BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

11 lata 8 miesiąc temu #601202 przez bidol
Doberek

Dana - jestes kochana a juz sie martwilam :kiss: no i co ja slysze Szymus sie rozkrecil :) znam sposob na to. Seba mial wlasnie lozeczko ze szczebelkami i tez ja kladlam go spac a ten z uporem maniaka wstawal i sie smial :) wiec nakladalam mu skarpetki na raczki i nie mial jak sie zlapac szczebelkow i znudzony cala sytuacja usypial :)

Co do Twojej nieobecnosci to rozumiem calkowiceie ale zauwazylam ze jak zaczyna kogos brakowac to zaburza sie cala harmonia i rownowaga naszego forum - mowiac krotko brak nam lipcoweczki i brzdaca lipcowego :) a w ramach rekompensaty prosze o zdjecie Szymcia :)

M_M - witaj w naszym swiecie. U mnie do wczoraj od tygodnia padal snieg - tez go mam po uszy a tak konkretnie po kolana :) chyba nigdy nie stopnieje :(

Ja ostro przygotowuje sie do swiat. Kto mi da przepis na fajna salatke???

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #601216 przez Anna77
hej, u nas dzisiaj piękna pogoda. Błękitne niebo, mocne słońce i .... -10 stopni. Widziałam u kogoś na fb fajny status: "śnieg i zima, sprzątania nie ma!!!" He he, chyba tego będę się trzymać.

Bidol a święta... hmmm... nic mi się nie chce :( U nas też śniegu po ....

MM no proszę, Was też zasypało. Ktoś robi niezłą kasę na tym ocieplaniu klimatu, he he

Dana fajnie że wpadłaś do nas ;)

Olga daj znać co z psiaczkiem.

No dobra, może przynajmniej zrobię listę zakupów małą jakąś. Dzisiaj po południu jadę z Kubą i Kamilem na urodzinki do dzieciaków mojego brata. Moja chrześniaczka Zosia ma 2 latka, a Stasiu 4.

11 lata 8 miesiąc temu #601226 przez Anna77
Bidol przepisów na fajne sałatki jest mnóstwo przecież. Ostatnio wymyśliłam taką i wszystkim smakowała. Moim zdaniem pycha, no i prosty sposób by przemycić szpinak do diety :)

- świeży szpinak
- pomidorki koktajlowe
- boczek
- oliwa z oliwek
- serek Lazur niebieski
- orzechy włoskie
- cebula czerwona - może być, ale nie musi

Szpinak umyć, osuszyć i do miski, pomidorki koktajlowe na pół i na szpinak. Boczek w paseczki i wysmażyć na suchej patelni (ewentualnie z odrobinką oliwy), jak będzie delikatnie chrupiący przełożyć na ręcznik papierowy, żeby go "odtłuścić". Ser pokruszyć na pomidorki, posypać boczkiem i czerwoną cebulą pokrojoną w cienkie półksiężyce, czy piórka. i posypać orzechami włoskimi. Świeżo mielony pieprz - nie solić bo ser i boczek są i tak wystarczająco słone. No i przed podaniem polać niewielką ilością oliwy z oliwek.

Ale lubię też taką z ugotowaną w osolonej wodzie piersią kurczaka, brzoskwiniami i ananasami z puszki oraz orzechami włoskimi i rodzynkami z majonezem.

Oj można by się tu rozpisać.

11 lata 8 miesiąc temu #601241 przez bidol
Ania -dzieki wielkie. Ta z boczkiem brzmi pysznie i na bank sobie ja zapisze. Ale ale masz fajnych chlipaka ze szpinak jedza. Ja mam w domy takiego niejadka - Jedrule no i goscie - ohhh jak mnie to denerwuje. Jedni nie lubia slodkich salatek, szwagier nie lubi z ryzem, Jedrula to juz calkowicie cezko mu dogodzic a i tesciowie - ona wiecznie na diecie a on brzydzi sie wszystkiego. Jest jeszcze bratowa hrabianka ktora wiecznie ma problem z brzuszkiem - pomidory koniecznie obrane ze skorki musza byc no i cebula nie - bo zaraz ja wzdyma ....
Oj juz sie gotuje na sama mysl.
Zawsze robie raczej takie proste typu jazynowa, z brokulem, z orzechami rodzynkami szynka ryzem papryka i ananasem - pycha - kilka osob je :) oczywiscie nie szwagier i ci od slodkiego :p
Ojj przepraszam marudze - ale juz mam dosc wiecznie marudzacych gosci :(

11 lata 8 miesiąc temu #601254 przez MamaEmilki

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu #601347 przez mama89muminka
Hej mamusie.
No i ja wreszcie do was dolaczam po przerwie.
Sporo zmian u nas. Za tydzien sie przeprowadzamy, maz dostal (wreszcie) stala prace, a we wtorek czeka nas ten zabieg, wiec stresu nie brakuje.

Dziewczyny, jezeli ktores dziecko ma problemy ze skora, jakies plaki czy nawet atopowe zapalenie polecam EMOLIUM. DZIALA!!!! I to nawet szybko :) Szkoda tylko ze takie drogie, dalam 50zl za 400ml

Miro po naszym powrocie do normalnego zycia ma jakies problemy z kupa, znowu inne mleko, jedzenie, kaszki sraszki i zaparcia gotowe, tak sie wlasnie napina teraz, ze juz nie wiem co robic.

I jest jeden plus tego powrotu, Miro przespal mi dwie ostatnie noce (gdyby nie budzik meza nie wstawalby nawet na karmienie o 5). Odpoczywam B)

11 lata 8 miesiąc temu #601364 przez mloda_mamuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu #601366 przez mama89muminka
m_m salatki sie improwizuje zazwyczaj, takie najlepsze ;)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #601477 przez mloda_mamuska

11 lata 8 miesiąc temu #601558 przez dana1983
Bidol-dzieki za pomysl, sprobuje z tymi skarpetkami nakladanymi na raczki bo naprawde juz ma dosc jesli chodzi o usypianie:// obiecuje ze wstawie jakieś aktualne zdjatka tego rozrabiaki mojego, moze jutro mi sie uda.

MM - świetny blog, tak lekko piszesz, z przyjemnością przeczytałam posta a zdjecia Olinka genialne, fajnie go ubierasz:)) ja rownież wyczerpuje zniecierpliwoscia wiosny bo naprawdę już mam dość, i zastanawiam sie co z tym globalnym ociepleniem, to chyba jakaś kpina

Dobranoc Mamusie, niech dzieciaczki pospia jak najdłużej, idę walczyć z moim zeby go uśpić bo póki co to widzę ze maz spasowal

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #601584 przez Kamykowa84
Hejka mamusie
Ja dzis jakas zdolowana jestem :(
MM twoj maz to skarb i traktuje cie jak ksiezniczke,super Ja tez wspominalam ostatnio okres ciazy
Dana witaj po przerwie dzieki za wsparcie
ME dzieki staram sie myslec pozytywnie,ale wzrok jest tak waznym organem,a my mamy stresa
Co ogladacie?

11 lata 8 miesiąc temu #601589 przez kejtin
Hej wam:)

No czas tak mi szybko leci ze nie mam kiedy wejsc na forum:)
Skonczylysmy i my dopiero co 8 mcy :)
Moja mala dalej nie chce ze mna gadac:( i zabkow tez niestety nie ma... czekamy dalej

A tu tak na szybko nagranie z 21 marca:)

11 lata 8 miesiąc temu #601595 przez Kamykowa84
Dana masz zdolnego synusia skoro wstaje :) super Dominik nawet nie siada sam
Kejtlin no corcia wymiata jest przeslodka i zdolna :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #601596 przez Kamykowa84
Hejka mamusie
Ja dzis jakas zdolowana jestem :(
MM twoj maz to skarb i traktuje cie jak ksiezniczke,super Ja tez wspominalam ostatnio okres ciazy
Dana witaj po przerwie dzieki za wsparcie
ME dzieki staram sie myslec pozytywnie,ale wzrok jest tak waznym organem,a my mamy stresa
Co ogladacie?

11 lata 8 miesiąc temu #601615 przez maksiu
Hejka ja tylko na chwile udalo mi sie wygrac dzis 3 licytacje zaraz po niedzieli wysylam kase mam nadzieje ze szybko dojdzie i bede do swiat miala ciuszki jestem mega zadowolona
spodnie
allegro.pl/show_item.php?item=3098310635
koszula jedna
allegro.pl/pumpkin-patch-koszula-krata-k...-86-i3100573274.html
i ta brazowa co wam wczoraj pokazywalam tez ja wygralam teraz jeszcze poszukuje jakiejs fajnej koszulki pod nie

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka