BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #355548 przez Anna77
Maksiu a Activia?? - jedna, dwie dziennie warto spróbować :)

Daners, Daria no nie wiem, chyba jednak sugerowanie się dr.Google to nie najlepsza opcja. Najlepiej zapytać pediatrę, albo dwóch i farmaceutę, a potem sprawdzać kwestie konsystencji itd.. Choć z tego co wiem, to w ogóle dzieci malutkich nie wolno wystawiać na żadne słońce, co z drugiej strony może być trudne wtedy, kiedy urodzimy nasze Maluszki.

Wiecie co, nie wytrzymałam i kupiłam sobie truskawki. Może to nie to samo, co nasze krajowe, ale i tak z jogurcikiem naturalnym i z cukrem niestety były pyszne.

Dziewczyny, ja też często łapię doła, ale szybko staram się postawić na nogi. Z jednej strony im bliżej końca, tym lepiej, a z drugiej coraz więcej problemów. Ale to normalna kolej rzeczy , tak było jest i będzie. Trzeba jeszcze troszkę poczekać. Mam nadzieję, że 22.06 będę miała cięcie, ale nie wiem czy się uda. Zostało by mi więc dokładnie 49 dni. Będzie dobrze :)

Idę powiesić pranko, bo słońce się pokazało i nie pada.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #355559 przez Daria23
Necik nie mam pojęcia co może byc dobrego naspuchniete nogi- nigdy nie miałam problemów z nogami...

Anna- a co mowiłaś ze bedziesz odpoczywac aprawda???a ty znowu biegasz z praniem itp powinnas na dupsko dostać:)

12 lata 7 miesiąc temu #355562 przez Olga
Lece z córcią na próbę przed komunią rocznicową,odezwę się później.Odpoczywajcie mamuśki :laugh: :laugh: :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #355567 przez kafelka0
Olga nie rób mi smaków na naleśniki, bo też nie mogę ich jeść. Ostatnio mam taki smak na sernik i lody włoskie, ale z powodu mojej cukrzycy ciążowej to nie mogę. Muszę być silna dla mojej rybki.
A co do tych filtrów to może w aptekach będą mieć bezpłatne próbki. Też musiałabym o tym pomyśleć. Niby lipiec a to przeleci. A w szczególności po Waszych ostatnich przygodach z "szyjkami". Po wypłacie muszę w końcu skompletować moją wyprawkę do końca.

necik może moczenie w zimnej wodzie coś pomoże i żele z kasztanowca, albo jakieś maści miętowe, chłodzące. Na pewno trzeba dużo odpoczywać, bo częste chodzenie też się przyczynia do opuchnięcia. Położyć stopy na nogi męża i niech masuje :)

12 lata 7 miesiąc temu #355569 przez kafelka0
W końcu zrobiłam zdjęcie mojego brzuszka. Oceńcie czy mam go zbyt nisko, tak jak mi mama ciągle powtarza czy jest ok.
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #355570 przez Kamyczka
kafelka0 napisał:

Olga nie rób mi smaków na naleśniki, bo też nie mogę ich jeść. Ostatnio mam taki smak na sernik i lody włoskie, ale z powodu mojej cukrzycy ciążowej to nie mogę. Muszę być silna dla mojej rybki.

Kafelka a jak u Ciebie z pomiarem cukru?Jest wszystko ok?
Kafelka fajniusi brzusio :) masz malutki jak ja i mniej więcej na tej samej wysokości,więc nie wiem,czy to nisko.Mój wysoko nie jest. :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #355571 przez Majowka
Czesc dziewczyny,

Ja juz wrocilam z zakupow. Wykorzystalam promocje w sklepie dla mamusiek, 15proc znizki z okazji dnia matki (tutaj juz jutro chyba obchodza) i kupilam sobie te gaciory z pasem podtrzymujacym. Pozniej Wam powiem, czy dobrze sie nosza :)

Mierzylam tez pizamki w Intimissimi, ta bardzo fajnie lezala
world.intimissimi.com/product/nightdress...ic-detail/156457.uts

I ta:
world.intimissimi.com/product/open-front...in-cotton/156709.uts

Sa tak ladne, ze pozniej bede mogla w nich po domu chodzic zamiast sukienek.

Super brzusio Kafelka!!!!! :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #355572 przez Kamyczka
Majóweczka,piękna ta druga koszula.Aż bałabym się w niej chodzić taka elegancka.A pierwsza tez ładna,ale taka bardziej casual chyba.Daj znać jak pas się nosi :blink: sexy mama z ciebie :cheer: :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #355573 przez kafelka0
Kamyczka cały czas pilnuję tego co jem i jest ok. Jem mało a często.
Dla mnie rarytasem w ciąży jest owsianka, ale nie gęsta tylko taka rzadsza.

12 lata 7 miesiąc temu #355574 przez Kamyczka
kafelka0 napisał:

Kamyczka cały czas pilnuję tego co jem i jest ok. Jem mało a często.
Dla mnie rarytasem w ciąży jest owsianka, ale nie gęsta tylko taka rzadsza.

Ja też pilnuję a jaki był twój najwyższy pomiar po jedzonku?

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #355575 przez kafelka0
194, ale to było całkowicie na początku jak jeszcze nie wiedziałam co i jak. Teraz trzymam się tak 100-120
120 jak już tak jestem naprawdę bardzo pojedzona.
Dzięki temu schudłam już 4 kg.

12 lata 7 miesiąc temu #355576 przez Kamyczka
kafelka0 napisał:

194, ale to było całkowicie na początku jak jeszcze nie wiedziałam co i jak. Teraz trzymam się tak 100-120

To tak jak ja-190 to nigdy nie miałam aż tak.Ale raz miałam po posiłku 73 więc pewnie opieprz będzie od diabetologa :unsure:

12 lata 7 miesiąc temu #355577 przez mloda_mamuska
Witajcie dziewczyny ja wróciłam właśnie z zakupow,pojechalismy rano z mężem do lekarza i na przyszłą środę mam wizytę,więc mam nadzieje,ze przebada mnie dobrze .

a łóżko kupiliśmy,ale niete ktore Wam wysylalam,bo te z ebay;'a są bardzo niskie i niewygodne. Więc kupiliśmy takie wysokie.ale bardzo fajne ;))

Anna My kupiliśmy wczoraj maliny i truskawki i zrobiliśmy koktajl.a wyszedł taki pyszny,ze palce lizać.... taki lekko kwaśny..dla mnie to ideal ;DD

necik
na spuchniete nogi.a raczej zeby nie puchly to trzeba duuuuzo wody pić.. tylko tyle wiem ;) ja tez duzo pije.i oczywiscie duzo sikam ;p ..ale mniej mi puchną niz jak bylam w polsce i malo pilam ;)

kafelka sliczny brzusio,ale czy nisko to nie powiem,bo nie znam się . :)

Majowka
bardzo fajne te koszula ;)wręcz śliczne, ale ta zary tez mi sie strasznie podoba! :))

maksiu
te łóżeczko fajne i pomysłowo zrobione ;)

12 lata 7 miesiąc temu #355581 przez kafelka0
Może pomarudzi. Początkowe 2,3 dni miałam wysoki ale jak już pokojarzyłam co z czym się je to mam ok. Wizyte mam na poniedziałek 15.30 to zobaczymy co mi powie.

Dzięki dziewczyny :*

12 lata 7 miesiąc temu #355582 przez Kamyczka
Kafelka ja rozumiem wysoki,ale taki niski?Mnie nastraszyli,że jak 3 razy będzie wysoki cukier (pow.120 po posiłku albo powyżej 90 na czczo) to insulina będzie.I też mierzysz w nocy?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka