- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Daria - dla mnie za intensywne kolory - ja mam klatkę czerwoną i po kilku tygodniach już patrzeć na ten kolor nie mogłam. Mi intenstwne kolory przeszkadzają i szybko się nudzą Ale jak to Kamyczka powiedziała - każdy ma inny gust
- maksiu
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczesliwa mama 2 skarbow Maksa i Blazeja
Wiecie powiem wam szczerze ze sam porod to frajda gorsze bylo lezenie po kroplowce ze skorczami bez rozwarcia cala noc z czwartku na piatek i w piatek do tej 14
anna i jak z zebem przeszlo??
olga tylko pozazdroscic takiego dnia i snu ja dzis mam tak zwanego kaca ciazowego juz 3 szklanki mleka wypilam od krowki a na wieczor m poprosze zeby mi takiego cieplego prosto z cycya przyniosl a na obiad robie sobie zacierek
deners ale przeciez nie musisz miec nazwiska na kocyku wystarczy ze dasz imie:)
chlopekdobrze ze tak sie czujesz mnie dzis jakas chandra dopadla chyba przedta glukoza
kochane nalepki sa super ale ja szalec nie moge gdyz jak narazie mieszkamy z ciocia i wujem i mamy jeden spory pokoj i kuchnie
co do pepuszka to moja kuzynka przemywala zwykla wodka 40%tak jej kazala polozna a ja maksowi spirytusikiem salicylkowym i nawet nie tydzien a mial zagojony
denerspowiem ci tak ja jak mialam maksa kompac to pierw mu same oczka przemywalam zwykla przegotowana woda bez zadnych dodtakow i tak samo bylo codziennie rano a jak mu zaropialo to zadnymi solami tylko herbatkla rumiankowa najlepsze co moze byc
ja mialam bepanthen on jest dobry rownierz na odparzenia na pupe dla dzidzi
kurde nie mam cos sily pisac wiecej jakas jestem do niczego dzis:)
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Bidol - no tak się przejęłam, że wysłałam do Ciebie całe słońce i teraz tylko ciepełko sobie zostawiłam
Maksiu- bywają i takie dni, ja nie miałam energii do życia od początku tygodnia, a dziś jakiś power mnie opętał i jeżdżę na szmacie jak wariatka
Teraz jednak robię sobie małą przerwę, bo wieczorem zamierzamy wyjść ze znajomymi i muszę trochę sił zmagazynować
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Zobaczcie jakie slodkie pajacyki:
chyba godzine w tym sklepie spedzilam, nie moglam sie zdecydowac na rozmiar...w koncu wzielam dwa na 3 miesiace (sa do 62 cm wzrostu) czyli wydalo mi sie, ze na poczatek dla mojego duzego synka i jedne na 6miesiecy, troszke dlugie, ale niech jest cos wiekszego.
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
czy za goraco, u nas bedzie okolo 30 stopni...
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kochana gdybym ja się na tym znała a jakie są wieczory u was?dzieki Kamyczka, no wlasnie, takie sa, te kolorowe z weluru i te biale z bawelny. W lato chyba tez sie ubiara welurek, nie?
czy za goraco, u nas bedzie okolo 30 stopni...
Dziewczynki siódmy miesiac trwa od 27 tyg czy 28?Bo zdurniałam
- kejtin
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kamyczka mam wyniki glukozy ktore troche mnie martwią..:
Glukoza po 2h 139,60 mg/dl -
Glukozana czczo 79,20 mg/dl 74 - 106
Test byl na 75g
I nie jestem do konca pewna ze sa okej.. Dodatkowo wyszlo mi duzo bakterii w moczu i niewlasciwy ciezar... Mam kamien 05cm w lewej nerce ale nie powoduje dolegliwosci bolowych, ale mogl spowodowac infekcje.. a gina mam 24 kwietnia wiec musze czekac..
Olga - moj maz mi mowil ze mala nad ranem kopie a ja spalam jak susel, a tez mam delikatny sen i jak tylko maz sie przewraca na drugi bok to sie budze, a dzidzia mnie nie budzi ; ) Meza nawet raz córcia obudzila bo takie kopniaki dawala.. tylko zapytalam "czujesz?" a on "a Ty nie?" Po porodzie tych ruchow bedzie mi bardzo brakowac A to przemieszczanie ze strony na strone.. no super po prostu
Na ostatnim usg powiedzial mi lekarz ze dzidzia jest ulozona posladkowo glowka do dolu, ale nie powiedzial mi czy to dobrze czy zle...
Jesli chodzi o te kapturki na sutki, to wczoraj w szkole rodzenia powiedzialy babki zeby tego nie kupowac, ze to jest nieprzydatne, ale masc jak najbardziej i uwaga: zwykla biala kapuste ktora bedzie mozna wlozyc do lodowki potem tluczkiem zbic i na 20 minut otulic piersi - jak ręką odjął (ból przechodzi) Mialam zajecia praktyczne jak sie karmi malucha - jest az 5 pozycji
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Odwiedziła mnie moja ukochana mamusia,zaopatrzyła mnie w truskawki (które już pochłonęłam),winogron i pyszny serniczek.Nie wiem,co następne w kolejności zacząć ha ha.I wielka niespodzianka,której się nie spodziewałam-moja druga gonola.Może nie cudo,ale ładniejsza chyba od tamtej.
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- maksiu
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczesliwa mama 2 skarbow Maksa i Blazeja
Dzis np buszowalam po necie i wyobrazcie sobie ze natrafilam na dzial wczesnikai dzieci ktore rodza sie w 28 tyg masakra jakas co te matki przezywaja ja bym chyba z bolu i zalu umarla mma za miekkie serce
Majowka pajacyki sa sliczne no niewiem czy latem ubierzesz tym bardziej ze ma byc taka temp[ jak mowisz to watpie ale napewno mozesz swobodnie ubrac jak bedzie ciut chlodniej npo pod koniec sierpnia
kejtin ja jutro ja robie az mnie przeraza normalnie a jak sie po niej czulas:)