BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #348594 przez Daria23
Anszka no właśnie ten drugi kolor jest bardziej czerwony i nie wiem czy by to tak pasowało ładnie jak tu a klatka jest jasna wiec moge sobie pozwolić na takie ciemne barwy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #348598 przez bidol
Anszka - Ty to wariatka jesteś - za co przepraszasz???Mój ojciec zły był na Prognozę w telewizji :blink: A słońce faktycznie doszło :kiss: :kiss: :kiss:

Daria - dla mnie za intensywne kolory - ja mam klatkę czerwoną i po kilku tygodniach już patrzeć na ten kolor nie mogłam. Mi intenstwne kolory przeszkadzają i szybko się nudzą :silly: Ale jak to Kamyczka powiedziała - każdy ma inny gust :lol:

12 lata 8 miesiąc temu #348606 przez maksiu
Witam sie i ja dzisiej:) Moj maz ma jutro wolne wiec pojede zrobie te wyniki i z glowy ale obawiam sie glukozy znowu

Wiecie powiem wam szczerze ze sam porod to frajda gorsze bylo lezenie po kroplowce ze skorczami bez rozwarcia cala noc z czwartku na piatek i w piatek do tej 14

anna i jak z zebem przeszlo??

olga tylko pozazdroscic takiego dnia i snu ja dzis mam tak zwanego kaca ciazowego juz 3 szklanki mleka wypilam od krowki a na wieczor m poprosze zeby mi takiego cieplego prosto z cycya przyniosl a na obiad robie sobie zacierek
deners ale przeciez nie musisz miec nazwiska na kocyku wystarczy ze dasz imie:)
chlopekdobrze ze tak sie czujesz mnie dzis jakas chandra dopadla chyba przedta glukoza
kochane nalepki sa super ale ja szalec nie moge gdyz jak narazie mieszkamy z ciocia i wujem i mamy jeden spory pokoj i kuchnie

co do pepuszka to moja kuzynka przemywala zwykla wodka 40%tak jej kazala polozna a ja maksowi spirytusikiem salicylkowym i nawet nie tydzien a mial zagojony

denerspowiem ci tak ja jak mialam maksa kompac to pierw mu same oczka przemywalam zwykla przegotowana woda bez zadnych dodtakow i tak samo bylo codziennie rano a jak mu zaropialo to zadnymi solami tylko herbatkla rumiankowa najlepsze co moze byc
ja mialam bepanthen on jest dobry rownierz na odparzenia na pupe dla dzidzi

kurde nie mam cos sily pisac wiecej jakas jestem do niczego dzis:)

12 lata 8 miesiąc temu #348608 przez anszka
Daria - a może jakieś paski tapety ze wzorem co jakiś czas, ja lubię takie połączenia.
Bidol - no tak się przejęłam, że wysłałam do Ciebie całe słońce i teraz tylko ciepełko sobie zostawiłam :)
Maksiu- bywają i takie dni, ja nie miałam energii do życia od początku tygodnia, a dziś jakiś power mnie opętał i jeżdżę na szmacie jak wariatka :)

Teraz jednak robię sobie małą przerwę, bo wieczorem zamierzamy wyjść ze znajomymi i muszę trochę sił zmagazynować

12 lata 8 miesiąc temu #348636 przez Daria23
Anszka tapeta fajna by była ale ta klatka jest spora i siega bardzo wysoko wiec mojemu Miśkowi bedzie latwiej pomalować tylko bo do tapety to jakies rusztowanie by musial załatwic zeby idealnie wyszło a farba to jednak mniejszy koszt ale dziekuje za pomysł....ale Anszka u nas znowu pogoda:)wprost wymarzona słonko jest piekne

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348643 przez Majowka
dziewczyny, wlasnie wrocilam z centrum, kupilam sama pierwsze ciuszki, ale sie ciesze! :)
Zobaczcie jakie slodkie pajacyki:

chyba godzine w tym sklepie spedzilam, nie moglam sie zdecydowac na rozmiar...w koncu wzielam dwa na 3 miesiace (sa do 62 cm wzrostu) czyli wydalo mi sie, ze na poczatek dla mojego duzego synka i jedne na 6miesiecy, troszke dlugie, ale niech jest cos wiekszego.
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #348645 przez Kamyczka
Majowka napisał:

dziewczyny, wlasnie wrocilam z centrum, kupilam sama pierwsze ciuszki, ale sie ciesze! :)
Zobaczcie jakie slodkie pajacyki:

Majówka,piękne i wyglądają na takie mięciutkie i puszyste :kiss:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348646 przez Majowka
dzieki Kamyczka, no wlasnie, takie sa, te kolorowe z weluru i te biale z bawelny. W lato chyba tez sie ubiara welurek, nie?
czy za goraco, u nas bedzie okolo 30 stopni... :(

12 lata 8 miesiąc temu #348648 przez Kamyczka
Majowka napisał:

dzieki Kamyczka, no wlasnie, takie sa, te kolorowe z weluru i te biale z bawelny. W lato chyba tez sie ubiara welurek, nie?
czy za goraco, u nas bedzie okolo 30 stopni... :(

Kochana gdybym ja się na tym znała :unsure: a jakie są wieczory u was?
Dziewczynki siódmy miesiac trwa od 27 tyg czy 28?Bo zdurniałam :unsure:

12 lata 8 miesiąc temu #348649 przez kejtin
Hej :)

Kamyczka mam wyniki glukozy ktore troche mnie martwią..:
Glukoza po 2h 139,60 mg/dl -
Glukozana czczo 79,20 mg/dl 74 - 106
Test byl na 75g
I nie jestem do konca pewna ze sa okej.. Dodatkowo wyszlo mi duzo bakterii w moczu i niewlasciwy ciezar... Mam kamien 05cm w lewej nerce ale nie powoduje dolegliwosci bolowych, ale mogl spowodowac infekcje.. a gina mam 24 kwietnia wiec musze czekac..

Olga - moj maz mi mowil ze mala nad ranem kopie a ja spalam jak susel, a tez mam delikatny sen i jak tylko maz sie przewraca na drugi bok to sie budze, a dzidzia mnie nie budzi ; ) Meza nawet raz córcia obudzila bo takie kopniaki dawala.. tylko zapytalam "czujesz?" a on "a Ty nie?" :D Po porodzie tych ruchow bedzie mi bardzo brakowac :) A to przemieszczanie ze strony na strone.. no super po prostu :)

Na ostatnim usg powiedzial mi lekarz ze dzidzia jest ulozona posladkowo glowka do dolu, ale nie powiedzial mi czy to dobrze czy zle...

Jesli chodzi o te kapturki na sutki, to wczoraj w szkole rodzenia powiedzialy babki zeby tego nie kupowac, ze to jest nieprzydatne, ale masc jak najbardziej i uwaga: zwykla biala kapuste ktora bedzie mozna wlozyc do lodowki potem tluczkiem zbic i na 20 minut otulic piersi - jak ręką odjął (ból przechodzi) :) Mialam zajecia praktyczne jak sie karmi malucha - jest az 5 pozycji :D

12 lata 8 miesiąc temu #348650 przez chłopek
my wrócilismy ze spacerku jeszcze wstąpiłam na kawe do ciotki, zaraz ide uspac młodego i za prasowanie pościeli musze sie zabrac nie znosze tego, a i jeszcze zapalic w piecu na wode ciepłą dobrze ze na poczatku maja bedziemy miec gazowy bojler zakladany

12 lata 8 miesiąc temu #348651 przez Kamyczka
Kejtlin,ja miałam na czczo 92,a po godzinie 152,a po 2h 154,więc wyższy.Podobno norma jest do 140.Ale zadzwoń do gin to Ci powie,ja od razu zadzwoniłam.

12 lata 8 miesiąc temu #348652 przez Olga
Dziewczynki u mnie się lato zrobiło,moja młodsza córci lata na dworzu na krotki rękaw-jest ślicznie :laugh: :laugh: :laugh:

Odwiedziła mnie moja ukochana mamusia,zaopatrzyła mnie w truskawki (które już pochłonęłam),winogron i pyszny serniczek.Nie wiem,co następne w kolejności zacząć ha ha.I wielka niespodzianka,której się nie spodziewałam-moja druga gonola.Może nie cudo,ale ładniejsza chyba od tamtej.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #348655 przez Kamyczka
Olga,moim zdaniem ładniejsza i mi się podoba. :) Zazdroszczę pogody i spacerów :(

12 lata 8 miesiąc temu #348658 przez maksiu
Hej mi trocvhe przeszlo ale wchyba wie3m czemu tak sie czuje powiem wam ze ja jednak glupia troche jestem bo niby wieze ze donosze to mam obawy jakies niewiem czy kazda tak ma jak ja??
Dzis np buszowalam po necie i wyobrazcie sobie ze natrafilam na dzial wczesnikai dzieci ktore rodza sie w 28 tyg masakra jakas co te matki przezywaja ja bym chyba z bolu i zalu umarla mma za miekkie serce

Majowka pajacyki sa sliczne no niewiem czy latem ubierzesz tym bardziej ze ma byc taka temp[ jak mowisz to watpie ale napewno mozesz swobodnie ubrac jak bedzie ciut chlodniej npo pod koniec sierpnia
kejtin ja jutro ja robie az mnie przeraza normalnie a jak sie po niej czulas:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka