BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 1 miesiąc temu #463062 przez Kamyczka
Chłopek będziemy tęsknić,wracaj :)
Daners ja tej diety nie stosowałam,więc nie wiem-tylko tyle o niej gadają,że mega niezdrowa jest :blink:
Misiowa Hania to prawdziwy bobasek,wałeczki sa słodkie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #463142 przez kejtin
Witajcie :) Jestem jestem, czytam was tylko czasu brakuje na wpisanie kilku słów:)
Zaczęłam pisać pracę licencjacką i ot, brakuje czasu:)

Ale co u nas...
Mała mierzy 64cm i waży 5600 :) (dla przypomnienia urodziła się mając 56cm i ważyła 2700):)
Je dalej moje mleczko, a nowości zacznę jej wprowadzać jak skończy 6 m-cy, nie spieszy mi się do modyfikacji jej zawartości brzuszka :-)
Szczepionki znosi bardzo dobrze, żadnych efektów ubocznych:)
Martwi mnie tylko to, że qpciaka robi raz na 3 lub 5 dni...

Dziś na macie edukacyjnej spędziła dwa razy po 3h i sama się bawiła :) Także już powoli zaczynam mieć czas dla siebie:)

Noce przesypiamy :) tz mała je o 20 ostatni posiłek i śpi do 5 rano, karmienie i śpi do 9 :) także pięknie:) Za dnia nadrabia i potrafi co 2h jeść ale normą u nas jest posiłek co 4 godziny:) Zjadamy jednorazowo 130ml czasami 140 choć rzadko, jeszcze za wcześnie na większe porcje:) Jeśli moje mleko jest mało wartościowe to potrafi i po 1,5h domagać się kolejnej porcji - teraz widzę jak ważna jest "dieta" mamy:)

Jeśli chodzi o rozwój - maleńka trzyma główkę choć czasami się jeszcze chwieje, na macie potrafi się z brzuszka przekręcić na plecki, w drugą stronę jeszcze nie:)
Gaworzy, też krzyczy ale w taki jakby miły sposób (może zostanie piosenkarką);)
I tak jak wasze pociechy, też wkłada rączki do buzi ale bardziej dlatego że ją dziąsełka swędzą:) Oj mamy 4 spuchnięte miejsca na dole tak jakby miały się ząbki wybijać ale nie zauważyłam nic białego póki co:) Co ciekawe - spuchnięte są dziąsełka też tam gdzie miała ząbki płodowe, więc są szanse że będzie miała swoje mleczaki :)

Miałyśmy już chrzciny.. wszystkie dzieci płakały (było ich 13) a moja się śmiała - szczególnie jak śpiewali :) A gdy ksiądz lał małą wodą to się spojrzała na niego, za chwilę na mnie z minką "Mama ten Pan coś chce, weź mnie stąd" :) i znów się śmiała:) Także niezapomniane chwile:)

Jeśli chodzi natomiast o mnie, to okresu nie mam - i wcale mi się nie spieszy :)
Co do kilogramów - pozostały 2 do zrzutu noi brzuszka trochę bym chciała zgubić ale nie wiem jak;) Sprawy zabiegowo lecznicowe - już po wszystkim a wyniki histopatologiczne dobre:)
A co do siedliska dla malucha to ja mam takie: (gorąco polecam)
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #463145 przez kejtin
I moje maleństwo na chrzcinach :)
Tacie udało się zrobić fajną focię:)
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #463150 przez saiko
daners napisał:

saiko no wiec od kiedy przechodzisz na diete ;)

od jutra :) i chcę też zacząć ćwiczyć już intensywnie bo zaprzestałam z miesiąc temu

chlopek - ja na szczescie mam internet w komorce i jest nawet znosne w uzywaniu :) bo nie moglabym bez internetu, łatwo jest zajrzec jak sie szuka jakies informacji

moje maleństwo dziś też dużo spało, to pewnie przez pogode

Kejtin - ale aniołek Ci się trafił :) 6h sama na macie? przekręca się i tyle śpi? wow!!! i widzę, że masz skarpetulki z dzwoneczkami :) mój tez ma z biedronkami

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #463158 przez bidol
Hej.

My bylismy na zakupach w lidlu i kupiłam 3 paczki proszku lowela :) i te worki prozniowe :) a pozniej do tesciow pojechalismy na chwilke. Kamila na ich widok zaczeła piszczec :) - moje kochane dziecko :) :) :)

Daria - oj boziu - Tymcio jest przesłodki - te jego oczka :) rozpływam sie :)

Saiko - Szymuś to słodki misio - piękne ubranko :)

Ja tez prawka nie mam. Mam zrobiony kurs i juz kilka razy oblałam ale ja sie wezme na wiosne. Nie boje sie tych nowych przepisow a wiem dobrze ze co nagle to po diable wiec w tym roku sobie odpuszczam :)

Mnie od 2 dni boli watroba - tzn wątroba nie boli ale napuchła i uciska na reszre naządow :( boli mnie cały brzuszek :(

Misiowa - a co sie Tobie dziene kochana??

Kejtin - ależ słodka Twoja Sara :) prześliczna dziewczynka i faktycznie aniołek. Zazdroszcze
)

12 lata 1 miesiąc temu #463169 przez kejtin
saiko , bo to fajna sprawa te skarpetki :)
Jak lezy na macie to jej specjalnie zakladam i jak lapie rączką nóżki to robi halas i sie smieje :) Szkoda ze nie ma takich rekawusi :)
A dzidzia moja - to faktycznie aniolek i oby juz tak zostalo :-)

12 lata 1 miesiąc temu #463247 przez bidol
Doberek. My juz od pewnego czasu na nogach :) cbłopaki pojechali ( do przedszkola i do pracy ) a Kamilka drzemie. Obudziła sie dzis o 4.00 i spania juz nie było bo sobie gadała w łóżeczku na cały dom. Później wiełam ją do nas i do 6.30 pospała :) pobudka była dzis tylko jedna ta o 4.00 i dałam jej tylko herbatke . Wiec cała noc bez mleczka była :) teraz przez sen sobie pije :)
Moze uda mi sie odzwyczaić ją od mleka w nocy :)

Pisałam wczoraj do Ani. U nich wszystko ok. Ale strasznie zapracowana jest. Postara sie dzis wpasc :)

A Wy jeszcze pewnie spicie :) ale Wam dobrze :)

12 lata 1 miesiąc temu #463261 przez daners
Bidol niebądz taka daj dziewczyna pospac ;P

u mnie tez pobudka dzis o 4 zreszta cala noc niezbyt... ale teraz zrobil mały sobie drzemke wiec REEELAKS pewnie jakies 10 minut hahaha :)

Bidol mówisz Kamilka juz nie pije mleczka w nocy -dobre u mnie to jeszcze tak pieknie niema.Oszukuje Go ale pozniej sie domaga :)

Kejtin fotki slodziutkie a co to za krzeselko firma? bo chyba wkrotce trzeba sie rozjerzec juz za takim sprzetem :)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 1 miesiąc temu #463270 przez mloda_mamuska
hej,my juz wstalismy. zaraz musze sobie walnac herbatke .bo zasne ;/
i bede wczorajsze popoludnie nadrabiala .

ale mi sie ziewaaaaa :dry:

12 lata 1 miesiąc temu #463274 przez daners
m-m herbate ;p przeca Ty kawosz tez :) czy kawa na deser:)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 1 miesiąc temu #463277 przez chłopek
hej ja mam jeszcze lapka do 16:) Dzisiaj na szczepienie z Sebkeim ale chyba nie bedzie szczepiony bo mi kaszle :(

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #463279 przez anszka
Cześć kochaniutkie,
doczytałam :) Olga ma rację, zasłużyłam sobie, ale to i tak była miła lektura okraszona ślicznymi obrazkami i filmikiem :)
Wasze pociechy są przepiękne, fajnie jest patrzeć, jak rosną nasze lipcowe (i nie tylko) bejbiczki :kiss:
I tak się zachwyciłam tymi maluchami, że zapomniałam, co komu miałam napisać :blush:
Z ostatnich postów pamiętam, że pisałyście o grzechoczących skarpetkach, na rączki też są, wygooglujcie sobie: grzechotka na rączkę.
A teraz idę się zdrzemnąć, nocka taka w miarę, a pobudka o 6.30, może powoli wracamy do normy po zmianie czasu.

PS Pogoda depresyjna :(

12 lata 1 miesiąc temu #463284 przez chłopek
sebek ma grzechoczące skarpetki dostał ostatnio od cioci na fb mozecie zobaczyc:)

12 lata 1 miesiąc temu #463286 przez Kamyczka
Witajcie :)
Chłopek my dzis też szczepimy,już się boję :(
Kejtlin witaj kochana :) córcia słodka :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #463288 przez chłopek
kamyczka no ciekawe czy sebek bedzie miał szczepienie jak mi kaszle

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka