- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
Witaj Kamyczka
Może juz bedzie coraz cieplej
a jak tam Twój brzusio ? rośnie czy dalej malutki ? )
mój tak troszeczkę podrósł.a mały tak kopiee;)) mąż mu już kołysanki śpiewa jak wieczorkiem kopie ..ale nie słucha się go hehe
Młoda mamuśka,minimalnie rośnie, ale nadal nie wygląda na ciążowy, jestem jakaś inna Ale masz fajnego męża-choć i ja nie narzekam na swojego, gotuje i sprząta nawet jak wróci z pracy, robi zakupy jest kochany
Ale mam dziś ochotę na kebaba
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale mi od wczoraj brzuszek wysadził,teraz to mam taki,jak w pierwszej ciąży w 7-8 mies.,nie wiem co to będzie na koniec ciązy,ale o dziwo spodnie noszę cały czas sprzed ciązy,tylko pod brzuchem zapinam,ale chyba juz niedługo w nie nie wejdę.3,5 kg.juz przytyłam.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja przespałam program i nie bardzo wiem, o czym mówicie były jakieś testy
Ja nadal jestem za mutsy 4 rider z pompowanymi wszystkimi kołami i skórzaną rączką.
X-lander jest fajny, jeździłam po sklepie, ale nie można przestawiać spacerówki w stronę mamy. Chyba już nawet o tym pisałam
M_M- kup sobie syrop dla ciężarnych Prenalen - podobno jest skuteczny i trzymaj się zdrowo
Kamyczka - mojej mamie brzusio wyskoczył dopiero w 6. miesiącu, więc nie martw się.Mały brzusio jest wygodniejszy podczas codziennych spraw.
A z tego co piszesz to chyba też już czujesz ruchy, tak podobnie opisywał mi to lekarz i mama, więc się teraz wsłuchuję i wczoraj wieczorem chyba się przemieszczał, ale rano już tego nie czułam
Daners, Kamyczka, Saiko, Chłopek, Necik - a Wy macie już jakiś wózek na oku?
Olga, M_M- do spacerówki podobno wkłada się już takie półroczne maluchy, dlatego ważna jest budowa spacerówki, podnóżek i śpiworek w naszym przypadku.
Bidol - jak Twoje skurcze? minęły? i dlaczego trzeba być ostrożnym z głaskaniem brzucha przy skurczach? nasilają się wtedy?
Ja się szykuję i jadę do pracy zawieźć zwolnienie, do miłego...
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
dziewczyny ja slyszalam,ze te na 3 kółkach są bardzo niestabilne.. i źle się nimi jeździ a Wy jak myślicie -doswiadczone mamuśki. )
Doberek
Dziewczyny - jak już wcześniej pisałam ja mam Quinny buzz
tylko starszy typ siedziska - ale mam zamiar kupić dla dzidzi ten nowy model(siedziska)
wózek jest STABILNY - Seba jeździł w nim do 3 roku życia
Wcześniej miałam Quinny Speedy - ale sprzedałam i kupiłam Buzz - co nie znaczy że speedy jest mało stabilny- po prostu był za duży i spacerówka mi mniej odpowiadała - ja wole kubełkowe a tamta była rozkładana na płasko i nie dało się jej zrobić cołkowicie w pozycji pionowej - tylko półleżącej
tu macie opinie o buzz
www.bangla.pl/opinie/p748/quinny-wozek-buzz-3
ja też kiedyś myślałam że 3- kołówki są mało stabilne - ale to nie prawda - wózek nigdy mi się nie przewrócił. Nie zamieniła bym na żaden inny
a i tu macie fajny test wózków
www.jakkupowac.pl/artykul/116/jak-kupowa...zek-dla-dziecka.html
M_M - zdrówka polecam syrop - PRENALEN
i zazdroszczę męża - i braku węchu - ja mam strasznie wyostrzony odkąd jestem w ciąży
i nie widziałam testu - który wygrał???
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny w znacie się na tych fotelikach?
bo ceny są naprawdę zróżnicowane od 150 do 1,5tys .. mi zależy na tym aby nie był za ciężki ,zebym udźwignęła..a dosyc szczupła jestem i nie mam tak dużo siły jak mój mąż ;P
a czasem będe musiala wyskoczyc gdzies i bd brala małego w fotelik tylko. ale nie mam żadnego typu jeszcze ..jest ich za dużo
anszka poproszę męża ,żeby kupił.. juz mnie męczy to przeziębienie ..cały nosek mam czerwony od ciągłego smarkania.. mały dzisiaj o dziwo od rana ciągle kopie.. zazwyczaj kopal tylko rano i wieczorem
Wy tez tak macie,ze zastanawiacie się do kogo bedzie podobne Wasze maleństwo?
jakie bd miało oczka, buźke.. i w ogóle?? )
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
bo rodzice maja nowe auto i maja kubełkowe siedzenia a w Naszym nie ma kubełkowych. wiec juz nie wiem.
a ten fotelik od stokke kosztuje ponad tysiąc. plus baza . i wydaje się być ciężki więc myslałam o jakims troszkę tańszym i lżejszym
Co tam na obiad robicie dziewczyny ? ))
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jest wykonan z bardzo fajnego materjału - takiej gąbki sztywnej i jest kubełkowa więc dzidzia na 100% nie wypadnie - w sumi podobna jest do gondoli w pozycji leżącej
M_M - ja miałam fotelik Maxi Cosi i teraz też kupię taki tylko tą nowszą wersję PEBBLE
nie są bardzo ciężki ale większe od niektórych - szwagierka miała jakiś przy wózku i mała ma teraz 5 miesięcy i nogi już jej wystają
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
fajny ten fotelik a jak cenowo on wygląda?
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Ale tu ciekawe tematy! Szkoda, ze nie mam polskiej tv, tez bym ogladala...
Odnosnie tego co powiedzialam wczesniej o 3 kolkach, to sie tyczy najbardziej podloza (u nas jest wszedzie bruk, na szpilkach nie ma mowy, bo obcas sie zdziera w jeden wieczor). Wszystkie tutejsze mamusie ktore mialy 3 kolkowe odradzaja....ale u was sa normalne chodniki, wiec spoko.
Ja mam jeszcze jeden problem, bo mam mala winde, wiec wozek musi byc niewielki, zeby go nie skladac za kazdym razem. Pojde na zakupy z wymiarami windy
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
co do ceny tych fotelików to są trzy typy
allegro.pl/maxi-cosi-citi-4-adac-w-wa-fi...eki-i2148192222.html
allegro.pl/maxi-cosi-cabrio-fix-0-13kg-8...-wa-i2121249737.html
allegro.pl/fotelik-maxi-cosi-pebble-2011...daz-i2118582253.html
ceny różnią się w zależności od modelu i rosznika - jak samochody
mi w tym ostatnim ochraniacz na główkę pasuje - bo te dwa pierwsze - w lato się nie zabardzo sprawdzą - z Sebą miałam ten środkowy i główka bardzo mu się pociła
Majóweczka - to proszę - masz już polskie DDTVN - tylko uwarzaj na Jolę bo dziewczyny się skarżą że dzidki na jej "widok" kopią dziendobry.tvn.pl/