BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

11 lata 8 miesiąc temu #629070 przez bidol
Doberek :lol:

a więc żeby moje dziecko nie wyszło na święte :lol: - noc była okropna. Kręciła się płakała - no ale jakoś dałam radę ;)

u Nas dziś słoneczko ale ma być chłodniej niż wczoraj - a szkoda - bo było idealnie - nie za zimno nie za gorąca :lol:
a na ostatniego kwietnia u Nas zapowiadają 34 stopnie :ohmy: :ohmy: :ohmy: - nie wierzę :dry:

A więc tak

Krecik, KM, AF - ha ha ha :whistle: że takie dzieci jak ma Bidol - :lol: To powiem Ci że owszem mam grzeczne dzieciaki ale ale ale - od początku był zakaz noszenia na rękach, dyndania w wózku biegnięcia na każdy płacz i tp. dziewczyny wiedzą bo tu wylewałam swoje żale- bo Kamilka wcale nie była takim aniołkiem. Szła równo z Olinkiem M_M :lol: aa i nawet huśtawkę elektryczną w pewnym momencie jej kupiliśmy bo w nocy spać nie chciał tylko lulania chciała :dry: Uwierz mi to też był dobry czort :silly: No i z każdego spaceru drogą powrotną biegłam bo był taki ryk że aż mi wstyd było :silly: było usypianie w bujaku i takie tam.
Ale kilka momentów naprowadziło mnie na dobrą drogę. A mianowicie pobyty w szpitalu. OOOO to jest szkoła życia :ohmy: Nikt tam nie pomaga, Jędrula wpadał na godzinę i laciał do Sebka. Ja od czasu do czasu przyjechałam do domu się wykąpać i wziąć ubrania na zmianę. Mała była często na rękach bo płakała a ja nie chciałam żeby resztę dzieciaków pobudziła. oooj ciężko było.
Od tamtej pory powiedziałam STOP.
Wiem że może to źle o mnie świadczy .... :S

Daria - kurtka superaśna :ohmy: :cheer: uwialbiam takie - ale dla dziewczynek H&M nie ma już takich extra ciuszków :lol:
Zdrówka życzę Tobie i Tymciowi :kiss: :kiss: :kiss: I nie stresuj się tak tą fryzurą - na bank będzie ok :lol: :lol: :lol:

Krecik - ja też nie znam taniego sklepu z ubrankami - a nieee - znam jeden - Pepco :lol: :lol: :lol: co prawda jakość - taka sobie (choć mam kilka bluzeczek i sprawują się ok ) no i dla chłopców duuuży wybór a dla dziewczynek :P

M_M - Kamka jadła frytki - właśnie tak robione - bbbbaaaaardzo jej smakowały :lol:

Lusia- łał krótki rękawek :ohmy: super - My jednak w długim byłyśmy :lol: ale widziałam dziecko w kórtce zimowej - takie w wieku Kamili :ohmy:

Kamyczka - to jak to jest u Was z tymi spacerami w wózku - Dominiś chętnie jeździ ??

AF, Krecik - meliskę parzcie chłopakom - hahahahhahaa :lol: :lol: :lol: :lol:
Mam taką znajomą co dzień w dzień meliskę pije i chodzi jak na haju :lol: :lol: :lol: :lol: jak śnięta ryba :lol: :lol: :lol:

ME - współczuję nocy. Nam też laptop padł. już tydzień temu :( Na szczęście mamy stacjonarny jeszcze :lol:

Ania - zazdroszczę remontu. Ja już doczekać u siebie się nie mogę :lol: :kiss:

M89M - Ja pozbyła bym się i dywanu i kota :lol: hahahaha :lol: :lol: :lol: :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629130 przez AniaiFilip

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629174 przez Majowka
czesc dziewczyny,

u nas tez nocka dosc ciezka, od 3-4h lucasek sobie gaworzyl :)

Mama_muminka, tak srednio mu sie podobalo. Za maly jeszcze na hustawke, nie rozumie o co chodzi...no i to slonce...strasznie mocno razi...

Bidolku! ale z ciebie super mama! podziwiam i popieram z tym podejsciem. Ja tez nauczylam lucaska sie bawic samemu i przebywac z samym soba jakies dluzsze chwile...inaczej nic bym nie zrobila...
tez nie reaguje od razu na placz, karce go jak krzyczy (piszczy), mowie stanowcze nie kiedy zdejmuje mi okulary...jak nie teraz to kiedy!

AiF, tez tak robie z myciem sie, malowanie, boiore go do lazienki...i czesto podczas prysznica mi piszczy i sie irytuje, ale coz zrobic...ja nie wyjde poki nie skoncze :laugh: , wiec rzucam mu zabawki (ktore wczesniej zabieram w razie czego), bawie sie w akuku, spiewam cos....musi poczekac

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629180 przez AniaiFilip

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu #629192 przez Majowka

11 lata 8 miesiąc temu #629203 przez mloda_mamuska

11 lata 8 miesiąc temu #629227 przez bidol
AF - no masz slodkiego diabolo i tyle :lol: :lol: :lol: wazne ze umiesz z tym sobie radzić i że jesteś szczęśliwa :lol: :lol: :lol: :lol:

U nas dzis żar sie z nieba leje :ohmy: 25 stopni w cieniu :lol: :lol: :lol: :lol:

a więc M_M - już dzisiaj można u Nas w krótkich spodenkach chodzić :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Majówka - doczekałam się słoneczka od Ciebie :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #629231 przez mloda_mamuska

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629254 przez bidol
mloda_mamuska napisał:

pewnie będzie gorąco - ale zagwarantować Ci tego nie mogę. no ale wiesz że w czerwcu to już upały są :lol:

:lol: taka Kamila strzaskana jest. a smaruje ja na grubo kremem z filtrem :ohmy:
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #629255 przez mloda_mamuska

11 lata 8 miesiąc temu #629265 przez Majowka
super fotka!!! faktycznie przypieklo ja sloneczko...to niebezpieczne :ohmy:

ale cudownie wyglada!!!!! te okularki, chustka...

ale u was cieplo!!!! duzo cieplej niz u nas! 25 stopni, toz to lato w pelni!

11 lata 8 miesiąc temu #629316 przez bidol
Majowka napisał:

super fotka!!! faktycznie przypieklo ja sloneczko...to niebezpieczne :ohmy:

ale cudownie wyglada!!!!! te okularki, chustka...

ale u was cieplo!!!! duzo cieplej niz u nas! 25 stopni, toz to lato w pelni!

wiem wiem - ale ona ma też ciemną karnację więc to nie jest aż tak jak na zdjęciu widać - ale łatwo się opala :)

11 lata 8 miesiąc temu #629349 przez Kamykowa84

11 lata 8 miesiąc temu #629434 przez krecik
Mój Staś dzisiaj rano spał 2,5h! normalnie nie wiedziałam co ze sobą zrobić, bo ja do takiego szczęscia nie przyzwyczajona

Bidol, Kamilka jaka śliczniutka i te okularki... mniam!! hahha przyznaj się w szpitalu, to nie dlatego kamilkę nosiłaś, żeby dzieci nie pobudziła, tylko było Ci wstyd, ze tak się drze, a Ty nic;) Ja mam identyczne podejście, nie może tego zrozumieć teściowa, która nam wręcz powiedziała, że będzie miał chorobę sierocą, bo go nie nosimy, oj ostro wtedy było.
a co do Pepco, no nie wiem gdzie tu mamy blisko.

m89m, ja też jestem zdecydowaną przeciwniczką trzymania kotów w mieszkaniu...

Majówka, ja tam się kąpie kiedy spi, natomiast mój mąż nie może zrozumieć jak ja go moge sama zostawić w pokoju jak ide do wc

11 lata 8 miesiąc temu #629490 przez mama89muminka
ME musze byc szybka jak chce zrobic wszystko bez pilnowania juniora :)

Bidol 34? Nie zartuj :cheer: To u nas pewnie bedzie Syberia wtedy :P
A kota juz sie jednego pozbylismy, a raczej nam uciekl w czasie przeprowadzki :P Zostal jeszcze jeden, ten bardziej siersciacy. Jeden plus tylko z tego jest: Miro uwielbia za ta kotka latac, ciagnac za ogon itp, jednym slowem ma ubaw. Dywanu na 100 sie pozbede.
A Kamcia jak zwykle cudna laleczka

M_M przygotowac nic nie musisz, poza ubrankiem dla dizecka, no i przyjecie jak chcesz. Przed chrztem moze chcie akt urodzenia do wgladu. O co jeszcze ksiadz pyta, jakie imie wybraliscie dla dziecka. Szatke powinna kupic chrzestna a swiece chrzestny (przynajmniej u nas tak jest)

Krecik ja zanim Miro sie urodzil to uwielbialam koty, mialam w pl jednego i 3 tutaj. A teraz to mi tylko przeszkadzaja i balagan robia.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka