BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348506 przez Majowka
Daria, kupilam dokladnie ten w Empiku:

www.empik.com/album-pamiatka-maluszka-dl...1045913254,ksiazka-p

a na weselu na pewno bedziesz wirowac i wszyscy Cie beda podziwiac, kolezanka mi opowiadala, tez byla na weselu na miesia przed terminem :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #348513 przez Olga
anszka to jest normalna komunia w kościele,tak jak pierwsza komunia,w szatkach itp,tylko w rok po pierwszej,więc od piątku próby w kosciele,a w niedzielę ze 2 godz.msza.Nie robię żadnej uroczystości,najwyżej po południu pójdziemy gdzieś na duże lody,tak jak po bieżmowaniu starszej zrobiła.

Daria to w tym dniu ja akurat urodzinki będę obchodziła i to już które ha ha.

Majowka dzięki,bałam się,że źle będzie wyglądać,ale chyba może być.Kasę poświęcę na coś innego.ciekawe o której m m miała być na miejscu?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348517 przez bidol
Doberek - ja dopiero wstałam :laugh:
ale i tak się nie wyspalam bo Kamila sałą noc się kręciła - wieczorem to już prawie płakam z bólu, bo ona lubi w kątek brzucha wejść i się tam przeciągać - a to tak strasznie boli. Wipina się tak że brzuch mam kanciasty po jednej stronie a po drugiej płaski - nawet mąż się przestraszył :( Powiem szczerze że wczoraj to byłam już na Nią zła :dry:

Daria
- dzięki za słonaczko. Doleciało dzisiaj- takie troszke nieśmiałe bo za chmurkami się chowa, ale jest :laugh: :laugh: :laugh:

Anna - nerwusie - nie nażekaj wczoraj miałaś słońce, a u mnie (z wyjątkiem dnia dzisiejszego) do przyszłego tygodnia ma padać :dry: A buzie płucz zielem skrzypu - na infekcje pomaga :laugh: Super te literki :laugh:

Daners
- może za mało śpisz i dla tego boli Cię głowa ;) co do kremów - to ja z czystym sercem polecam Castor equi (matalany biopanteny i inne kremy nie działały)- a mi sutki bardzo krwawiły i ona bardzo szybko goiła. Te silikonowe nakładki to jakaś ściema - mam i nie polecam, bo to wcale nie chroni, a w dodatku dziecko się denerwuje.

Olga - ja mam dla Seby taki album - dostałam w szpitalu - i wstyd się przyzanć, nie wiele tam pisałam, a szkoda bo pamiątka faktycznie na całe życie ;)
Co - do łóżeczka - to co Ty mówisz że nie ma szłu - mi się bardzo podoba :laugh: :laugh: co do poduszek - to takie mi się podobają allegro.pl/niepowtarzalna-poduszka-z-imieniem-i2211522675.html
Co do pielęgnacji pępuszka to w ostatnim roku coś się pozmieniało. Ja nic nie kupuję - po porodzie mąż do apteki pójdzie jak już będziemy wiedzieli co i jak.

Chłopek - to dobrze że Ci już lepiej, ale nie szalej :S Powiedz mi bo ciekawa jestem- ta dziewczyna z czerwcuwek co już urodziła - to dzidzia zdrowa?? jest już w domu??

oszalałyście - zanim napisała cokolwiek Wy doprodukowałyście 2 strony :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348526 przez chłopek
bidol tak Jasiu zdrowy jest, mieli juz byc w domu.
a my myslielimy nad imieniem ostatnio no i sie nam Seba podoba :)

ja mam taki album www.empik.com/moje-pierwsze-5-lat-opraco...od59200448,ksiazka-p
teraz chyba sie wstrzymam bo moze na chrzest młody dostanie a jak nie to wtedy kupie

12 lata 8 miesiąc temu #348532 przez Daria23
No i ładnie Chłopek Ksawcio i Seba:)

12 lata 8 miesiąc temu #348536 przez chłopek
jeszcze mamy czas na wymyślenie imienia

12 lata 8 miesiąc temu #348539 przez Olga
Wiecie co,mój synuś od jakiegoś miesica,albo i dłużej codziennie wypina się z prawej strony na wysokości pepka,zwłaszcza jak sobie leżę na wznak z laptopem na kolanach i to tak jak ty bidol mówisz,że cała prawa strona jest w górze i taka twarda,że szok,a lewa wklęsła i mięciutka.I tak się z córkami zastanawiamy,czy to może byś jego pupcia? Bo głowa raczej chyba niżej jest.Super to wyglada,

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu #348542 przez chłopek
olga ja też tak mam ale to akurat główka bo młody leży tak jak by w poprzek i nogi mi w żebra wkłada a dokładnie palce

12 lata 8 miesiąc temu #348544 przez Kamyczka
Hej dziewuszki,ale naskrobałyście,nie ogarniam :blink:
Ciekawe co z MM :unsure:
Dziewuszki ja na sutki słyszałam o maści Maltan,podobno rewelacja :)
Chłopek-dobrze,że już lepiej się czujesz.Ale uważaj na siebie.
Anna77,super te literki,ja musiałabym dla Dominika sporo ich użyć :blink:
Olga,ja też tak mam i to chyba pupka się wypina :lol:
Daners,sama pieczesz chlebek mniam mniam :)
Anszka,co do owoców-tak nie mogę bananów i winogron za bardzo bo mają dużo cukru,śliwki też,a nawet jabłka-ale akurat jabłko dziennie muszę zjeść.
Majówka,fajny ten albumik :) jak remoncik?
U nas dziś pochmurno :(

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348546 przez Olga
Tylko mnie to nie boli,tylko takie dziwne uczucie.Jeszcze mi maluszek nie dał tak popalić,żeby bolało.No i w nocy super śpi,mąż mówi,że może ja nie czuję,jak w nocy fika,ale ja mam bardzo czujny sen i na bank bym czuł.Jejciu,żeby był taki grzeczniutki po urodzeniu. :)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348547 przez chłopek
kamyczka a jak ty się czujesz?
moja kolezanka w ciazy tez miala cukrzyce i jabłko to sobie dzieliła na cały dzien z tego co pamietam

olga mój Ksawcio był strasznie ruchliwy w brzuszku, a jak sie urodził to spokojny był, a teraz łobuz
ten maluch teraz to taki leniuszek i ciekawe jaki bedzie jak sie urodzi

12 lata 8 miesiąc temu #348548 przez Daria23
ciekawe jak moje słoneczko jest teraz ułożone :) ale w przyszłym tyg mamy wizyte znowu go pooglądam:):):):) ale wiecie pomału zaczynam sie bać porodu tzn boje sie że wyjdzie tak że bede musiała rodzic sama bo moj Michał np pojedzie do domu i sie zacznie a do szpitala mamy 50 km..:( nie chce byc tam sama

12 lata 8 miesiąc temu #348551 przez chłopek
Daria ja też bede rodzic sama bo mąż teraz nie chce iść ze mną,

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348553 przez bidol
chłopek - to super - jak będziesz coś więcej wiedziała o Jasu to daj znać - ciekawa jestem jak to jest z takimi maluszkami :) A Seba - kurcze całkiem fajne imie :silly: Ja uwielbiam imiona które można zdrabniać na 100 sposobów :laugh:

Olga - mi to chyba cała w ten prawy bok włazi - strasznie mnie to boli - tak jak na okres - martwi mnie to trochę, czemu nie wypnie się na lewy bok??? A co będzie pod koniec ciąży?? Mi Seba tylko raz się tak wypioł i to pod koniec ciąży i pękła mi skóra w tym miejscu- bolało jak cholera. I mam w tym miejscu śliczny rozstęp :ohmy:

Anszka
- Jak powiedziałam wczoraj Tacie że u Was taka ładna pogoda była - to się wściekł i powiedział że on więcej prognozy pogody nie ogląda -bo co innego mówią a co innego jest. :silly:

a to Kamilkowy wózek :laugh:
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #348555 przez Daria23
chłopek a dlaczego nie chce iść z tobą?przeraził go pierwsy poród czy co sie stało?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka