie jakies 10 minut hahaha
Bidol mówisz Kamilka juz nie pije mleczka w nocy -dobre u mnie to jeszcze tak pieknie niema.Oszukuje Go ale pozniej sie domaga
Kejtin fotki slodziutkie a co to za krzeselko firma? bo chyba wkrotce trzeba sie rozjerzec juz za takim sprzetem
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
i bede wczorajsze popoludnie nadrabiala .
ale mi sie ziewaaaaa
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
doczytałam Olga ma rację, zasłużyłam sobie, ale to i tak była miła lektura okraszona ślicznymi obrazkami i filmikiem
Wasze pociechy są przepiękne, fajnie jest patrzeć, jak rosną nasze lipcowe (i nie tylko) bejbiczki
I tak się zachwyciłam tymi maluchami, że zapomniałam, co komu miałam napisać
Z ostatnich postów pamiętam, że pisałyście o grzechoczących skarpetkach, na rączki też są, wygooglujcie sobie: grzechotka na rączkę.
A teraz idę się zdrzemnąć, nocka taka w miarę, a pobudka o 6.30, może powoli wracamy do normy po zmianie czasu.
PS Pogoda depresyjna
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa