BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #356364 przez Olga
Hrj dziewczynki.

My już po rocznicówce,pogoda nie dopisał,na szczęście przed wejściem do kościoła nie padało,ale zimno było.Ignaś zawsze w kościele mocno kopie,ciekawe czy będzie lubił chodzić do kościoła,czy nie.U nas jest fajnie,bo na mszy dla dzieci,to pełno maluszków jest i nikt im uwagi nie zwtaca,mogą robić co chcą.Wiem,że w niektórych parafiach księża zabraniają dzieciom chodzić po kościele. :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #356365 przez bidol
M_M - mówisz i masz allegro.pl/detektor-tetna-plodu-baby-sou...98771.html?source=oo . Trudny wybór przed Tobą :blink:

Chłopek - uważaj teraz na Siebie - ja mafnez mam 3x1 ale było i 3x2 - więc lepiej zadzwoń i się dopytaj, ale 3x1 nie zaszkodzi :)

Saiko - bo tak rzadko bywasz u Nas - i to ze szczęścia był ten - Wszelki Duch :woohoo: :kiss: Tylko 60 kg ważysz :ohmy: to ile Ty przytyłaś?? :huh: co do przewożenia mleka - to pojęcia nie mam- ale może Anna coś podpowie, bo ona się zna na przechowywaniu pokarmu :laugh: Co do tej karty to wchodzisz na tą stronę www.doz.pl/program/p1-Programy_dbam_o_zdrowie wybierasz program dla Mamy i maleństwa rejestrujesz się i za kilka dni przychodzi Ci karta - przez internet ( tą właśnie stronę zamawiasz i odbierasz w wybranej aptece :laugh: Na niektóre rzeczy są rabaty np Pampersy - 40 % rabatu ( przy odbiorze się płaci i trzeba okazać kartę) - Anna nam tak naraiła tą aptekę :laugh:

Majóweczka -kolorek wybrany??fotel śliczny :cheer: a gdzie będzie w pokoiku Lukasa( czy pisze się Lucas)?? a i mebelki śliczne :cheer:

Pokoiki śliczne - ale niestety z doświadczenia wiem, zę jak dochodzą do tego rzeczy osobiste tj np pampersy chusteczki zabawki dla dziecka - to pokoik traci na wyglądzie - bo już nie jest zachowana kolorystyka :( ja na głowie stawałam żeby u Sebka wszystko wyglądało tak idealnie, ale niestety :(

Maksiu - ja mieszczę się w ciuszki z przed ciąży :) koszulki już troszkę krutkie :blink: ale spodnie ok :laugh: ale teraz zaczną się biodra rozszerzać, więc już długo nie pochodzę tak :laugh:

Anszka -no nareszcie jesteś - pusto tu bez Ciebie było :dry: cieszę się że wyjazd udany :laugh:

Olga -to kiepsko że pogoda słaba :dry: ale już po wszysystkim :) a co do Ignasia - to wszystko tylko zależy od rodziców i starszych sióstr - jak Wy lubicie i chodzicie to i on na 100% będzie chciał :laugh:

Dziewczyny - wiecie co Wam powiem - wczoraj siadłam i zaczełam zamawiać te apteczne rzeczy i nie było już tych Pampersów w promocji - newborn w złotym opakowaniu :angry: więc zamuwiłam te w żółtym, ale i dwójki w złotym - tak na zaś - bo i te pewnie się wyczerpią i nie będzie. Ale byłam wieczorem na zakupach i w markecie była właśnie ta apteka - poszłam kupić Sebie syrop i od razu zapytałam czy nie mają na stanie tych pieluch newborn - mieli i Pani mi je sprzedała bez zamawiania przez internet ( dodam tylko że nie miałam karty przy sobie, ale Pani miała swoją i nabiła rabat ze swojej karty). Więc warto pytać w aptece :lol:
A i w domu wyjełam jedną pieluszkę - i jest taka słodka - taka maleńka jak dłoń :laugh: i taka mięciutka i pachnąca :laugh: zobaczymy jak się sprawdzą :laugh: :dry:

12 lata 7 miesiąc temu #356375 przez mloda_mamuska
bidolku wlasnie takie chyba zamówie tutaj ;))

12 lata 7 miesiąc temu #356379 przez bidol
mloda_mamuska napisał:

bidolku wlasnie takie chyba zamówie tutaj ;))

bo w polsce są takie same, ale bez wyświetlacza i o niebo tańsze bo allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angelsou...cja-i2321211558.html
a ten monitorek nie jest w niczym potrzebny - wystarczy żeby słyszeć :laugh: Ta moja koleżanka ma właśnie taki - i jak do mnie przyjechała to też sobie Kamilki słuchałam i było super :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #356390 przez mloda_mamuska
bidolku ja licytuję tamten z wyświetlaczem,zeby też widzieć jakie jest tętno,bo póki co to 10funtów stoi. a tańszego tutaj nie ma. zobaczę wieczorem ile bedzie ;)
jak duzo to pojade jutro do sklepu i kupie ten,ktory wysłałaś drugi,ale tutaj taki nowy kosztuje 15funtów ;) no i nie musiałabym czekac na przesylke tylk od razu bym miala. no ale zbacze wieczorem.

pewnie bidolku wspaniale sie sluchalo bicia serduszka Kamilki? :kiss:

Jaka u Was pogoda dzisiaj ?
U mnie nie pada ,ale słońca też nie ma. mężulek w pracy,wiec taka głupia niedziela.

Przez ostatnie dni Oliwierek był zbyt spokojny i sie martwiłam,a dzisiaj od rana szaleje :kiss: :kiss: :kiss: w ogole o 5 rano obudziłam się z potwornym bólem brzucha... ale po 10 minutach przeszło..na szczęście,no i na całe szczęście Oliwierek wariuje..to tak nie martwie sie. Chcieliśmy jechać prywatnie do ginekologa,ale niedziela jest :unsure: ... to juz poczekamy do środy na ta wizyte.chyba,że znowu coś się będzie działo... oby nie.

Olga u mnie w Polsce.tam gdzie mieszkałam też była taka msza o 16,30 dla rodziców z dzieciaczkami i raz na niej bylam...normalnie 3/4 kościoła to wrzeszczące maluchy i ksiądz przed rozdawał kartki białe i kredki i dzieciaczki sobie podczas mszy malowały .na tych kartkach chyba jakieś obrazki były. np.droga krzyzowa czy tam cos z bozym narodzenie w zależnosci od czasu :) a w innym kosciele tez u mnie w mieście o 11,30 jest msza dla maluszków i po tej mszy wszystkie male dzieci podchodzą do księdza i każdego błogosławi i cos tam rozdaje albo malutki krzyżyk albo obrazek ;)
całkiem fajne :)

a łóżeczko chyba jednak takie kupimy :
www.ebay.co.uk/itm/Tutti-Bambini-Lucas-c...fbe1b#ht_1687wt_1392

mężowi nawet nawet się podoba :P
oczywiście pokazałam Mu różne pokoiki dla chłopców z białymi mebelkami,żeby go przekonać.. oczywiscie byl troche smutny,ze tamtych,ktore on wybral nie kupimy... ale minie mu..mam nadzieje ;pp

12 lata 7 miesiąc temu #356395 przez maksiu
Hejka jestem i ja juz dzis dopiero teraz no coz nie spie od 6 znowu sie zalatwic nie moge:( Ado tego nogi mam banie nie moglam butow ubrac dzis a jechalam do biedronki do m sie smialam ze chyba w kapciach pojade:P
U nas dzis pochmurno jak niewiem i chlodno ale dla mnie taka pogoda super ahh nic tlko spacerowac:) No tak al niktmi nie odp na moje pytanie jak to jest z ta apteka co sie zamawia prze net??

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #356398 przez mloda_mamuska
maksiu zaraz pewnie dziewczyny ci napiszą ;)
tojest chyba taka apteka ,ze zakładasz kartę i zamawiasz przez internet rózne rzeczy z niej duuuzo duzoo taniej a odbierasz w jakiejś aptece u siebie i płacisz chyba też przy odbiorze ;)
Mnie ten temat nie interesował,bo ja mieszkam w UK ,wiec nie moge skorzystać z tego,ale fajna opcja ,jesli mozna zaoszczędzić sporo pieniązków;)

na załatwienie się dobre są podobno śliwki suszone moczone w wodzie jakis czas,ale nie wiem,ja to nie mam problemu z tym ;)
może spróbuj active jeśc codziennie jedną? ;)

a na puchnące nogi pij więcej wody ;)

12 lata 7 miesiąc temu #356399 przez Majowka
Sliczne lozeczko M-M, naprawde slodkie!

Moj, misiek tez mowi do brzuszka, jest bardzo kochany, bardzo sie zmienil, jest taki nadopiekunczy :laugh: jestem pewna, ze bedzie swietnym tata :)

Bidolku, dziekuje. Kolor wybrane, bedzie jasny niebieski z odcieniem fioletu i siwego. Trudno mi to opisac :dry: Pozniej fotke pokaze.
Fotel kupilismy do salonu. Szkoda go do pokoju malego, choc jest bardzo wygodny do karmienia.
Z tym pokoikiem to masz racje, ja nie tyle o pampersy sie martwie, jak o nawal zabawek, ale taki pokoj przede wszystkim musi byc funkcjonalny i na to tez stawiamy.

Ja juz po obiadku, zaraz jade na starowke. Kolezanka ma mi zrobic fotke 25tyg :laugh: :laugh: :laugh:
Ciekawe czy cos nam wyjdzie!

12 lata 7 miesiąc temu #356400 przez mloda_mamuska
Majowka no to mam nadzieje,ze sesja się uda i podzielisz się chociaż jednym zdjęciem z Nami :kiss:

jak myślicie gdzie mogę kupić takie oswietlenie ? :lol:

www.flickr.com/photos/53913571@N07/7022726271/

12 lata 7 miesiąc temu #356401 przez maksiu
Mm ja mam ta karte i wiem ze tam sa tanie bo wczoraj przegladalm i np pampersy orginalne dla noworodka kosztuja chyba 40zl bez karty a z karta 20 wiec sie oplace a jest 43sztuki chyb i bede je zamawiac tylko niewiem jak ztym odbiorem:)

12 lata 7 miesiąc temu #356402 przez bidol
M_M - pewnie że super się słucha serduszka :laugh: ja to mam takie dziwne wrażenie że My z Niunią jesteśmy tak zgrane, zę Ona wie czego chce. np jak mnie kopie a ja chcę spać - to głaszczę brzuszek i mówię do Niej - śpij już Niunia :) i przestaje się wiercić :laugh: a jak chce żeby fikała - to też głaszczę brzuszek i mówię - Pofikaj kochanie - i zawsze reaguje i kopie tam gdzie rękę położę :laugh:
Też tak macie??
A z tym bólem - to co to za ból był????
A łóżeczko śliczne - a też rośnie z dzieckiem??

Maksiu - przepraszam :kiss: ale i Saiko pytała i zapomniałam o Tobie - jak możesz kochana to cofnij się do mojego poprzedniego postu ( takiego długiego i zobacz co tam nabazgrałam) a jak będziesz jeszcze chciała coś wiedzieć to pytaj - już nier zapomnę o Tobie - obiecuję :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #356403 przez Majowka
Na pewno :laugh:

Z oswietleniem, tez mam problem, nic ciekawego nie ma w sklepach :(
Na necie tez nic nie znalazlam....

Tez bym chciala ta lampe :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #356406 przez saiko
Hejka,

Bidolku - oczywiscie pomylilam sie 70kg ważę a nie 60

Szymus szaleje, cały brzuch mi faluje :) Jestem taka szczesiwa i nie moge sie doczekac az go przytulę,
CZasem patrze w lustro i mysle "łojezu, jestem w ciazy!" :D

u mnie na mazurach dzis ladnie ale chłodno i nawet burza przez chwile byla i padało. Na ślub naprawde trafila nam sie super pogoda ;)

zamowilam ten worek sako i mam nadzieje, ze okaże sie taki fajny jak mysle, ze jest

a w sklepie internetowym w koszyku mam juz lozeczko, materac gryczano-kokosowy, i pierdolki takie jak termometr do wanienki, termometr dla malenstwa, szczoteczke do wlosow, zestaw do zebow, itd

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #356407 przez mloda_mamuska
bidol obudziłam się nagle,bo strasznie bolał mnie cały brzuch..tak jakby ktoś mi w niego przywalił dosłownie od piersi do samego krocza cały mnie bolał niesamowicie i do tego plecy dół ...ale przeszło..myślisz,ze to coś poważnego ??

a mnie się nie dłucha z tym kopaniem i przestawaniem,za to męża tak :unsure:
ja go prosze i nic... a jak śpie to wtedy kopie..a mąż popuka do niego i poprosi i od razu daje czadu... ;) jeszcze nie wyszedł na ten świat a już solidarny z tatuśkiem... jak to tak można..to ja go pod serduchem noszę! :silly:

Majowka
będę szukała,ale jakbyś znalazła taką albo cos super daj znać ;D
ta to pewnie cholernie droga jest..ale jaka sliczna :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #356410 przez maksiu
Bidol oki sprobuje poszukac:P
Awiecie co znalazlam na allegro to dla tych co sie boja porodu allegro.pl/elle-tens-urzadzenie-lagodzac...owy-i2324687612.html

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka