- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- maksiumama
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Mam juz swoje 2 aniolki nic wiecej nie trzeba
- Otrzymane podziękowania: 0
dziewczyny dzięki za rady chociaż wczoraj trochę zmiekl jak zobaczył mnie zła i z butelka wina:-)I dziś nam wychodne o ile nic się nie zmieni. Coś miałam napisać i zapomniałam holerka
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- AniaiFilip
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lusiamamanikosia
- Wylogowany
- rozmowna
- Mam Swojego Bąbelka :*
Mój to wszędzie wchodzi , gdzie się da i leci czasem a to na głowę a to na nos i jest płacz ale i tak za chwilę robi to samo nic się nie boi , a teraz ma wielkiego siniaka na policzku bo uderzył w kant stolika , więc Mój Maluszek wygląda jak by z jakiejś wojny wrócił hehe
- AniaiFilip
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
wiem, ze ciezko to zrozumiec..lucasek dosc dziwnie sie rozwija...ale tak juz jest
AiF, ja bym sie nie martwila...moim tez sie nie martwie, na brzuchu nie ulezy ni sekundy..tacy juz sa...w swoim czasie wszystkiego sie naucza
odnosnie nadopiekunczosci...to ja do tych nie naleze...moje kolezanki przezywaja zgroze jak widza, ze zostawiam lucaska lezacego na lozku sofie i ide do kuchni robic herbate...po prostu znam go, wiem ze sie nie ruszy na milimetr w bok, tylko podniesie w gore raczki i nozki, zeby go podniesc...
naprawde nie ma co porownywac
- km
- Wylogowany
- budujemy zdania
Z ta nadopiekunczoscia to jednak jestem w 80 % zgodna z m&m moj tez z 2 miesiace temu spadl z lozka i uderzyl bokiem glowki o podloge byl oczywiscie mega placz, ale po 5 minutach zachowywal sie juz normalnie wiec sie nie martwilam ze jest cos nie tak, bez przesady jakbym miala za kazdym razem jechac do szpitala jak sie uderzy ,to bym musiala tam chyba zamieszkac . Oczywiscie uwazam jak stoi w niedozwolonym miejscu, jednak teraz nauczyl sie juz lagodnie upadac, takze glowke ma zawsze w gorze.
Aniaifilip ja uwazam ze nie masz sie czym marwtwic z tym siadaniem, moj dopiero z 2 tygodnie temu nauczyl sie sam siadac z kazdej pozycji, ale tez tylko usiadzie na chwile i leci dalej, jest to dla niego za malo atrakcyjne moze dla twojego Filipka tez. Tak naprawde dziecko powinno zaczac siadac dopiero jak skonczy 9 miesiecy, jak sie nauczylo samo wczesniej siadac to dlatego ze sie szybciej rozwija. Prawidlowo to najpierw dziecko zaczyna raczkowac a pozniej siadac, no chyba ze bylo sadzane przez rodzicow zanim samo sie nauczylo siadac, to wtedy przewaznie omija ten etap ale to tylko z winy rodzicow, tak gdzies czytalam w jakiejs gazecie dla rodzicow.
A co do facetow to jak ja bylam na macierzynskim to nie kazalam wstawac mezowi w nocy do Kacpra, czy tez strasznie duzo sie nim zajmowac, przewaznie wtedy jak chcialam cos zrobic, posprzatac cyz ugotowac. Ale teraz ja tez pracuje i nie siedze na tylku tak jak moj tylko 6 godzin prawie ze biegam w pracy , wiec chyba podzial obowiazkow powinien byz juz prawie ze po rowno i tak jestem dobra bo ja nadal wstaje w nocy
Czy ktoras z was uzywa butelki dr.browna? do kaszki? bo chcialabym na noc dosypac troche do mleka kleiku, i wtedy chyba trzeba kupic ten smoczek z krzyzykiem, tylko nie wiem czy przez niego nie leci jakos za szybko. Jak wy dajecie kaszke przez butelke??
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Majowka, kazdy wychowuje dzieci po swojemu, ja juz sie nauczylam ze za duzo uwagi dziecku nie powinno sie poswiecac bo pozniej wykorzystuje to i nie daje odejsc na krok od siebie. A dzieci placza tak czy inaczej, nie zaleznie od tego czy boli czy nie, jak upadna zawsze beda plakac. juz moj mlodszy brat byl taki, ze mamie nie dal nawet do lazienki isc, bo byl placz, kopanie taty i lecial za mama
jestem dokladnie tego samego zdania, wczoraj wlasnie o tym pisalam, ze to swietna strategia nauczc dziecko bawic sie samemu i pozwolic mu samemu odkrywac swiat.
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
My się szykujemy na basen,tylko nie wiem jeszcze czy pójdziemy,bo samochodu nie mam,a chyba trochę za zimno,żeby z powrotem wózkiem jechać Może mężulek zdąży jeszcze przyjechać z pracy
Co do upadków,to ja wolę nie ryzykować.Mojej znajomej córk,chodziła już do 6 kl kiedy przez sen spadł im z łóżka.Pojechali rano na pogotowie,bo dopiero nad ranem coś nie tak się zaczęło dziać i ledwo dziewczyne uratowali.Odesłali ją do innego szpitala,bo tu się bali otwierać czaszkę.Miała taki krwiak,że godz.miała policzone.Więc uważam,że uderzenia w głowę są niebezpieczne nie zależnie w jakim wieku.Nie jestem nadopiekuńcza,ale bardzo nie lubię i jest mi żal jak dziecko się uderzy i nie ignoruje jego płaczu,tylko staram się przytulić.Na uderzenia w głowę w szczególności uważam,co nie znaczy,że lecę od razu na szpital-ale nie ignoruję
- maksiumama
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Mam juz swoje 2 aniolki nic wiecej nie trzeba
wszystko sie wali mam dosyc normalnie