BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #356052 przez mloda_mamuska
maksiu wiem,staram sie nie denerwowac,ale od kiedy tu jestem to siedze w domu ciagle i nie mam c robic to mysle o tym dlaczego nie kopie..w polsce to od rana pracowalam...wieczorkiem z rodzicami cos tam zawsze robilam i nie mialam czasu ,zeby tak sie martwić ;)

poszukam jeszcze innych na ebay'u . Myślę,że jak mąż to zobaczy to na pewno się skusi,żebym nie martwiła się :lol:

Na szczęście on nie jest takim panikarzem i uspokaja mnie.. gdyby on tez byl taki to juz bylby dramat jakbsmy oboje sie denerwowali...a tak uzupelniamy sie... :))

dzisiaj cos mnie głowa boli .ppierwszy raz od kiedy tutaj jestem ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #356053 przez Anna77
A odnośnie laktatora, to już temat omawiany tutaj systematycznie, więc powtórzę jak z tym u mnie. Mam i biorę do szpitala, bo z moim nawałem pokarmu (mam nadzieję, że teraz też tak będzie), to bez laktatora nie dam rady. Poza tym potem będę ściągać i mrozić w miarę możliwości.

mm jak Ci się uda zdobyć, albo kupić, to serduszko usłyszysz też przez zwykły stetoskop :) Jeśli ma Cię to uspokoić :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #356057 przez mloda_mamuska
Anna mam nadzieje,ze tez bede miała tle pokarmu,zebym mogła zamrozić . aa da sie cos zrobic ,zeby miec tyle pokarmu? cos jesc itp. Czy po prostu to jest sprawa indywidualna i nie ma na to reguły ?
www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/Bathing/To...als-Box%280025283%29

co myslicie o tych plynach,szamponach itp johnsons baby ? w sumie mam juz do kąpieli ,do smarowania po kapieli itp rozne plyny wiec nie wiem czy to potrzebne..nie chce przesadzać też. :)

12 lata 10 miesiąc temu #356059 przez Anna77
mm ja tam jestem za nie przesadzaniem. Im mniej tym lepiej moim zdaniem, a już zwłaszcza na początku. A co do ilości pokarmu, to jest chyba wiele teorii na ten temat - od jakiś herbatek, soczków itd.., ale w sumie to nie wiem czy cokolwiek z tego jest potwierdzone naukowo. To chyba raczej takie odwieczne przekonania. Pić trzeba dużo jak się karmi, ale to i tak nieuniknione, bo się po prostu chce, no a latem to już chyba ogóle.

No nic, idę się spakować na działeczkę.

12 lata 10 miesiąc temu #356069 przez Dżasta
Witam was kochane.

Juz przyszlam pracy, zjadlam pyszny obiadek i deserek, ktory maz przygotowal i teraz zamierzam sie byczyc do wieczora :P strasznie mi teraz ciezko po pracy, brzuch jest taki napiety i ciezki...
Pogoda za oknem taka sobie,bo chlodno jest, ale fajnie bo przynajmniej slonko swieci :)

MM mi sie wydaje ze ja mam bardzo rzadko wizyty. Od poczatku ciazy mialam wizyte w 14 tyg, potem dopiero w 24, nastepna byla w 28 i teraz bedzie 32, takze nie za czesto.No i usg w tym mialam tylko jedno, tylko ze tez bylam prywatnie na usg, bo jedno przez cala ciaze to troche za malo. Nie wiem jak to jest w UK, ale moze jak idziesz pierwszy raz do niego to zrobi ci usg, zeby dokladnie pozanc ciaze i wogole.

Kafelka witaj w klubie, ja tez od poczatku ciazy sie smaruje i niestety rozstepy sie pojawialy na samym srodku brzucha, wkolo pepka :( Pozostaje nam miec nadzieje ze po porodzie szybko zrobia sie blade i mniej widczne :cheer:

Olga ja mam taki sam laktator, mam nadzieje ze sie sprawdzi. No i fajan cena tego na allego.

MM ja mysle ze za duzo kosmetykow na poczatku nie trzeba miec. Z reszta takiemu maluszkowi chyba nie stosuje sie za wielekosemtykow bo nie wiesz czy cos go nie bedzie uczulac. Moze lepiej miecpo jedenj sztuce wszystkiegi i w razie czego dokupic.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52504 [/url]

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52499 [/url]

12 lata 10 miesiąc temu #356073 przez Anna77
No i się rozpadało. Leje i grzmi. A mój Kamil też się umówił na grilla u znajomych. Ale nic, skoro się już spakowałam, to i tak pojadę. Buziaki dziewczyny i do jutra.

12 lata 10 miesiąc temu #356075 przez Kamyczka
Anna miłego wieczorku,mimo wszystko :)
MM ja chyba nie będę za dużo stosować kosmetyków dla synusia,bo łatwo przedobrzyć,a potem nie wiadomo co uczula :unsure:

12 lata 10 miesiąc temu #356080 przez bidol
a ja urobiona po pachy jestem - Seba zaczął na rowerku jeździć, a że jest po bratanicy i to troszkę podniszczony, to rozebrałam go na części pierwsze zmatowałm lakier i pomalowałam sprayami - muszę jeszcze kilka warstw nanieść :laugh: uwielbiam majsterkowanie :laugh:

Kafelka - a jak śpisz to wkładasz sobie poduszkę między nogi???

Anna - mam takie samo, ale z zaokrąglonymi zagłowiami :) łóżeczko jes super.Tym bardziej że Nasze dzieci są teraz małe i nie są potrzebne im wielkie łóżka, a kupować małe nak kilka lat tylko też nie ma sensu :laugh: Nom aj w aptece zamuwiłam już ten Balneum tylko żel do mycia, bo ja wanienki takiej klasycznej niemam - więc płyn do kompieli by się nie sprawdził :huh:
A i co do nadmiernych kg - to też mam w pupie i udach - taki typ już ze mnie - niskopodłogowy :silly:
Anna - pod namiot???

M_M
- jak Oliwierek nie będzie chciał przyjść na świat w terminie, to choćbyś seksiła się z mężem na trampolinie to nic nie pomoże :silly: Uwierz Ja już na głowie stawałam żeby Seba się pospieszył - lekarz nastraszył mnie że Seba będzie duży- przestraszyłam się i na 2 tyg przed terminem zaczełam szaleństwa- biegałam nawet i nic :ohmy: :ohmy: :dry: Urodził się 4 dni po terminie - i był mały :dry:
M_M - My planujemy już w sierpniu- puki ciepło - bo nie robimy w domy, ale gdzieś w lokalu, Będzie ponad 20 os. Z Sebkiem robiłamw domu,ale mąż stwierdził że się nie opłaca :laugh:
M_M - moja koleżanka ma taki monitor oddechu, ale to dla tego, bo jej dzidzia urodziła się martwa w 33 tc :( i lekarz kazał jej kupić i kilka razy dziennie słuchać seruszka. W polsce używane już za 20-30 zł można kupić. Co do kosmetyków Johnson's - nie polecam - często uczulają :( położna często odradzają ;)

Dżasta -zazdraszczam męża :laugh:

Majówka - Sama nie wiem czy to dobrze że tak robimy :huh: zamiast życia używać ;) Ale gdyby Andrzej przyszedł i powiedział że jutro jedziemy na super wakacje za kilka tyś. albo robimy remont w domu za tą kasę - to pewna jestem że wybrała bym opcję nr 2 :laugh: My musimy się starać bo mieszkamy na osiedlu nowobogackich i nie możemy za bardzo odstawać.
Boję się jedynie że tak już zostanie - to moje skompstwo i nie zdążę świata zobaczyć :(

Majówka - ja od kilku dni taką kaszkę ryżową (bananową) z mlekiem jem - mniam :S

Olga
- i co Marika chuchała??

12 lata 10 miesiąc temu #356081 przez mloda_mamuska
bidol ja właśnie szukam używanego.bo nowe są dosyć drogie,a mi na dwa miesiące tylko potrzebny,wiec nie będę inwestowała...
i oszukam takiego,zebym mogła sluchać serduszka :kiss: i widziec na wyświetlaczu tętno :woohoo:

cos takiego :
poczekaj na 7 minutę ,bo we=tedy go uzywa;)

to jest to www.clinicalguard.com/sonoline-handheld-...l-doppler-p-174.html

tylko bede szukala uzywanego chyba :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #356085 przez Olga
bidol chuchała i było ok.Mówi,że się mnie bała,bo ja jej przed każdym wyjściem o tym przypominam,a wiem,że towarzystwo pije,tym bardziej,że koledzy z jej paczki mają już 18 skończone,ale dziewczyny są w jej wieku i też piją.Mówi,że toast wzniosła,bo to urodziny jednej dziewczyny były i później już jej nikt nie namówił,ale nie wiem,czy kiedyś się nie skusi.Piwo też już raz spróbowała i jej w ogóle nie smakuje (ja też nie lubię),o papierochy to się wcale nie martwię,bo jest anty :laugh: Alkohol i tak musi spróbować,bo chyba każda z nas kiedyś to samo robiła,tylko ja się boję,żeby nie było jakiejś mega wpadki,ja jestem strasznie na to cięta(mój pierwszy mąż okazał się alkoholikiem i z tego powodu się rozwodziłam),więc jestem uczulona na to.

m m ja bym radziła nie eksperymentować z taka ilością kosmetyków,zwłaszcza mieszania ich,bo jak wyskoczy jakieś uczulenie,to nie wiadomo od jakiego.Moja Olga właśnie od Johnson's miała uczulenie,a np.Nivea jej przypasował.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu #356087 przez chłopek
hej dziewczynki ja juz od 12 w domku jestem,

12 lata 10 miesiąc temu #356092 przez Olga
Super chlopek,tylko oszczędzaj się teraz dobrze :) obiecaj to!

Ja już włoski zafarbowane,niedługo bierzemy się za Olgi loki,dzisiaj będzie w papilotach spała. :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #356094 przez mloda_mamuska
chłopek super ! :blink:
tylko teraz oszczędzaj się ! dla maluszka :kiss:

ja już obiadzik zrobiłam. mizeria jest,ziemniaczki są,brokuł się gotuje..ale to dla mnie;p chlopaki nie lubią ;) no i kotleciki są ;)

teraz znowu leniuchuję ;)

12 lata 10 miesiąc temu #356095 przez maksiu
My chrzciny jak bedzie pogoda to w ogrodzie zrobimy albo kolo domu:) bo i podworko i ogrod mamy duze wiec mozna i by wesele zrobic z biedy:) z maksem mailam w domku i wszystrko sama robilam nie narzekam kazdemu smakowalo moja mama potem odgrzewala bo zostala w domu, ale za to ciasno bylo bo lacznie z moja babcia swp to i u nas bylo prawie 20osob no ale teraz chyba mniej bedzie zobaczymy

U nas popadalo i tez jest chlodno ale niestety tylko na dworzu bo w domu duchota ze wysiedziec nie idzie:( Moj mnie wnerwil; bo na ryby znowu pojechal i musialam maksa sama kompac, mialam nadzieje ze zasnie dosc szybko a on wstal i buszuje hehe
Aja zjadlam frytki ale chyba zrobie sobie jeszcze bolke z mlekiem :) wczoraj mialam taka ochote na moje ogoreczki ze o 22 m wyslalam do piwnicy i wcinalam jablka z kompotu razem z ogorkami haha

Chlopek super ze w domku juz jestes odpoczywaj teraz duzo i sie nie forsuj jak to mowia wszedzie dobrze ale w domu najlepiej:)
ANNA zycze udanego grilowania i nocki mile spedzonej

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #356097 przez Kamyczka
Chłopek to super :kiss: ale teraz odpoczynek!!!Już niewiele czasu zostało :blink:
Maksiu,niezła agentka z Ciebie :lol: odnośnie ogóreczków :blink:
Olga i jak włoski?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka