BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #356013 przez Daria23
Majowka moja kolezanka kupiła elektryczny laktator wydała ponad 200 zl i okazał sie totalnym niewypałem wogole zle ciagnał itp i zaraz kupiła reczny

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #356015 przez mloda_mamuska
Majowka ,Daria ja slyszalam,ze elektryczne są supe ,ale ten ręczny z Aventu też się dobrze sprawdza :)

ja to myślę,żeby laktator kupić jak już urodzę,bo nie wiem czy bedzie potrzebny,a po co wydawac tyle pieniedzy w błoto ?
zawsze mozna podjechac i kupic w razie potrzeby ;)

Chcialam kupic tej firmy tommee wszystko,ale poczytalam i juz sama nie wiem chyba tez Avent wybiorę ;)

12 lata 7 miesiąc temu #356016 przez Daria23
Kamyczka znalazłam na necie ja mam taki
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #356017 przez Kamyczka
MM,Daria,Majówka-ja laktator też chyba kupię po porodzie jak już będzie naprawdę potrzebny.Te elektryczne są drogie moim zdaniem,a jeszcze tyle wydatków,termometr,kremy itp

12 lata 7 miesiąc temu #356020 przez Daria23
no jak uwazasz ja kupilam wczesniej bo kolezanka mowila ze mam zabrac sobie do szpitala bo zawsze moze mnie ten nawał mleka spotkac ja wlasnie w szpitalu spotkal i sobie odciagala

12 lata 7 miesiąc temu #356023 przez maksiu
A u nas sie rozpadalo niestety:(
mi m kupil dopiero jak bylam w domu i jak juz nie nadazalam sama sciagac

12 lata 7 miesiąc temu #356031 przez Olga
Dziewczynki umyłam dwa okna,za trzecie wzięła się moja młodza córcia,ramy jako tako,ale szyby starsza musiała poprawiać,ale liczą się chęci.Dumna jestem dzisiaj z siebie,bo dużo zrobiłam,tylko nie wiem,czy się ruszę za chwilę,a jeszcze na 16 muszę na próbę Olgi lecieć.Teraz Marika powiesi firanki i już w miarę pachnąco w domku będzie.Jeszcze mnie czeka farbowanie włosów,ale to jak z kościoła przyjdę,a wieczorem koleżanka przyjdzie Oldze na papiloty zakręcić,żeby na jutro loki miała. :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #356033 przez maksiu
Olga napisał:

Dziewczynki umyłam dwa okna,za trzecie wzięła się moja młodza córcia,ramy jako tako,ale szyby starsza musiała poprawiać,ale liczą się chęci.Dumna jestem dzisiaj z siebie,bo dużo zrobiłam,tylko nie wiem,czy się ruszę za chwilę,a jeszcze na 16 muszę na próbę Olgi lecieć.Teraz Marika powiesi firanki i już w miarę pachnąco w domku będzie.Jeszcze mnie czeka farbowanie włosów,ale to jak z kościoła przyjdę,a wieczorem koleżanka przyjdzie Oldze na papiloty zakręcić,żeby na jutro loki miała. :laugh:

Olga a ty nie powinnas sie tak przemeczac chcesz na dupsko??
Kurde ale mi sie spac chce o mamo a nie moge sie polozyc bo maly nie spi a m drzewo tnie:( Maks to wg ma dzis sily tyle co malo kto z doroslych kurde wstal o 6 i spal mi tylko godzine w dziem o mamo

12 lata 7 miesiąc temu #356035 przez mloda_mamuska
Kamyczka dokladnie drogie są,więc lepiej kupić najpotrzebniejsze rzeczy,a laktator do nich nie należy..bo to czy bedzie potrzebny okaże się po porodzie ;)
moja mama jak miała nawal mleka to tato jej ściągał..mój misiek też by chciał,ale ja nie wiem... ;) zobaczy się :)

Mam nadzieje,ze w ogóle będę miała mleczko i to dobre i że będzie smakowało maluszkowi,bo też słyszałam od kilku mam,że ich melko nie smakowało maluchom .

Olga
liczą się chęci :))
Nie ma co krytykować,bo się zrazi i nie będzie chciała w ogóle pomagac :)

Co tam dziewczyny robicie?

Ja ide pomyć naczynia,bo mam dwa zlewy pełne ... co prawda Misiek chciał pomyc,ale powiedziałam,ze sama to zrobię... Nie będę go codziennie wykorzystywala. i tak codziennie robi duze pyszne sniadanka,to ja moge pomyc..korona z głowy mi nie spadnie :lol:

A JA MAM DO WAS PYTANIE ODNOSNIE CHRZTU kiedy planujecie ochrzcic maluszki?
My ten pierwszy urlop bierzemy jak bede rodziła a drugi jakoś w sierpniu i zastanawiamy się czy to nie za szybko na chrzest ?

12 lata 7 miesiąc temu #356036 przez Kamyczka
Olga wulkanie energii :) odpocznij choć trochę!
MM my chrzest planujemy na wrzesień,ale jeszcze pewni nie jesteśmy :blink:
Maksiu,masz po prostu "żywe' dziecko :lol:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #356039 przez Olga
Kurcze nawet firanki zawiesiłam w dwóch pokojach,a Marika w swoim :laugh:

Ja Marikę chrzciłam jak miała 2 mies.,a Olga 4.Teraz planujemy albo w sierpniu,albo we wrześniu,ale nie później,bo z takim maluszkiem mniej problemów w kościele,praktycznie prześpi całą ceremonię.

Ja laktator kupiłam na wszelki wypadek,ale nie wiem,czy będę używać,chociaż pokarmu zawsze miałam dużo i poprostu do zlewu go ściągałam,ale ponieważ mam w planach uczyć Ignasia chociaż czasami pić z butelki,to może mi się przyda.Chcę,żeby inni też mogli się nim zająć,a nie tylko ja. :) Taki mam.
allegro.pl/laktator-tommee-tippee-uzywan...dni-i2287669189.html

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #356045 przez maksiu
No chyba tak ja bym juz dawno spala ide zjesc rybke i sie poloze m przyszedl bo leje jak scebra i pogrzmiewa co do chrztu to my napewno tak jak maksa niecaly miesiac i bedziemy chrzcic maks jak sie urodzil 16 pazdziernika tak 14 listopada byl chrzczony tu jesli bedzie tak jak jest planowane na 15lipca to napeno do tego 15 sierpnia bedzie ochrzczony

12 lata 7 miesiąc temu #356048 przez mloda_mamuska
www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/Maternity/...-Device%280023381%29

Dziewczyny Czy wy macie coś takiego ? to jest do słuchania bicia serduszka maluszka .
Zastanawiam się nad zakupem tego ;))
Jestem nerwus,jesli chodzi o moje malenstwo..jak chwile go nie czuje,to zaraz panikuję... a tak mogłabym podsłuchiwać jak jego serduszko puka i mniej bym sie stresowala ;))

12 lata 7 miesiąc temu #356050 przez maksiu
MM wiesz co ja tez nerwowa jestem ale trzeba byc cierpliwym A o takim czyms pierwsze slysze
ale powiem ci ze nie zly pomysl zeby miec cos takiegop

12 lata 7 miesiąc temu #356051 przez Anna77
A ja zrobiłam obiadek, a właściwie podgrzałam. Zrobiłam jeszcze 16 kotlecików mielonych - zamrożę jak ostygną. A że szwagierka mocno mnie namawia na nockę na działce, poprzedzoną ogniskiem albo grillem z bezalkoholowym piwkiem, to wzięłam się za pieczenie czegoś na szybko. Wybór padł na muffinki czekoladowe z przepisu Nigelli - moim zdaniem najlepsze :)
Pewnie pojadę :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka