BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #356934 przez anszka
Chłopek - leż brzuchem do góry, bo nie ma żartów, moja mama leżała miesiąc w szpitalu, bo miała skurcze itp., wysłali ją do domu i w nocy wracała z bólami porodowymi (34 tc), mimo że nic w domu nie robiła.

No i właśnie mnie mama nastraszyła, bo dzwoniła i pyta, co robię, a ja mówię, że leżę, bo brzuch jest twardy jak skała i jak chodzę, to boli, mówi, że mam to notować (ile razy dziennie i kiedy to się dzieje oraz jak długo trwa), bo z tymi napięciami nie ma żartów.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #356935 przez chłopek
W BIEDRONCE FAJNE CZAPKI BEDA NA MOJEGO KSAWCI MAM NADZIJE ŻE NIE PRZEGAPIE. MIELISMY KAFELKI W KUCHNI ZMIENIAC ALE POMYSLALAM ZE MOZE COS MOZNA NA NIE NAKLEIC

12 lata 10 miesiąc temu #356936 przez Madeline
M_M a ile masz lat? Bo ja w tym roku 22 kończę :D

12 lata 10 miesiąc temu #356937 przez Majowka
dokladnie M-M rozstey gorsze.... u mnie na razie jeszcze nie ma...zobaczymy
ja smaruje rano tlustym kremem, a wieczorkiem troche lzejszym...oby to zadzialao :S

tradzik u mnie zaczal sie juz po odstawieniu tabsow anty :( czyli ponad rok czasu chodzilam z zawulkanizowana buzia, w dodatku ropne, czerwone, fujj, pozniej ciaza tez nic nie zmienila, na poczatku nawet nasilila :( ale teraz tylko blizny zostaly i czerwone plamy, pod pudrem juz nic nie widac, wiec dobre i to :)

ja tez bede jeszcze starac sie o corcie, i tez do 3-ciego razu tylko! :laugh: ale pecha miala ta twoja znajoma :laugh:

nauszniki w maju!!! jeny to faktycznie chlodno tam macie :(

12 lata 10 miesiąc temu #356938 przez Olga
Kamyczka napisał:

MM musze spytać o to łóżysko,ale chyba na przedniej stronie mam ułożone,ale spytam w czwartek.

Ja jak byłam 8 marca na usg,to mam napisane przednia ściana,a już 29 marca mam,że tylna ściana wysoko,a z usg 2 tyg.temu nie mam opisu,bo to tylko takie krótkie było i tylko wagę mi podał i że wszystko ok.Zobaczymy teraz,widocznie to się jakoś może zmieniać chyba.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu #356940 przez chłopek
olga mój cały czas jest na przedniej scianie i główka do dołu

12 lata 10 miesiąc temu #356941 przez mloda_mamuska
Madeline 21 :lol:

to też młoda jesteś ! :)

Majowka no naprawde zimno... a z takim brzuszkiem ośmiomiesiecznym to juz w ogole ciezko nosić płaszcz i stertę ubrań na sobie.

12 lata 10 miesiąc temu #356942 przez agnesssa
M_M ja całe szczęście nie płacę każdorazowo tyle, zazwyczaj wychodzi mnie 150zł, tylko ostatnio mi tyle policzyła, a że nie miałam tyle kasiory to dzisiaj będę musiała to zapłacić :huh:

Chłopek
ty nie rób sobie jaj z tym bolącym brzusiem :ohmy:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #356946 przez Anna77
Majówka - pięknie wyglądasz :cheer:
Bidol - brzuszek super :) No a te 5kg, to pewnie tylko w brzuszku i w (.)(.)
Chłopek - odpoczywaj, będzie dobrze.
Olga - no to obie mamy jutro wizytę, tylko ja o 15.15
Anszka, Daria - ja też na Polnej. Mam nadzieję że ok. 22.06

Dziewczyny, odnośnie cellulitu. To podobno normalne w ciąży, nawet dziewczyny, które wcześniej nie miały jego śladu, w ciąży się u nich pojawia. Kamyczka nie do końca zgadzam się, że nie da się go pozbyć. Po urodzeniu Kuby w marcu,w sierpniu zaczęłam dietkę. Potem doszły zajęcia aerobiku i zaczęłam biegać. Dodam że zawsze był mega przeciwnikiem biegania i nienawidziłam tej formy aktywności. Potem bieganie uzupełniałam aerobikiem. W grudniu przebiegłam na Biegu Sylwestrowym 5km, a w roczek Kuby - 10km :laugh: Wcześniej miałam spore problemy z wagą i z cellulitem. Ale jak biegałam i w miarę się pilnowałam - ale naprawdę bez przesady - cellulit zniknął !!!! Także laski - duuuuużo ruchu i będzie dobrze. To sprawdzone.

12 lata 10 miesiąc temu #356948 przez mloda_mamuska
agnessa mój to kazdorazowo tyle... ale ma najlepszy sprzęt u mnie w mieście.wiec nie żałowałam... gdyby nie było mnie stać to poszłabym do kogoś innego ;)
ale nasluchalam sie dobrych opinii i do niego poszlam ;)
no i fajnie,ze z kazdej wizyty mialam jakis filmik albo zdjęcia no i usg zawsze 3D ;)

jeju ale mam zgagę straszną...wcinam orzechy,ale na chwile tylko pomaga..
myślicie,ze po kwaśnym mogę miec zgagę?

12 lata 10 miesiąc temu #356952 przez chłopek
m_m ja ostatnio gumę mietowa żuje, a nawet nie zuje tylko w buzi trzymam i pomaga

12 lata 10 miesiąc temu #356954 przez Anna77
No nic, czas się zbierać. Idę po Małego do przedszkola - przynajmniej spacerek zaliczę :)

12 lata 10 miesiąc temu #356956 przez Majowka
dzieki Anna :kiss:

ja siedzie w oknie juz od godziny bo strasznie farba smierdzi, matko, jak my bedziemy tu spac, a jeszcze na dodatek caly dzien pada....

12 lata 10 miesiąc temu #356958 przez mloda_mamuska
Majowka to ubierz sie cieplo i wietrz mieszkanko ;)

chlopek
sprobuje ;)

ide pomalowac sobie paznokcie u stóp i zrobie sobie cappuccino :lol:

kupilam sobie taki szampon suchy ,ze mozna nim na szybko umyc włosy bez wody... wczoraj umyłam włosy..ja co drugi dzien myje,ale grzywke musze codziennie..a dzisiaj nigdzie nie wychodze,wiec pomyślałam,ze przetesuje na grzywce ten szampon ...i totalne g.... raczej powinno sie nazywac farba do włosów.bo spsikałam grzywke i całe czoło mam czarne od tego..... doczyścić nie mogłam..... a włosy moze jakos minimalnie są mniej tłuste....ale więcej nie bede tego kupowała ;/

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #356959 przez anszka
Anna - myślę, że cellulitu można się pozbyć, gorzej z rozstępami, co ma być, to będzie, a 22.06. urodził się mój mąż :) na ten dzień mamy zaproszenie na wesele, ale chyba pojedziemy tylko do kościoła i na poprawiny, bo na tym etapie to na parkiecie już nie poszaleję,a nie chcę młodych na koszty narażać, zwłaszcza, że nie wiem, czy dotrę :)
M_M - nie wiem, czy jest jakaś reguła, po jakich produktach zgaga się nasila, u mnie różnie bywa, zimne mleko mi miarę pomaga i nie mogę leżeć na płaskiej poduszce.
Majówka - myśl o tym, jak będzie pięknie :)
No i dziewczyny nie martwcie się, jeśli nie macie siary, bo ona naprawdę nie musi się jeszcze pojawiać, czasem jest dopiero po porodzie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka