BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #356900 przez Kamyczka
Chłopek,jak się czujesz?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #356901 przez Olga
Hej dziewczynki,ale napisałayście,wchodzę na pocztę a tam prawie 130 wiadomości i wszystko z forum.

Cały dzień spędziłam w szpitalu,poszłam o 9 do gina,okazało się,że miał pilny wyjazd i jutro rano znów muszę iść,więc poszłam do mamy wypić kawkę i o 11 znów na szpital na odczulanie i tam siedziałam do 13.30,jak wyszłam ze szpitala to nie mogłam iść tak mnie brzuch bolał od tego siedzenia.Masakra normalnie.Jak ja to za miesiąc przezyję. :( Teraz nałożyłam sobię lodów i biorę się za nadrabianie w czytaniu. :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu #356902 przez agnesssa
Kamyczka ja pochodzę z Bydgoszczy, ale też zawsze marzyłam żeby mieszkać w Trójmieście więc namówiłam mojego narzeczonego jeszcze w tedy, i grupę znajomych z licencjata, na studia w Gdańsku, a po studiach już nie chciałam wracać więc kupiliśmy tu mieszkanie i się nigdzie nie wybieramy :lol: Chociaż cała nasza rodzina jest w Bydgoszczy, w Trójmieście tylko paru znajomych bo nawet na studiach wszyscy byli przyjezdni :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #356903 przez Kamyczka
Olga,smacznego,odpocznij :) Ty to masz szczęście do tych wizyt u gina.

12 lata 10 miesiąc temu #356904 przez anszka
Mnie też cellulit dopadł i mam takie wielkie udziska jak nigdy. Tylko w tyłek mi jeszcze za bardzo nie poszło (tzn. kilogramy nie dotarły, bo cellulit już tak :()

12 lata 10 miesiąc temu #356906 przez Kamyczka
anszka napisał:

Mnie też cellulit dopadł i mam takie wielkie udziska jak nigdy. Tylko w tyłek mi jeszcze za bardzo nie poszło (tzn. kilogramy nie dotarły, bo cellulit już tak :()

Najgorsze,że tego gówna nie da się pozbyć,na mnie działa tylko masaż na tzw.rolkach,super poprawia ukrwienie po ciąży muszę pochodzić bo wstyd założyć krótszą sukienkę/spódniczkę :(

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #356911 przez Majowka
oj Kamyczka, Ty tak nie narzekaj na swoja figurke :) pokaz nam fotke, to my Ci powiemy jak jest :laugh:

a celulit, faktycznie, ciezko bedzie sie go pozbyc :( z drugiej strony, moze to zatrzymanie wody w organizmie czy cos...pozniej zejdzie :dry: nie wiem...

Dzieki Olga! :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #356912 przez chłopek
kamyczka no dobrze ale cos od czasu do czasu mie kłuje

12 lata 10 miesiąc temu #356913 przez Daria23
Majówka,Bidol- brzuszki śliczniutkie:):) Majówka ja tez juz 9 kg na plusie ale narazie mam 55kg wiec nie martwie sie:)
Kamyczka- ja siary caly czas nie miałam dopiero w szpitalu mi troszke poleciało ale teraz znowu nic wiec nie wiem od czego to zalezy
Anszka- fajnie ze dasz mi swoj numerek tak teraz patrzyłam ze mamy bardzo zblizony termin porodu wiec kto wie moze sie spotkamy na Polnej...ja jak bedzie wszystko ok to urodze w wolsztynie a jak przed porodem trafie na polna to na polnej:)zobaczymy co los mi pokaże...

12 lata 10 miesiąc temu #356916 przez Kamyczka
Daria,55kg??? :ohmy: kurczaczek jesteś!

12 lata 10 miesiąc temu #356918 przez Daria23
przed ciąża ważyłam 46-47 kg wiec teraz bije swoje rekordy jesli chodzi o wage:)

12 lata 10 miesiąc temu #356922 przez chłopek
cos mnie bruch jak na okres boli:( leze sobie w łózku a Ksawcio obok

12 lata 10 miesiąc temu #356928 przez Daria23
Chłopek nie chce cie straszyc ale jak bylam w szpitalu to te dziewczyny ktore byly przed porodem to jak miały takie mocne skurcze to mowiły ze brzuch tak boli jak przed okresem ...to moze masz skurcze takie

12 lata 10 miesiąc temu #356930 przez mloda_mamuska
ALE NASKROBAŁYŚCIE !!!! :lol:

chlopek to pewnie tez dlatego.. ale widocznie malenstwo wolało posiedziec dłużej u mamusi ;))

maksiu moj tato na początku nie był zadowolony,ze jestem w ciąży,w końcu jestem mloda bardzo ;P a moja mama to od razu byla szczęśliwa...a właśnie ostatnio nagrałam filmik jak mały szalał i cały brzuch skakał,to mój tato jak oglądał to taki szczesliwy ;)
na skypie jak rozmawiamy to też ciągle dopytuje o Oliwierka ;) a jak ktos ze znajomych pyta co u dziadka slychac,to mówi,ze już odkłada codziennie papierki(pieniadze papierkowe;p) dla Oliwierka ;)) musial oswoic sie z tym po prostu ;p

daria ja w Polsce chodzilam prywatnie i własnie każde usg miałam 3d i dostawalam płytki i zdjęcia ;) więc mam sporo pamiątek ;))
a tutaj to nie wiem jak będzie...podobno tez mało usg kobietom w ciąży robią.... no ale teraz-koniec ciąży to powinni sprawdzac co i jak... az sie boje... no ale w srode sie okaże;)

bidol mam nadzieje,ze u mnie drugie to też będzie córcia :silly:

mam znajomą,która chciała od początku córkę... no i niestety wyszedł synek ;P więc po 2 latach postarali sie znowu z nadzieją na córę i co się okazało.... bliźniaki-dwóch chłopaków :lol: :lol: :lol:
chciała tylko jedno dziecko od zawsze i to córcię i ma 3 chłopaków... tak to sie układa różnie ... ;)
mówi,ze wiecej sie nie beda starali,bo znając jej szczęście to bedzie 4 syn albo znowu bliźniaki ;P

Ale jest szczęśliwa i mówi,że chłopaki też są fajne ;)) tylko żałuje,ze nie moze im kupowac sukieneczek ;p

Kamyczka u mnie pogoda znowu do d ... pada i wieje.. ;)
ale i tak mam dobry humorek,bo Oliwierek szaleje :kiss:

maksiu ja dwa razy widzialam siusiaka,wiec chyba pewne,ze chlopak,ale mialam juz z 9 USG :lol: i tylko na 2 pokazal co ma miedzy nóżkami,a na ostatnich 2 znowu nie chcial pokazać .. jak tylko zaczynamy go oglądać to zaciska nóżki i tyle z ogladania siusiaka ;))

Majowka a problemy z cerą miałaś zawsze czy tylko w ciąży ?
Myśle,ze nawet z pryszczami byłaś nadal tak samo piękna :cheer:

no i zazdroszcze pogody !!! ja o włożeniu sukienki mogę pomarzyć... póki co musiałam odszukać moje nauszniki zimowe i jak wychodze to płaszcz ciepły jesienny musze wkładac i nauszniki,bo tak zimno :unsure: .....

Kamyczka
zazdroszcze ci tej siary :( mi to nic nie chce lecieć... a codziennie sprawdzam i sucho :(

Madeline
to zazdroszcze,ze mimo malych piersi masz juz mleczko,ja mam miseczkę DD,E i nic!! :dry:

Kamyczka,maksiu
a jak nie brałyście luteiny to nie miałyście żadnej wydzieliny ?? bo ja nie biorę nic,a mam białą taka... ale to chyba nic złego?

bidol
widzę,że też nosisz sportowe staniczki :lol: ja po domciu też... bo najwygodniejsze,teraz jak mam duze piersi to ciężko z usztywnianym jakoś... ale jak wychodze z domiu to jednak wybieram taki solidniejszy,zeby piersi nie wyglądały na splaszczone :lol:
a brzusio meeeegaa :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: bo taka córunia cudna tak siedzi u mamusi :kiss: :kiss:

Majowka Ty i tak chudzina jesteś to te 9 k nic Ci złego nie robi ;ppp
a ja jem duzo i też już z 8 przytyłam..ale nie przejmuje się ;P zrzuci się... :lol:

agnessa
ja też 250 płaciłam co miesiąc..chyba,ze robilam jakies dodatkowe badania to więcej... robilam ten test Papp-a to za niego dodatkowo chyba 150zł zapłaciłam... wiec tez sporo szlo,ale nie żałuję,bo byłam bardzo zadowolona z Jego usług;) no i paragonów mi tez nie wystawiał..

Olga smacznego..narobilaś mi smaka i też lecę po lody..całe szczęście,ze Misiek mi zapełnił lodówkę ostatnio :woohoo:

Dziewczyny
współczuję Wam cellulitu..ja chyba go nie mam...ale myślę,że jakieś masaże i kremy pomogą chociaz troszkę?
ale o wiele gorsze od cellulitu są rozstępy!!! :( a te mam na piersiach...już wolałam moja małe piersi beż tych paskudnych kresek...
a ile razy smarujecie brzuszek i piersi? raz czy dwa razy dziennie?
ja w polsce to przed pracą czasu nie mialam,wiec raz tylko,ale teraz już dwa razy ;)

chłopek...leż teraz i nic nie rób..jak dluzej bedzie tak bolał,to jedź do gin !

12 lata 10 miesiąc temu #356933 przez chłopek
WIECIE NIE BOLI TAK BARDZO BO JA Z KSAWCIEM MIALAM WIEKSZE BÓLE, ALE JAK BEDZIE FAKTYCZNIE ŹLE TO POJADE DO SZPITALA

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka