BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #599222 przez km
hej dziewczyny, mialam juz wczesniej napisac ale maly sie obudzil :angry: :angry: jakos nie mam czasu na nic, jutro o 5 rano wyjezdzamy a ja jeszcze nas nie spakowalam i maz w pracy do 22 :( . Od kilku dni Kacpra nie da sie z oka spuscic nawet na minute, nauczyk sie skubany stac i teraz nawet czolganie jest juz nudne, normalnie chwyci sie wszystkiego tylko zeby stanac :silly: guzow juz ma chyba z 3 na glowie :lol:
Jak ja nie lubie pakowania, narazie tylko przygotowalam kacpra jedzenie, sloikow nakupowalam jak na wojne :silly: przynajmniej nie bede musiala w pl wydawac kase, no i na droge jak do stanow a nie do polsi, ale wole byc przygotowana, bo poprzednio jak lecialam sama z kacprem w listopadzie to zamiast wyleciec z rzeszowa wylecielismy z krakowa bo mgla byla, takze w sumie lot byl opozniony 5 godzin.
Widze ze zabkow maluchom przybywa :lol: my ciagle czekamy :laugh: jzu nawet nie zagladam, czekam az mnie ugryzie :silly:

Daria-Tymus super jak zwykle

AniaiFilip- moj tez pewnie 9 kilo jeszcze nie przekroczyl, miesias temu mial 8.5, nie waze go nawet na wadze kuchennej bo tez raz go zwazylam, a nastepnego dnia mial pol kilo mniej u lekarza :silly:

bidol -a wyszlo cos Kamilce z tych testow?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #599235 przez daners
Olga Ignas slodziak i na tym żołwiu uroczy ;]

oczywiscie Tymuś tez slicznotek ;]

a moj hmmm jednak zas to samo ;/ dostal nurofen czy cus i zas spi ;/ biedny...

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #599269 przez AniaiFilip

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 9 miesiąc temu #599279 przez AniaiFilip

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #599307 przez Majowka
Aniai Filip, ja w rozmiarowce wogoel nie operuje miesiacami, jakis bullshit, 80cm to 1,5 roku, a lucaskowi jeszcze daleko do tego wieku :laugh: :laugh: :laugh: ...powinni juz dawno zaktualizowac te rozmiary, bo to wogole bez sensu...

9-12 w zarze, to 78cm, nie? ja juz mam kilka ciuszkow w tym rozmiarze (bluzeczki, spodnie) i sa na teraz..w kwietniu jeszcze pochodzi, ale to juz bedzie koncowka, teraz sa na styk.

...a nie! bluzeczki mam6-9! te sa na styk! faktycznie 9-12 na wiosne bedzie!

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #599368 przez Anna77
Daria Tymuś faktycznie długaśny :) Śliczny chłopak.

AiF oby to kaszlenie to raczej była forma zabawy nowo zdobytą umiejętnością :blink:

Majówka to właśnie jest takie punktowe naświetlanie. Dobrze że o tym przypomniałaś, bo postanowiłam że w przyszłym tygodniu się umawiam i dokańczam moje dzieło. U mnie też wszystko, tylko z jakimś paseczkiem :silly:

Olga Ignaś śliczny i bardzo duży się wydaje ten poskramiacz żółwi. A wiosna faktycznie piękna.

KM no to faktycznie dużo czasu na spakowanie Wam nie zostało. Udanej podróży jutro i bez przygód :)

Bidol daj znać jak tam te wyniki testów.

A my po wizycie i wylądowaliśmy na antybiotyku. No i nawet mnie to cieszy, bo już miałam serdecznie dosyć :angry: Dzisiaj miał 38,7 stopni gorączki. Mam nadzieję że teraz będzie już lepiej.

No i bardzo się cieszę, bo B został dzisiaj specjalnie w domu. Baaardzo mi to pomogło. Wszystko wyprasowałam, a była tego cała masa - trochę ponad dwie godziny mi to zajęło. No i jestem zadowolona, bo mam to już z głowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #599504 przez AniaiFilip

11 lata 9 miesiąc temu #599524 przez Olga
Anna,a jaki Mateuszek dostał antybiotyk? Ignaś miał Vercef i był bardzo smaczny,smakował jak lizak,nie był wcale gorzki ;) Oby mu się poprawiło szybciutko po antybiotyku.My się chyba małymi kroczkami pozbywamy katarku (w końcu). :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

11 lata 9 miesiąc temu #599563 przez AniaiFilip

11 lata 9 miesiąc temu #599628 przez bidol
Daria - Timi słodziutki. I wiesz co z ciekawosci zmierzyłam Kamile. Ze 30 min szukalam cm i zgadnij ile mierzy?? Tez 79 cm :ohmy: z jednej strony az wierzyc mi sie nie chce bo Tymus jest szczuplutki w porownaniu z Kamilka ale z drogiej strony 1,5 miesiaca temu przy szczepieniu byla mierzona i miala 72 cm. Wiec pewnie teraz te 79 ma :)

KM - az wierzyc sie nie chce ze jutro kolo mojego domu bedziesz przejezdzala. Mam nadzieje ze pogoda sie poprawi i urlop sie uda :)

Co do testow Kamili to zla jestem bo nie na tam zadnych norm itp wszedzie sa cyferki np. mleko <0,15 i pojecia nie mam czy to duzo czy malo. A nasza alergolog wyjechala :(

11 lata 9 miesiąc temu #599665 przez AniaiFilip

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #599708 przez bidol
AF - ta miarka jest niedokładna. Dzieci do ok 1 roku zycia a dokładnie do puki same nie stoja powinno sie mierzyć centymetrem. No ja tez byłam ciekawa :)
A z tym nurofenem to dobry pomysł. Poprzednim razem jak Kamilka była przeziębiona to nasza pani pediatra zaleciła 3 razy dziennie przez 3 dni podawac + wapno + wit. C i pomogło :) nurofen jest przeciw zapalny :)

KM - no to nieźle Kacperek się rozwija. Jestem pełna podziwu :) no to pokarze nowe umiejetnosci w Polsce :)

Daners - wspolczuje. Oby ta nocka była lepsza :kiss:

Ania - no to faktycznie antybiotyk jest konieczny. Zdrowka dla Matusia :) :kiss:

M_M - łał 7 ząbkow :) swietnie. Zobaczycie jak słodko te nasze brzdace beda wygladac z zabkami - zwłaszcza tymi górnymi :) Kamilka juz inaczej usteczka układa :)

Aaa i zapomniała bym ...

Olga - Ignaś przesłodki i chyba faktycznie kawał chłopa - bo wygląda na bardzo wysokiego :)

A co do depilacji moje kochane - a nie boicie sie ze moda n nature powroci :S :S a wy tak na stale - i co bedzie wam goło i wesolo :) hahahaha :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #599718 przez Olga
bidol jutro ja też z ciekawości go zmierzę,bo dawno tego nie robiłam,a na mojej wadze wychodzi,że ma 10kg.Zazwyczaj się sprawdzało z wagą w przychodni,ale nie wiem :silly:

Z tą depilacją dobra jesteś,ja tam tradycyjnie się golę,też prawie na zero,nie lubię tych włochów ha ha :lol: taka depilacja by mi się przydała,ale mnie na nią nie stać ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

11 lata 9 miesiąc temu #599745 przez mloda_mamuska

11 lata 9 miesiąc temu #599782 przez Daria23
Witam was z ranka dziś chyba pierwsza:)
Tymek miał trzy dni gorączke a teraz mu wyszła wysypka więc spotkała nas słynna trzydniówka....

Anna-trzymam kciuki żeby Mati szybko wyzdrowiał...Tymek też miał antybiotyk ten co Olga vercef i nawet chętnie go przyjmował

Olga-Ignaś boski na tym żółwiu Tymek by się jeszcze chyba tak sam nie utrzymał

Bidol-Tymi to facet więc wiesz może kości ma cięższe i nie widać wagi a Kama jak to kobieta jak coś przybędzie to zaraz w wałek si,e robi:P:P:P

Majówka-tak Tymuś po tacie bo jego tatuś ma prawie 190cm wzrostu i dobrze bo ja taki mały karakan-159cm:P a facet musi być wysoki żeby laski mogły szpilki nosić:P:P:P

Do nie dziś na weekend wpada siostra więc pewnie w sobote i niedziele się nie odezwe...

A miał któryś z dzieciaczków tą trzydniówke z wysypką??

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka