- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
bidolek , ale z Ciebie jędza-tak męża denerwować,jeszcze w jakąś chorobę popadnie ze stresu u nas też jest wymuszanie i płacz na każdym kroku,wczoraj Ignaś sobie zażyczył czerwoną zupkę,pytałam 20 razy i tak chciał czerwoną,zrobiłam mu,a on płacz bo chce żółtą i drze się jak głupi.Nie wytrzymałam i stwierdziłam,że czas się za to wziąć,bo on nas wszystkich tak szantażuje miał karę w łóżeczku,odsunęłam szafkę nocną,to nie mógł wyjść,darł się z 15 min,obsmarkał się cały,co chwile chodziłam i pytałam,czy już się uspokoił i czy mnie przeprosi,ale Ignaś jest uparty jak osioł.W końcu żal mi się go zrobiło i dopiero jak go wzięłam na kolano,to sam powiedział przepraszam i obiecał,że nie będzie już wymuszał,płakał i tupał.Dzisiaj też o coś juz zaczął krzyczeć,to tylko mu przypomniałam,że zaraz do łóżeczka pójdzie i mu przeszło
A teksty to Ignaś zna lepsze,mamy 6 latka przed blokiem,który puszcza takie wiązanki od małego,że uszy więdną i Ignaś ostatnio do tatusia mówi "spiejdajaj" Rafał w szoku mówi co? a Ignaś jeszcze raz "spiejdajaj" Rafal do niego a co to znaczy,a Ignaś nieświadomy mówi,ze "bijamy" aż strach teraz-on wszystko łapie,każdy wyraz i to ma taką pamięć,że szok
Ja nigdy na grzybach nie byłam,dwa podejścia miałam i akurat deszcz lał a bardzo bym chciała,chociaż się wcale nie znam na grzybach
Czekam za telefonem,bo złożyłam w MOPS o wydanie karty 3+,to jest dla rodzin z 3 dzieci i powyżej.Duże zniżki są z tą kartą,np na zamek Książ bez karty byśmy zapłacili 100zł,a z kartą tylko za Rafała będziemy płacić,bo on nie ma 3 dzieci,a my po 1 zł za bilet i w różnych miejscach są zniszki z tą karta,wprowadzili ją dopiero w czerwcu,więc dużo osób jeszcze o niej nie wie,ja wyczytałam w necie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lusiamamanikosia
- Wylogowany
- rozmowna
- Mam Swojego Bąbelka :*
- Otrzymane podziękowania: 0
Na Kamilkę na zdjęcia na fb napatrzeć się nie mogę
Olga- zazdroszczę wyjazdu oby Wam pogoda dopisała !!!
Co do buntu u nas też wszystko na nie .... nie nie nie nie nie na każde pytanie nie i płacze też są a raczej krótkie histerie najgorzej jest jak wracamy do domu z przedszkola jest 18 a on by jeszcze na dworze siedział i jest ryk jak trzeba buty w domu zdjąć ... ciekawe ile to potrwa :/ a rzucanie zabawkami też mamy
dziś był lekki płacz na rozstanie ale już wyciągał rączki do opiekunki - wiedział że musi iść a dziś poszłam i kupiłam sobie buty i spodnie jak fajnie tak sobie pochodzić po sklepach na spokojnie i pooglądać wszystko co się chce
u Nas też zimno dziś ranno zmarzłam a Niki jechał w nowej bluzie takiej grubej na misiu .. już chyba jesień idzie
Daria - grzybków zazdroszczę z chęcią bym poszła ale u as to daleko za Warszawe by trzeba było jechać a nie ma czym (
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Af szantarz szantarzem zwalczaj. moze cos da
Bidol haha no tak, jak mysli ze jestes w ciazy to od razu grzeczniejszy sie zrobil u mnie tak tylko na poczatku bylo, duzo obietnic, a teraz juz o tym nie pamieta nawet..
Olga no ladnie Ignas podlapal... szok!
lusia ja tez ostatnio chodze po sklepach sama, ale spokoj! a ostatnio kupilam mlodemu sweterek i tshirt.
Miro dzisiaj nie poszedl do przedszkola, wczoraj biegunka, dzisiaj wymioty, w nocy 2,5h sie z nim meczylam, bo chcial sie bawic. wiec ja niewyspana, nie moglam zasnac bo dzidzia zaczela kopac, a pobudka o 6, jak codzien do przedszkola. wsamochodzie sie zaczelo, wiec maz wrocil do domu z mlodym
- krecik
- Wylogowany
- gadatliwa
- z moim Stasiem super jest!!
- Otrzymane podziękowania: 4
Bidol , oj podla jestes, podla, alekorzystaj ile wlezie!:d u nas tez sa cyrki ze spaniem w poludnie, dzisiaj o dziwo usnal bez problemu, bedzie musiedobrze spalo, bo od rana okno bylo otwarte na osciez i sie wietrzylo, tesksty nesamowite, my tez mamy takiegommalucha w rodzinie, co jak dorwal smoka stasia to jie dalo mu sie wyciagnac, a mial ponad 3 latka, w kazdym badz razie, nie daj jej smoka
M89m, to czujesz juz ruchy? Ktory to tydzien? Wiadomo co bedzie?
Aif, u nas to samo, rzuca smokiem gdy klade go spac, i jakbynie to przedszkole to by juznie dostal, bardzo pilnuje, zeby smok byltylko w lozeczku, bo moj caly dzien by chodzil z nim.
Daners, ja robie tak samo, nie chcesz sie ubrac, dobrze, nigdzie nie idziemy, tez jakis potwor w niego wstapil i silyniemam...
Lusia, a niechcialas dac malego na poczatek na krocej? Dopoki nie znajdziesz jakies pracy, ja to sobie tak mysle, ze moj po obiedzie i tak pojdzie spac, a za opieke nad spiacym dzieckiem placic nie bede;)
Olga, szybko podlapal...
Komu nie odpisalam?
A co do nas, w krakowie bedziemy pewnie dopiero w niedziele, teraz jedziemyna weekend do moich rodzicow, w niedzie mamy Msze za dziadziusia i zjazd rodzinny
Milego!
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
Laski chyba nici z mojej ciąży,bo dziś już mam lekko brązowe plamienie więc pewnie z tego okres sie urodzi-chyba troche zawiedziona jestem
No ale to nic.
Wczoraj miałam wychodne z kokeżankami i miałam śmieszną ale miłą sytuacje:) Jak już wyszłyśmy z lokalu to wybiegł za nami chłopak i spytał mnie czy dam mu swój numer:) już tak dawno nie spotkała mnie taka sytuacja ,że aż mi sie papa śmiała potem Oczywiście oznajmiłam że jestem mężatką
Ale gdybym nie była..................chłopak był godny zainteresowania
DANERS-ach żebym ja tak umiała Tymcia ładnie przekonać jak ty do nocnika...Musze się zabrać za niego od poniedziałku!!! Co do grzybów ja daje męża babci a ona je zagotowuje w słoiki albo robi pizze itp:) Nie zostawiam sobie bo mój mąż i tak nie chce jeść a sosu sama dla siebie nie chce mi sie gotować
Na wigilie jak potrzebuje do kapusty etc to śmigam do babcinki i mi daje:)
Co do buntu to owszem Tymi też to przechodzi a ostatnio dodatkowo małe przeziębienie,pogoda w kratke i nie idzie z nim ujechać
Co do spania Tymkowego to szkoda gadać wczoraj poszedł spać o 22:30 w nocy musiałam wstawać dwa razy do niego bo sie darł bez powodu i jeszcze o 6:30 wstal-nie wiem skąd te dziecie bieże energie!
BIDOL- no sytuacja chyba wyjasniona-troche ciemnego śluzu wiec okres murowany.Ach a miałyśmy razem być mamciami KWIETNIOWYMI-chyba tak by to wyszło Ale pamiętaj jak ty to i ja
Dobry sposób z tymi zabawkami bo dziś myślałam że młodego udusze dostał nowy fajny traktor z przyczepą i oczywiśie na nierównościach na dworze przyczepa się ciagle odchaczała-tak nią walną ze złości,ze zaczep się urwał-już widze jak się obudzi i będzie chciał się nią pobawić znowu hałas będzie
A to widzisz Kame smok boli jednak dobrze że Tymka nie bo by dziecią smoczki z zębami wyrywał znając go:P:P:P
Ale się uśmiałam z tego Jędruli:) ale twoje dni samowolki są policzone wkońcu Jedrula skapnie się że ci leci i wróci stara rzeczywistość
OLGA-oja to naprawde ale się Rafał zdziwił jak mu Ignaś tekstem zarzucił ale tak to jest dzieci przynoszą z podwórka,szkoły taka kolej rzeczy.My mamy szanse ze Tymi nie powie tak szybko nic brzydkiego bo nie ma dzieci wokoło niego:P
Fajna sprawa z tą kartą ,bo mozecie zawsze na więcej sobie pozwolić. Zazdrosze wam tych wakacji.My w tym roku siedzimy jak takie dupy cały czas w domu a mój mąż nie miał ani dnia urlopu jego szef wciąż tylko nowe przetargi wygrywa a o urlopach cisza-potem pewnie mu zapłaci za niego ale co z tego jak cały rok zapiernicza bez odpoczynku
M89M-oja biedny Miro ciekawe co go złapało-może jakiś wirus??dzidzia już kopie?ale fajnie:) Jakie to było fajne uczucie:)
Ach jak ja jestem ciekawa co będziecie mieli:) a już myślisz nad imionami jakimiś??????????
KRECIK-wy jesteście niemożliwi wciąż gdzieś to znowu impreza kolejna:) czy wy się kiedyś nudzicie? fajnie
No nic mykam dalej bo obiadek na gazie ale dom w kiepskim stanie-już o praniu do prasowania nie wspomne
BUZIOLE
A to zdjecie "komunijne" Tymka :P:P
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Daria ale ci dobrze, ze jeszcze chlopakom w glowach zawracasz ciekawa jestem co na to twoj maz, mam nadzieje ze nie zazdrosny? Tymek jak zwykle powla, on to dopiero ma oczy co do Miro nie wiem, moze cos w przedszkolu zjadl i go meczy. A imiona wlasnie wczoraj zrobilam liste, dla dziewczynki na pewno Pola, moze na drugie Adrianna, dla chlopca to mam problem, bo chcialabym nie robic sobie i dziecku problemow i zeby bylo bez polskich liter typu ł ą ż itd. wiec moze Witold albo Wojciech, ale przekonana do tego nie jestem.
- lusiamamanikosia
- Wylogowany
- rozmowna
- Mam Swojego Bąbelka :*
oki do później bo Niki stwierdził że będzie się jednak mył
- krecik
- Wylogowany
- gadatliwa
- z moim Stasiem super jest!!
- Otrzymane podziękowania: 4
Oj zastanowilabym sie, zanim napisalas ze nam zazdroscisz imprezek i tego ciaglego jezdzenia, a teraz wyobraz sobie ze co tydzien jestescie gdzies indziej i chcesz polozyc malego na popoludniowa drzemke a on sie przewraca i nie usnie bonowe miejsce:/
M89m trzymam kciuki za dziewdzynke, ale za to dla chlopca to imie tylko Witold, stas mial byc witoldem ale nie przeszlo:(
Lusia, a bo u nas jest inny schemat, leazakowanie dopiero po obiadku po 13, sadze ze tam duzo dxieci jest na 5h
Milego!
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziś moje małe Kochanie ma imieninki:) Dostał już od nas wczoraj nowy traktor z przyczepą a na dziś mamy dla niego taki większy kombajn:) Już widze jak mąż wróci i mu go damy-chyba oniemieje z zachwytu:) Tymi jest taki czasem śmieszny jak mu daliśmy ten traktor to popatrzył zawadiackim uśmiechem na niego potem na nas i powiedział- OCHO CHO:) a jak z pudełka wyciągneliśmy to ŁAŁ hi hi:) Kupiliśmy mu ostatnio takiego kota plastikowego który powtarza wszystko co się powie-też miał z tego frajde i gadał z kotem:)
A ja już jestem taka zmęczona dziś posprzątałam teściowi cały dół-z niego to straszny syfiasz ale klnęłam tam jak sprzatałam ja nie wiem jak można tak zapuścić wszystko:/ ale dziś przyjeżdża prababcia do Tymcia z prezentem a ona zawsze na dole chce siedzieć bo już na samą góre jej ciężko wchodzić -ale nie ma się co dziwić wsumie mamy na góre-30 schodów-wyobraźcie sobie że my w ciągu dnia z Tymkiem sto razy chodzimy góra dół.Ten dom kiedyś tak bez głowy wybudowali no ale 30 lat temu inne czasy były i projekty niestety.
M89M- mąż jest zazdrosny ale raczej jak widzi jak ktoś się ślini do mnie albo cuś ale wiesz zazdrosny w sensie taki poddenerwowany ale nigdy żadnych mi wywodów nie robił ,bo nie dawałam mu powodów.Teraz tylko powiedział ,że ciebie tylko na chwile gdzieś puścić to już sie o numer pytają
Pola śliczne imie:) co do chłopca oj miałbym też straszny problem nie wiem jakie bym teraz dała.
Ale mi się wydaje że i tak chyba nie będziesz musiała się głowić bo Pola zostanie:P
KRECIK-dziękujemy za posłodzenie:)
wsumie co racja to racja Tymi też nie lubi zasypiać u innych choć ja mam na niego metody-zawsze go kłade włączam filmik z traktorami albo baje i głaskam po czółku zawsze to działa:)
Laski właśnie miałam wam pisać moje dziecko wczoraj zrobiło pierwszy raz siku na klapke. Ale byłam dumna z niego zaczeliśmy bić brawa itp:) ale sam nie zawołał już wyczaiłam kiedy mu się chce bo wtedy zawsze za fifolka się łapie w majtach jak chodzi:)
A ja wciąż nie mam okresu-mam tylko leciuteńkie plamienie brązowe ale krwawienia nie ma :o a dziś już 9 dzień spóźnienia.
Nic lece przypilnować obiadu-dziś rybka na parze z warzywami
p.s a tak wogóle dlaczego dziś tylko ja tu jestem?????????? chcecie po tyłku dostać?
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
daria brawo dla Tymka,z każdym dniem będzie lepiej i buziaczki z okazji imieninek Ignaś też się łapie za pitolka i już wtedy wiem,że za chwilę będzie siku robił
- AniaiFilip
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Daria- dziewczyny wczoraj sie rozpisany to dzis juz weny brak
My dopiero z kina wróciliśmy świetny film s- f 'Lucy'. Mnie sie bardzo podobał a szczegolnie obsada
Sorki ze nie poodpisuje ale mam do pracy na rano.
Daria- Juz nie wiem które piękniejsze zdjecie Tymka. Śliczny chłopak !!!
Trzymasz nas w napieciu kochana!!!
Bidol- Ale teksty Kamilka rzuca
Jak ty to wytrzymujesz?
Nam Filip na mieście sceny robił a ja odwraxalam glowe bo nie moglam die powstrzymać od śmiechu. Co mi w sumie pozostało juz sie nawet złościc nie potrafię na niego
M89m- Oj to niefajnie masz pewnie szpital w domu. Oby Mironkowi szybko przeszlo. 17 tc Wow !!!
Olga- Udanego urlopu i oby pogoda Wam dopisala. Ja tak przeczytałam wlasnie ze on sie bez powodu nie łapie tylko pewnie bedzie siusial- dzieki za potwierdzenie. Bede za nim teraz latać z nocnikiem. Bo zupełnie sie uwstecznil.
Krecik- Chyba tylko ty mi pozostała ze smoczkiem jeszcze. Ja to autentycznie sie boje ze to jakis koszmar bedzie i chyba posłucham Bidola i jeszcze zaczekam. Teraz mam priorytet zeby cała noc spal u siebie bo my go nauczyliśmy w srodku nocy przychodzić a ostatnio zrobiło sie juz 11-12 i zostaje wykopana doslownie z lozka przez własne dziecko. Ostatnio mi tak w szczękę kopnął ze myslalam ze mi pękła.
Lusia- nie ma co dziecku żałować jak sie dobrze czuje w przedszkolu itd. U nas jest płatne na godziny wiec inna historia.
Jeszcze z zycia codziennego: jeden chłopiec nie chciał Filipowi podac ręki na przywitanie. teraz strzela focha jak ma sie przywitac. doroslym podaje reke a dzieciom to bierze rączki i za plecami chowa i cześć nie da
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
krecik dlaczego nie przeszlo?mezowi sie nie podobalo?
daria zazdroszcze pogody, korzystajcie ile sie da. No i spoznione zyczonka imieninowe dla Tymcia, wszystkiego naj Mam nadzieje, ze sienie mylisz, bo dla chlopca bardzo trudnowybrac imie..
olga zycze udanej wycieczki i pogody
af ale ci maly agent rosnie z doroslymi sie teraz bedzie chetniej wital
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Buziaki
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja mam cos ostatnio tak niskie cisnienie, ze spalabym calymi dniami, a wczoraj to mi pol dnia sie w glowie krecilo. Musze pogadac o tym z moja pielegniarka jak wroci z urlopu, bo zaczyna to byc denerwujace.
Miro dzis spal w dzien 3 godziny, jestem w szoku, bo nie zdarza mu sie to prawie wcale. Do tego jest kochany, bo potraficalymi dniami sie przytulac, robic noski-noski, buziakowac... Szkoda, ze kiedys z tego wyrosnie.
No nic, zmykam obejrzec z mezem film i pozniej lulu. Do jutra