BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #356498 przez Majowka
Dziewczyny, gratuluje 8 miesiaca! Ja juz dobijam prawie do 7-ego :laugh: Dzisiaj sie chwalilam, ze juz w siodmym jestem, ale widac troche sie pospieszylam :laugh:
Ja juz w domku, zdjecia bede miala wieczorkiem, nie widzialam dokladnie, ale cos sie znajdzie.
Za tydzien robimy sesje z kolezankami w ciazy na plazy! Pewnie swietnie wyjda!

M-M, z twojego opisu, ten bol na skurczowy wyglada, ale skoro sie nie powtorzyl, to spoko...macica juz trenuje :laugh: Bedziesz jedna z pierwszych na pewno! :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #356500 przez maksiu
mloda_mamuska napisał:

Madeline witaj ;) Jak sie czujesz ?? :) co będziesz miała ? córa czy synek ? u nas wiecej synków :))

Ja dziewczyny prawie godzine odkurzałam dwa pokoje,kuchnie i przedpokój ,a to dlatego,ze i znajomi mają jakiś najtańszy odkurzacz,który w ogóle nie ciągnie i prawie na kolanach odkurzałam... a teraz tak mnie plecy bolą :dry:

wstawiłam już zapiekankę do piekarnika,za godzinkę będę już szamałaa :lol:

a Wy co tam robicie???
jakie macie plany na wieczór?
będzie coś ciekawego w telewizji?;)[He he laska ja mam trakie plany ide zaraz jesc kolacje i myje nozki i do lozka i cos podejrzewam ze zasne szybciej niz mask bo normalnie padam na twarz. A od jutrawszystko na mojej glowie bo ciocia jedzie na rehabilitacje na miesiac czasu wiec i wujowi obiady gotowac i u nich w pokoju jakos tez musi wygladac bo on sam niby taki porzadnis ale nawet obiadu sobie noe rozgrzeje masakra ah szkoda slow
Moj dzidzius dzis tak kopie ze4 czasem az krzykne z bolu

12 lata 7 miesiąc temu #356504 przez mloda_mamuska
Majowka ale super.. sesje na plazy są chyba najpiękniejsze :kiss:

jeju ten ból ,który miałam był naprawdę okropny,a jesli to były tylko te 'delikatne' skurcze ..to ja sie boje tych ostatnich najmocniejszych....chyba ich nie przeżyje... :unsure:

Majowka a jak minął dzień ? ;))

maksiu hehe to super,ze kopie :kiss: Mój Oliwierek na szczęście też wariuje dzisiaj :kiss:
a plany na wieczór masz super ! :silly:
ja o 21.45 jak nie zapomnę to włączę TVNstyle,bo jest taki nowy program,ale nie wiem czy już od dzisiaj...o szkole ,w której są kamery i rodzice z nauczycielami będą podglądać swoje pociechy..co tam wyprawiają :silly: ja sie ciesze,ze u mnie w szkole nie było kamer,bo pewnie też by sie rodzice różnych rzeczy dowiedzieli :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #356506 przez maksiu
Kochana ja od 6 nie spie wiec tylko marzy mi sie lozko i sen ale jeszcze masaz nog by mi sie przydal maks jhuz najedzony i przebrany w pizamke

12 lata 7 miesiąc temu #356509 przez mloda_mamuska
maksiu mi mąż masował zawsze stopy codziennie,ale w ciąży podobno nie wolno ! :( i tylko raz na kilka dni to robi delikatnie.. :(
podobno wywołuje to skurcze... :unsure:

12 lata 7 miesiąc temu #356512 przez Majowka
M-M, super. U nas wysmienita pogoda w koncu. Najpierw cmentarz, obiad, pozniej spotkanie z kolezanka, teraz juz odpoczywam. Pozniej jeszcze pranie zrobie, kolacje sobie odgrzeje...niedzielnie :)
A u Was?

12 lata 7 miesiąc temu #356513 przez maksiu
skurcze ponoc wywoluja masowanie brzuszka nie stop bo co maja w sumie stopy do brzucha i porodu??

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #356515 przez mloda_mamuska
maksiu no wlasnie nie wiem..jak tutaj przyleciałam to ta znajoma mi tak powiedziała.bo Misiek mi masował..a ona mówi,że nie wolno..tak samo jak piersi i brzucha .. więc nie wiem.

Majowka
ja nic szczegolnego. Mąż w pracy.ja posprzatalam troche w mieszkanku,obiadzik zrobiłam i zaraz z mamuśką na skypie będę rozmawiała..boje sie ,ze przegapie moją licytację tego wynalazku do słuchania bicia serduszka... musze co chwile sprawdzac,bo jak sie z mamą rozgadam,to zapomne i mi minie.

Dziewczyny myślicie,ze dzieci urodzone juz w 7 i 8 miesiącu,czyli niedonoszone często mają jakieś wady czy coś takiego? Czy zazwyczaj rodzą się całkowicie zdrowe? bo tak się zastanawiam.. Jedni mówią,że im dłużej się nosi tym lepiej a niektórzy ,że lepiej już urodzić w 7 miesiącu niż w 8... oczywiście wiadomo,ze najlepiej w 9 ;P ale jak Wy myślicie? to prawda,ze lepiej w 7 niż w 8 ??

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #356519 przez maksiu
mloda_mamuska napisał:

maksiu no wlasnie nie wiem..jak tutaj przyleciałam to ta znajoma mi tak powiedziała.bo Misiek mi masował..a ona mówi,że nie wolno..tak samo jak piersi i brzucha .. więc nie wiem.

Majowka
ja nic szczegolnego. Mąż w pracy.ja posprzatalam troche w mieszkanku,obiadzik zrobiłam i zaraz z mamuśką na skypie będę rozmawiała..boje sie ,ze przegapie moją licytację tego wynalazku do słuchania bicia serduszka... musze co chwile sprawdzac,bo jak sie z mamą rozgadam,to zapomne i mi minie.

Dziewczyny myślicie,ze dzieci urodzone juz w 7 i 8 miesiącu,czyli niedonoszone często mają jakieś wady czy coś takiego? Czy zazwyczaj rodzą się całkowicie zdrowe? bo tak się zastanawiam.. Jedni mówią,że im dłużej się nosi tym lepiej a niektórzy ,że lepiej już urodzić w 7 miesiącu niż w 8... oczywiście wiadomo,ze najlepiej w 9 ;P ale jak Wy myślicie? to prawda,ze lepiej w 7 niż w 8 ??

Kochana wklejam ci link do forum na ktorym znalazlam co nie co pytanie podobne do naszego i ciut dpowiedzi 40tygodni.pl/Category/015/2,16349,Przecz...y-Czy-to-prawda.html

a mnie wlasnie zgaga dopadla chyba po swojskiej pasztetowej ale jaka. Co do miesiecy urodzenia tez tyak slyszalam ze lepiej urodzic w 7 niz w 8 a najlepeij to w 9 ale jaka jest prawda to niewiem

no kolacja zjedzona zaraz biore maksa od cioci i do lozka

12 lata 7 miesiąc temu #356529 przez Olga
Ja uważam,że to jakiś kolejny zabobon,bo przecież każdy tydzień się liczy,a w 7 miesiącu to płucka jeszcze sa nie rozwinęte,więc dziwne,żeby było lepiej w 7 niż w 8.Dla mnie to jakiś wymysł kogoś głupiego :angry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #356540 przez chłopek
patrzcie jaki fajny kusi mnie ten wózek sadeczak.pl/191191

12 lata 7 miesiąc temu #356557 przez Olga
Mi sie podoba ten wózeczek,naet kiedyś na niego patrzyłam.Ja myslałam,że ty nie kupujesz wózka,tylko tan po Ksawciu będziesz miał. :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #356560 przez saiko
mloda_mamuska napisał:

z tego co wiem nie mozna masowac piersi i brzucha pod koniec ciazy bo mozna wywolac skurcze/porod ale nie slyszalam o przeciwwskazaniach do innych masazy, ktore sa zrobione odpowiednio

12 lata 7 miesiąc temu #356565 przez mloda_mamuska
maksiu pisze dopeiro teraz,bo właśnie skończyłam rozmawiac z rodzicami na skypie ;)

Ja o tym nie słyszałam wcześniej ... no to chyba nie ma większego znaczenia..więc powiem Miśkowi,żeby masowal :lol:

a co do zgagi to ja mam non stop od miesiąca... i dziewczyny pisały,że mleko,marchewka i migdały pomagają ;)
ja przetestowałam wszystko i wszystko działa..nie na długo,ale na jakąś godzinkę ;)
marchewki ostatnio jem mało ,bo mam kruche zęby,więc wolę nie gryźć niz twardego,zeby mi nie połamały się ;P
ale duzo mleka piję i kilka dni temu mąż mi kupiła prawie kilogram migdałów i też pomagają ;) więc sprawdzone sposoby są i polecam ;)

chłopek ale fajny tez wózek !!!! naprawdę świetny ;) podoba mi się ;)

Majowka
czekamy na zdjęcie ! :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #356576 przez Kamyczka
Chłopek,fajny wózeczek :) czaisz się na jego kupno?
MM nie słyszałam o tych masażach stóp,a idę na pedicure do kosmetyczki,więc mam nadzieję,że będzie ok :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka