- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- AniaiFilip
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
My rowniez skladamy zyczenia z Filipkiem: Zdrowych I wesolych Swiat Wielkanocnych oraz mokrego dyngusa;)
- krecik
- Wylogowany
- gadatliwa
- z moim Stasiem super jest!!
- Otrzymane podziękowania: 4
U nas nic nowego, rano do przedszkola malego potem go odbiore, cos ugotuje jak spi i tak od 16 do 19 na polu i jakos tak czasupo tym "spacerku" na nic jie mam, a raczej sily, bo jak go wykape to ledwo na nogach stoje;)
Z przedszkolem, to u nas wyjatkowo dobrze, dostalismy sie do dwoch, tzn do publicznego i samorzadowego (to jest prowadzone przez siostry i jest jakas inna rekrutacja) i do tego drugiego idziemy, bo ma swietnie opijie i jest naprawde blisko tzn dwa razy blizej niz publiczne. Takze do konca czerwca Stas chodzi do tego co teraz i bedzie mial w wakcje przerwe, juz kombinujemy z tomkiem i dziadkami urlopy, ale powinno sie udac:) pomalu zaczynamy myslec o jakis wakacjach, w tym roku mielismy sobie odpuscic, ale chyba pojedziemy nad morze pod koniec sierpnia. Dzieciaczka narazie nie planujemy, moze w przyszlym roku sie cos postaramy:)
Buziaki!
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Tak w skrócie
u Nas wszystko ok . dzieci zdrowe
Sebcio i Kamcia zapisani do szkoły i przedszkola. Jak dobrze pójdzie to dostaną się w jednym budynku
poza tym jakoś leci - jedynie zimno strasznie
- krecik
- Wylogowany
- gadatliwa
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Krecik a moze nad morzem babla skombinujecie? A Stas grzeczny chociaz?
Bidol no nie mow, ze Kamcia do przedszkola ciekawe jak sobie poradzi, pewnie nie da sobie w kasze dmuchac a Kamyczki rzeczywiscie zyskuja popularnosc
My w piatek mamy juz dostac klucze do mieszkania, prawie wszystko popakowane, to co niepotrzebne juz dawno lezy na smietniku albo sprzedajemy. Juz sie nie moge doczekac, strasznie ciasno nam tu no i Miro do przedszkola bedzie mial dwa kroki a tak jak teraz to albo busem trzeba sie uganiac albo za paliwo placic nie malo.
Z Mironem wreszcie maz sie przelamal zeby go odpieuchowac, dotarlo do niego (nareszcie!) ze Miro zuzywa wiecej pieluch niz Pola i ze czas sie tego pozbyc. W zeszlym roku byla tylko zlosc ze Miro robi na kanape albo ze gdzies mu smierdzi
A jak u was to wyglada, wszystkie dzieci bez pampersow pewnie juz biegaja?
Poza tym to pieron mawija, buzia mu sie nie zamyka, ostatnio sobie spiewal po finsku ze z siusiaka kupa wychodzi
Pola rosnie, to widac po ubrankach, bo dzisiaj nosi body, ktore byly na nia o wiele za duze po porodzie, a dzis sa juz dobre. Jest taka kochana, pogodna i nawet Miro wczoraj na zmiane dawal buzi to mamie, to Poli maz tez sie w nia zawsze wpatruje jak w obrazek, ma dziewczyna "to cos"
To tyle u nas, przy tej przeprowadzce i dzieciach teraz nie mam za wiele czasu zagladac tu, jak mam czas to siedze na.fb i sprzedaje basze rupiecie, ale ibtak ciezko znalesc czas dla siebie.
- km
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
m&m- wiem już teraz co przeżywasz z dwoma maluchami w domu, ja też czasami nie wiem w co ręce włożyć, szczególnie jak jeden i drugi płacze, a mąż ma drugą zmiane. Czekam tylko do września jak Kacper pójdzie do przedszkola.
bidol- piękne zdjęcia trzaskasz, masz talent
krecik- zazdroszcze że Staś ma jeszcze drzemki w ciągu dnia
No i mały się obudził, u nas dzisiaj ma byc 18 stopni, więc mam nadzieje że uda mi się jakoś ogarnąć żeby z dwójką wyjść na dwór po zupie, pozdrawiam pa
- krecik
- Wylogowany
- gadatliwa
A Miro to naprawde tak dobrze z Pola zyje? Niezazdrosny?
A pisenka o siuskiaku ....niezwykla;)
My z wakacji mam nadzieje, ze wrocimy jeszcze w trojke, bo jak juz pisalam wczesniej, musze sobie pozycje w pracy wyrobic, zeby bylo gdzie wracac, bo mi wyjatkowo tam dobrze, oczywiscie nie ma takiego wownjakna poczatku, ale po mojej poprzedniej pracy to istny raj:)
Stasiek, tak roznie z ta grzecznoscia, ale ogolnie teraz taki fajny sie zrobil, chyba jakis skok rozwojowy mial, przedtem byl strasznie meczacy-absorbujacy a teraz nie moge na niego narzekac:)
Km, jeszcze raz gratuluje, my tez mamy takiego 3 tyg odniaka w rodzince, u siostry i to jest zdecydowanie moj ulubieniec, bo jako jedyny jest podobny do naszych tzn. do rodziny z mojej strony:d
Ohhhhh ospa, wspolczuje, to musialo byc straszne, Kacperkowi nie zostaly zadne slady? A jak dajesz rade np .sama z kąpaniem? Kacperem pomaga czy jakąś bajka sie ratujesz?
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dobrze, ze Kacper juz po chorobie, teraz to bedzie wam leciec czas z gorki Jak Pola sie urodzila to Miro tez mi chorowal 3tygodnie pod rzad i ciagnelo sie jak flaki z olejem...
Krecik no czekalam, juz myslalam ze zwatpie rzeczywiscie teraz mamy balagan i chaos ale juz piatek bedzie lepiej,ach doczekac sie nie moge! Ale super, ze u was juz w pelni bez poeluch, jamlodemu zakladam dobprzedszkola i do spania. Kupsko jak kupsko, a jezeli jest niespodziewana biegunka to dopiero jest sprzatania!
No Miro z Pola sie dogaduja, jakis czas temu chyba tez mial skok rozwojowy, a teraz potrafi byc grzeczny, jak Pola placze to on pierwszy do niej podbiega i albo jej smoka wciska albo ja uspokaja. Szczerze mowiac nie spodziewalam sie po nim ze moze byc takim fajnym bratem i bardzo mnie cieszy jego zachowanie
Fajnie ze masz taka super prace
No i musze biec do malej, bo znowu marudzi...
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przyznam wam bez bicia jak to bylo u nas, na samym poczatku maz mi pomagal, pozniej mu sie znudzilo i mialam zapierdziel, ale teraz jakos ucichlo i sama nie wiem jak ale daje rade. Miro grzeczniejszy to mi latwiej
- km
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
m&m- znieczulenia żadnego nie miałam, skurcze zaczęły mi się o 10 rano , od14 już były nie do wytrzymania, ale do szpitala jeszcze nie jechałam bo bałam się ze mnie nie przyjmą, więc czekałam aż będę miała co 2 minuty, oczywiście jak na złość były straszne korki a mu do szpitala całe miasto musimy przyjechać, normalnie pół godziny później i bym w samochodzie urodziła, jak dojechaliśmy to już miałąm 7 cm rozwarcia . A ogólnie jakoś daje rade, tylko Kacper stał się nieznośny, w ogóle się nie słucha, Kuba zbytnio go nie interesuje, zazdrosny też nie jest., więc nie mam problemu żeby coś przy małym zrobić. Gorzej jak mąż ma drugą zmianę i jeszcze rano przed pracą szkołe, to wtedy od9 do 23 jesteśmy sami . Zaczęło dobijac mnie karmienie piersią, wcześniej mały jadł pięknie, a teraz possie 5 minut albo i króecej i dalej nie chce i nie wiadomo czy się najadło czy nie, jak płacze za godzine to nie wiem czy chce jeść czy o co mu chodzi. W piątek idę go zważyć to zobaczę czy tyle mu po prostu wystarczy, do tej pory przybierał bardzo ładnie, ale i jadł normalnie10-15 minut co 3 godziny. Nie płacze więc nie mam zamiaru go dokarmiać. a u ciebie jak z karmieniem?
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
km, m&m szybkie porody miałyscie nie to co mój ja o 2 dostałam skurcze zanim mnie przyjeli byla 6. o 8 na sale przy porodowa, o 13 skurcze masarkra ale rozwarcie na 4 i szyjka nie skrócona wcale, zastrzyk, o14 oxy i o 17,13
caly czas karmie cycem Kornelia 6600 ma
dawno mnie tu nie byuło nie wiem nawet co u kogo slychac
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My juz po orzeprowadzce, kohani sasiedzi pierwszej nocy naslali na nas policje bo wprowadzalismy sie do 1 w nocy a szkoda slow. Wazne ze mamy ten jeden pokoj i 20m2 wiecej.
Tak w ogole to nie mam czasu na nicostatnio, teraz tez lece bo mi miro chce rozwalic dom..
- krecik
- Wylogowany
- gadatliwa