BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 1 miesiąc temu #464337 przez chłopek
hej u nas ciezka noc sebek sie ciagle budzil teraz ma goraczke, bola go raczki to pewnie po szczepionce, ja sie musze umowic na jazdy w sobote zadzwonie, no za malo bo 400gr w miesiac to malo

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #464349 przez mloda_mamuska
chlopek a od zupek wiecej Ci będzie przybierał niż od mleczka? czy nie chcesz,żeby wolał butle niz cyca?
to daj Mu czopka albo syropek na gorączke . ;)

12 lata 1 miesiąc temu #464428 przez Kamyczka
Hejka mamusie :)
U nas znów deszcz :(
Dominik po szczepionce ok jak na razie,nawet stanu podgorączkowego nie miał :blink:
Chłopek biedny Sebulek,ucałuj :kiss: podobno syropek nurofen jest dobry
Olga powodzenia na jazdach
Daners zawsze pierwsza jesteś :blink:

12 lata 1 miesiąc temu #464443 przez słoneczko
hejka dziewczyny, umnie nocka zawsze taka sama mały zasypia po 18 wstaje o 4 daje mu mleko i idzie dalej spac i spi do rana.

powiedzcie mi jakie kupki powinny byc po mleku modyfikowanym, moj maly zrobil juz 2 razy taka kupke z jakimis niteczkami czarnymi i sie kleiła? czy sa to kupki prawidłowe? dodam ze robi takie kupki po jabłku?

ja ubrałyscie maluchy do kosciola do chrztu?

mi tez ksiadz robil problem z chrztem bo niechcial sie zgodzic zebym ochrzcila w innym kosciele to mnie zdenerwowal tym i go wyzwalam odrazu wypisal mi zaswiadczenie i jeszcze chcial pieniadze odemnie za wypisane tego zaswiadczenia, chrzest mamy 17 listopada:0

12 lata 1 miesiąc temu #464452 przez mloda_mamuska
sloneczko moj po modyfikowanym robi żółte,zielone,czasem ma kawalki czarne .ale myslalam ze to normalne. a tu jest napisane,ze chyba nie ;p
www.benc.pl/czytelnia/456/kupka-dziecka-prawde-ci-powie/

jak teraz bede na szczepieniu to spytam .bo nie wyglada jakby go cos bolalo.ale powiem w razie czego,ze robi zielone i czasem ma kawalki czarne,.

a u nas slonce wyszlo jupii

12 lata 1 miesiąc temu #464462 przez słoneczko
m_m kiedy masz szczepienie?

12 lata 1 miesiąc temu #464487 przez chłopek
dalam mu czopka juz jest lepiej. ja mialam komplecik do chrztu zreszta cieplo byl ksawcia mialam w spiworlu talim bialym a futerkowym ale w grudniu bul chrzest

12 lata 1 miesiąc temu #464516 przez Daria23
Hej laski witam sie z rana u nas nocka kiepska mały cos się budził często i spał jakoś nie spokojnie...My mamy dziś święto - 4 miesiące huraaaaa:):)

Olga-ja dałam 100zł jak co łaska to co łaska:)
Daners-piękny Fifi ależ on ma oczęta:)

U nas dzis od rana deszcz i deszcz nie zapowiada sie fajny dzień w dodatku od rana nie mam prądu i zła jestem tu wystarczy ze troche powieje wiatr i juz pradu nie ma jednak cywilizoane miejsce jest lepsze od lasu:/

12 lata 1 miesiąc temu #464551 przez bidol
Agnessa - co za wiadomość :ohmy:

GORLUŚ KOCHANIE GRATULUJĘ - UCAŁUJ MAJUSIĘ!!!!!!!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Misiowa - super że wszystko jednak ok :kiss: :kiss: :kiss:

Daners - niestety tylko jeddna noc była z jednym budzeniem i herbatką - dziś już tak pięknie nie było :dry:

M_M - My mamy Nicona lustrzankę i jest super - poza wymiarami - ale w lustrzance to chyba normalne :huh: choć marzy mi się taki malutki aparacik ;)

Kejtin - ale masz super córcię :cheer: - taka grzeczniutka :cheer: :kiss: :kiss: :kiss:

Olga- kiepsko z tym kościołem ;)

Daners- ale Filutek booooooski - piękny jest - :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer:

Słoneczko - zazdroszczę nocy :cheer: :cheer: :lol: :lol: a co do kupek to mamy takie i gorsze, ale Kamilka nie marudzzi więc raczej brzuszek jej nie boli :huh:

DARIA- NAJLEPSZEGO DLA TYMUSIA :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Kamyczka
- super że Dominiś super przeszedł szczepienie :laugh:

Chłopek
- i jak Sebuś się czuje??

Ja kiedyś dałam Kamili ten słoiczek - marchewkę i za chiny nie chciała tego jeść ;)
a wczoraj ugotowałam własną marchewkę i zblendowałam- mała zajadała się jak nigdy - nawet bardziej jej smakowało niż jabuszko :laugh: z resztą się nie dziwię bo marchewka bardzo słodka była i pyyszna :laugh: :laugh:
Dlatego - dziewczyny jak macie w pobliży sprawdzony zieleniak lub targowisko - kupujcie marchewkę i same przygotowujcie - :laugh: wystarczy ugotować i zblendować :laugh:
Swoją drogą pojęcia nie mam czemu te dania ze słoiczka są takie ochydne (prócz deserków) :S

My dziś na szczepienie idziemy ;)

A i Kamila już non stop przekręca się na brzuszek - opanowała już to do perfekcji :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #464607 przez saiko
hej dziewczynki,

ja wlasnie pije druga kawke, pogoda do bani, deszczowo, pochmurno

Szymek urzadzil pobudkę o 5:30 :( drugi raz z rzędu - mam nadzieje ze nie wejdzie mu to w krew bo my z mężem chodzimy spać po północy. Ale na szczescie babcia wziela gnojka i pospałam do 8:30. Teraz maleństwo znów śpi a jak wstanie to dam mu mleczko z kaszką łyżeczką :D

Olga - co do chrztu to my chyba na poczatku lutego zrobimy bo moja siora - chrzestna wczesniej nie moze przyjechac. Ciekawe ile my zapłacimy, ksiądz to znajomy rodziny więc może nie zedrze :P
jak jazdy?

bidol - no widzisz, jakbym wiedziala to bym wychodowała w lato swoja marchewke i zamrozila ;) a dania ze sloiczków są beeee bo nie są solone ani słodzone itd Ja jadłam kiedyś bo miałam problemy z żołądkiem i przez 2 tyg jadąłm tylko słoiczki, kaszke kukurydzianą i sucharki ;) dieta odchudzajaca super ;) Oj biedna Kamilka - kuj kuj będzie
ja za ok 2 tygodnie mam szczepienia, ostatnio Szymuś obsikał gabinet, przewijak i mamusię podczas badania :D

Chlopek - trzymam kciuki żeby Sebusiowi przeszło choróbsko

wczoraj zadarłam z teściową bo nie zjadłam jej lazanii (normalnie sam tłuszcz bo i mięso tłuste i śmietana i ser żółty a ona mówi że tam nie ma nic tłustego) i ugotowałam sobie kurczaka :)

takie bezcukrowe ciasteczka kupilam do kawki:

12 lata 1 miesiąc temu #464634 przez mloda_mamuska
sloneczko szczepienie mamy za tydzien we wtorek ;)

bidolku
jak kupimy lustrzanke to bede pisala,zebys mi pomagala z ustawieniami;D
:laugh:

Daria buziaki dla Tymusia :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

ja nast kawe pije :S

12 lata 1 miesiąc temu #464637 przez anszka
Hali, halo :)
Ale beznadziejna pogoda :angry:

Dziewczynki, chciałabym zrobić Wojtusiowi herbatkę, więc mam do Was pytania :laugh:
1. Woda kranówa czy z butelki?
2. Woda tylko zagotowana czy gotowana przez ileś tam minut?
3. Herbatka może być podana w tej samej butelce, w której mu ściągnięte mleko raz na ruski rok podaję?
Sorrki za śmieszne pytania, ale ja zielona jestem w tym temacie :)
Chciałabym sprawdzić, czy mu zasmakuje, bo chcę mieć w razie "w".

12 lata 1 miesiąc temu #464644 przez Kamyczka
Daria całuski dla Tymusia :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Dziewuszki ale z Was kawoszki :blink:
Anszka ja raz dałam herbatkę woda przegotowana nie chciał pić koperkowej :( i nie radze robić w tej co mleko,bo mój potem mleka nie chciał mimo że wyparzyłam butlę :(

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #464652 przez mloda_mamuska
anszka ja robie w tej samej co mleko. to znaczy teraz juz male mam na herbatki a duze na mleko.ale wczesniej jak male wystarczaly na mleko to robilam i to i to z tych samych. nie mialam zaznaczone markerem ktora to byla ta co dałam herbatke...a jak mam 6 identycznych butelek to nie notowalam i nie zaznaczalam jakiejs jednej wyjatkowo... ;) I nie miałam problemu z piciem mleczka pozniej.moj maly nie chcial pic herbatki ,dopiero jak mu zaczelam dawac np 3 lyzeczki wiecej herbatki niz jest zalecane ;)
wode daje mineralna ;) no i woda taka ..zagotowana i ostudzona. moj nawet chlodna pije ;)
a wczoraj kupilam pierwszy raz sok jakis owocowy i dałam Mu i wypil cally.a ja pozniej wzielam łyka i miałam wrażenie,ze cytryne czystą pije..taki kwas :X

szukalam marchewkowego soku i nie bylo wiec wzielam jakis jablko cos tam ...

12 lata 1 miesiąc temu #464661 przez daners
wrocilam ze spacerku:) u nas tez wiatrzycho ze fryzure to ja mialam eech jak mop potrzepana ;]
Kamyczka no no kawoszki kawoszki ;] wlasnie popijam... :)
i zaraz pedze robic obiadek..

Bidol Daria :kiss: :silly:

saiko ciastkaaa :lol: pokaz sklad albo napisz ile maja wegli :):):)jak mozesz....

Anszka a ja robie z przegotowanej ostudzonej.. i butelka bez znaczenia ktora biore :) Moj chyta sie wszystkich co by tam niebylo hahaha

Wczoraj zauwazylam i tak sie smialam ze Fifi bawiac sie probuje wsadzic sobie zabawki do buzi i tak smiesznie jezykiem je traktuje :lol:

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka