- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
My już po rocznicówce,pogoda nie dopisał,na szczęście przed wejściem do kościoła nie padało,ale zimno było.Ignaś zawsze w kościele mocno kopie,ciekawe czy będzie lubił chodzić do kościoła,czy nie.U nas jest fajnie,bo na mszy dla dzieci,to pełno maluszków jest i nikt im uwagi nie zwtaca,mogą robić co chcą.Wiem,że w niektórych parafiach księża zabraniają dzieciom chodzić po kościele.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Chłopek - uważaj teraz na Siebie - ja mafnez mam 3x1 ale było i 3x2 - więc lepiej zadzwoń i się dopytaj, ale 3x1 nie zaszkodzi
Saiko - bo tak rzadko bywasz u Nas - i to ze szczęścia był ten - Wszelki Duch Tylko 60 kg ważysz to ile Ty przytyłaś?? co do przewożenia mleka - to pojęcia nie mam- ale może Anna coś podpowie, bo ona się zna na przechowywaniu pokarmu Co do tej karty to wchodzisz na tą stronę www.doz.pl/program/p1-Programy_dbam_o_zdrowie wybierasz program dla Mamy i maleństwa rejestrujesz się i za kilka dni przychodzi Ci karta - przez internet ( tą właśnie stronę zamawiasz i odbierasz w wybranej aptece Na niektóre rzeczy są rabaty np Pampersy - 40 % rabatu ( przy odbiorze się płaci i trzeba okazać kartę) - Anna nam tak naraiła tą aptekę
Majóweczka -kolorek wybrany??fotel śliczny a gdzie będzie w pokoiku Lukasa( czy pisze się Lucas)?? a i mebelki śliczne
Pokoiki śliczne - ale niestety z doświadczenia wiem, zę jak dochodzą do tego rzeczy osobiste tj np pampersy chusteczki zabawki dla dziecka - to pokoik traci na wyglądzie - bo już nie jest zachowana kolorystyka ja na głowie stawałam żeby u Sebka wszystko wyglądało tak idealnie, ale niestety
Maksiu - ja mieszczę się w ciuszki z przed ciąży koszulki już troszkę krutkie ale spodnie ok ale teraz zaczną się biodra rozszerzać, więc już długo nie pochodzę tak
Anszka -no nareszcie jesteś - pusto tu bez Ciebie było cieszę się że wyjazd udany
Olga -to kiepsko że pogoda słaba ale już po wszysystkim a co do Ignasia - to wszystko tylko zależy od rodziców i starszych sióstr - jak Wy lubicie i chodzicie to i on na 100% będzie chciał
Dziewczyny - wiecie co Wam powiem - wczoraj siadłam i zaczełam zamawiać te apteczne rzeczy i nie było już tych Pampersów w promocji - newborn w złotym opakowaniu więc zamuwiłam te w żółtym, ale i dwójki w złotym - tak na zaś - bo i te pewnie się wyczerpią i nie będzie. Ale byłam wieczorem na zakupach i w markecie była właśnie ta apteka - poszłam kupić Sebie syrop i od razu zapytałam czy nie mają na stanie tych pieluch newborn - mieli i Pani mi je sprzedała bez zamawiania przez internet ( dodam tylko że nie miałam karty przy sobie, ale Pani miała swoją i nabiła rabat ze swojej karty). Więc warto pytać w aptece
A i w domu wyjełam jedną pieluszkę - i jest taka słodka - taka maleńka jak dłoń i taka mięciutka i pachnąca zobaczymy jak się sprawdzą
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
bidolku wlasnie takie chyba zamówie tutaj )
bo w polsce są takie same, ale bez wyświetlacza i o niebo tańsze bo allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angelsou...cja-i2321211558.html
a ten monitorek nie jest w niczym potrzebny - wystarczy żeby słyszeć Ta moja koleżanka ma właśnie taki - i jak do mnie przyjechała to też sobie Kamilki słuchałam i było super
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jak duzo to pojade jutro do sklepu i kupie ten,ktory wysłałaś drugi,ale tutaj taki nowy kosztuje 15funtów no i nie musiałabym czekac na przesylke tylk od razu bym miala. no ale zbacze wieczorem.
pewnie bidolku wspaniale sie sluchalo bicia serduszka Kamilki?
Jaka u Was pogoda dzisiaj ?
U mnie nie pada ,ale słońca też nie ma. mężulek w pracy,wiec taka głupia niedziela.
Przez ostatnie dni Oliwierek był zbyt spokojny i sie martwiłam,a dzisiaj od rana szaleje w ogole o 5 rano obudziłam się z potwornym bólem brzucha... ale po 10 minutach przeszło..na szczęście,no i na całe szczęście Oliwierek wariuje..to tak nie martwie sie. Chcieliśmy jechać prywatnie do ginekologa,ale niedziela jest ... to juz poczekamy do środy na ta wizyte.chyba,że znowu coś się będzie działo... oby nie.
Olga u mnie w Polsce.tam gdzie mieszkałam też była taka msza o 16,30 dla rodziców z dzieciaczkami i raz na niej bylam...normalnie 3/4 kościoła to wrzeszczące maluchy i ksiądz przed rozdawał kartki białe i kredki i dzieciaczki sobie podczas mszy malowały .na tych kartkach chyba jakieś obrazki były. np.droga krzyzowa czy tam cos z bozym narodzenie w zależnosci od czasu a w innym kosciele tez u mnie w mieście o 11,30 jest msza dla maluszków i po tej mszy wszystkie male dzieci podchodzą do księdza i każdego błogosławi i cos tam rozdaje albo malutki krzyżyk albo obrazek
całkiem fajne
a łóżeczko chyba jednak takie kupimy :
www.ebay.co.uk/itm/Tutti-Bambini-Lucas-c...fbe1b#ht_1687wt_1392
mężowi nawet nawet się podoba
oczywiście pokazałam Mu różne pokoiki dla chłopców z białymi mebelkami,żeby go przekonać.. oczywiscie byl troche smutny,ze tamtych,ktore on wybral nie kupimy... ale minie mu..mam nadzieje ;pp
- maksiu
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczesliwa mama 2 skarbow Maksa i Blazeja
U nas dzis pochmurno jak niewiem i chlodno ale dla mnie taka pogoda super ahh nic tlko spacerowac:) No tak al niktmi nie odp na moje pytanie jak to jest z ta apteka co sie zamawia prze net??
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tojest chyba taka apteka ,ze zakładasz kartę i zamawiasz przez internet rózne rzeczy z niej duuuzo duzoo taniej a odbierasz w jakiejś aptece u siebie i płacisz chyba też przy odbiorze
Mnie ten temat nie interesował,bo ja mieszkam w UK ,wiec nie moge skorzystać z tego,ale fajna opcja ,jesli mozna zaoszczędzić sporo pieniązków;)
na załatwienie się dobre są podobno śliwki suszone moczone w wodzie jakis czas,ale nie wiem,ja to nie mam problemu z tym
może spróbuj active jeśc codziennie jedną?
a na puchnące nogi pij więcej wody
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Moj, misiek tez mowi do brzuszka, jest bardzo kochany, bardzo sie zmienil, jest taki nadopiekunczy jestem pewna, ze bedzie swietnym tata
Bidolku, dziekuje. Kolor wybrane, bedzie jasny niebieski z odcieniem fioletu i siwego. Trudno mi to opisac Pozniej fotke pokaze.
Fotel kupilismy do salonu. Szkoda go do pokoju malego, choc jest bardzo wygodny do karmienia.
Z tym pokoikiem to masz racje, ja nie tyle o pampersy sie martwie, jak o nawal zabawek, ale taki pokoj przede wszystkim musi byc funkcjonalny i na to tez stawiamy.
Ja juz po obiadku, zaraz jade na starowke. Kolezanka ma mi zrobic fotke 25tyg
Ciekawe czy cos nam wyjdzie!
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jak myślicie gdzie mogę kupić takie oswietlenie ?
www.flickr.com/photos/53913571@N07/7022726271/
- maksiu
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Też tak macie??
A z tym bólem - to co to za ból był????
A łóżeczko śliczne - a też rośnie z dzieckiem??
Maksiu - przepraszam ale i Saiko pytała i zapomniałam o Tobie - jak możesz kochana to cofnij się do mojego poprzedniego postu ( takiego długiego i zobacz co tam nabazgrałam) a jak będziesz jeszcze chciała coś wiedzieć to pytaj - już nier zapomnę o Tobie - obiecuję
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Z oswietleniem, tez mam problem, nic ciekawego nie ma w sklepach
Na necie tez nic nie znalazlam....
Tez bym chciala ta lampe
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
Bidolku - oczywiscie pomylilam sie 70kg ważę a nie 60
Szymus szaleje, cały brzuch mi faluje Jestem taka szczesiwa i nie moge sie doczekac az go przytulę,
CZasem patrze w lustro i mysle "łojezu, jestem w ciazy!"
u mnie na mazurach dzis ladnie ale chłodno i nawet burza przez chwile byla i padało. Na ślub naprawde trafila nam sie super pogoda
zamowilam ten worek sako i mam nadzieje, ze okaże sie taki fajny jak mysle, ze jest
a w sklepie internetowym w koszyku mam juz lozeczko, materac gryczano-kokosowy, i pierdolki takie jak termometr do wanienki, termometr dla malenstwa, szczoteczke do wlosow, zestaw do zebow, itd
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a mnie się nie dłucha z tym kopaniem i przestawaniem,za to męża tak
ja go prosze i nic... a jak śpie to wtedy kopie..a mąż popuka do niego i poprosi i od razu daje czadu... jeszcze nie wyszedł na ten świat a już solidarny z tatuśkiem... jak to tak można..to ja go pod serduchem noszę!
Majowka będę szukała,ale jakbyś znalazła taką albo cos super daj znać ;D
ta to pewnie cholernie droga jest..ale jaka sliczna
- maksiu
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Awiecie co znalazlam na allegro to dla tych co sie boja porodu allegro.pl/elle-tens-urzadzenie-lagodzac...owy-i2324687612.html